Zasto smo ratovali protiv Hrvata u Hrvatskoj 1991?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moj cale nije hteo da ratuje u hrvatskoj. nije hteo nigdje da ratuje.zato smo otisli u kanadu.

Покушава да "објасни" да су Хрвати имали историјско право на те територије, нешто слично као Срби на територију Душановог царства. Врло логично са тачке гледишта савременог права и цивилизацијских норми.

http://tokovi.istorije.rs/lat/apstr...-oduzimanje-srpske-imovine-1941_-godine-.html
A onaj Rimac koji je ubio starog Zeca?
nažalost u HR je situacija, da pravde za Hrvate fali a kamoli za Srbe.
index.jpg

A onaj Rimac koji je ubio starog Zeca?

Svi su osuđeni zbog zločina u pakračkoj poljani, ali treba znati da je ne samo Zecova žena bila Hrvatica, nego su i u pakračkoj poljani također osuđeni zbog ubojstva nad Hrvatima - dakle, to su bili psi rata koji su ubijali bogate ljude, iznuđivali novac, koristili rat, i nakon rata nastavili sa kriminalnim aktivnostima, obična kriminalna banda...

kako ustaša može da bude komunist?
Бламираш се. Усташе и комуњаре су потписале споразум о уништењу Српства, усташка комуњарчина Бравар је све чинио да Јасеновац што више Срба покоље итд.

Ma ja govorim figurativno "tebe"...
Kao i figurativna "Nataša Rostova", mislim na mentalne sklopove ljudi...

Postoje Srbi - normalne osobe - kojima nije jasno zašto bi išli ratovat u Hrvatsku...
I postoje drugi Srbi - koji znaju da se mora ići ratovat u Hrvatsku - takvi objašnjavaju takvima poput tebe zašto moraš ići u rat ako ti nije jasno...
Da skratimo priču, "Nataša Rostova profil Srbina" smatra da su teritorije koje su Turci okupirali Hrvatima postale srpske teritorije gdje Srbi prvenstveno odlučuju šta će bit...
Mi Hrvati smatramo da su to naše teritorije i bit će onako kako mi kažemo, a baš i nemamo puno razumijevanja za drugačije mišljenje...
Svaka daljnija objašnjenja hrvatsko-srpskog sukoba su nepotrebne komplikacijske varijacije navedenog objašnjenja...
da skratimo priču, Hrvati smatraju da su teritorije, koje su okupirali Mađari, Austrijanci, Mlečani i Italijani, da su to hrvatske teritorije...a onda kukaju na komunizam, da su bili oštećeni, ali se ne odriču avnojevskih granica...veoma zanimljivo

Nas 500000 njih 4.5 milijuna a iza njih stajali Nemacka koja im je slala najmodernije oruzje(Milan protuoklopne rakete,Stingere,M109 haubice s dometom od 350km) unatoc embargu i Vatikan,a iza nas jadna višenacionalna JNA koju su razvalili obicni klosari. Pa sta nam je to trebalo? Sad nas je jedva 3 odsto u Hrvatskoj,a bilo nas je 12.
Нијесмо имали могућност избора. Нећу ни поменути "то" против чега смо наводно ратовали. Тражили су самосталност, добили су је и нека им је срећан пут. А што се мене тиче не мора ни бити срећан. Само ми треба на свакој страници уџбеника да имамо одштампано " никада више Југославија" гробница и тамница за Србе. И још да додам још да би било интересантно када би загризли на Србе, сада или у скорије вријеме? Можда нас погледа срећа:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back