Zasto se zene danas udaju?

Mene su strašili da skratim jezičinu jer se ovakva nikad neću udati, kao da je to životno prokletsvo, obećanje nesreće i neispunjenosti u životu, fail da ispuniš jedinu svoju dužnost
pa su me hvalili kad skuham kafu "možeš se udati" i kad čuju da ne znam sukati pitu, opet, "kako ćeš se udati", imam 1000 i želja i problema u životu ali oni pretpostavljaju samo jednu " kad ćeš se udati"

onomad rekoh muškarcu koji nije znao nešto, rek'o "kako ćeš se oženiti?" i niko nije shvatio foru : (

Mnogo lakše bi rešila tih 1000 problema u dvoje. Eto zato ti to govore.

Ovo je jedna ozbiljna tema.

kada se dobro razmisli, na danasnjem nivou razvoja drustva zena UOPSTE NEMA RAZLOGA DA ZIVI U BRAKU!

Zasto da bude u barku?

Da uvek mora neko da joj namece stav ili da se ona bori za svoj stav?

Da je neko izdrzava?

Da nekome mora da pere prljave gace i carape?

Da radja i gaji decu, radi na poslu u zadovoljava muza ISTOVREMENO?

Osta joj je sve to?

Zar nije lepse da bude sama i slobodna ko ptica?

Da radi sta zeli i ide kuda joj volja?

Da joj niko ne zaviruje u mail, mobilni i pravi ljubomorne scene, kada zbog saobracajne guzve zakasni da spremi muzu veceru?

Da li zene imaju CRTU MAZOHIZMA u sebi kada danas ulaze u brak???:think:

Udaju se iz ljubavi :)
Onda nista nije ni moranje ni nametanje vec zadovoljstvo.
Lepse je da ne bude u losem odnosu tj braku nego da ostane u njemu.

Najpre bi trebalo po meni da svako kada se oformi kao licnost ozbiljno porazgovara sam sa sobom "da li sam samom sebi dovoljan i kako zamisljam svoj buduci zivot? u zajednistvu sa nekim ili sam, sa povremenim "simuliranjem" tog zajednistva (malo se igram zajednickog zivota i prikazujem da to zelim jer ubi ova monotonija i samoca) i sustinski mi ne pada na pamet nista na duge staze?" E kada se to rascisti u glavi onda se u zivotu stremi ka cilju :)

Nemaju zene nikakvu vrstu mazohizma vec zele da uzivaju u pronadjenoj ljubavi i da joj daju beskonacno vreme da se ona razvija :) kroz porodicu, slatke i krupne probleme :)

Mazohizam je prihvatanje eventualnog maltretiranja i ostajanje u njemu.

I najzad kako nema razloga za brak? Kud ces veci razlog od ljubavi :) ?

udaju se da bi se ulenjile

dosta vise sa sminkanjima, spremanjima za izlaske, lickanjima, mackanjima, glumljenjem necega sto nisu... ovako navataju neku budalu, opuste se i mirne. a i njemu lepo jer se oboje namiruju :lol:

problem nastaje kad se zasite jedno drugog, onda se baca na tas vage s jedne strane ponovno trud ko iz pocetka za navatavanje nekog novog partnera, a sa druge lenjost jer ih mrzi... i preovlada obicno lenjost

Budala se pre svega ne moze voleti.
Lenjost se najbolje uocava kod samaca.

''Los brak''?!! Meni je baba pricala kako se ona udala uz provodadzisanje.U tim brakovima nije bilo ni ''lj'' od ljubavi nego sve sama racunica.I ti brakovi su opstali i nadmasili u velikom procentu vreme i zakone pod kojima su sklopljeni.Svi su po ceo dan rintali ko konji,decu pravili preko noci i nisu kukali na tehnolosku zaostalost,nedostatak novca i lose socijalno i zdravstveno.
Verovatno i ovaj Blajbinger pamti takve uspomene predaka.

Hahha, da i to nije tako davna proslost, tek koleno, dva unazad...Izvucimo kakvu pouku?

Pa to SVE mogu zene da rade i kada nisu UDATE: i da se zaljube, i da imaju paznju, i da imaju decu....Za to im uopste ne treba muz koji je samo BALAST....

I kao sto ti sam kazes : slatkoreciv, simpatican, lukav, drzak, neodgovoran ....jednom reci kao Blajbi.....:D

A zene bas takve i vole: one fine, dusevne, cestite, verne i slicne MLAKONJE ....bas i ne vole.

Moje zivotno iskustvo mi je stvorilo jednu istinu a to je da su ZENA BOLJE STO SI PREMA NJIMA GORI I OBRNUTO.

Uuuu velike li filozofije :manikir:

Udaju se iz ljubavi :)
Onda nista nije ni moranje ni nametanje vec zadovoljstvo.
Lepse je da ne bude u losem odnosu tj braku nego da ostane u njemu.

Najpre bi trebalo po meni da svako kada se oformi kao licnost ozbiljno porazgovara sam sa sobom "da li sam samom sebi dovoljan i kako zamisljam svoj buduci zivot? u zajednistvu sa nekim ili sam, sa povremenim "simuliranjem" tog zajednistva (malo se igram zajednickog zivota i prikazujem da to zelim jer ubi ova monotonija i samoca) i sustinski mi ne pada na pamet nista na duge staze?" E kada se to rascisti u glavi onda se u zivotu stremi ka cilju :)

Nemaju zene nikakvu vrstu mazohizma vec zele da uzivaju u pronadjenoj ljubavi i da joj daju beskonacno vreme da se ona razvija :) kroz porodicu, slatke i krupne probleme :)

Mazohizam je prihvatanje eventualnog maltretiranja i ostajanje u njemu.

I najzad kako nema razloga za brak? Kud ces veci razlog od ljubavi :) ?

A kako bi bilo da ti zamijenis "uzivanje" sa "srecom"? Cilj pacenika je gasenje patnje povremenim "simuliranjem" zajednistva i uzivanju u tome.

A cilj srece je sticanje potomstva koje ce uzdici tvoje ime posredno kroz druge. Jer ono sto besmisleni pojedinci rade je "zivi se samo jednom i zato uzivaj kao da je danasnji dan poslednji". To nema veze sa porodicom i brakom i ljubavi s ciljem. Kod hedonista se seksualni nagon upotrebljava radi sticanja zadovoljstva, i takvi ne zele djecu, jer im uskracuje zadovoljstvo na duzi period (trudnoca, mijenja se linija, plus onih 40 dana nakon porodjaja, te silne obaveze koje djeca i porodica nose sa sobom).

I kad vec imamo djecu kao cilj srece, onda odmah definisemo i kakvu djecu hocemo i na koji nacin ih stvoriti i time je ispjevana citava oda radosti!

Sreca kroz teske zrtve je jos veca. Npr. postojali su ljudi koji su htjeli biti filozofi i zivjeti na rubu siromastva. Time su se sacuvali od tudje mrznje, jer biti imucan i pametan je vec previse casti za jednog covjeka, posebno u jednom vremenu punom zavisti.

Ljubav sama po sebi jos ne vodi u srecu. I djeca se zaljube, ali uzalud.

Samo ljubav kroz zrelost, smisao, moze da izrodi srecu. Bez racia nema ljubavi, djece ni braka ... srecnih.

Sreca kao cilj.

"Sreca toje kad osjecaj moci i sama moc rastu" - Nietzsche

Znate li šta je tužno?
Znam dosta žena, uspešnih, dobrih stručnjaka ali...
svaka preko 35 i svaka kaže rano mi za udaju.
I obično tako sve dobre muškarce pametne pokupe
a njima ili ništa ili daj šta daš.
Preko 35 i rano za udaju?
Ma to je glupost...ali ujedno i najkraci odgovor koji ko zna sta skriva :
1. Samozivost - ljudi sami sebi dovoljni i dovoljno sebicni da ne daju sebe drugom
2. Mozda ipak losa sudbina...

jesi li voleo nekad nekoga koga tvoje telo nije volelo, al si ga ti svojim raciom ubedio da treba da ga voli?

Ne znam sta znaci "voljenje tijela". Mislim da se osoba voli kao cjelina. Racio je jedina stvar koja cini covjeka mocnim. Um nema drugu oznaku sem "mocan". Moc opet ima veze sa sposobnoscu predvidjanja i planiranja, a to je najvaznije u porodici. Ostalo su narkomani i hedonisti koji "vole tijelo" jer ih necije tijelo podsjeca na nekoga.

Nikad nisam volio zene koje su mene voljele samo zato sto sam ih podsjecao na nekoga. Ili sto me neka zeli zato sto ima neki tjelesni nedostatak.

Bilo je ruznih i pametnih zena. Njih su svi voljeli odreda. To se govorilo za George Sand.

Poslednja izmena:
Ne znam sta znaci "voljenje tijela". Mislim da se osoba voli kao cjelina. Racio je jedina stvar koja cini covjeka mocnim. Um nema drugu oznaku sem "mocan". Moc opet ima veze sa sposobnoscu predvidjanja i planiranja, a to je najvaznije u porodici. Ostalo su narkomani i hedonisti koji "vole tijelo" jer ih necije tijelo podsjeca na nekoga.

Nikad nisam volio zene koje su mene voljele samo zato sto sam ih podsjecao na nekoga. Ili sto me neka zeli zato sto ima neki tjelesni nedostatak.

ne pitam te to.
rekao si da smo u stanju da volimo bilo koga, samo ako volimo sebe.
ja ne mogu da volim bilo koga.
mogu, kao prijatelja.
ne mogu kao emotivnog partnera.
da li si nekada voleo nekoga na nacin za koji tvrdis da je moguce?
ne pricam o osobi barbi - ken varijante.samo fizicki privlacnoj.
pricam o osobi prema kojoj ne osecas nikakvu vibraciju, samo racionalan osecaj da je to korektna osoba za partnera zbog kvaliteta koje ima..

ne pitam te to.
rekao si da smo u stanju da volimo bilo koga, samo ako volimo sebe.
ja ne mogu da volim bilo koga.
mogu, kao prijatelja.
ne mogu kao emotivnog partnera.
da li si nekada voleo nekoga na nacin za koji tvrdis da je moguce?
ne pricam o osobi barbi - ken varijante.samo fizicki privlacnoj.
pricam o osobi prema kojoj ne osecas nikakvu vibraciju, samo racionalan osecaj da je to korektna osoba za partnera zbog kvaliteta koje ima..

Postavi se sad u polozaj nekog izuzetno pametnog, bozanski mudrog covjeka.
Poznato je da vecina zena ne vole filozofe ili mudrace.

Zivjeti samo za sebe i umrijeti, nije nikakav znak samoljublja. Da bi se samo napisala knjiga i nestalo sa zemljine povrsine, to nije znak samoljublja. Moguce je da mnogi filozofi nisu ni htjeli djecu, ali ih znam koji jesu i znam one koji su ih imali.

Opet se vracam na danasnje vrijeme u kojem je pravi istinoljubivi mudrac persona non grata. Njega zene po defaultu ne vole. To je uglavnom zbog suda koje nase vrijeme namece o njima.

Onda ostaje pitanje rjesenja za takve ljude. Ne mora li on da proguta i najgoru casu zuci da ne bi nestao sa zemljine povrsine?

Postavi se sad u polozaj nekog izuzetno pametnog, bozanski mudrog covjeka.
Poznato je da vecina zena ne vole filozofe ili mudrace.

Zivjeti samo za sebe i umrijeti, nije nikakav znak samoljublja. Da bi se samo napisala knjiga i nestalo sa zemljine povrsine, to nije znak samoljublja. Moguce je da mnogi filozofi nisu ni htjeli djecu, ali ih znam koji jesu i znam one koji su ih imali.

Opet se vracam na danasnje vrijeme u kojem je pravi istinoljubivi mudrac persona non grata. Njega zene po defaultu ne vole. To je uglavnom zbog suda koje nase vrijeme namece o njima.

Onda ostaje pitanje rjesenja za takve ljude. Ne mora li on da proguta i najgoru casu zuci da ne bi nestao sa zemljine povrsine?

prati fabulu, umes ti to.
ovo o cemu pises je nesto sasvim drugo.
svako od nas na ovoj zemlji ostavlja svoj trag kako zna i ume..
planeta je prenaseljena, da bi ljudska vrsta opstala nije neophodno da svako ostavi potomstvo.
ako ne zeli ili nema s kim, dovoljno je da usvoji neko dete, da ga podize i vaspitava i u njega utka svoju zaostavstinu.
i onako nema garancije da u sopstvenom potomstvu nece neki gen da mutira i izbaci naslednika neprimernog svojih roditelja..
ako nema zelju, zivce i sposobnost da podize i vaspitava potomka, dovoljno je da ostavi umno delo na osnovu kojeg ce da se obrazuju generacije kroz vekove i milenijume..
ja ne vidim problem..ne mora svako decu da ima..

ali i dalje vidim problem u onome sto si rekao da svako od nas moze da voli bilo koga.
ja i dalje tvrdim da to nije tacno.

:zper:

al da pozurimo..
imam utisak da dok mi razradjujemo tezu, on vec ima vrucu knjigu prvo izdanje :lol:
a da otvorimo skolu? m?
dosadilo vam je da vase telo diriguje vasim zivotom?
dosadilo vam je da patite, placete, ceznete, i stradate?
imamo resenje!
u trideset kratkih lekcija: izaberite koga cete voleti! uzmite zivot u svoje ruke!
placanje u sest rata

Ja tvrdim da ces da se zaljubis u bilo kog covjeka ako ti postane jasno da je on zadnji covjek na planeti zemlji. Pa makar on ne mogao ni imati potomstva. Ali samo ako volis sebe.

Ne vidim kako bi bilo ko mogao da voli drugog ako ne voli sebe. Ko sebe mrzi, taj trazi uzivanje ... seks.

a da otvorimo skolu? m?

:super:

Ja tvrdim da ces da se zaljubis u bilo kog covjeka ako ti postane jasno da je on zadnji covjek na planeti zemlji. Pa makar on ne mogao ni imati potomstva. Ali samo ako volis sebe.

Ne vidim kako bi bilo ko mogao da voli drugog ako ne voli sebe. Ko sebe mrzi, taj trazi uzivanje ... seks.

a ja ti tvrdim da necu da se zaljubim u poslednjeg coveka na svetu.
i da mogu da se zaljubim i zavolim samo osobu koja me privuce na odredjeni nacin.
to o cemu ti pricas je klati celu svinju zbog jedne kobaje.

Ljubav idealizuje. Ona postoji ili zbog nas samih ili zato sto mozemo na nas da nakalemimo nesto strano.

Dvoje ljudi od kojih je jedno ekstremno ruzno mogu da dobiju potomstvo koje nije ruzno, tj. nalik je na jednog partnera. Time se potvrdjuje samoljublje.

A ti ako ne zelis djecu sa poslednjim covjekom, samo zato sto nema sta da ponudi, onda sebe mozes odmah da prekrizis. A to nije samoljublje.

Meni bi npr. bilo relativno svejedno kako partnerka izgleda ako bih ipak mogao da sticem potomstvo u kojem je svaka generacija mudrija od prethodne. A za tako nesto je najvaznije da se zena slaze s tobom psihicki i duhovno. A posto ne mogu da zamislim pametno i ruzno potomstvo, to je neko razocarenje iskljuceno.

Back