Zasto se zene danas udaju?

Ne znam, ali sećam se:

Na slavi kod mog prijatelja sretnem dve neudate žene od 42 godine, lepe, pmetne, za naše pojmove veoma uspešne i veoma dobro situirane. U jednu od nih se odmah zagledam, kao i svi za stolom, razume se, jer lepa je, lep se smeje, ume da komunicira, nije prepotetna, inteligentna je...Naravno, Alfe za stolom su mene istisnule iz komunikacije, a meni smešno da se sa njima nadvikujem i otimam za njenu pažnju i razgovor, pa ćutim i pažljivo posmatram.
U jednom trenutku ona pomenu praznike, slave, Nove godine, porodična okupljanja...zastade, zagleda se negde u daljinu, prelete neka senka preko njenog lica...
"I onda se osećaš kao..." izusti, pa opet zastade "Ali, zato su tu prijatelji..." pokretom ruke pokaza neodređeno na prisutne "... i sve je super"
Onda je brzo povratila kontrolu, namestila učtiv smešak na usne, opet je krenuo žamor, a Alfe su opet rečima i očima otimale njenu pažnju.

A kao samoća teže pada određenom polu, ženama?

Mene su strašili da skratim jezičinu jer se ovakva nikad neću udati, kao da je to životno prokletsvo, obećanje nesreće i neispunjenosti u životu, fail da ispuniš jedinu svoju dužnost
pa su me hvalili kad skuham kafu "možeš se udati" i kad čuju da ne znam sukati pitu, opet, "kako ćeš se udati", imam 1000 i želja i problema u životu ali oni pretpostavljaju samo jednu " kad ćeš se udati"

onomad rekoh muškarcu koji nije znao nešto, rek'o "kako ćeš se oženiti?" i niko nije shvatio foru : (

Ovo je jedna ozbiljna tema.

kada se dobro razmisli, na danasnjem nivou razvoja drustva zena UOPSTE NEMA RAZLOGA DA ZIVI U BRAKU!

Zasto da bude u barku?

Da uvek mora neko da joj namece stav ili da se ona bori za svoj stav?

Da je neko izdrzava?

Da nekome mora da pere prljave gace i carape?

Da radja i gaji decu, radi na poslu u zadovoljava muza ISTOVREMENO?

Osta joj je sve to?

Zar nije lepse da bude sama i slobodna ko ptica?

Da radi sta zeli i ide kuda joj volja?

Da joj niko ne zaviruje u mail, mobilni i pravi ljubomorne scene, kada zbog saobracajne guzve zakasni da spremi muzu veceru?

Da li zene imaju CRTU MAZOHIZMA u sebi kada danas ulaze u brak???:think:
У суштини хоћеш рећи курварлук у'ватио маха...

Ne znam, ali sećam se:

Na slavi kod mog prijatelja sretnem dve neudate žene od 42 godine, lepe, pmetne, za naše pojmove veoma uspešne i veoma dobro situirane. U jednu od nih se odmah zagledam, kao i svi za stolom, razume se, jer lepa je, lep se smeje, ume da komunicira, nije prepotetna, inteligentna je...Naravno, Alfe za stolom su mene istisnule iz komunikacije, a meni smešno da se sa njima nadvikujem i otimam za njenu pažnju i razgovor, pa ćutim i pažljivo posmatram.
U jednom trenutku ona pomenu praznike, slave, Nove godine, porodična okupljanja...zastade, zagleda se negde u daljinu, prelete neka senka preko njenog lica...
"I onda se osećaš kao..." izusti, pa opet zastade "Ali, zato su tu prijatelji..." pokretom ruke pokaza neodređeno na prisutne "... i sve je super"
Onda je brzo povratila kontrolu, namestila učtiv smešak na usne, opet je krenuo žamor, a Alfe su opet rečima i očima otimale njenu pažnju.

Посматрао сам скоро исто тако неке своје другаре и другарице..сви имају довољно година да праве децу и породицу и да се брину за некога а та тема се не помиње ни у разговору.
Питао сам се зашто је то тако...Зашто?
-Зато што ти овај живот може пружити ту илузију живота.Илузију да се увек нешто дешава и да је живот леп.У тој илузији пролазе године и временом та дешавања постану смисао живота.Када се год укаже прилика да упознају неке нове другаре ,ти нови другари се одмах прихватају у друштво.Постају присни,насмејани и све је супер,супер,супер...
Зар није то чудно...како то да одмах и одједном прихватају свакога новог тако присно као и мене кога познају годинама...
Онда ми је синуло...обезбеђују себи друштво,јер ако нас неколико оде из тог друштва потребно је радити на новим људима и односима са њима да би имао са ким да изађеш,да путујеш...дакле опет илузија,а не реалан живот...

kada se dobro razmisli, na danasnjem nivou razvoja drustva zena UOPSTE NEMA RAZLOGA DA ZIVI U BRAKU!

Zasto da bude u barku?

Da je neko izdrzava?

Osta joj je sve to?

Da joj niko ne zaviruje u mail, mobilni i pravi ljubomorne scene, kada zbog saobracajne guzve zakasni da spremi muzu veceru?

postoje i brakovi u kojima nije sve u pranju gaca.
Neki od nas se zaista vole, i tu smo i u dobru i u zlu. Delimo lepe i ruzne trenutke, uspomene, uspone, padove... radjamo decu zbog ljubavi... i radujemo se svakom zajednickom momentu... i posle noza godina i dalje se volimo...

To postoji, samo sto oni koji to ne iskuse, ne veruju u to. ;)

Zasto da bude u barku?

Da je neko izdrzava?

Osta joj je sve to?

Izbor slobode zavisi od osobe koja bira ili ne bira slobodu, a ne od bračnog stanja.

postoje i brakovi u kojima nije sve u pranju gaca.
Neki od nas se zaista vole, i tu smo i u dobru i u zlu. Delimo lepe i ruzne trenutke, uspomene, uspone, padove... radjamo decu zbog ljubavi... i radujemo se svakom zajednickom momentu... i posle noza godina i dalje se volimo...

To postoji, samo sto oni koji to ne iskuse, ne veruju u to. ;)

A kako ste se nasli? Je li na ovaj moderan nacin kako to vecina pokusava?

Ne.
Oboje smo bili slobodni kad smo se upoznali.
Krevet delili zajedno, samo nas dvoje.
Jel ti toliko nenormalno?

Ti nikako da ubodes pitanje. Danas se "ljudi" upoznaju u krevetu. Da li ti je taj muz bio x-ti krevet u kojem si ga upoznala? S obzirom da vecina praznoglavaca gleda samo spoljasnjost a ne karakter, to je njima najvaznije da li se mogu probuditi jedni pored drugog. Ali s obzirom da ima mnogo onih koji nude spoljasnjost, to takve veze obicno ne traju dugo.

i ja se to pitam...počele drugarice da mi se udaju i mene sad svi spopadaju šta ja čekam?
a meni se ne udaje i gotovo
koj će mi moj sve to, imaš nekog sa kim se slažeš i živiš i kraj priče...
Да ми тебе удамо, срећно и подразумева се богато, и да више не мислимо о томе?
Само ту и тамо да ти нађемо по којег кума за децу и тако то.

Back