Pa vidi ti pricas iz svog ugla...
Ako ti zakljucujes da nije potrebno da pripadas nekoj veri to je onda tvoj zakljucak...Zasto neki drugi zakljuce da trebaju pripadati VERI?...
Ako utvrdis da je Biblija Bozja rec onda je trebas znati...
Ako bi utvrdio da ti je prijatelj ostavio pismo da li bi ga procitao?
Sve je na tebi.... Ti sam shvati kako shvatas...
Ne mogu ja umesto tebe shvatati...
a ako mene pitas ja ti mogu objasniti moj ugao shvatanja Boga...
tema se ne bavi mnom i mojim shvatanjem vec vasim....
A sto se tice savesti ovako...
Bog je prve ljude stvorio kao savrsene, imali su savrsenu savest da mogu raspoznavati dobro od zla...
Namerno su ucnili greh zloupotreb8ivsi slobodnu volju...
Nakon greha su postali gresni ili nesavrseni...
To nesavresenstvo su preneli na sve potomke i zato su danas ljudi nesavrseni prema rodjenju...
Imaju taj nasledjeni greh...
o tome pise ovde
Rimljan9ima 5:12 Zato, kao što po jednom čoveku dođe na svet greh i po grehu smrt, i tako smrt uđe u sve ljude, jer svi zgrešiše...
23 Jer su svi sagrešili i lišeni su slave Božje...
Znaci nasa savest nije savrsena al ipak moze da funkcionise kako treba...
Ak ose ispravno oblikuje... vaspitanjem u skladu sa moralnim principima... koji su u Bibliji...
Takodje za spasenje nam je potreban SPASITELJ, Isus Hrist...
koji je svojom smrcu otkupio nase grehe... da bi mogli na temelju njegove otkupne zrtve da dobijemo spasenje...
A za to je potrebna VERA U Isusa HRISTA u njegovu otkupnu zrtvu...
Jovan 3:16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.
:23 Jer je plata za greh smrt, a dar Božji je život večni u Isusu Hristu, Gospodu našemu.
Takodje ovde pise Jovan 17:3
3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista
Znaci da je za spasenje i vecni zivot potrebno upoznati Jehovu Boga i Isusa Hrista...
to je siguran put spasenja...
imas i ovaj drugi neizvestan, da cekas da vidis kako ce te Hrist prosuditi u Sudnjem danu...
da li cenis svoj zivot ili bi ga procerdao...
da li zelis da zivis vecno ili ne...
Da li cenis put istine i ljubavi ili ne...
izbor je na nama... Bog name je dao da biramo...
takodje poznate su ti dve osnovne zapovesti na kojima se zasniva ceo Bozji zakon:
vfeleti Boga i ljude...
kako mozes voleti Boga ako ga ne poznajes?
Takodje voleti Boga znaci ziveti na taj nacin u skladu sa njegovim zakonom...
A trebamo biti u skladu sa njegovom namerom ako ga volimo i ako zelimo spasenje...[/QUOTE]