Zasto nema novog lica?

Svedoci smo da je opozicija iskompromitovana i nesposobna da bilo sta uradi.
Stara politička garda bi realno trebala da bude poslata da tuca kamen zbog zloupotreba koje su počinili, što se novih generacija tiče ako dođu na neku poziciju brzo će se provaliti kakvi su.
Zasto se na politickoj sceni vec godinama ne pojavljuje novo lice koje ce preuzeti dominaciju?
Kontam da bi neko ko može da stvori politički potencijal ima probleme sa podrškom građana. Ono ako laje i bori se svi ga podržavaju, a kada zastane malo otaca, majku, sunce po spisku...
Trebalo bi bar 2-3 godine da neko izgradi imidž kod građana, a dobar deo ljudi nije spreman na to.
Koliko je to novo lice potrebno i koliko ga narod zeli najbolje je pokazao uspeh Belog Preletacevica na izborima pre nekih 7..8 godina. Gde je cak neozbiljan iz zahebancije kandidat prosao solidno dobro.
Kod Belog više mislim da je prošlo to što je bio showmen nego bilo šta drugo.
Ono da nam treba novo lice treba, ali takođe mislim da retko ko može da proceni ko je kakav kao političar pogotovu ako je nov.

Zasto se na politickoj sceni vec godinama ne pojavljuje novo lice koje ce preuzeti dominaciju?

Koliko je to novo lice potrebno i koliko ga narod zeli najbolje je pokazao uspeh Belog Preletacevica na izborima pre nekih 7..8 godina. Gde je cak neozbiljan iz zahebancije kandidat prosao solidno dobro.
Jelena Pavlović je novo lice...pametna, puna energije, iskrena, hrabra...
uskoro joj se pridružuju svi oni na lokalu koji su se sami organizovali i podržali Mi glas iz naroda, pa Mi snaga naroda, a onda su ih ovi na kraju skrajnuli i postavili svoje (službine?) ljude svuda...
ako ne napravi neku kobnu grešku Jelena Pavlović je novi predsednik jer mogu da je podrže i građanisti i patriote i razočarane režimlije i neopredeljeni

8db68d8560dbf9d60e6b131e876579cf6640caf9-800x500.jpg

Zato sto, ko god da se novi pojavi, ili bi se pojavio, poseti ga Sluzba.

Upozore ga nesto u stilu: 'Ok, kao ti tu opozicionari, ali nemoj da 'rusis Drzavu, i koristis neke nasilne metode''.

Ako ne pristane dobrovoljno, sluze se reketom, pretnjama porodici i ucenama da pacifikuju takve osobe.

Ta banda olosa, glupaka i besmislenih klosara tako upravlja opozicijom i drustvom, i cuva svoje pozicije.

Oni su potpuni okupatori gradjana Srbije. Dahije i Gestapo. Ubice, lopovi i banditi.

JEDINI nacin da se takvi sklone je govnjiva motka.

Beli je ostavio iza sebe dacica, seselja, vuka jeremica

Излази у Србији више од 70 % бирача.

само, велики део уписаних у бирачки списак је у иностранству, тамо раде и живе, а нису се одјавили.
Nas cetvoro redovno dobijamo listice za glasanje na zemunsku adresu iako vec 17 godina zivimo napolju, nema veze sto nam deca nisu isla u srpsku skolu godinama i oni su dobili glasacke listice pre vise od 10-tak godina, dobijaju ih i danas. Ko zna koliko je takvih "glasaca", ko zna koliko je glasaca koji zive pecalbarski - odu negde u Svabiju, na Aljasku ili u UAE da shljakaju na 3-5 meseci ali realno zive na svojoj adresi u Srbiji. Takvi nece prekinuti svoj posao na Aljasci da bi se vratili u Srbiju da glasaju.

Realno, izadje i vise od tih 70%, mozda i celih 75-80% tih koji imaju pravo glasa a zive u Srbiji. Tako da je prica o vecem % izaslih na izbore kao sansi o tome da skinete zvaloustog samo nerealna i prica za zamajavanje. Opozicija mora nesto drasticno drugacije da ponudi glasacima, na ovaj nacin vise ne ide, to bi ukapirao i Ludi Nasta do danas.

Protesti? Hmm, koga ce novoga privuci tim protestima? Onaj ko je protiv zvaloustog vec glasa za nekoga drugoga, neodlucni mozda uopste i nece izaci ali njih svakako neces privuci tako sto ces da mu blokiras ulice ili nece moci da odvede decu u skolu zbog strajka. Mnogi ljudi imaju kakvu takvu sigurnost danas, zive verovatno bolje nego pre 10-20 godina, mnogi su prevalili 50 godina zivota (prosecna starost u Srbiji je skoro 44 godine) i traze neku sigurnost u zivotu a ne neke promene koje ce ih eventualno ostaviti i bez toga sta imaju.

U sustini Srbiji nije potreban jedan jak a novi lik u politici, ko garantuje da on ne bi bio kao zvalousti a ne demokratski politicar. Srbiji treba jaka opoziciona partija, partija koja ce demokratskim putem menjati lidera, zapravo ne jedna nego par takvih partija i njihov blok protiv SNS-a. Vrlo brzo bi SNS otisao u proslost.

No koja je sansa da se to desi? Mizerna, jer je Srblje naviklo da glasa za jednog coveka, poistovecuju partiju sa tim jednim covekom, "jakim" covekom. Zato su se stranke raspadale i delile, svaki vlastoljubac koji nije mogao da preuzme stranacku vlast je odlazio iz stranke i pravio svoju u kjoj je bio/jeste veliki firer i tako ispunjavao deo svojih snova. Ko zna koliko puta su toliko odlazili iz DS-a od 1990-te, vecina danasnjih opozicionih politicara srednjih i starijih godina je nekada bila u clanstvu DS-a. Svi ostali clanovi DS-a, oni koji nisu osnivali svoje starnke, su dansa inace u SNS-u :D

Излази у Србији више од 70 % бирача.
Ovo je vrlo optimistična procena. Ne bih da projektujem iz ugla moje porodice i familije ali iz moje kuće ni penzioneri ne glasaju već odavna. Ja sam poslednji put 2012.
само, велики део уписаних у бирачки списак је у иностранству, тамо раде и живе, а нису се одјавили.
Kako misliš da se odjave? Ne postoji opcija da se građani Srbije odjave sa adrese i iz biračkog spiska osim da se ispišu iz državljanstva.

Zato sto su politicari kvarljiva roba.Svi su oni na pocetku posteni i dobri a onda vremenom pocinju polako da se kvare,prvo da zaudaraju,zatim da smrde i kada se skroz pokvare i istekne im rok trajanja onda idu u odpad ili kako ono vole da kazu na "Djubriste istorije"

Kako misliš da se odjave? Ne postoji opcija da se građani Srbije odjave sa adrese i iz biračkog spiska osim da se ispišu iz državljanstva.

Slažem se sa ovim, ali samo da preciziram jer se odnosi na mene…
Adresu iz Srbije možeš da odjavis, ali si zato prijavljen negde drugde (u inostranstvu) da glasaš…
Zaključak je da bilo gde da glasaš, ukupni broj glasača upisanih u biracki spisak se ne menja…

III KAZNENE ODREDBE

Član 27

Novčanom kaznom od 10.000 do 50.000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice:

2) ako ne odjavi prebivalište u slučaju iseljenja iz Republike Srbije

5) ako ne prijavi privremeni boravak u inostranstvu duži od 90 dana ili ako ne prijavi povratak u zemlju, u skladu sa članom 19. st. 1-4. ovog zakona;

III KAZNENE ODREDBE

Član 27

Novčanom kaznom od 10.000 do 50.000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice:

2) ako ne odjavi prebivalište u slučaju iseljenja iz Republike Srbije

5) ako ne prijavi privremeni boravak u inostranstvu duži od 90 dana ili ako ne prijavi povratak u zemlju, u skladu sa članom 19. st. 1-4. ovog zakona;
Opcija 5 je ono sto ljudi koji zive u inostranstvu rade (ili bar treba da urade). To je samo jedna izjava u MUP da ne zivis vise u Srb i fotokopija nekog dokumenta da ti je dozvoljen boravak u nekoj drugoj zemlji..

Opcija 2 mi zvuci za nekoga ko nikada vise ne misli da se vraca u Srb, mada je malo nedefinisamo..sto bi neko Op 2 , kad moze Op 5...

Nestorovic je klasican udbaski placenik, njega cak i ne kontrolisu na ovaj nacin koji sam opisao, nego ga direktno od pocetka Udbasi organizuju.
Da li možeš da povučeš neke paralele između Šešelja kad se pojavio i Nestorovića sada?

Recimo, meni je zanimljivo to što obojica imaju nešto fascinantno u svojim biografijama. Prvi ekspresno studirao i doktorirao, drugi pomogao mnogim svojim pacijentima.

Nekako, kao da na tom udbaškom izboru za lažnu opoziciju ide priča ''Daj da stavimo nekoga za koga će narod prosto da se lepi, kao za čarobnog frulaša''.

Imaju oni još dodirnih tačaka, npr. Velika Srbija i borba protiv Zapada, ali ovo mi je zanimljivo, nisu odabrali nekog smotanog, sa nekom fizičkom manom i slično, nego baš ličnosti koji će da okupljaju oko sebe.

Pa zato što da bi to bio čovek koji bi ujedinio sve opozicione glasače treba otprilike:

- nije vrbovan od službe...bilo koje
- nije bio u DS,SNS,DSS,SRS,SPS,LSV,LDP,DJB....
- da je rusofil koji hoće u EU i da uvede sankcije Rusiji ali i da ide u BRICS :lol:
- da je svetosavac ateista,
- propalestinski podržavalac Izraela,
- da (ni)je nacionalista ,komunista, liberal, kapitalista, woke,lgbt, desničar,ravnozemljaš, (anti)vakser...
- ......

Drugim rečima ne postoji niti će postojati neko ko bi zadovoljio najmanje dve glavne polarizovane opozicione javnosti,a kamoli sve podgrupe,jer je sektašenje u prirodi ovog glasačkog tela...da ne ulazimo u sujete na istom polu

Zato nema tu "novog čoveka" nego radi sa čim imaš da se skine nepomenik, tehnički sarađujte da uspostavite sistem posle smene režima...ono što DOS nije uspeo.
Čekajući "novog" sačekaćete smrt Srbije pod ovim režimom koji neupitno vodi ka njenom kraju.

Poslednja izmena:

Back