Zašto neki Srbi ne vole Dodika?

Ne, ja sam samo SRBIJANAC koji nikada nije prihvatio laži domaćih fašista i gnuša se izmišljene istorije koja se ovde 24/7 servira sa naprednjačkih medija.

ne postoje nikakvi Srbijanci u Srbiji. Ti si Hrvat koji glumi Srbina rekao bih, jer samo nas Hrvati i Bosnjaci zovu Srbijancima. Nikad u zivotu nisam upoznao Srbina iz Srbije , koji smatra sebe Srbijancem .

Ne, ja sam samo SRBIJANAC koji nikada nije prihvatio laži domaćih fašista i gnuša se izmišljene istorije koja se ovde 24/7 servira sa naprednjačkih medija.
Свашта се дешавало те 1943...

ВЕЋ почетком марта 1943. Тито је преко члана Политбироа Централног комитета KПЈ Милована Ђиласа, команданта своје најелитније јединице, Прве пролетерске бригаде, Kонстантина Поповића, и свог главног обавештајца Владимира Велебита, понудио немачким властима у НДХ споразум о сарадњи:

- Kоманда НОВЈ (Народноослободилачке војске Југославије) сматра:

а) да у датој ситуацији не постоји никакав разлог да немачки Вермахт води ратна дејства против НОВЈ с обзиром на ситуацију, противника и интересе једне и друге стране. Према томе, било би у обостраном интересу ако би непријатељства била обустављена. У вези с тим, немачка команда и ова делегација морале би да прецизирају своје предлоге о евентуалној зони и правце економских или других интереса.

б) НОВЈ сматра четнике главним непријатељима.

У току трајања преговора по свим овим тачкама, предлажемо престанак ратних дејстава између немачких трупа и НОВЈ.

ЗА ПУШТАЊЕ из затвора НДХ неколико својих функционера, Титови преговарачи су понудили да на слободу пусте неколико фолксдојчера из Јајца, посаду једног усташког авиона, једног немачког мајора, 25 заробљених немачких војника, око стотину официра, подофицира и службеника НДХ, 615 италијанских војника, подофицира и официра.

У току ових поверљивих разговора, којима је, поред двојице високих немачких официра, повремено присуствовао и Павелићев изасланик, инспектор Чермак, Титови делегати су саопштили:

- Партизани изјављују да се не боре против хрватске (квислиншке) државе и ни у ком случају против Немаца, већ искључиво против четника.

- Партизани желе да воде борбу само са четницима, а немачке трупе нису нападали, већ су се бранили када су их немачке снаге нападале.

- Партизани су спремни да са оружјем у руци иступе против сваког непријатеља на којег Немци укажу, па исто тако и против Енглеза приликом искрцавања (на Јадранско море).

535320781_772075395765546_7210909388629068783_n.jpg

Aha, vrijednost covjeka pokazuje njegova plemensko religijska pripadnost,a ne necija individualna vrijednost, pa ti si tipicni Vuckov huskac, ista matrica :mrgreen:
Не, вредност човека показује његово понашање, васпитање и морал.

Поред тога, не знам само да ли би могао тако да претиш по Хрватској и да називаш људе ботовима које не познаје и које не знаш ко су.

Дошао си овде да причаш о четницима и да импутираш људима кривицу и одговорност за нешто са чим немају везе.

Свашта се дешавало те 1943...

ВЕЋ почетком марта 1943. Тито је преко члана Политбироа Централног комитета KПЈ Милована Ђиласа, команданта своје најелитније јединице, Прве пролетерске бригаде, Kонстантина Поповића, и свог главног обавештајца Владимира Велебита, понудио немачким властима у НДХ споразум о сарадњи:

- Kоманда НОВЈ (Народноослободилачке војске Југославије) сматра:

а) да у датој ситуацији не постоји никакав разлог да немачки Вермахт води ратна дејства против НОВЈ с обзиром на ситуацију, противника и интересе једне и друге стране. Према томе, било би у обостраном интересу ако би непријатељства била обустављена. У вези с тим, немачка команда и ова делегација морале би да прецизирају своје предлоге о евентуалној зони и правце економских или других интереса.

б) НОВЈ сматра четнике главним непријатељима.

У току трајања преговора по свим овим тачкама, предлажемо престанак ратних дејстава између немачких трупа и НОВЈ.

ЗА ПУШТАЊЕ из затвора НДХ неколико својих функционера, Титови преговарачи су понудили да на слободу пусте неколико фолксдојчера из Јајца, посаду једног усташког авиона, једног немачког мајора, 25 заробљених немачких војника, око стотину официра, подофицира и службеника НДХ, 615 италијанских војника, подофицира и официра.

У току ових поверљивих разговора, којима је, поред двојице високих немачких официра, повремено присуствовао и Павелићев изасланик, инспектор Чермак, Титови делегати су саопштили:

- Партизани изјављују да се не боре против хрватске (квислиншке) државе и ни у ком случају против Немаца, већ искључиво против четника.

- Партизани желе да воде борбу само са четницима, а немачке трупе нису нападали, већ су се бранили када су их немачке снаге нападале.

- Партизани су спремни да са оружјем у руци иступе против сваког непријатеља на којег Немци укажу, па исто тако и против Енглеза приликом искрцавања (на Јадранско море).

Pogledajte prilog 1774366
Jeste vala, svasta se desavalo .

270087411_4842827829093394_447332114005031249_n.jpg

Имате проблем када неко каже нешто што вам се не свиђа (чита: истина) и онда како су вас негде научили кренете да причате о четницима.

Је л ви схватате да четници нису тема?

Не знам зашто вам модератор дозвољава да се понашате тако.

Problem je insistiranje da ta podela bude što oštrija. Muslimani i Hrvati skaču od sreće kad se to dešava među Srbima. Drina - granica je antisrpska politika. Pravaška. Titoistička.

Opet se obraćaš na pogrešnu adresu

šta misliš, šta bi danas rekli o političaru koji bi izjavio za RS

"Bolje biti entitet u BiH, nego provincija u Srbiji"

ne verujem da bi ga proglašavali za najvećeg patriotu

https://www.rtvbn.com/3833897/milorad-dodik-ja-nekad-i-sad

Не, вредност човека показује његово понашање, васпитање и морал.

Поред тога, не знам само да ли би могао тако да претиш по Хрватској и да називаш људе ботовима које не познаје и које не знаш ко су.

Дошао си овде да причаш о четницима и да импутираш људима кривицу и одговорност за нешто са чим немају везе.
Ja i u Hrvatskoj i u Bih pisem istinu, inace se mogu deklarisati kao ex Ju " antibot" :mrgreen:

Имате проблем када неко каже нешто што вам се не свиђа (чита: истина) и онда како су вас негде научили кренете да причате о четницима.

Је л ви схватате да четници нису тема?

Не знам зашто вам модератор дозвољава да се понашате тако.
Svo vrijeme provociras i pricu svodis na licni nivo, sa namjerom da postene ljude ovdje koji govore istinu navedes na teme nacionalizma, da bi nas moderator kaznio, koji ako obrati paznju na redoslijed textova, vidjet ce ko je prvi poceo da trola temu lazima.

Svo vrijeme provociras i pricu svodis na licni novo, sa namjerom da postene ljude ovdje koji govore istinu navedes na teme nacionalizma, da bi nas moderator kaznio, koji ako obrati paznju na redoslijed textova, vidjet ce ko je prvi poceo da trola temu lazima.
Не, него си ти овде по задатку, а када те неко пита ко си и шта си, кажеш да си пореклом хомосапијенс.

Провидно је то што радите и јасно се види зашто долазите овде да пишете.

Ја сам написао да људи не треба да се деле и да се свађају, нити да праве раздор, а ви сте дошли да причате о четницима и клању. Ја сам рекао да не треба правити разлику између Срба из Србије и Срба из БиХ, док ти претиш и позиваш ме да се нађемо.

Ето.

Не, него си ти овде по задатку, а када те неко пита ко си и шта си, кажеш да си пореклом хомосапијенс.

Провидно је то што радите и јасно се види зашто долазите овде да пишете.

Ја сам написао да људи не треба да се деле и да се свађају, нити да праве раздор, а ви сте дошли да причате о четницима и клању. Ја сам рекао да не треба правити разлику између Срба из Србије и Срба из БиХ, док ти претиш и позиваш ме да се нађемо.

Ето.
Na kojem sam " zadatku" , sto sam protiv podmetanja, lazi, zastite kriminala u Srbiji,a vi kojima to smeta usagalseno zapocinjete teme o nacionalizmu, svodite ih na licni nivo, iznosite neistine vezane za 2 svjetski rat itd .

Ovo ti je 10ta poruka u kojoj se bavis sa mnom, a ne temom.

Opet se obraćaš na pogrešnu adresu

šta misliš, šta bi danas rekli o političaru koji bi izjavio za RS

"Bolje biti entitet u BiH, nego provincija u Srbiji"

ne verujem da bi ga proglašavali za najvećeg patriotu

https://www.rtvbn.com/3833897/milorad-dodik-ja-nekad-i-sad
Pa ako je rekao to 1997. bio je u pravu. Milošević je vladao Srbijom, doveo je u izolaciju i gurao u katastrofu, dok se Biljani Plavšić prilikom posete Parizi svirala Bože Pravde na Jelisejskom poljima.
Tu izjavu treba uzeti kao antimiloševićevsku, a ne kao antipatriotsku.

Back