Da li su Srbi kukavice?

Ne nego si termin apstraktan koristio u značenju zamišljeno nepostojeće a sad obrćeš priču pa ga tumačiš kao fluidno. Znači u demokratiji ne vlada apstraktnost (zamišljeno , nepostojeće) već narodna volja u datom trenutku pod određenim okolnostima i koliko god taj termin narodne volje bio fluidan on je stvaran i delotvoran .
Višepartiska demokratija je sistem načela, procedura statusa i koječega i ideal je malog dela čovečanstva i nije ništa drugo nego ideološki imperativ liberalne ideologije kao što je besklasno društvo ideal komunizma .
Kinu na primer baš briga za taj imperativ oni imaju svoj sinkretizovan sistem vrednosti u kojoj tradicija i konfučijanstvo ima značajan udeo. I zato se okanite ćorava posla da Arape, Kineze, Mongole ,razne Turke, Afrikance narode Amazona... itd. demokratizujete to je jedna sumanutost . Mada znam da i vi to znate ili bar pametniji deo vas , koristite to kao ucenjivačko sredstvo ili da opravdate vaše zločine.

Narod je apstraktni pojam.

'Hrabrost' naroda je nepostojeci pojam.

Kina je bolesna diktatura, i zbog toga jako patolosko i uplaseno drustvo, gde individua zbog toga ne moze da dostigne pun potencijal.

Kina je bolesna diktatura, i zbog toga jako patolosko i uplaseno drustvo, gde individua zbog toga ne moze da dostigne pun potencijal.
U prvoj svojoj poruci na temi napisao si da je srpski narod podanički. Znači narod se ne može nazvati hrabrim jer je narod apstraktna kategorija dočim se može nazvati podlanički jer je narod apstraktna kategorija. Tvoja misao je raštimovana.

Poslednja izmena:
Svaka čast na poruci. Ona Paula lepo priznade da je frustracija velika pa otud pomućena svest i zbog toga i njoj čestitam što se izdigla iz situacije.
Ostali;plač majke Božije, kuknjava do neba, odma se kreće sa teorijama zavere, Kami odma izmišlja neku krađu epohalnih razmera , većina bi da ratuje, Srbi kukavice, mentalitet, nezaobilazni "Bosanci" eto oni su glasali za Vučića u Zaječaru , kipte od besa i frustracije.
A zapravo radi se o tome da je Vučić pobedio u gradovima na periferiji gde je uvek pobeđivao i to što se Kosjerića tiče jedva. A studenti od početka nisu uspeli da pridobiju radničku klasi , nijedan generalni štrajk nije uspeo i to je jedno polje gde treba da se radi, a ne radi se već se priča o bosancima i drve prežvakane frustracije.
Радничку класу не анимира а нити брине о њеном статусу ни партија која носи назив социјалистичка.
Либерална мисао о правима радника није израз хуманости већ потребе, јавила се у круговима енглеских
поседника средстава за рад када су схватили да ако се не побрину за боље услове живота израбљиваних
остаће без радника а самим тим и прихода.

Pa

Zato vam je vas kralj i dao drzavu,a vi ste ga ubili.
Lupaš k'o otvoren prozor. Tom "kralju" je "kraljevina" bila marginalni turski pašaluk. Ugri i Osterajheri su mu bili na granici. Beograd je bio karaula.
Ona famozna ponuda "saveznika" iz 1916 god. je žvaka za bedaka.
U ostalom , Pašić je to energično odbio jer je ta "ponuda" značila granicu sa Bugarima..10 km od Niša.

Taj..."kralj" je objeručke zgrabio teritorij kojem se ni u snu nije nadao....Vojvodina, Kosovo, Makedonija, BiH, prevratom 1919 god. Crna Gora, Hrvatska, Slovenija...kontrola na 80% istočne obale Jadrana. Sada je on došao Ugarima na domak Budima a Austrijancima na domak Beča.
Uvijek je išlo za teritorij, jer su mu "kraljevski prerogativi" bili više nego tanki.. pradjed..nepismeni seljak i povremeno član habsburškog "frajkora".

Metak mu namjestio Puniša Račić. Da ga je kaznio, vrlo vjerovatno da nebi popio tane u Francuskoj. Ubili ga iz istog "miljea" kojem je pripadao i Račić...radikalskog. Bio je akt puke osvete iako je..istinu govoreći... ustašama bilo stalo do Radića i ostalih..kao do lanjskog snijega.

Lupaš k'o otvoren prozor. Tom "kralju" je "kraljevina" bila marginalni turski pašaluk. Ugri i Osterajheri su mu bili na granici. Beograd je bio karaula.
U ostalom , Pašić je to energično odbio jer je ta "ponuda" značila granicu sa Bugarima..10 km od Niša.

Taj..."kralj" je objeručke zgrabio teritorij kojem se ni u snu nije nadao....Vojvodina, Kosovo, Makedonija, BiH, prevratom 1919 god. Crna Gora, Hrvatska, Slovenija...kontrola na 80% istočne obale Jadrana. Sada je on došao Ugarima na domak Budima a Austrijancima na domak Beča.
Uvijek je išlo za teritorij, jer su mu "kraljevski prerogativi" bili više nego tanki.. pradjed..nepismeni seljak i povremeno član habsburškog "frajkora".

Metak mu namjestio Puniša Račić. Da ga je kaznio, vrlo vjerovatno da nebi popio tane u Francuskoj. Ubili ga iz istog "miljea" kojem je pripadao i Račić...radikalskog. Bio je akt puke osvete iako je..istinu govoreći... ustašama bilo stalo do Radića i ostalih..kao do lanjskog snijega.
Sad nemam vremena,ali odgovoricu

Kralj je zgrabio ono sto mu je nametnuto da zgrabi i spasi porazenu katolicku stranu u ratu.Hrvati i slovenci danas ne bi postojali da nije bilo SHS i nesrba Aleksandra od Jugoslavije.
Sto se kaznjavanja tice,svaki srpski heroj je nakon rata,u najmanju ruku gurnut u zapecak i zatvorena su mu usta kako ne bi slucajno progovorio o zlocinima koji su vrsili novopridosla braca na teritoriji Srbije
Da se ne lazemo Dido Kvarternik i Anton Korosec su vatikanska ispostava u SHS koji su sluzili za busenje drzave do ponovnog dolaska austrougara.
Samo mi onda nije jasno,sto se toliko plakali da izadjete iz te austrougarske,kad ste ih onda toliko zeljno iscekivali,nedugo zatim :think:

Daleka Azija nije Evropa, pričaš o nečemu šta ne razumeš, ne kažem da razumem ja zato, ali znam da njihov pogled na svet je skroz drugačiji od onoga kakav Srbi imaju i kakav ostatak Evrope ima.

U prvoj svojoj poruci na temi napisao si da je srpski narod podanički. Znači narod se ne može nazvati hrabrim jer je narod apstraktna kategorija dočim se može nazvati podlanički jer je narod apstraktna kategorija. Tvoja misao je raštimovana.
Tvoja nesposobnost da razumes kontekst mojih poruka na ovoj temi je nebitna.

Ono sto je bitno je tvoj lagani prelaz u sendvicare.

SNS teroristi jesu pokrali izbore, i to sada prvi put onako na teroristicki nacin, posto je OCIGLEDNO da nemaju nikakav legitimitet u Drzavi. Ti mozda mozes da se nadas da ta teroristicko-mafijaska kriminalna grupa ide ka primiravanju situacije, ali je isto tako ocigledno da ce srpski narod biti pod sve vecoj i vecoj fasistickoj diktaturi.

I sada ti, kao ljubitelj srpskog naroda, umesto da pokazes zabrinutost, i zelju za borbom protiv SNS terorista i fasista, ti lupetas neke gluposti o drugosrbijancima po forumu, i dalje.

Izvini, ali uopste me to ne zanima.

Kralj je zgrabio ono sto mu je nametnuto da zgrabi i spasi porazenu katolicku stranu u ratu.Hrvati i slovenci danas ne bi postojali da nije bilo SHS i nesrba Aleksandra od Jugoslavije.
Sto se kaznjavanja tice,svaki srpski heroj je nakon rata,u najmanju ruku gurnut u zapecak i zatvorena su mu usta kako ne bi slucajno progovorio o zlocinima koji su vrsili novopridosla braca na teritoriji Srbije
Da se ne lazemo Dido Kvarternik i Anton Korosec su vatikanska ispostava u SHS koji su sluzili za busenje drzave do ponovnog dolaska austrougara.
Samo mi onda nije jasno,sto se toliko plakali da izadjete iz te austrougarske,kad ste ih onda toliko zeljno iscekivali,nedugo zatim :think:
Niko nije plakao, bilo im je dobro. Bili su pismeniji od Šumadije i Makedonije i CG. Bili su toliko zavučeni glavom u sopstveni rektum da su ideju jugoslovenstva gledali kao najviši cilj za narode na Balkanu, a nepismeni naivni Gedža i Vardarci su to progutali bez pitanja.

Kralj je zgrabio ono sto mu je nametnuto da zgrabi i spasi porazenu katolicku stranu u ratu.
Upssss...zgrabio jer mu je nametnuto ...ma mojne. Pored teritorija koje je maznuo...maznuo je "kralj" i..pare 💸💰. Gdje su bile pare Gale..care.?? U Srbiji sigurno..NE. Bilo ih je nešto u Cetinju i Sarajevu a puno više u Zagrebu i Ljubljani.

Pusti Kvaternika i Korošeca...marginalci. Upuca se Radić u Beogradu..e to je već druga priča. Tako se ne pravi država.

Hoćemo da budemo sa Srbijom, ali ne pod Srbijom, hoćemo Srbina za brata, a ne za gospodara."
Zagreb, 1919.....
riječi su Radićev.

Poslednja izmena:
Tvoja nesposobnost da razumes kontekst mojih poruka na ovoj temi je nebitna.

Ono sto je bitno je tvoj lagani prelaz u sendvicare.
Veliš drugi je kontekst između osobina naroda. U jednom kontekstu osobina nekog naroda su nepostojeće jer je narod apstraktni pojam dok u drugom kontekstu osobina je stvarna jer valjda narod više nije apstraktni pojam.
Daj prestani više da lupaš samo se upetljavaš u veću glupost.
SNS teroristi jesu pokrali izbore, i to sada prvi put onako na teroristicki nacin, posto je OCIGLEDNO da nemaju nikakav legitimitet u Drzavi. Ti mozda mozes da se nadas da ta teroristicko-mafijaska kriminalna grupa ide ka primiravanju situacije, ali je isto tako ocigledno da ce srpski narod biti pod sve vecoj i vecoj fasistickoj diktaturi.

I sada ti, kao ljubitelj srpskog naroda, umesto da pokazes zabrinutost, i zelju za borbom protiv SNS terorista i fasista, ti lupetas neke gluposti o drugosrbijancima po forumu, i dalje.

Izvini, ali uopste me to ne zanima.
Najbolje bi bilo da se samozapališ i time daš svetli primer drugima kako se borbi za demokratiju.
To bi odjeknulo i na međunarodnom planu, tvoja žrtva neće biti zaboravljena.

Ovih dana gledamo u Kaliforniji sukobe tamosnjih stanovnika sa policijom. Oni se tuku, spaljuju im kola, sjebali su im LRAD, idu hrabro i srcano do kraja. I ne samo tamo, vec i u raznim drzavama gde su se odrzavali protesti, protestanti su pokazivali mnogo vecu dozu hrabrosti nego Srbi. Misljenja sam da bi oni Meksikanci iz Kalifornije unistili cacije u roku od 15min.

Kako je doslo do toga da narod koji se busa u grudi svojojm prosloscu, tradicijom, Obilicem, Karadjordjem, Soluncima i ostalima kuka i zove policiju kada na njih krenu 3 SNS batinasa, a protestanata ima 200 u tom momentu? Kako je moguce da se srpski narod postao tako plasljiv?
Kakve veze imaju meksicki ilegalci, a srpskom vlasti. Vecina naroda je birala vlast tako da...

Posle su se krili kao sve kukavice kad je trebalo na sud
Niko se nije krio.O cemu pricas?
Ja se ponosim mojom generacijom,mojim skolskim drugovima,mojim roditeljima,njihovom generacijom i svima koji su nas casno branili u VRS.Medju njima nije bilo ratnih zlocinaca,niti se ko krio od bilo koga.
Bili su u nevolji junaci.To sto propaganda govori o Srbima kao "losim momcima" mogu da okace macku o rep sto se mene tice.Ja znam ko je mene i od koga branio.Ne daj Boze da smo ostavljeni na milost i nemilost nasim neprijateljima.
A politika i politicki sudovi me ne zanimaju.

Sta pricas? Mladic i Karadzic su se skrivali godinama po Srbiji
Karadzic je politicar,njega mi nije zao i od njega se moglo svasta i ocekivati.
Ali Ratka Mladica ne treba stavljati u isti kos,to je castan covjek i oficir koji je branio svoj narod.
Do namjestaljke zvane Srebrenica (a vjerujem da je to bila jedna klopka u koju su neki Srbi naivno upali),on nije pominjan kao ratni zlocinac,a prilika je bilo mnogo.
Da je srece i pravde ne bi njega proganjali nego pravog zlocinca Orica i ostale srpske krvnike.
I to skrivanje je dio politicke igre,sigurno ne njihova vlastita zelja.
I da su Srbi pametni ne bi ih predali da im sude srpski zlotvori.

Niko nije plakao, bilo im je dobro. Bili su pismeniji od Šumadije i Makedonije i CG. Bili su toliko zavučeni glavom u sopstveni rektum da su ideju jugoslovenstva gledali kao najviši cilj za narode na Balkanu, a nepismeni naivni Gedža i Vardarci su to progutali bez pitanja.
Plakali su,odmah posle Ceha,isti taj Dido je najglasniji za izlazak iz monarhije bio,posle galicije najsiromasija i najpotecenjenija etnicka grupa bila je hrvatska i slovenacka sa stalnim ponizavanjem i davanjem pogrdnih imena.Srbi su istrebljeni iz Srbije,tako da niko nije ostao da digne glas protiv te nakaradne tvorevine

Back