Zašto neke žene ne žele da budu majke?

Markoni11

Poznat
Poruka
8.441
Dok se sa jedne strane mnoge žene muče da ostanu trudne, druge gube materinski instikt i odriču se majčinstva.Koji su to najčesci razlozi da bi se donosile takve odluke?

zene%20razgovaraju%20o%20bebama.png

Марко аурелије је врло интересантно запањање имао:

"Први принцип сваке појединачне ствари,запитај се: Шта је само по себи? Каква је његова узрочна природа?"

Нису криве жене. Ствар је одрастања. Човек како одраста својим очима спознаје свет. Жуди за оним што свакодневно види око себе. Прихвата оно што види око себе. Ако је жена одрастала у таквој средини где се није величало мајчинство, она неће ни жудети за тим. Ако са друге стране жена јесте одрасла у окружењу где се то сматра привилегијом и највећом радошћу, она ће и сама то желети.

Не треба осуђивати жене, јер нису оне криве. Људи несвесно то упијају док одрастају. Само нису свести тога. Била мајка или не, то је не дефинише као добру или лошу жену.

bukvalno niko nije prozivao niti planirao da kaze nesto o onima koje hoce a ne mogu
Sam naslov teme je nebulozan. Otud moj komentar.
Pitanje je nadasve glupo. Svako danas ima pravo da nešto želi ili ne želi.
Glupo je u rangu 'zašto neki muškarci ne žele da se ožene i stvaraju porodicu'
Ili 'zašto ljudi iz Srbije odlaze u inostranstvo da žive'
Pa jel teraju tebe da ideš? Jel te teraju da se ti ne ženiš? Jel te teraju te žene da ti ne rađaš? Aman bre

Vrlo je licemerno otvarati teme kojima se unapred zna ton (osuda žena).

Inače, odgovor na pitanje:

Zato što su prozrele Veliku Kosmičku Laž - zarobljenost u večni ciklus rađanja i smrti, i ne žele da doprinose tom cirkusu

(lol)
To treba ubediti u to pre svega muslimanke koje to rade na sopstvenu štetu.. Stvaraju potomstvo koje iznova i iznova žene tretiraju kao roblje.

Sam naslov teme je nebulozan. Otud moj komentar.
Pitanje je nadasve glupo. Svako danas ima pravo da nešto želi ili ne želi.
Glupo je u rangu 'zašto neki muškarci ne žele da se ožene i stvaraju porodicu'
Ili 'zašto ljudi iz Srbije odlaze u inostranstvo da žive'
Pa jel teraju tebe da ideš? Jel te teraju da se ti ne ženiš? Jel te teraju te žene da ti ne rađaš? Aman bre
Poenta foruma je da se prica o raznim temama pa izmedju ostalog i o onim koje te ne pogadjaju licno
Ako te ne zanima nista sto nema veze s tobom onda ne znam cemu diskusija

Pa pre bih rekao da te nervira prica o ovome posto ti i ne verujem bas da bi ti bilo draze da se nisi rodila
Šti bi me nervirala priča? I jedna i druga pozicija imaju dobre argumente.

Samo nisam za to da se automatski pljucka po ženama kao krivcima za sve, pad nataliteta, razvod braka, sunovrat Zapadne civilizacije (šta god ista bila), i to što neki incel ne može da j*ebe.

Сматрам да је "проблем" у томе што се мајчинство не поштује то се сматра дужношћу. Када би се према жени која рађа третирало са великим поштовањем, жене не би на то гледале као нешто лоше. Данас се жене могу запитати: А што ја да рађам? Јесу ли жене фабрике да дају децу јер се то од њих очекује?

У томе лежи проблем. Што бити мајка нико не поштује него узима здраво за готово. То се сматра дужношћу и управо зато настаје одбојност. Непоштовање. Ако жена одлучи да буде мајка, то заслужије огромно поштовање. То није била њена дужност. Када би мушкарци престали да мисле: Треба да ми родиш дете, женско си. Жена си ми и то се очекује, онда би се мајчинство више ценило.

Сматрам да је "проблем" у томе што се мајчинство не поштује то се сматра дужношћу. Када би се према жени која рађа третирало са великим поштовањем, жене не би на то гледале као нешто лоше. Данас се жене могу запитати: А што ја да рађам? Јесу ли жене фабрике да дају децу јер се то од њих очекује?

У томе лежи проблем. Што бити мајка нико не поштује него узима здраво за готово. То се сматра дужношћу и управо зато настаје одбојност. Непоштовање. Ако жена одлучи да буде мајка, то заслужије огромно поштовање. То није била њена дужност. Када би мушкарци престали да мисле: Треба да ми родиш дете, женско си. Жена си ми и то се очекује, онда би се мајчинство више ценило.

Puno je istine u ovome, a mislim da ima i nastavak. Žena koja bi voljela biti majka, kucanica i domacica opet nije u drustvu predmet postovanja nego ogovaranja iako je biti majka obaveza koja traje 24 sata i ako je zena doista posvecena porodici, djetetu, kuci ima obaveza puno puno vise nego sto se misli.

Moja sestra iz Familije zavrsila je fakultet u Beogradu,i tamo se zaposlila kao Profesor,kupila sebi stan u licnu svojinu ali ne zeli da se udaje, ni na bilo kakav nacin da radja decu,a ima svaki uslov.Kada sam je jednom pitao zbog cega ne zeli,odgovorila mi je da se ne pronalazi u tome.Meni je taj njen odgovor bio nejasan.Jedna moja prijateljica koja sada ima 40+ godina i vec joj je sada mozda kasno za radjanje kada sam je jednom pitao zbog cega ne zeli da radja decu odgovorila mi je da bi htela ali prvo mora da nadje muskarca koji bi ispunio sve njene kriterijume.A imala je vrlo visoke kriterijume.

Puno je istine u ovome, a mislim da ima i nastavak. Žena koja bi voljela biti majka, kucanica i domacica opet nije u drustvu predmet postovanja nego ogovaranja iako je biti majka obaveza koja traje 24 sata i ako je zena doista posvecena porodici, djetetu, kuci ima obaveza puno puno vise nego sto se misli.
Апсолутно се слажем. Апсолутно. Смешно је што су мушкарци превидели један врло врло врло битан аспект који удара на жену горе него икада. Некада је жена у потпуности била посвећена одгајању деце. А мушкарац је морао да их подржи материјално, да се брине о њима. Е сада, ту постоји још једна зачкољица. Он, иако јесте тај који их прехрањује, нема ничим већи значај да себе назива газдом куће. Колико он има удела, толико има и мајка. И она није предмет где неко може бити њој ауторитет. Љубав се не базира на хијерархији, већ на једнакости и међусобном разумевању и поштовању.

eh sad...meni je nepojmljivo da danas zena radja a da sama pri tom nije minimalno samostalna i nezavisna.Brakovi se raspadaju kao dobar dan,alimentacija je smesna...Moj komsija je bez pardona izbacio svoju zenu sa dvoje male dece i uselio ljubavnicu.
Covek nikad ne zna sta ce sutra biti ali barem ima vece sanse da opstane ako je iole sposoban da se brine o samom sebi.
Da ne pricamo koliko zena trpi los brak samo zbog dece,i da nije svaka majka bas majka.
Pogotovo ako je zena is takve disfunkcionalne porodice,gde je majka trpela radi dece,ta zena ce sutra tri puta razmisliti kada ce i kome roditi,a mozda na kraju nece ni roditi.

Back