Markoni11
Poznat
- Poruka
- 8.441
Dok se sa jedne strane mnoge žene muče da ostanu trudne, druge gube materinski instikt i odriču se majčinstva.Koji su to najčesci razlozi da bi se donosile takve odluke?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
bukvalno niko nije prozivao niti planirao da kaze nesto o onima koje hoce a ne moguAuh brt... Ne GUBE materinski instinkt nego ga verovatno nemaju, I nije materinski instinkt nešto što žena mora da ima da bi bila kompletna žena
I zašto se ovde može namirisati osuda u ovoj temi i osvrt na žene koje žele a ne mogu imati decu? Kakve to veze ima?
da nije bilo te kosmicke lazi ti ne bi mogla to da napises jel si svesna togaVrlo je licemerno otvarati teme kojima se unapred zna ton (osuda žena).
Inače, odgovor na pitanje:
Zato što su prozrele Veliku Kosmičku Laž - zarobljenost u večni ciklus rađanja i smrti, i ne žele da doprinose tom cirkusu
(lol)
Sam naslov teme je nebulozan. Otud moj komentar.bukvalno niko nije prozivao niti planirao da kaze nesto o onima koje hoce a ne mogu
Netačno. Ne mora imati konkretan razlog.Nije nikakva namera da se osude zene.Svaka zena ima pravo na svoj licni izbor da li zeli ili ne zeli da radja decu.Neki razlozi za one zene koje ne zele da radjaju sigurno postoje.
To treba ubediti u to pre svega muslimanke koje to rade na sopstvenu štetu.. Stvaraju potomstvo koje iznova i iznova žene tretiraju kao roblje.Vrlo je licemerno otvarati teme kojima se unapred zna ton (osuda žena).
Inače, odgovor na pitanje:
Zato što su prozrele Veliku Kosmičku Laž - zarobljenost u večni ciklus rađanja i smrti, i ne žele da doprinose tom cirkusu
(lol)
Poenta foruma je da se prica o raznim temama pa izmedju ostalog i o onim koje te ne pogadjaju licnoSam naslov teme je nebulozan. Otud moj komentar.
Pitanje je nadasve glupo. Svako danas ima pravo da nešto želi ili ne želi.
Glupo je u rangu 'zašto neki muškarci ne žele da se ožene i stvaraju porodicu'
Ili 'zašto ljudi iz Srbije odlaze u inostranstvo da žive'
Pa jel teraju tebe da ideš? Jel te teraju da se ti ne ženiš? Jel te teraju te žene da ti ne rađaš? Aman bre
Pa pravo da ti kažem, kad pomislim na mreškanje u Blaženom Ništa, i ovog momenta sada....da nije bilo te kosmicke lazi ti ne bi mogla to da napises jel si svesna toga
Pa pre bih rekao da te nervira prica o ovome posto ti i ne verujem bas da bi ti bilo draze da se nisi rodilaPa pravo da ti kažem, kad pomislim na mreškanje u Blaženom Ništa, i ovog momenta sada....
bolje da je nije bilo.
Netačno. Ne mora imati konkretan razlog.
Može samo izabrati život bez rađanja dece jer joj tako odgovara.
I ne mora se pravdati.
Šti bi me nervirala priča? I jedna i druga pozicija imaju dobre argumente.Pa pre bih rekao da te nervira prica o ovome posto ti i ne verujem bas da bi ti bilo draze da se nisi rodila
Сматрам да је "проблем" у томе што се мајчинство не поштује то се сматра дужношћу. Када би се према жени која рађа третирало са великим поштовањем, жене не би на то гледале као нешто лоше. Данас се жене могу запитати: А што ја да рађам? Јесу ли жене фабрике да дају децу јер се то од њих очекује?
У томе лежи проблем. Што бити мајка нико не поштује него узима здраво за готово. То се сматра дужношћу и управо зато настаје одбојност. Непоштовање. Ако жена одлучи да буде мајка, то заслужије огромно поштовање. То није била њена дужност. Када би мушкарци престали да мисле: Треба да ми родиш дете, женско си. Жена си ми и то се очекује, онда би се мајчинство више ценило.
Апсолутно се слажем. Апсолутно. Смешно је што су мушкарци превидели један врло врло врло битан аспект који удара на жену горе него икада. Некада је жена у потпуности била посвећена одгајању деце. А мушкарац је морао да их подржи материјално, да се брине о њима. Е сада, ту постоји још једна зачкољица. Он, иако јесте тај који их прехрањује, нема ничим већи значај да себе назива газдом куће. Колико он има удела, толико има и мајка. И она није предмет где неко може бити њој ауторитет. Љубав се не базира на хијерархији, већ на једнакости и међусобном разумевању и поштовању.Puno je istine u ovome, a mislim da ima i nastavak. Žena koja bi voljela biti majka, kucanica i domacica opet nije u drustvu predmet postovanja nego ogovaranja iako je biti majka obaveza koja traje 24 sata i ako je zena doista posvecena porodici, djetetu, kuci ima obaveza puno puno vise nego sto se misli.
eh sad...meni je nepojmljivo da danas zena radja a da sama pri tom nije minimalno samostalna i nezavisna.Brakovi se raspadaju kao dobar dan,alimentacija je smesna...Moj komsija je bez pardona izbacio svoju zenu sa dvoje male dece i uselio ljubavnicu.Сматрам да је "проблем" у томе што се мајчинство не поштује то се сматра дужношћу. Када би се према жени која рађа третирало са великим поштовањем, жене не би на то гледале као нешто лоше. Данас се жене могу запитати: А што ја да рађам? Јесу ли жене фабрике да дају децу јер се то од њих очекује?
У томе лежи проблем. Што бити мајка нико не поштује него узима здраво за готово. То се сматра дужношћу и управо зато настаје одбојност. Непоштовање. Ако жена одлучи да буде мајка, то заслужије огромно поштовање. То није била њена дужност. Када би мушкарци престали да мисле: Треба да ми родиш дете, женско си. Жена си ми и то се очекује, онда би се мајчинство више ценило.