ZAŠTO NAS TAXISTI DERU?

• Začetnik teme Začetnik teme lider
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Више цене београдски таксисти правдају великим гужвама, литрима потрошеног бензина у закрченим улицама, већим хабањем ауто делова, али и тиме што, како кажу, главни град мора да буде скупљи, иначе су услуге у Београду скупље, него у мањим градовима."
– Када прихвати позив, сваки таксиста направи „празну” километражу како би покупио клијента. Цена старта служи за покривање тог трошка, а то што је почетак вожње у мањим градовима јефтинији потпуно је логично. У тим местима таксисти возе краће релације до муштерије. Ти градови су по два до три километра у пречнику – објашњава Теодор Гаћеша, власник „Пинк таксија”.

"Више цене београдски таксисти правдају великим гужвама, литрима потрошеног бензина у закрченим улицама, већим хабањем ауто делова, али и тиме што, како кажу, главни град мора да буде скупљи, иначе су услуге у Београду скупље, него у мањим градовима."
– Када прихвати позив, сваки таксиста направи „празну” километражу како би покупио клијента. Цена старта служи за покривање тог трошка, а то што је почетак вожње у мањим градовима јефтинији потпуно је логично. У тим местима таксисти возе краће релације до муштерије. Ти градови су по два до три километра у пречнику – објашњава Теодор Гаћеша, власник „Пинк таксија”.

...kao Novi Sad, na primer...dva-tri km u precniku...DAJTE COVEKU GOOGLE EARTH!!!

Nema veze...ovce su tu da bi bile osisane, i dok god ima ljudi koji su spremni da plate, cene taxija ce biti nepromenjene.A sto se tice g.Djilasa, i ja bih vam popustio kada bi mi 7000 automobila zakrcilo grad,pomislite samo: hitna pomoc, vatrogasci, zene koje se poradjaju....

NEEEEE, to nije nista naspram taxista koji traze jos vece cene, odlaganje primene euro normativa...jadni oni...a tek ISKALNE KASEEEE!!? PA ZAR DA CEO DRZAVNI APARAT ZNA KOLIKO U STVARI ZARADJUJU??????

Odustajem od ove teme i idem da pokusam da kamenu objasnim smisao njegovog bivstvovanja u mom dvoristu...lakse je....I NECU DOCI U OPASNOST DA ME U SAOBRACAJU GRUNE U JUGICA 17GOD.STAROG.

...kao Novi Sad, na primer...dva-tri km u precniku...DAJTE COVEKU GOOGLE EARTH!!!

Теби треба поменути програм, да видиш да НС и БГ нису једини градови у Србији.
Па шта је НС, мерило успеха, или нечега другог?!

......Odustajem od ove teme i idem da pokusam da kamenu objasnim smisao njegovog bivstvovanja u mom dvoristu...lakse je....I NECU DOCI U OPASNOST DA ME U SAOBRACAJU GRUNE U JUGICA 17GOD.STAROG.

Најзад си одлучио праву ствар, наравно да треба да одустанеш од ове теме, јер си показао завидну дозу неваспитања, завирујући људима једног еснафа у новчаник и мешањем у њихово пословање, а Динкић ти није род.z:poz:

Мој ти је савет, бори се за права бравара и не секирај се, поштуј жуте траке и бићеш ок у "Југићу"!

У мојим постовима нема вређања, има само "јаких" речи уз помоћ јаких аргумената, који се теби не свиђају. Ваљда бих ја, по твом мишљењу, требало да "пљујем" по колегама као што овде неки пљују по свим таксистима. Наравно, ја пишем оно што јесте, а упућенији сам од тебе сигурно. Сваки твој пост садржи по неку увреду, а што модератори не реагују, то је њихова част и образ.

Браваре твоја права нису угрожена, а била би била угрожена, нпр. када бих те ја силом увукао у своје возило, одвезао те докле ја желим и за ту вожњу те присилио да платиш.
Ти имаш права као и сви остали да одлучујеш да ли ћеш се возити таксијем, или неким другим градским превозним средством и схватите већ једном сви, такси превоз је луксуз, а не социјална служба, такси превоз је луксуз, а не социјална служба, такси превоз је луксуз, а не социјална служба, такси превоз је луксуз, а не социјална служба, такси превоз је луксуз, а не социјална служба!!!

Poslednja izmena:
S obzirom na to da me prozivaš po ko zna koji put, potrudiću se da ti odgovorim na jednostavan način.
Dakle 1. Nikoga, pa ni mene nisi jakim rečima i debelim argumentima ubedio da je taksi skuplji u Beogradu samo zato što je Beograd centar i Glavni grad.
Osnovni zakon ekonomije kaže da cenu diktiraju ponuda i potražnja.
Kažeš da Beograd ima previše taksi vozila.Da je taksi luksuz i samim tim usluge taksi prevoza koriste ekonomski jače stranke.
Nije li to pomalo kontradiktorno?
Puno vozila malo mušterija, cena visoka?
Hajmo dalje.
"Taksi je luksuz"- kako ti kažeš, nebih se složio sa tobom.Taksi je luksuz u Beogradu, u svim drugim gradovima je taksi deo javnog prevoza.
Poreze i doprinose plaćate po najnižoj stopi, pa kako je onda moguće da ne plaćate porez na luksuz?Nije li to razlog izbegavanja kontrole finansijskog prometa?
Ma koliko ti negirao, činjenica je da samo svojom silom uspevate da održite postojeće kriterijume na prilično bahat način.
Vozila taksi službe su poprilično šarenolika, ima jako dobrih i kvalitetnih, a ima i neopisanih krševa, hajde da pokušamo to da poredimo sa recimo ugostiteljstvom.
Nije ista cena usluge u lokalu koji je čist uredan i prvoklasan i u nekakvoj birtiji.Zar ne?
A kod vas je sve jedno ko te i čime prevozi.
Primenom novog Zakona o saobraćaju znatno je smanjeno korišćenje "žute trake" od strane nesavesnih vozača.Primetna je bolja prohodnost i sve više ljudi se odlučuje da sopstveni automobil zameni gradskim prevozom. uključujući i taksi.
Logika govori da se uz nižu cenu usluga broj korisnika povećava.
Nemogu a da se ne osvrnem na tvoju percepciju ove teme.
Previše ostrašćenosti nikada nije vodilo ka dijalogu, uvek je takav način govor sile.
I za kraj imam samo jedno konkretno pitanje.
U slučaju da ja, recimo otvorim taksi preduzeće i vozim putnike po 50% nižem startu, da li ću smeti da stanem na taksi stanicu i da li ću biti siguran da neko od "kolega" neće nasrnuti na mene?

@lider

Хајде да покушам да ти одговорим, мада мислим да ниси заслужио.

Што се тиче Београда, он јесте Главни град и у њему је све скупље, па и услуге и немам потребе да у то уверавам никога.

Није битан само број муштерија, много је битнија њихова платежна моћ, ја дуго радим и знам да је увек боље имати мање муштерија али да је вожња скупља. Тиме се избегава претерано хабање аута, мања је потрошња бензина, мазива, делови се мање хабају, а зарада је иста.

Такси је свуда у свету луиксуз, сем у Кини и раније у Москви.

Порез и доприносе плаћамо по најнижој стопи, али су нам зато пензије изузетно ниске, испод сваког људског достојанства. Наравно, сви ми имамо могућност да плаћамо веће доприносе за већу пензију, значи колико пара, толико музике.

Такси је луксуз за странке, а не за таксисте, мало си побркао ствар, па самим тим странка треба да плати луксуз, а не таксиста.

Што се тиче кршева, то управо показује да на таксију није нека зарада, јер нико није луд да седи у кршу цео дан, свако би волео да вози нов ауто. Као странка имаш могућност да када позовеш радио-центар бираш возило, према томе изабери најновији ауто и све је ок. Што се тиче кафана, лош ти је пример, јер постоје изузетно старе биртије, где су и храна и услуга боље него у ексклузивном ресторану. Има разне клијентеле, па тако и разних ресторана. Могу да ти набројим разне примере, али то ћу оставити за други пост, ако те баш интересује.

Управо то што си написао о жутим тракама говори о томе колико су људима побркани резони. Па ваљда зато што више људи користи такси треба цена да се повећа, а не да се смањи, хахаха, невероватан си.

Нисам ја острашћен модератору, већ јасно и гласно, без увреда покушавам да одбраним 7400 колега, аргументовано и не наседајући на многобројне увреде појединих форумаша. Погледај наслов који си дао теми, па напиши ко је острашћен?!

Нећеш моћи да отвориш предузеће са 50% нижим стартом, јер ћеш пропасти, као што су пропали многи који су то покушали. Неће таксисти у твом предузећу да раде за 50% нижи старт, када знају да остала већина таксиста има исти обим посла са дупло већим стартом. Постоји само једна варијанта да успе та твоја идеја, а то је да набавиш већину од 7400 возила и да ти диктираш цену. Значи купи 4000 возила и моћи ћеш, ако ти таксисти не побегну, да возиш са 50% мањим стартом.

И још нешто, све ово што пишем, не пишем због себе губим време овде, једноставно желим да испоштујем све овде и објасним неке недоумице и због тога испадам некултуран, острашћен и још ко зна које увреде сам добио.

Poslednja izmena:
ajmo još jedan krug...
da li bi imao nešto protiv da u Beogradu
bude dozvoljeno, slobodno i legalno
a. otvoriti taxi firmu
b. samostalno formirati cenu
dakle kao i svaka druga samostalna delatnost
ni manje
ni više

Мени стварно није јасно, да ли ти не знаш да читаш, или не разумеш шта пишем?

Хајде трећи пут да ти одговорим, ко год је то пробао, то што ти предлажеш у питању, је пропао, према томе не бих имао ништа против, јеси задовољан на конкретном одговору, сигурно ниси, ,јер не одговара твојим очекивањима?! Ниси ти једини коме је та идеја пала на памет!

Још једном да набројим, ГСП такси, "Зелени такси", "Еуротакси" и на крају најновији "Национални" такси. Сви су они пропали, а имали су идеју сличну твојој и "лидер"-овој.

Да, ограничен је као и свуда у модерном свету. У Београду је ограничен по стручној студији која је рађена у НС, на број од 4500 таксиста. Тренутно регуларних има нешто изнад 7400, а то значи да ће број морати да се доведе на ниво од 4500 природном селекцијом, или добровољним напуштањем таксирања.

Било где на земаљској кугли, да би могао да почнеш да таксираш, мораш да купиш лиценцу од некога ко иде у пензију, или жели да прекине да се бави таксирањем, или пак од власника предузећа, ако у његовој фирми оде неко.

Број таксија је свуда ограничен, проверено.

Када сам написао "свуда", мислио сам на цивилизован свет, где је такси служба уређена. Наравно да не знам за сваки кутак на земаљкој кугли ( то сам фигуративно написао ), путовао сам, али не баш по целом свету.

Нећеш моћи да отвориш предузеће са 50% нижим стартом, јер ћеш пропасти, као што су пропали многи који су то покушали.

Apsolutno. Probaj pa ces puci ko dinja

"Taksi je luksuz"- kako ti kažeš, nebih se složio sa tobom.Taksi je luksuz u Beogradu, u svim drugim gradovima je taksi deo javnog prevoza.

Nije i ne moze biti. Mi sami kupujemo gorivo i delove kao svaki drugi gradjanin. Nemamo popuste nizasta, cak nam ni auto nije priznat kao sredstvo za rad. Neverovatno ali istinito

Што се тиче Београда, он јесте Главни град и у њему је све скупље, па и услуге и немам потребе да у то уверавам никога.

O tome sam vec pisao [da ne trazim sad.....]

Zenu koja mi sredjuje stan jednom nedeljno placam 300 din/h a do skoro sam je placao 250 din/h. U Krusevcu npr je cena 150 din/h a do skoro je bilo 120 din/h sto ce reci DUPLO SKUPLJE. Ovo je jedan banalan primer a verujem da je u Vranju ili Crnoj travi to jos jeftinije. Pitam se samo zasto svi hrle u prokleti Beograd od koga se svaki dan pravi samo sve veci logor.

Pozdrav svima

Мени стварно није јасно, да ли ти не знаш да читаш, или не разумеш шта пишем?

Хајде трећи пут да ти одговорим, ко год је то пробао, то што ти предлажеш у питању, је пропао, према томе не бих имао ништа против, јеси задовољан на конкретном одговору, сигурно ниси, ,јер не одговара твојим очекивањима?! Ниси ти једини коме је та идеја пала на памет!

Још једном да набројим, ГСП такси, "Зелени такси", "Еуротакси" и на крају најновији "Национални" такси. Сви су они пропали, а имали су идеју сличну твојој и "лидер"-овој.
А зашто су пропали?

"10. juni 2008. | 01:34 | Izvor: radio 021

NOVI SAD - Taksi prevoz u Novom Sadu poskupeo je od subote. Prema novim cenovnicima većine taksi udruženja, cena starta je viša za desetak dinara, dok je prevoz poskupeo oko pet dinara po kilometru.

Start sada košta između 25 i 35 dinara, dok je kilometar vožnje oko 40 dinara. Ovo je drugo poskupljenje taksija ove godine, jer je u februaru cena starta i kilometra vožnje podignuta za pet dinara. Tri godine pre toga, taksi prevoz nije menjao cene. "

Е, модератору, ко зна одакле теби та шкработина. Прочитај изнад колико је коштао такси у НС 10.06.2008.

То што си ти поставио, могу и ја да напишем, нема печата, значи ценовник не важи.

У Београду је километар 46 дин. ( значи нешто скупљи него у НС), старт је скупљи због разлога који су објашњени у ранијим постовима, у БГ се пртљаг не наплаћује, отказана вожња на позив се не наплаћује, итд.

Ипак, ценовник који си поставио је превара, а ко кога вара, не зна се?!

Poslednja izmena:
E moj Terminator,
U ndostatku argumenata misliš da svi varaju?
Raspitaj se da li je ovo laž.

I pak u par postova si dokazao ono što smo svi shvatili, pevate kako vam diriguju članovi vašeg pregovaračkog tima.A pregovarački tim čine VLASNICI Alo taksija, Pink taksija i Beotaksija.
To su oni isti zbog kojih je taksi prevoz skup.Morate njima da plaćate "smenu".
Oni nisu na ulici, vi ste.
Oni svoju kintu dobijaju a da nisu digli guzu iz fotelje.
Kažeš da sam smešan i to dokazuješ činjenicom da veća potražnja diktira veću cenu.
Savršena glupost.
Start mora da bude skup jer habate automobile?
A da vam mi damo po 100 dinara da vi i ne radite?Tako se ništa ne troši a zarađuje se.
Uostalom 1. mart je veoma blizu.Knjige i porez će pokazati da li je baš toliko loše biti taksista.
Ili ćete opet blokirati Beograd?

E moj Terminator,
U ndostatku argumenata misliš da svi varaju?
Raspitaj se da li je ovo laž.

I pak u par postova si dokazao ono što smo svi shvatili, pevate kako vam diriguju članovi vašeg pregovaračkog tima.A pregovarački tim čine VLASNICI Alo taksija, Pink taksija i Beotaksija.
To su oni isti zbog kojih je taksi prevoz skup.Morate njima da plaćate "smenu".
Oni nisu na ulici, vi ste.
Oni svoju kintu dobijaju a da nisu digli guzu iz fotelje.
Kažeš da sam smešan i to dokazuješ činjenicom da veća potražnja diktira veću cenu.
Savršena glupost.
Start mora da bude skup jer habate automobile?
A da vam mi damo po 100 dinara da vi i ne radite?Tako se ništa ne troši a zarađuje se.
Uostalom 1. mart je veoma blizu.Knjige i porez će pokazati da li je baš toliko loše biti taksista.
Ili ćete opet blokirati Beograd?

Што бих се распитивао, када знам колико кошта ткаси у НС. а и поставио сам ти цене које су усвојене 10.06,2008.г.

Опет ти пишем, ценовник обавезно мора да има печат да би био валидан, ово што си ти поставио, може свако да нашкраба.

Преговарачки тим мора неко да чини и он је тренутно састављен од чланова синдиката "Независност", ови које си набројао само фигуруирају ту, али немају неки посебан утицај.

Што се тиче смене, она се одувек плаћала и тај новац одлази за запослене у Удружењу, за диспечере и телефонисткиње, морају људи да примају плату.

Увек је већа потражња услуга, производа и свега осталог диктирала аутоматско повећање цена, па нико није луд, ако има више посла,или је већа продаја нечега, да смањује цену, цена се тада повећа, не могу да верујем да то не знаш.

Има неколико разлога зашто старт у Београду мора и треба да буде скупљи, неки су у ранијим постовима објашњени. Да није старт толики, километар би био скупљи, а ми овим ценовником штитимо људе који користе такси на већим даљинама, а онима који користе такси за 500 м вожње, процентуално вожња изађе скупље. Нпр. ако неко позове такси телефоном, удаљен је 1 км од такси станице и таксиста дође до њега и пређе "на празно" ту даљину, а тај се вози 300м, 500м, таксиста има већу штету, него корист и зато старт мора да покрива те "кратеже", а таквих вожњи је много.

Не тражимо ништа џабе, само се боримо за соја права и права својих породица. Никога не присиљавамо да користи такси услуге, према томе, можемо да подигнемо цене десет пута, ако је некоме скупо не мора да ористи такси, то је основни закон понуде и потражње.

Ако не остваримо своја права, опет ћемо блокирати град, то је вид борбе за остваривање права у Србији кроз целу историју

Potvrdjujem da je start u ns-u i dalje 20 din. i da se prtljag ne naplacuje!
Lider je okacio fotku cenovnika koji je fotkao kad je koristio taxi usluge u ns-u,a ja potvrdjujem cene jer sam ih takodje koristio pre par dana (SOS taxi).
Znaci Lider je u pravu,a termit laze i hvata na galamu.

Nevezano za temu,koliki neko treba da bude ograniceni mrmun i da se pojavljuje samo na temi koja dotice njegovu trenutnu profesiju? :confused:
I to po pravilu hvalospevi i smaranje,pa jesi li se ti rodio kao taxista?Jel to profesija nad profesijama?
Kapiram da kad bi sutra poceo da naplacujes wc u nekom restoranu,egzistirao bi samo i iskljucivo na temi o babaserama i velicao bi naplacivanje sranja i borio bi se da se ukine mala nuzda.

mrmunchina :neutral:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back