R.Žiskar
Elita
- Poruka
- 15.608
Ред је да штрајкујете за новака....Tacno. I mi taksisti uvek dobijemo ono sto trazimo a ustvari nikad nismo dobili nista. Samo prazna obecanja, potpisani memorandumi, dogovori........ali konkretno NIKAD NISTA.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ред је да штрајкујете за новака....Tacno. I mi taksisti uvek dobijemo ono sto trazimo a ustvari nikad nismo dobili nista. Samo prazna obecanja, potpisani memorandumi, dogovori........ali konkretno NIKAD NISTA.
kao prvo, nikad ne reci nikad, nijedna itdСада се уводе фискалне касе, па ******, ниједна такси служба у СВЕТУ нема фискалне касе. Таксисти су паушалци!
kao prvo, nikad ne reci nikad, nijedna itd
svet je veći od Srbije
postoje zemlje u kojima taksisti imaju fiskalne kase i uredno izdaju račune.
nije mi jasno čemu toliki otpor
ako je utešno, taksi služba npr u Moskvi je daleko gora od Beogradske
Бео такси и Пинк су једина два права такси удружења у Београду...
То су удружења са сталним проверама таксиметра, без дивљих возила, удружења са традицијом, једноставно, само се са њима возим. Што се тиче такси цена, оне су у складу са нашим стандардом, иди у Словенију па се вози таксијем, платићеш 3 пута више него овде, али таква је и разлика у животном стандарду. Ја нисам таксиста, али сам доста упознат са причом.
Сада се уводе фискалне касе, па ******, ниједна такси служба у СВЕТУ нема фискалне касе. Таксисти су паушалци!
Људима је запрећено да ће изгубити дозволу ако да краја године небуду имали евро 3 или евро 4 возила... У Србији где је просечна зарада 325 евра, они постављају тако велике услове и стандарде. Људи су улазили у кредите, куповали кола на лизинг, раде 16 сати да би отплатили ту рату од 300 евра... И треба да штрајкују, јел се у овој земљи не може другачије! То се односи на све раднике, које плате нису примили месецима, и треба да блокирају Немањину, људи немају шта да једу, а власт само обећава, али ништа не испуњује...
Један савет за остале, који се возе не баш толико често... Никад не илазите у такси возила без квиска, то јест, без мале плаве табле на крову или задњем седишту. То су све не пријављени таксисти, који узимају хлеб људима који плаћају порез, то јест, легалним таксистима... Удружења која су пуна таквих су Алфа, Макси, Голд, Пепси... То су каубојска удружења, која немају никакве провере, дозволе, који буџе таксиметар кад им се ћефне... Све у свему, у такве и оне без квиска, никад...
Такође, немој да се неко зајебе па уђе у Такси код Коња, то су све дивљаци, наплатиће вам дупло скупље него што је стварна цена... Такси станица је 300 метара одатле, код студентског трга...
Подршка таксистима, подршка људима којима је глава увек на концу!
grebo pravi si shmeker

kao prvo, nikad ne reci nikad, nijedna itd
svet je veći od Srbije
postoje zemlje u kojima taksisti imaju fiskalne kase i uredno izdaju račune.
nije mi jasno čemu toliki otpor
ako je utešno, taksi služba npr u Moskvi je daleko gora od Beogradske
Никада до сада нигде нисам узео фискални рачун, сем када ми треба због гаранције, једноставно мени као потрошачу није потребан, али је потребан Динкићу!
На пример, мораш да имаш радно време, и да свако вече пријављујеш пазар... Рачун може да добије свако ко се вози Београдским таксијем, ако примети неке не регуларности, таксиста ће му изадити рачун са релацијом, ценом, личним печатом и потписом...
На пример, мораш да имаш радно време, и да свако вече пријављујеш пазар... Рачун може да добије свако ко се вози Београдским таксијем, ако примети неке не регуларности, таксиста ће му изадити рачун са релацијом, ценом, личним печатом и потписом...
Radi i izdaj račun za uslugu, prosto..Tako drzava funkcionise. Ti ne moras da znas koliko drzava zaradjuje, ali drzava mora da zna koliko ti prikrivas poreza....
Nećeš prijavljivati uveče pazar za taj dan nego sutradan za prethodni. Takođe, imaćeš i knjigovođu kojeg ćeš plaćati.
Ionako ste mobilni, pa ne vidim u čemu je problem.
Šta tu ima ako ... !!!
Pre nego što uzme novac od usluge, zvekne dugme na fiskalnoj kasi i izbaci pantljičaru s podacima (Relacija, cena, vreme) i uruči korisniku. Problem ?
А шта тебе брига када уђеш у такси како држава функционише? Једино ако си повезан са влашћу, па имаш корист од каса и рачуна.
Твоје је да позовеш такси, ако ти треба, можеш и возило да бираш, одвезе те таксиста, изда ти рачун, а да ли је фискални или не то није твоја брига.
Сви ми плаћамо паушално порез и то никакве везе нема са касама.
I ja isto pitam ?Које су то земље где таксисти имају фискални рачун?
Tako je. Sada i divljaci nose kviska. Na pocetku su pricali da ce krivicno da odgovaraju oni koji budu nosili kviska a nisu pravi taksisti a ispalo je da ni prekrsajno ne odgovaraju. Srbija je to.....Свака ти је "златна", само бих те исправио, ткз. "квиско", или мала плава градска фирма на крову или код задњег стакла, више није актуелна..
Ја у Немачкој никад не добијем рачун након вожње таксијем.Које су то земље где таксисти имају фискални рачун?
Немој да мешаш мали бели рачун који личи на фискални, а то није, тачно се зна шта фискални рачун треба да садржи. Обавезан је ткз. ПИБ број предузетника, ако га тај рачун не поседује, онда није фискални.
Немају странке ништа од тога да ли ће таксиста издавати фискални рачун, или не и сада на захтев странке таксиста је дужан да изда рачун са тачном ценом, релацијом и осталим подацима које садржи и фискални. Ако неће да изда рачун, не мора да се плати вожња!
Никада до сада нигде нисам узео фискални рачун, сем када ми треба због гаранције, једноставно мени као потрошачу није потребан, али је потребан Динкићу!
Јеротије, а зашто је такси у Бг-у тако скуп?I ja isto pitam ?
Tako je. Sada i divljaci nose kviska. Na pocetku su pricali da ce krivicno da odgovaraju oni koji budu nosili kviska a nisu pravi taksisti a ispalo je da ni prekrsajno ne odgovaraju. Srbija je to.....

Ako ostali moraju da imaju fiskalne kase, zasto bi vi bili izuzeti?Sta to vas taksiste cini posebnima? Zasto da vi budete uvek izuzeti od sankcija?
Zasto ne bi i vi placali poreze na stvarnu ciru koju zaradite, a ne pausal?
Ja nemam fiskalnu kasu, meni uplate stizu na racun firme.Ti primas kes na ruke.Ko je taj ko ce da zna koliko si ti vozio a koliko naplatio? Tebi ce da se veruje na rec, a nama ce da tacno u dinar naplate porez na sav novac koji podignem iz banke?
Sada si bas bezobrazan!Ali...to sam znao i kada sam procitao tvoj prvi post....nista novo, samo potvrdjujes moju konstataciju da u taxiju rade,uglavnom, bivse i sadasnje siledzije.
Tu lezi i odgovor na pitanje teme: Deru nas , zato sto su siledzije!
i u čačkuУ Новом Саду за 100 динара можеш да обиђеш цео град уздуж и попреко.
Опет те исто питам, зашто учествујеш у теми која нема везе са фискалним касама, а пишеш о њима?
...
Све друго што пишеш, директно стајеш на страну Динкића који те је одрао за више новца него сви таксисти света,а ниси ни свестан.
poslednjih par meseciКоје су то земље где таксисти имају фискални рачун?
Немој да мешаш мали бели рачун који личи на фискални, а то није, тачно се зна шта фискални рачун треба да садржи. Обавезан је ткз. ПИБ број предузетника, ако га тај рачун не поседује, онда није фискални.
Poslednji put: taksisti su siledzije, bahati vozaci, gramzivi i pohlepni,nikada im nece biti dosta....
pitanja za tebe:
koliki promet godisnje napravis? 4.000.000 din? ko god hoce, moze da izvuce racunicu na osnovu prosecne potrosnje goriva, brzine kojom se vozi u gradu i sl, da to nije istina.Hajde na stranu sto necete fiskalne kase...vasa stvar kako muvate...nije me briga.Ali, da mi pricas kako jadni nemate para i da tesko zivite???? Nadji mi jednog taksistu u Beogradu, sa kolima 17 god. starim? Gde zivis? kao podstanar?Nemoj , zemljace....pogledaj oko sebe pa mi kazi da li si svestan u kakvoj zemlji zivis?Sa novim zakonom o saobracaju, mi koji vozimo tako matora kola, NEMAMO alternative! Moracemo ili da uzimamo taksi, ili da se guzvamo po GSP.A ti mi pricas o teskom zivotu....Stvarno si bezobrazan: ovamo pretis da ces "milom ili silom" da isteras svoje, a sirotinja neka trpi tvoj zulum sto u saobracaju, sto u zivotu...
Da ste neke face, sami bi spustili cene prevoza kako bi imali vise prometa, ali kao sto rekoh vec, neces da ti obicni ljudi sa malo para u dzepu uprljaju kola....treba da te je sramota, ali ti nemas obraz koji bi ti se zacrveneo.