Zasto je, zbog kog razloga, Lucifer pogresio

Besmrtna bica ce postojati nezavisno od tog sta rade za sve vreme postojanja sveta.

Vecno mogu ziveti bica koja su uslovljena svojim ponasanjem, ako odstupe od zahtevanog nece ziveti do kraja sveta nego ce pre tog umreti.

бесмртност значи одсуство смрти, према томе- бесмртна су бића која смрт не може дотаћи.
вечност значи ванвременост, а ванвременост значи не постојање почетка и краја. у том смислу- вечан је само Бог.

da trojstvo je pagaqnska dogma eno nasla sam dokaze koje preskacete

ja sve temeljim samo na Bibliji a vi na dogmama:)

Ti ocigledno ne mozes,u svom samoljublju,da shvatis da vernik moze biti i onaj ko je nepismen,pa samim tim nije ni citao bibliju,i ne tangira se mnogo oko toga sta u njoj pise!Prosto veruju u boga i sve sto sa njim ide.A uz njega ide i djavo,koji je simbol zla.
I evo malo tvojih omiljenih smajlija :manikir::aha:

Ako je izvor zla Djavo ili Sotona, onda dok nije postojao Djavo nije ni moglo biti zla. Andjeo heruvim nije bio izvor zla. Konacno razmatranje postojanja zla na kraju teme.
Kako je nastalo zlo cu pisati tek kad se uverim da niko ne zeli da nesto kaze, ili kad raspravimo, da li bi Bog dao mogucnost saznanja dobra i zla.

Сатана није творац/изумитељ зла (иако је први и највећи злотвор), јер зло није самосталан принцип. зло је одсуство добра, као што је и тама одсуство светлости, и лаж одсуство истине. у том смислу зло је нераскидиво везано за Сатану, јер је он зло увео у нашу стварност- кроз побуну против Бога, па је зато он пионир зла (лажа и отац лажи)- први га је прихватио, чинио и ширио.. у неку руку он је господар зла, иако је зло у својој есхатолошкој димензији потпуно немоћно, јер је бесплодно (сво је у негацији).

Stid je razlog sto se andjeo nije pokajao, a kajanje je dovelo do njegovog ludila.

Klizeci u ludilo, narusenu logiku, andjeo heruvim je postao vremenom Djavo i Sotona.

иза тог стида се крије гордост. јер шта је стид? осећај нелагодности што ће други променити мишљење о нама, јер смо се показали у другачијем светлу.. показали да нисмо оно што смо били (или мислили да смо били). у смирености нема гордости, зато нема ни стида.. али зато има покајања, а кроз покајање и спасења.

Njima je izricito bilo zabranjeno da jedu ploda od tog drveta.

Nisu kaznjeni kako je obecano, bili su u Bozijoj milosti, jer nisu umrli u taj dan.

Nisu znali da razlikuju dobro od zla, ali su bili neposlusni.

у тај дан су постали смртни, а смртност није казна него последица кидања животворне заједнице са Богом који је извор бесмртности. изван те заједнице нема живота.

Luciferova greska je nacinjena i tu nema povratka, a za nas jedino dobro je u tome sto mozemo da zakljucimo na osnovu njegovog iskustva:

- da inteligencija, moc i superiornost ne moraju da cine bice dobrim
-mnogo je teze superiornijem bicu priznati da gresi
-najveci uspeh je biti superioran a ostati ponizan
-a to su dve osobine koje mnogi dozivljavaju kao suprotnost
-sam Bog nam je pokazao da se moze biti najsuperiorniji a u isto vreme i najponizniji
-Lucifer je pokazao posledice gordosti superinteligentnog bica - cisto zlo
-Isus je pokazao posledice krajnje i totalne poniznosti i dao nam do znanja da je sve crno ili Belo,
-Sivu boju dobijas kad belu boju zaprljas, i sto vise prljas belu boju, a ne cistis je (citaj - ne priznajes da gresis) na kraju se ipak crno pojavi

ово вреди још једном прочитати.

Kula strazara pod naslovom Bozje ime kaze da niko nezna kako se Bozje ime izgovara. Kada to nezna, nezna ni kako se pise.
Kako onda smeju da ga pisu u svojim knjigama pogotovo u bibliji?
Kako neko sem da se nazove tako uospte?
Kako neko sme na takav nacin da koristi Bozje ime koje su oni koji su dobili to ime (IZRAILJ) smatrali ga tako svetim da ga nisu cesto izgovarala a kamoli pisali u Bibliji.

Oni koji su sedeli kod izvora samoga Boga i znali kako se izgovara i pise to ime nisu to ucinili u Starom zavetu.
A i Stari zavet je isto kao i Novi Bozja rec koju Bog kontrolise i on nije uticao da se to ime tamo zapise.

To je onda greh po Bibliji zapistivati nesto i naziovati sto se cak i nezna kako se pise i izgovara..

18 Jer svedočim svakome koji čuje reči proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;
19 I ako ko oduzme od reči knjige proroštva ovog, Bog će oduzeti njegov deo od knjige života, i od grada svetog, i od onog što je napisano u knjizi ovoj.
Otrkivenje 22.

Krstiti Boga imenom za koje se nezna i za koje se ni sam Bog nije zaloszio da se sacuva zapise?

Sta izmisljas...
Zna se kako je Bozje ime kako se pise i kako izgovara...

jel tebi namera da lazes? ako nije pazi sta pises...

evo imas ovde http://sh.wikipedia.org/wiki/Jehova

Izgovara se pravilno Jehova... mada neki kazu Jahve...

a pise se ovako
yhvh.jpg

Poslednja izmena:
бесмртност значи одсуство смрти, према томе- бесмртна су бића која смрт не може дотаћи.
вечност значи ванвременост, а ванвременост значи не постојање почетка и краја. у том смислу- вечан је само Бог.

Vecnost sam ja shvatao kao trajanje u vremenu koje sve dok su neki uslovi ispunjeni nece biti naruseno. Predlozi odgovarajuci termin za to.

Citao sam neke radove o Bogu kao vecnom bicu, bicu koje postoji u vremen ali i van vremena, i u tom smislu je tvoja korekcija ispravna.

Kako su date odredice pojma to nije problem u razumevanju sustine nego samo u upotrebi termina.

Ja Boga kao tvorca i vremena, pored ostalog, ne bih odredjivao u ukupnom razmatranje u odnosu na vreme.

Back