Zasto je, zbog kog razloga, Lucifer pogresio

Istina ostaje i bez nauke ista a nauka luta i govori godinama netacnosti i proglasava ih naukom.
Beše Anđeo Gospodnji Putopisac. Rodio se u Mileševi te je Srbiju smatrao svojom domovinom.
Jednom, poslom Gospodnjim, nađe se u Budimpešti i krene da se raspituje u kakvo je to inostranstvo stigao.
- Nije ovaj inostranstvo. Budimpešta ovaj jeste! - objasni mu ljubazno jedan brka na iskvarenom srpskom.
Anđeo Gposodnji, znajući šta je istina, jer je prešao granicu sakriven u polupopijenoj boci kokte nekih švercera što su krenuli da prodaju cigare, silno se razgnevi što brkina istina ne odgovara njegovoj apsolutnoj istini, te zazove boga i zatraži od Njega da sravni taj grad nevernika sa zemljom.
Od tog vremena Budimpešta se nalazi u nepreglednoj ravnici. :D

Lucifer je kroz filmove i ljudsku glupost i mastu postao nakaza koja unistava , ubija i przi ljude u gorecem jezeru .
On je samo najlepsi , najpametniji andjeo , koji je voleo sebe i muziku . Nije podnosio autoritet boga i izmedju ostalog hteo je da da ljudima znanje . Bog je na to rekao ne , onda je usledila varka sa jabukom itd itd .
Kako je on od takvog bica postao tiranin koji pali ljude ? Pa kroz ljudsku glupost . U gorece jezero na vecno przenje vas salje BOG , ne Lucifer . Lucifer pokusava da bude neka vrsta boga , prikupljajuci duse sebi . Ali ne da ih muci do vecnosti , nego da mu sluze , kao sto bogu sluze andjeli .

ово звучи као почетак једне романтичне љубави :)

Zato sto se poneo za Lepotom svojom i uzdigao vise drugih andjela, i bio ljubomoran na Boga jer ga sva stvorenja slusaju i klanjaju mu se i verni su mu ...
Zato se on pobunio protiv Boga i poceo da zavodi ljude ...da bi njemu sluzili i klanjali mu se vise nego Bogu :)
Zatim je pvukao i druge andjele sa njim ..kao svoje sledbenike pobune ...

и био љубоморан на човека.

"Savrsen si na putevima svojim bio od dana kada se rodi, dokle bezakonje na tebi se ne nadje."

Sada je ukorenjeno verovanje da je Djavo, prvo kao andjeo heruvim postao los, pa da je onda kao los ucinio nesto i zato postao pali andjeo.

Andjelu heruvimu se pripisuje losa namera.

Setimo se narodne izreke: "Put do pakla je poplocan dobrim namerama."

Andjeo heruvim, ma bio i najpametniji medju andjelima, ne moze sagledati u potpunosti dubinu Bozije promisli.

Ako je bio po Bozijim recima: "Savrsen si na putevima svojim bio od dana kada se rodi, ..."

Nije logicno da je zeleo bilo kakvo zlo.

Mozda je zeleo dobro, ali to nije bilo u skladu sa Bozijom promisli.

шта је добро, а шта зло?

Dao sam svoje mišljenje zbog koga su me vernici napadali(ne znam zašto,tema služe za iznošenje svojih misli :))da je po samoj Bibliji sve jako kontradiktorno jer Biblija nije od kako je pisana sadržala reč "Lucifer"već je to latinska reč koja je u Bibliju mnogo kasnije.Prvo pominjanje " zvezde sjajne,zorin sine"u Isaiji 14:12 uopšte ne pominje reč Lucifer,proverite slobodno.I onda u Okrovenju Isus kaže za sebe da je on zvezda sjajna.Pa zar nije kontradiktorno?Ko je Lucifer,Isus,Sotona?I onda se vernici ljute kad im se predoče kontradiktornosti i misle da želim da ih napadam ili mrzim,što naravno nije tačno :D

Dao sam svoje mišljenje zbog koga su me vernici napadali(ne znam zašto,tema služe za iznošenje svojih misli :))da je po samoj Bibliji sve jako kontradiktorno jer Biblija nije od kako je pisana sadržala reč "Lucifer"već je to latinska reč koja je u Bibliju mnogo kasnije.Prvo pominjanje " zvezde sjajne,zorin sine"u Isaiji 14:12 uopšte ne pominje reč Lucifer,proverite slobodno.I onda u Okrovenju Isus kaže za sebe da je on zvezda sjajna.Pa zar nije kontradiktorno?Ko je Lucifer,Isus,Sotona?I onda se vernici ljute kad im se predoče kontradiktornosti i misle da želim da ih napadam ili mrzim,što naravno nije tačno :D
http://forum.krstarica.com/showthre...лог-анђела?p=11308586&viewfull=1#post11308586

Da li si citao post # 31 i nekoliko sledecih?

Lucifer nie nista lise. Lose je sta je pistao kasnije. Niti je lose sto je imao svoju svetlost.Nije in imsi jedini svetlidt. San Bog ju ima i svaki andjei.
Tvrditi da je neko jedan te isti zato sto to imaju i drugi nije velika misao.
Ja na primer mogu da govorim. Moze i moj tata. To nikako neznaci da je to sve jedna ista osoba zbog toga.
:D

Back