Duskwood
Poznat
- Poruka
- 9.849
Radikali dokazuju da su neljudi: isto im je da li ubijaju i pljačkaju u Hrvatskoj, Bosni, ili u Srbiji.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znam ni ja, sigirno mi je samo da će ljudi od sada da obrate pažnju i na potencijalnu pojavu/korišćenje ovakvih uređaja na protestima.pa ne znam šta je bilo a izgleda niko i ne zna
viki
Микроталаси путују по линији видљивости; за разлику од радио таласа ниже фреквенције, они се не дифрактују око брда, не прате површину земље као површински таласи земље, нити се рефлектују од јоносфере, тако да су земаљске микроталасне комуникационе везе ограничене визуелним хоризонтом на око 40 mi (64 km).
Evo kazu na informeru da je taj uredjaj zapravo megafon hahahaha
Milorad MUP se nalio šljivovice pa slučajno opalio!![]()
čuo sam za zvučni top a sada da ga nisu spomenuli ostalo bi na tome samo čuo.Ne znam ni ja, sigirno mi je samo da će ljudi od sada da obrate pažnju i na potencijalnu pojavu/korišćenje ovakvih uređaja na protestima.
Да ли би то требало значити да су ти људи добро упознати како наведено мистериозно средство дјелује, као и правац његовог тренутног дјеловања, па се "инстиктивно" склањају изван правца дејства, или...ako pogledaš snimke logično bi bilo u slučaju panike da ljudi beže dalje od izvora panike ali oni svi instiktivno beže u stranu tj. u pravcu u kome hipotetičko zvučno oružje ima manji efekat...nešto je po mom shvatanju upotrebljeno...
Evo sa zvanične sranice:
The LRAD 450XL utilizes technology developed and patented* by Genasys Inc. to provide the audio output of larger acoustic hailers almost twice its size and weight, while delivering the same outstanding vocal clarity inherent in all LRAD systems.
The LRAD 450XL broadcasts powerful warning tones to command attention to the highly intelligible voice messages that follow, enabling operators to change behavior and enhance response capabilities with safe, scalable escalation of force.
https://danimex.com/products?ProductID=PROD1669
Pošto je "top" na englesmom "cannon" je li može neko da pokaže gdje u gornjem tekstu piše top???
Zavisi od konteksta ali dobro, piše li bar "gun"?"Cannon" je djule, a top je "gun"
LRAD 450XL (Long Range Acoustic Device) je uređaj namenjen za emitovanje izuzetno jakog, usmerenog zvuka na većim udaljenostima. Često se naziva „zvučni top“ jer, za razliku od običnih zvučnika, omogućava fokusirani snop zvuka sa znatno višim nivoom zvučnog pritiska. Evo kratkog objašnjenja kako funkcioniše i gde se koristi:Evo sa zvanične sranice:
The LRAD 450XL utilizes technology developed and patented* by Genasys Inc. to provide the audio output of larger acoustic hailers almost twice its size and weight, while delivering the same outstanding vocal clarity inherent in all LRAD systems.
The LRAD 450XL broadcasts powerful warning tones to command attention to the highly intelligible voice messages that follow, enabling operators to change behavior and enhance response capabilities with safe, scalable escalation of force.
https://danimex.com/products?ProductID=PROD1669
Pošto je "top" na englesmom "cannon" je li može neko da pokaže gdje u gornjem tekstu piše top???
Sve o zvučnom topu LRAD 450XL usnimljenom ispred Skupštine: Aleksandar Radić otkriva za Nedeljnik
Radić naglašava da se preko tog uređaja može pustiti bilo koji zvuk, pa i zvuk aviona u poniranju, lansiranja rakete, automobila koji se kreće velikom brzinom... Upravo ono što su svedoci iz Ulice kralja Milana opisali.
https://www.nedeljnik.rs/moze-da-se...ucni-top-lrad-450x-usnimljen-ispred-skupstin/
To čudo izgleda kao iz neke igricečuo sam za zvučni top a sada da ga nisu spomenuli ostalo bi na tome samo čuo.
ako ikad budemo imali i kad vidiš ovo beži
![]()
to ameri redovno koriste
Nije tačno, to nije nikakav top. Čak i jaki zvučnici mogu usled pojave zvane mikrofonija da oštete sluh nekom u blizini pa ih niko ne naziva topovima.LRAD 450XL (Long Range Acoustic Device) je uređaj namenjen za emitovanje izuzetno jakog, usmerenog zvuka na većim udaljenostima. Često se naziva „zvučni top“ jer, za razliku od običnih zvučnika, omogućava fokusirani snop zvuka sa znatno višim nivoom zvučnog pritiska. Evo kratkog objašnjenja kako funkcioniše i gde se koristi:
Dakle, da, LRAD 450XL jeste vrsta „zvučnog topa“, koji zahvaljujući svojevrsnoj konstrukciji i tehnologiji omogućava dalekosežnu, usmerenu projekciju vrlo jakog zvuka.
- Princip rada:
- Koristi skup visokofrekventnih drajvera (najčešće piezo-zvučnika) i posebno oblikovano kućište kako bi zvuk bio usmeren u uzak snop.
- Na taj način, većina energije ide u jednu „zraku“ i ne rasipa se mnogo u stranu.
- Snaga i jačina zvuka:
- LRAD 450XL može da postigne preko 150 dB (mereno na maloj udaljenosti) što može biti neprijatno ili opasno po sluh ako se ne koristi adekvatna zaštita.
- Glasnoću i domet može prilagođavati operator, pa se koristi i za jasne govorne poruke na daljinu, ali i za „ometajući“ ili „odvraćajući“ zvuk u demonstracijama, pomorskim situacijama i slično.
- Namena:
- Upozoravanje i komunikacija: Moguće je slati razumljive verbalne poruke na velikim udaljenostima (stotine metara ili više) bez gubitka jasnoće.
- Kontrola mase i odvraćanje: Kada se pojača do visokih decibela, izaziva neprijatan osećaj i može primorati ljude da se udalje.
- Vojna i policijska upotreba: Obično ga koriste jedinice policije i vojske za čuvanje granice, zaštitu objekata, obezbeđivanje većih događaja i slično.
- Zaštita:
- Oni koji upravljaju ovim uređajem ili su u njegovoj blizini (npr. policajci, vojnici) obično nose slušalice ili antifone jer visok nivo zvuka može trajno oštetiti sluh.
- Postoje i pravni propisi ili interni pravilnici o tome kada i kako sme da se koristi, upravo zbog mogućih povreda i narušavanja ljudskih prava.
ako osećaš veću nelagodnost s leve strane nego s desne telo samo beži na desnu stranu...to su instiktivne reakcije tela....kako ovaj talas ide sredinom ulice imaš rezultat da je masa kao nožem presečena na deo koji ide na jednu stranu i deo koji ide na drugu stranu..niko ne pravi ni par koraka u smeru suprotnom od dolaska izvora panike tj. niz ulicu...svi beže u stranu...to je vrlo indikativno i po meni ukazuje da je nešto korišćeno...Да ли би то требало значити да су ти људи добро упознати како наведено мистериозно средство дјелује, као и правац његовог тренутног дјеловања, па се "инстиктивно" склањају изван правца дејства, или...
"Cannon" je djule, a top je "gun"
To je kao da tavu nazoveš "hladno oružje" jer može nekom da rascopa glavu. Po tvojoj debilnoj logici sve je onda oružje.Često se naziva „zvučni top“ jer, za razliku od običnih zvučnika, omogućava fokusirani snop zvuka sa znatno višim nivoom zvučnog pritiska
1. Nemamo zvučni top.To je kao da tavu nazoveš "hladno oružje" jer može nekom da rascopa glavu. Po tvojoj debilnoj logici sve je onda oružje.
![]()