Јао, свашта. Прво, док је била Царска, долазили су овде, да се боре и то у великим бројевима. Дакле у хиљадама. А кад су могли да нам помогну, ми смо се већ сами ослободили. Ослободили су Бугарску, и све до 1914. сматрали су Бугарску, крајње наивно својм територијом. Да не говорим да је дошао овде цвет и елита, и то сам из идеала. А пошто је Русија тада била у тешкој ситуацији, због кримског рата, морали су да дају отказ у војсци, и да затраже српско држављанство. Па тек онда да се прикључе. Чернишајев није то баш најбоље водио, то је тачно, али наши су тад били, осим у храбрости, још невичнији. И не заборави, тада је српска војска имала ссамо 317. школованих официра. Из Русије је тада дошло , до 1918. године). на крају својх каријера после свих искустав , били су Русофили. И Илија Гарашанин, који је цео живот био франкофил, на крају је завршио као русофил. Чак је Доситеј Обрадовић, васпитан иучен на западу, прави син волтеровог просветитељства, на крају у Београду рекао Карађорђу, да одмах заборави запа и да покуша у Русији да нађе савезника. СССР, је антируска творевина, баш као што јеСФРЈ била антисрпска. Паралела је потпна. ИНаче тих паралела међу нама има колико год оћеш. А Стаљин је био Осетин а не Грузин, и ако се њего а порпдоца из Осетије преселила у Грузију, а његов отац узео грузијско презиме. Но, то није много важно. КОминтерна је била непријатељ и Русима и Србима, јер су највећи народи, а и из других ралога. Због топлог пријема белих Руса, због односа нашег Краља и Владе према СССРу, који је био моралан и оправдан. Због тога што је Спалајковић у лице рекао Лењину , да је битанга, лопужа и убица, и то преживео. И данас имају тих совјета колико год хоћеш. Исто колико ми у Србији југословена, српског порекла, а хрватске провинијенције. Сви до једног из комунистичких породица, и сви до једног за запад и НАТО.
Мало је рећи. Наши либерално европејских безвезњаци мисле да је запад Рубенс, МОцарт, Гоја, Вивалди. Не виде да то није запад за нас. АЛи за на Србе, кад кренемо на запад, прво на шта наиђемо је Јасеновац. Јасеновац је оно што је воља запад за нас. За себе имају музеје и класичну музику. За нас је запад Јасеновац. И не можемо да га гледамо другачије, или ћемо опет исто да прођемо. Русија је нама добра, и самохзато што није запад. Наше везе су старе вековима. Наше велможе су издрћавале њихове манастире у временима док су они били под монголсоко татарском окупацијом. Удавали своје кћери за руске кнезове. ПОсле, кад смо ми пали под турско ропство, Руси су и издражавали наше манастире, И тако даље. Дакле дух су нам сачували. А сввакав срања су могућа. Комуњаре су једва дочекале да повичу да се ми одкачимо од Руса. Ваљда треба да се укачимо са ОВК; или Усташама.