Zasto je Srbija trebala da se otkaci od Rusije

Јао, свашта. Прво, док је била Царска, долазили су овде, да се боре и то у великим бројевима. Дакле у хиљадама. А кад су могли да нам помогну, ми смо се већ сами ослободили. Ослободили су Бугарску, и све до 1914. сматрали су Бугарску, крајње наивно својм територијом. Да не говорим да је дошао овде цвет и елита, и то сам из идеала. А пошто је Русија тада била у тешкој ситуацији, због кримског рата, морали су да дају отказ у војсци, и да затраже српско држављанство. Па тек онда да се прикључе. Чернишајев није то баш најбоље водио, то је тачно, али наши су тад били, осим у храбрости, још невичнији. И не заборави, тада је српска војска имала ссамо 317. школованих официра. Из Русије је тада дошло , до 1918. године). на крају својх каријера после свих искустав , били су Русофили. И Илија Гарашанин, који је цео живот био франкофил, на крају је завршио као русофил. Чак је Доситеј Обрадовић, васпитан иучен на западу, прави син волтеровог просветитељства, на крају у Београду рекао Карађорђу, да одмах заборави запа и да покуша у Русији да нађе савезника. СССР, је антируска творевина, баш као што јеСФРЈ била антисрпска. Паралела је потпна. ИНаче тих паралела међу нама има колико год оћеш. А Стаљин је био Осетин а не Грузин, и ако се њего а порпдоца из Осетије преселила у Грузију, а његов отац узео грузијско презиме. Но, то није много важно. КОминтерна је била непријатељ и Русима и Србима, јер су највећи народи, а и из других ралога. Због топлог пријема белих Руса, због односа нашег Краља и Владе према СССРу, који је био моралан и оправдан. Због тога што је Спалајковић у лице рекао Лењину , да је битанга, лопужа и убица, и то преживео. И данас имају тих совјета колико год хоћеш. Исто колико ми у Србији југословена, српског порекла, а хрватске провинијенције. Сви до једног из комунистичких породица, и сви до једног за запад и НАТО.

Мало је рећи. Наши либерално европејских безвезњаци мисле да је запад Рубенс, МОцарт, Гоја, Вивалди. Не виде да то није запад за нас. АЛи за на Србе, кад кренемо на запад, прво на шта наиђемо је Јасеновац. Јасеновац је оно што је воља запад за нас. За себе имају музеје и класичну музику. За нас је запад Јасеновац. И не можемо да га гледамо другачије, или ћемо опет исто да прођемо. Русија је нама добра, и самохзато што није запад. Наше везе су старе вековима. Наше велможе су издрћавале њихове манастире у временима док су они били под монголсоко татарском окупацијом. Удавали своје кћери за руске кнезове. ПОсле, кад смо ми пали под турско ропство, Руси су и издражавали наше манастире, И тако даље. Дакле дух су нам сачували. А сввакав срања су могућа. Комуњаре су једва дочекале да повичу да се ми одкачимо од Руса. Ваљда треба да се укачимо са ОВК; или Усташама.
Ne znam samo gde si ti to procitao.

Београд је бомбардовао Пеко Дапчевић, совјетском артиљеријом. Дедијер је оставио сведочанство о томе. А и сва стреања у Београду су у наредним месецима обавили комунисти, а не Совјети. Ја немам намеру да браним Совјете, јер су они супротно од Руса, али истина је за нас лековита.
Ma nisu rusi uopste.Srbi bombardovali Beograd.

Ma nisu rusi uopste.Srbi bombardovali Beograd.
Па видиш, ја по мало ипак знам историју и ипак сам неко време провео по архивама. Није ту било Срба опште. Срби су тад чекали у својим становима и кућама, да им југословени отму некретнине и покућаство, а да они, сами Срби буду или избачени или стрељани, ако су образовани. А други Срби су ишли према босни и преживљавали тада босанску голготу, масакрирање од стране удружених усташа, комуниста, па чак и Енгелеза. Српска деца су тада покупљена да буду изведена пред немачке митраљезе. ПО неки чак и са дрвеним пушкама. То овимлађи од 19. година. Старији од 19 година, мобилисани су да их поведу у Босну, да се тамо боре проотив сопствених родитеља. Да ли заиста мислиш да су твоје предрасуде валидније од било каквог знања?

Ne znam samo gde si ti to procitao.
У књугама историјске садржине и у мемоарима људи које сам поменуо. А што се тиче чињенице да је Србија имала само 317. официра, кад је из Русије дошло 400 школованих официра, од којих је половина погинула, то ти је општа историјска чињеница. А са друге стране, нама је довољно што Русија није запад.

Ne znam kako je mogla da te mimoidje ta vest, desilo se 90ih kada je Seselj i jos neki predlagali bez Slobinog negiranja uniju Rusije i Srbije cak velikodusno ponudio Belorusiju u paketu Rusima, verovatno si mlad pa u to vreme nisi pratio politiku.
Da, to je cak bio jako bitna politicka ideja, u koju se Sloba i bolidi uz njega uzdali.

Kmecanje i moljenje FSB-a da ih zastiti.

Da ih Jeljcin zastiti od Amera, te bandite diktatorske i SNS ubice da zastiti, izmedju ostalog predlagajuci i tu Uniju.

Da ne preterujes malo.Srbija nije nicija prcija,niti Rusi ne zele da bude njihova gubernija,slobodna i prijateljska Drzava da,ovo ostalo ne,za razliku od EU i
njihovom derpe politikom gde jaki tlace slabije pod plastom demokratije.
Rusija nije prijateljska drzava ni Rusima, a kamoli Srbima.

To je ozbiljna fasisticka diktatura koja unistava zivote, drustvo i ljude.

O cemu li vi pricate i lupate, to samo vi znate.

Pazi da ne procitam sve pomahnitale poruke ljubavi prema fasistickoj diktaturi, aha, evo trcim.

Читао сам нешто о првом већем корупцијском скандалу у Србији, градњи железнице за време Милана Обреновића.

Разне компаније су дале понуде. Забаван детаљ јесте што су неки предлагали да се градња препусти Русима, "јер њих народ воли". Сто педесет година исте глупости.

Читао сам нешто о првом већем корупцијском скандалу у Србији, градњи железнице за време Милана Обреновића.

Разне компаније су дале понуде. Забаван детаљ јесте што су неки предлагали да се градња препусти Русима, "јер њих народ воли". Сто педесет година исте глупости.
Kao pokvarena ploca.

Idealni narativi za zaludjivanje naroda.

Инжињер Пољаков, који је упрво завршавао неке делове ранс сибирске железнице, и имао много репроматеријала, које је преостао. Дао је најбољу понуду. Нај јефтинију и најбољем року. Али ми смо , по тајној конвеницији са Аусријом, морали то да одбијемо, и да прихватимо Бонитуову понуду. И тад кређу малверзације. Прво, Родшилдова железничка унија јје уништила Бонитуа, из освете, јер је и она одбијена, а Бонту је исто награисао, па је у Француској и влада пала. А прецедник Владе, Милан Пироћанац је почео да гради огромну кућу. Та његова кућа је данас Клуб Књижевника.

Јао, свашта. Прво, док је била Царска, долазили су овде, да се боре и то у великим бројевима. Дакле у хиљадама. А кад су могли да нам помогну, ми смо се већ сами ослободили. Ослободили су Бугарску, и све до 1914. сматрали су Бугарску, крајње наивно својм територијом. Да не говорим да је дошао овде цвет и елита, и то сам из идеала. А пошто је Русија тада била у тешкој ситуацији, због кримског рата, морали су да дају отказ у војсци, и да затраже српско држављанство. Па тек онда да се прикључе. Чернишајев није то баш најбоље водио, то је тачно, али наши су тад били, осим у храбрости, још невичнији. И не заборави, тада је српска војска имала ссамо 317. школованих официра. Из Русије је тада дошло , до 1918. године). на крају својх каријера после свих искустав , били су Русофили. И Илија Гарашанин, који је цео живот био франкофил, на крају је завршио као русофил. Чак је Доситеј Обрадовић, васпитан иучен на западу, прави син волтеровог просветитељства, на крају у Београду рекао Карађорђу, да одмах заборави запа и да покуша у Русији да нађе савезника. СССР, је антируска творевина, баш као што јеСФРЈ била антисрпска. Паралела је потпна. ИНаче тих паралела међу нама има колико год оћеш. А Стаљин је био Осетин а не Грузин, и ако се њего а порпдоца из Осетије преселила у Грузију, а његов отац узео грузијско презиме. Но, то није много важно. КОминтерна је била непријатељ и Русима и Србима, јер су највећи народи, а и из других ралога. Због топлог пријема белих Руса, због односа нашег Краља и Владе према СССРу, који је био моралан и оправдан. Због тога што је Спалајковић у лице рекао Лењину , да је битанга, лопужа и убица, и то преживео. И данас имају тих совјета колико год хоћеш. Исто колико ми у Србији југословена, српског порекла, а хрватске провинијенције. Сви до једног из комунистичких породица, и сви до једног за запад и НАТО.

Мало је рећи. Наши либерално европејских безвезњаци мисле да је запад Рубенс, МОцарт, Гоја, Вивалди. Не виде да то није запад за нас. АЛи за на Србе, кад кренемо на запад, прво на шта наиђемо је Јасеновац. Јасеновац је оно што је воља запад за нас. За себе имају музеје и класичну музику. За нас је запад Јасеновац. И не можемо да га гледамо другачије, или ћемо опет исто да прођемо. Русија је нама добра, и самохзато што није запад. Наше везе су старе вековима. Наше велможе су издрћавале њихове манастире у временима док су они били под монголсоко татарском окупацијом. Удавали своје кћери за руске кнезове. ПОсле, кад смо ми пали под турско ропство, Руси су и издражавали наше манастире, И тако даље. Дакле дух су нам сачували. А сввакав срања су могућа. Комуњаре су једва дочекале да повичу да се ми одкачимо од Руса. Ваљда треба да се укачимо са ОВК; или Усташама.
Проблем је што данашњу власт у Русији држе Совјети који нису заинтересовани ни Русе да бране и помажу, а камо ли нас.
Мислим да је ово време великог отрежњења за многе русофиле и да сад имамо шансу да дођемо себи и да коначно водимо бригу само о свом интересу.
Без обзира на многе споне које имамо са Русима, код над су се водиле разне политике у циљу очувања глава.
Руска власт једниставно не цени то што српски народ пружа безрезервну подршку.

Ovde se brkaju neke stvari. Rusija ima mnogo šta dobrog nije Rus samo njen politički vrh. Ok je imati bogate kulturne i ostale odnose.

Zamerku imam na jedno potpuno odsustvo smisla za praktično i za geografiju.

Evo praktično: ako si rešio da ti Rus bude zaleđina za Kosovo u SB, onda Zapadu ne daješ ni promil vladti koje imaš na severu kosova. Mi smo naprotiv prepustili gazivode, energetski sektor, sudstvo policiju sve. Šta će ti onda podrška Rusije ako si sve priznao?? Dalje, kada vidiš da se rusija pozvala na aneksiju kosova kada je anektirala krim, odmah vidiš da njoj taj presedan odgovara. Šta onda učiniš?? Presečeš šta želiš.

Ako je rud pod sankcijama a ti imaš njihov nis onda opet presečeš. Kažeš ulazimo eu i nato , nacionalizavija nisa, nalazimo gas kao i drugi oko nas. A ne, mi ništa ne presečemo. Opet ništa ne uradimo, a ni rus ne uradi ništa da nam pomogne. Čekamo tu neku sopstvenu propast. A dotle emotivno svršavano na izjave ljubavi od rus i na onu pomoć oko kosova koje smo sami napustili.

Meni je srpska politika šizofrena i vrlo opasna po zdravlje ljudi
Није шизофрена.
Вучић води прозападну политику у тоталитету.
Његово причање је нешто друго и оно служи да заварава гласачко тело које је у великој мери русофилно.
Дакле, једно прича, а друго ради.
Проблем су сви они који то не виде.

Мени је, иначе, јако драго што један слој нашег друштва коначно почиње да капира да Вучић ужива пуну подршку запада.
И исто тако ми је драго што један други слој нашег друштва почиње да капира да руска владајућа олигархија није србофилна већ се води сопственим интересом.

И коначно, време је да схватимо да морамо сами себи да помогнемо, а не као неко недоношче да вечито очекујемо од некога помоћ.
Своје двориште морамо сами да средимо.

У књугама историјске садржине и у мемоарима људи које сам поменуо. А што се тиче чињенице да је Србија имала само 317. официра, кад је из Русије дошло 400 школованих официра, од којих је половина погинула, то ти је општа историјска чињеница. А са друге стране, нама је довољно што Русија није запад.
Ja sam istoriju oslobadjanja Beograda slusao od ljudi koji su to preziveli,a to nikakve knjige nisu mogle da zamene,jer tada i posle,nije smelo mnogo stosta da se objavi.Tako da istoricarima ne verujem,skoro nista.

Ja sam istoriju oslobadjanja Beograda slusao od ljudi koji su to preziveli,a to nikakve knjige nisu mogle da zamene,jer tada i posle,nije smelo mnogo stosta da se objavi.Tako da istoricarima ne verujem,skoro nista.
И шта кажу. Руси све уништили, ( пре свега нису Руси него Совјети), Немци и партизани довни. Миришу , уводе правду. Молим те, уозбиљи се. Пеко Дапчевић је гранатирао Београд совјетским оруђем. Лесковац су енглези сравнили са зељом, на захтев Коче Поповића. На Ништ су Еглези бацили фосфорне бомбе, да их испробају за Дрезден, а по захтеву комунистичке команде, како би се Србима сломио дух, и како би ***********е могле да уђу у Србију.

Back