Zasto je Srbija trebala da se otkaci od Rusije

nije to ljubav vec jednostavno pripadnost
stavi pred dete mobilni samsung ili ajfon s jedne strane i ruski mobilni "mlad kosmomolac" s druge strane
stavi pred coveka nestto iz italijanske ili spanske kuhinje i rusku corbu od repe ili borsc
stavi pred mladica jamahu ili kavasaki motor i minsk
stavi pred zenu neku tasnu ili garderobu iz milana ili pariza i neku iz sevastopolja i jakutska
stavi pred muskarca mazdu i audi i ladu i moskvica
stavi pred tinejdzerima karte za ajron mejden i karte za popularnu rusku grupu "stepska zora"
stavi pred porodicu video triologiju gospodara prstenova i video rat i mir tolstoja

izbor kod 90+ posto ljudi ce biti zapad a ne istok

mozda smo stvarno ranije voleli i pripadali toj kulturi ali je bilo odavno pre preseljenja na balkan iz zadkarpartskih prostranstva.
"Uvek me je fascinirala cinjenica da su oni koji nigde nisu mrdnuli iz svojih Balkanskih Vukijebina najveci Rusofobi
koji sanjaju o nekom Zapadu koji ne postoji dok ljudi koji zive na tom Zapadu i koji su videli sveta ne pate od takvih iluzija".

"Uvek me je fascinirala cinjenica da su oni koji nigde nisu mrdnuli iz svojih Balkanskih Vukijebina najveci Rusofobi
koji sanjaju o nekom Zapadu koji ne postoji dok ljudi koji zive na tom Zapadu i koji su videli sveta ne pate od takvih iluzija".
nije to rusofobija, jednostavno za vecinu ljudi ovde je ta kultura i nacin zivota nisu privlacni
ko recimo ja ne volim eskimsku kuhinju, eskimske pesme eskimsku modu i arhitekturu
to me ne pravi eskimofob

Gde deli 20.000?
na Trošarini

1760439394529.jpeg

Da ne preterujes malo.Srbija nije nicija prcija,niti Rusi ne zele da bude njihova gubernija,slobodna i prijateljska Drzava da,ovo ostalo ne,za razliku od EU i
njihovom derpe politikom gde jaki tlace slabije pod plastom demokratije.
Ne znam kako je mogla da te mimoidje ta vest, desilo se 90ih kada je Seselj i jos neki predlagali bez Slobinog negiranja uniju Rusije i Srbije cak velikodusno ponudio Belorusiju u paketu Rusima, verovatno si mlad pa u to vreme nisi pratio politiku.

Ne znam kako je mogla da te mimoidje ta vest, desilo se 90ih kada je Seselj i jos neki predlagali bez Slobinog negiranja uniju Rusije i Srbije cak velikodusno ponudio Belorusiju u paketu Rusima, verovatno si mlad pa u to vreme nisi pratio politiku.
Ko Seselja i bulumentu mu nije"provalio"tada u 90-im,nece nikada nazalost.Mnogo nas je kostao"Profesor"i bulumenta njegova polupismena.

Back