Zasto je SPC toliko nema na proteste i vapaj naroda?

ako se po termin"blokaderi"misli na studente u blokadi to prosto nije istina većina njih su vernici te crkve što je svojevrsni paradoks gde imaš patrijarha koji ide da cinkari svoje vernike kod one kgb barabe i gde ih na lošem ruskom optužuje za tzv.obojenu revoluciju,ne valjaju mi vernici dragi vođo daj mi nove vernike tako je to izgledalo
Nigde nije recju spomenuo ni blokadere ni studente, vec samo "imamo obojenu revoluciju u Srbiji"...sto je samo njegovo misljenje na koje ima pravo.

A ako se neko od placnika prepoznao u tome, onda je to njegova greska sto se odao te napao patrijarha za toboz ono, sto ovaj nije ni spomenuo, ali svakako da rec "studenti" ili "blokaderi" nije ni izgovorio.

Nigde nije recju spomenuo ni blokadere ni studente, vec samo "imamo obojenu revoluciju u Srbiji"...sto je samo njegovo misljenje na koje ima pravo.

A ako se neko od placnika prepoznao u tome, onda je to njegova greska sto se odao te napao patrijarha za toboz ono, sto ovaj nije ni spomenuo, ali svakako da rec "studenti" ili "blokaderi" nije ni izgovorio.
da verovatno je mislio na dokone babe nikako na studente koji su okosnica cele ove kako profitije kaže"obojene revolucije"

Чиме треба да се возе владике, неким бициклом или тротинетом?
Епископи треба да се возе не у "бесним" возилима, али треба да буду у пристојним која одржавају њихово и достојанство епархије. Џипови треба да буду на располагању владикама чији је терен тежак, па не би могли ни да стигну без ланаца и јаких мотора зими. Таква је рецимо епархија рашко-призренска.
Иначе, највећу критику им је дао баш Патријарх Павле када је гледао изложбу скупоцених аутомобила пред Сабор и рекао - Хвала Богу да сте се заветовали на сиромаштво иначе ко зна у каквим колима би све дошли?

FB_IMG_1762698393756.jpg

Crkva bi trebala da staje uz čitav narod a to znači i one koje podržavaju režim. Mi kao narod i društvo smo večno podeljeni i crkva nebi trebala da podržava ikakvu podeljenost, svrstajući se na jednu stranu, već zajedništvo.
Jedina stvar na koju je SPC trebala biti mnogo glasnija je zbog izdaje Kosova i ustupke koje je ovaj režim pružio ka državotvornosti seperatičkog Kosova u korist Albanaca i protiv ustava Republike Srbije. Albanci već menjaju I fabrikuju istoriju time što deklarišu da su oni izgradili sve te srednjovekovne crkve i manastire I da su oni starosedeoci na našim prostorima I da smo mi okupirali sve njihovo. SPC je postala potpuno nema na ovaj problem.
знаш ли од кад је песма "трубите јаче трубите боље ОПЕТ је српско Косово поље?

пише и да је свака власт од Бога и ко се противи власти на њега грех :D
To se vise mislilo na kraljevinu, ali sugurno da je strpljenje i trpeljivost osnova svega.

To ne znaci povladjivati nepravdi, ali se treba cuvati da se u svemu tome ne izgubi ljudskost i da ne zavlada mrznja nad covekom, da se covek ne pretvori u zivotinju.

Back