DJ 5ak
Domaćin
- Poruka
- 4.391
Propaganda Lazanskog.
Sve privilegije su imali samo ubice i koljaci iz Gadafijevog vrha.
Arapske drzave zato i imaju najmanje poreze, jer tamo programi Drzave Blagostanja i ne postoje, vec vlast diskrecionim pravom deli pare porodicima svojih glavnih poslusnika.
Pa tako i mogu da privlace neke investicije, zbog tih malih poreza i nepostojanja programa Drzave Blagostanja; doduse, kada bi bile demokratije i slobodna drustva, privukli bi i vise.
Ma kakav Lazanski Bog da mu dušu prosti, kakva propaganda, pa moj ćale je bio 2 godine u Libiji i to još u prvoj polovini 80-ih, pre nego što sam se ja i rodio, ono zaista jeste bilo tako ali se to nažalost odnosilo samo na Libijce i domicilno stanovništvo, dok ono kao običnom radniku tamo koji je uz to još i stranac je već bilo ono i ovako i onako (+ još i ti islamski zakoni koji su nama strani i na koje nismo navikli su isto znali da smaraju strance) ali samim Libijcima je bilo super.
Inače arapske zemlje možda nemaju te socijalne programe jer im i ne trebaju, mislim tamo nema socijalno ugroženih, nema beskućnika, nema ljudi bez zdravstvenog osiguranja, nema onih koji se hrane po narodnim kuhinjama, nema ljudi koji ceo život grcaju u dugovima i kreditima niti onih koji koji nemaju od čega od žive i jedva krpe kraj sa krajem i žive na rubu egzistencije, pa prema tome ne trebaju im ni socijalni programi, mislim kamo sreće da svi žive u nekom relativnom blagostanju i da takvi programi ne budu nigde potrebni, mislim najveći problem je kada imaš toliko ugroženih ljudi koji jedva preživljavaju i kojima su takvi programi zaista neophodni ali njih nažalost nema (kao što je izmedju ostalog i kod nas slučaj), a što se tiče stranih investicija u tim zemljama, pa u principu Emiraćani, Arapi i ti ne mare previše za prava radnika jer ionako će sve stranci da rade u tim firmama i fabrikama koje stranci i otvaraju tamo, mislim sigurno neće neki Emiraćanin ili Kuvajćanin da mora negde kablove ili u nekoj fabrici da stoji za onom trakom po 10 sati, takav prizor sigurno nećeš videti (mada zapravo to tim zemljama se ni ne otvaraju te motaonice kablova i ta šrafciger industrija, to je rezervisano za gologuziju i zemlje trećeg sveta poput naše, tamo se uglavnom otvaraju IT kompanije, bankarski sektor, berze, predstavništva nekih korporacija, razne agencije i tako neke stvari koje ne upošljavaju baš onu radničku klasu (koje u principu kod njih ni nema), a i u tim kompanijama tamo opet će uglavnom da rade stranci jer oni imaju naftu i u principu nemaju ni potrebu da bilo šta rade i da se cimaju).