Imaš intervju sa Špegeljog. evo konkretno pa ti reci da li to zvuči vjerodostojno:
Istina je da me KOS "probusio" - to je termin iz obavjestajnog rada - u Virovitici, ali s obzirom da sam radio na jos sto razlicitih punktova, u sustini nisu saznali mnogo. Za mene je sokantno bilo sto me izdao Vladimir Jagar kome sam beskrajno vjerovao. Jagar je pristao na suradnju sa KOS-om i izdaju. Snimili su me u Jagarovoj kuci. Ono sto je snimljeno video tehnikom je autenticno. Ono sto govorim, ono sto se na snimku vidi da govorim je autenticno. Autenticno je da govorim o naoruzavanju Hrvatske, autenticno je da govorim kako cemo, ako budemo prinudeni, uzeti skladista JNA i kasarne. Nije autenticno da mi se pripisuje koljacki rat. Ubijanje oficira, njihovih obitelji, zena, djece... U junu 1990., dakle nekoliko mjeseci prije KOS-ovog filma, imao sam intervju na HTV u kom mi je bilo postavljeno pitanje: koja je razlika izmedu konvencionalnog, klasicnog i gradanskog rata? Gradanski rat sam u tom intervjuu opisao kao nesto vrlo gadno, gdje se ubijaju zene, djeca, "sve se sisa, sve ide dole". Oni su tu kasetu ukrali iz TV Zagreb. Uz pomoc tadasnjeg direktora Hrvatske televizije a danasnjeg veleposlanika SRJ u Hrvatskoj Veljka Knezevica i kompanije kasetu je dobio KOS, odnosno Aleksandar Vasiljevic. Kada je montiran film, dodat je taj dio iz intervjua. Buduci da je trebalo to pokriti adekvatnim video snimkom, dakle da se vidi da ja to izgovaram, na tim mjestima su vrsili titlanje, odnosno spiker je to izgovarao, uz objasnjenje kako se taj dio ne cuje najbolje. Kada se emitira takav film, to je sokantno. Vi mozete kasnije pricati, analizirati, objasnjavati, prvi efekat je jaci. Dva sata nakon emitiranja filma, to je bilo pola sata poslije pola noci, govorio sam na TV Zagreb. Sto sam mogao? Nisam mogao ici u detalje, govoriti ovo je istina, ovo nije istina. Negirao sam sve. Rekao sam da je sve podmetnuto, laz, staljinisticka laz. Oni su isli frontalno, ja sam isao frontalno, negirajuci sve. Racunao sam da ce poslije biti vremena za analize sto jeste, a sto nije tocno.