Зашто је пала Крајина?

Uzroci uništenja Republike Srpske Krajine.

• Srpska izdaja.

• Hrvatska nadmoć.

• Kombinacija srpske izdaje i hrvatske nadmoći.

• Nešto što ću napisati u temi.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U tom dijelu članka Ustava SR Srbije polazi se od presumpcije da institucije federacije mogu i eventualno hoće donositi odredbe i zakone koji "narušavaju ravnopravnost Republike Srbije" (nestalo je i on SR) ili na drugi način "ugrožavaju njene interese" te se uzurpacijom daju prava da republički organi mogu svojom voljom donosit akte koji suspendiraju zakone donesene na federativnoj razini od strane vlade i parlamenta federacije. Pa to je eklatantan primjer državnog udara. Meni nije jasno kako ti to ne vidiš!
E al Gumi, ima jedna caka. Komunisti su napravili unutarnje granice Jugoslavije ne pitajuci narod, takodje, Srbiji su nametnute autonomije a u rvackoj nije Krajina dobila autonomiju ili Istra ili Dubrovacka Republika koje nikada nisu bile rvacka i koje i danas treba osloboditi. U tome je caka. Znaci kad granice postave po pravdi, kada radi odstete uzmemo osim Krajine i Zagreb, onda cemo pricati o ekonomskoj saradnji i ljudskim pravima.

poanta je tulipane da mi nismo bili dužni spašavati te ljude... ali ipak jesmo iako su u tom trenutku vođene borbe, mi konkretno zaustavljeni u napredovanju, i suočeni sa iznimno velikim gubicima.... ja ne žalim ni sekunde i čak štoviše drago mi je da je taj malac zajedno sa materom preživio to sranje od rata... i on i mater mu žive tu gdje smo ih i pronašli i odakle smo ih sklanjali i danas je to odrastao mladi čovjek koji živi i radi tu u hrvatskoj. mater mu radi u jednom trgovačkom centru, ali ona mene nije u mogućnosti prepoznati jer smo bili neprepoznatljivih lica
Ako je istina za to dete, onda kad krenem u oslobadjanje, mogu te zarobiti, jer inace ja ne zarobljavam ustase na koje naletim.
nemoj mene zarobljavati, jer ja se ne predajem... ja sam ti druže bio u okruženju u Hrv. Kostajnici i išao sam u proboj jer mi nije padalo na pamet da se predajem, i nikad ni u jednom trenutku tijekom cijelog rata nisam o takvoj situaciji razmišljao... da budem iskren jedina situacija gdje smo zarobili srpske vojnike je bila u Nebojanu, sve drugo tamo gdje sam ja bio je bilo bez zarobljavanja...

Bojao si i crtao oko te izjave kako Srbija odlučuje što je protupravno i neustavno oko nečega što donese federacija ili neka druga članica federacije.
Po tom osnovu je Srbija sa svojim satelitima u kojima je prethodno srušila legalnu vlast uvela sankcije članici federacije Sloveniji jer se Srbiji nešto nije sviđalo oko raspisivanja višestranačkih izbora u Sloveniji.
Potom je to išlo dalje standardno za Srbiju, fali joj novaca, ukradi iz federalne blagajne, ne sviđati se predsjednik druge članice federacije i savezno vodstvo, nema problema pošalji par aviona da ih likvidiraju.
Danas je 29. godišnjica pokušaja atentata na vlast Hrvatske i Jugoslavije napadom na Banske dvore u Zagrebu, nakon čega je donesena odluka Hrvatske o izlasku iz SFRJ i proglašenje nezavisnosti.
Ali Bože moj, Srbija je sve radila legalno po članku svojega ustava. :bljak:
To je bilo dosadno slazem se. Trebalo je 1989 ukinuti SR Hrvatsku zbog osnivanja hdz. Izvrsiti antinacisticki program denacifikacije i deustasizacije, stalni obilazak logora da mladi rvati vide ko su im preci. Da sam bio savezni sekretar to bi naredio, uveo prijeki vojni sud i smrtne kazne, sve bi bilo reseno unutar dva tjedna.

poanta je tulipane da mi nismo bili dužni spašavati te ljude... ali ipak jesmo iako su u tom trenutku vođene borbe, mi konkretno zaustavljeni u napredovanju, i suočeni sa iznimno velikim gubicima.... ja ne žalim ni sekunde i čak štoviše drago mi je da je taj malac zajedno sa materom preživio to sranje od rata... i on i mater mu žive tu gdje smo ih i pronašli i odakle smo ih sklanjali i danas je to odrastao mladi čovjek koji živi i radi tu u hrvatskoj. mater mu radi u jednom trgovačkom centru, ali ona mene nije u mogućnosti prepoznati jer smo bili neprepoznatljivih lica

nemoj mene zarobljavati, jer ja se ne predajem... ja sam ti druže bio u okruženju u Hrv. Kostajnici i išao sam u proboj jer mi nije padalo na pamet da se predajem, i nikad ni u jednom trenutku tijekom cijelog rata nisam o takvoj situaciji razmišljao... da budem iskren jedina situacija gdje smo zarobili srpske vojnike je bila u Nebojanu, sve drugo tamo gdje sam ja bio je bilo bez zarobljavanja...
Dobro, onda te necu zarobljavati, malo cu da te reckam zbog dugog ustaskog jezika, moras bar malo da osetis iskustvo jasenovca.

pa nije da ne vidi nego ne želi vidjeti, jer se onda gubi uporište za opravdavanje spirale zla koju su pokrenuli i nanijeli ogromna zla svima oko sebe i u konačnici i samima sebi... a da nisu ništa postigli... 3U1 poraz plus gubitak obraza u svakom pogledu...
Cuj nista postigli. Vidite srbi kako ustase ne citaju postove, samo se ponavljaju hahahahaha..... Silno zele da budu srbi a dio su genocidne nacije. Pa Srbi drze plus RS a minus Kosovo danas vise teritorija nego u SFRJ, vi drzite ISTO kao u SFRJ. Ko je pobednik?
Drugo, kad oslobodimo Zadar, pa Biograd na moru, pa srpske Pakostane, tamo cemo staviti bilbord sa Milom Marticem na svakih 20 metara, kad prodjes pored da se poklonis kao da si prosao pored Isusa.

mali glupo mi je s tobom se o tim stvarima raspravljati, jer em nemaš pojma em si potkapacitiran urođeno... kako rekoh ako ima tu bar jedan banijac ili netko da pozna nekog banijca nek ga priupita što se dogodilo sa dvadesetak srba civila koji su ostavljeni u koloniji (među njima i malo dvogodišnje muško dijete i mater mu od nekih 22-23 godine) e vidiš dečec razgovaraš sa osobom koja je to srpsko dijete u svojim rukama iznosio iz prostora koje su njegovi sunarodnjaci obasipali kišom granata i streljačkom vatrom pri čemu mi je bilo 17 suboraca što teško što lakše ranjeno, a jedan poginuo... tak da lijepo molim da se skoncentriraš i prestaneš histerizirati... razgovaraš sa čovjekom koji nikad ni u primislima nije taknuo civila koji je imao i ima prijatelje srbe kojima u ratu dlaka s glave nije smjela pofaliti niti ih je itko smio taknuti... što se tiče ratnog okruženja da se ne lažemo gledao sam da ubijem četnika i da ima ih koji su tako stradali ali isključivo u borbi, moja kostolomka nije pucala u bilo koga da je bio zavezan ili da se predao...na stranu ova prepucavanja... nikom niti sam želio niti želim zlo ali svakom tko mi je radio o glavi ili ima to u cilju ako sam bio u prilici ili ako budem u prilici riješavam bez sekunde razmišljanja.

Mislim da čak nisi ni bio sposoban za vojnu službu.

Pa se ovako virtuelno iživljavaš.

Ustav SR Srbije je bio prije..
Ma ustav Srbije je odgovor na vas hdz iz 1989 i njihov dolazak na vlast 1990, kao i ispravljanje nepravde zbog autonomija, dok je rvacka trebala imati bar tri autonomije. Pa hdz je dosao u maju 1990 na vlast, prvi srpski balvan u augustu 1990. To je odgovor, a vi poceli agresiju. Jednostavno. Uglavnom, treba vas ukinuti da pojednostavimo stvari, prvo vasu drzavu, pa denacifikacija, pa ostalo...

Ma ustav Srbije je odgovor na vas hdz iz 1989 i njihov dolazak na vlast 1990, kao i ispravljanje nepravde zbog autonomija, dok je rvacka trebala imati bar tri autonomije. Pa hdz je dosao u maju 1990 na vlast, prvi srpski balvan u augustu 1990. To je odgovor, a vi poceli agresiju. Jednostavno. Uglavnom, treba vas ukinuti da pojednostavimo stvari, prvo vasu drzavu, pa denacifikacija, pa ostalo...
teško ćete to izvesti, u ovom trenutku pa sve nadalje mi smo pretežak zalogaj bez obzira koliki vam je apetit... ;)

Mislim da čak nisi ni bio sposoban za vojnu službu.

Pa se ovako virtuelno iživljavaš.
Nije. Gumi ima sad 27 ili 28 godina. A ovaj slicno, to je ista ekipa. To balonje zatrovani od ustasa roditelja koji su MOZDA neki od njih bili u ratu, pa sad imaju mokre snove kako bi i oni u rat jer u rvackoj su mediji napravili takve jako popularnima i cenjenima, pa bi i oni tako, malo po frontu pa trazili penziju. O tome se tu radi. Uglavnom, retardirane balonje nista vise. Zapuca ima da bezi ko zeko.

Je je, eno u pozadini i Picigina, eno i Mej iza njega. Vidi se odmah.
1991.jpg
imao sam nekog ponoćnog posla ;)

naveo sam pa nadalje, nemate vi niti kapaciteta, niti kvalitetne vojske niti resursa i potencijala da bi tako nešto izveli tj ostvarili...
E *ebiga sad. Imam mi ljudi, vise nego vi, imamo oruzja u dosta stvari vise nego vi, sad je pitanje Nato-a, i ostalih velikih sila. Pa nama su govorili da necemo vratiti Kosovo pa ga vratili nakon 504 godine. Ne razumes jednu stvar, Krajina, 20% RS i Kosovo, ti okupirani teritoriji, sa kolena na koleno se to prenosi da se mora vojno vratiti. Pa makar opet za 500 godina. To vidimo kao i teritorij Beograda. To nikada nece stati.

Nije. Gumi ima sad 27 ili 28 godina. A ovaj slicno, to je ista ekipa. To balonje zatrovani od ustasa roditelja koji su MOZDA neki od njih bili u ratu, pa sad imaju mokre snove kako bi i oni u rat jer u rvackoj su mediji napravili takve jako popularnima i cenjenima, pa bi i oni tako, malo po frontu pa trazili penziju. O tome se tu radi. Uglavnom, retardirane balonje nista vise. Zapuca ima da bezi ko zeko.
ma upravo tako, imadoh 27-28 godina... ali 1996... :)

E *ebiga sad. Imam mi ljudi, vise nego vi, imamo oruzja u dosta stvari vise nego vi, sad je pitanje Nato-a, i ostalih velikih sila. Pa nama su govorili da necemo vratiti Kosovo pa ga vratili nakon 504 godine. Ne razumes jednu stvar, Krajina, 20% RS i Kosovo, ti okupirani teritoriji, sa kolena na koleno se to prenosi da se mora vojno vratiti. Pa makar opet za 500 godina. To vidimo kao i teritorij Beograda. To nikada nece stati.
Bogami ni ti ne razumiješ, da mi također ostavljamo svojim potomcima uamanet da imaju na pameti tko su im susjedi i da dok je njih i nakon njih budu na oprezu...

Krao si namještaj i bijelu tehniku?
bio sam u mjestu Stankovac na malim noćnim razgovorima sa društvom iz glinskih sela... tu smo zatekli ekipu na spavanju tak da je faktor iznenađenja polučio solidan rezultat.... nakon iks godina sam bio u prilici čak i razgovarati sa jednim vašim, ime mu je đuro, koji je popio 6-7 vrelih ampula u voćaru... već tada bi neke stvari bile riješene da iza nas nisu poslali one zbrdazdola pokupljene po zagrebačkim birtijama, koji metka nisu opalili...

bio sam u mjestu Stankovac na malim noćnim razgovorima sa društvom iz glinskih sela... tu smo zatekli ekipu na spavanju tak da je faktor iznenađenja polučio solidan rezultat.... nakon iks godina sam bio u prilici čak i razgovarati sa jednim vašim, ime mu je đuro, koji je popio 6-7 vrelih ampula u voćaru... već tada bi neke stvari bile riješene da iza nas nisu poslali one zbrdazdola pokupljene po zagrebačkim birtijama, koji metka nisu opalili...
Prestani da pričaš priče za malu djecu. Onaj ko je bio na ratištu to ne priča na način na koji ti pričaš.

Vjerujem da imaš bujnu maštu ali neka šeta po nekim drugim poljima a ne ratnim.

Ti bio na ratištu i spašavao ljude...bjaaaaaži ma bjaaaaži.

:) :) koji likovi sad guglaju što se dogodilo u nekom tamo zaseoku u okolici gline evo da ne tražite na toj konkretnoj poziciji smo napravili dar mar, potpuno izbacili iz stroja minimalno 15 srpskih vojnika, a djelomično bar još toliko... na žalost morali smo se povući jer oni što su iza nas trebali ući i uspostaviti dva obrambena bloka su kiksali
Prestani da pričaš priče za malu djecu. Onaj ko je bio na ratištu to ne priča na način na koji ti pričaš.

Vjerujem da imaš bujnu maštu ali neka šeta po nekim drugim poljima a ne ratnim.

Ti bio na ratištu i spašavao ljude...bjaaaaaži ma bjaaaaži.
pa ti jesi za mene malo dijete, i ja jesam za tebe baba roga...

:) :) koji likovi sad guglaju što se dogodilo u nekom tamo zaseoku u okolici gline evo da ne tražite na toj konkretnoj poziciji smo napravili dar mar, potpuno izbacili iz stroja minimalno 15 srpskih vojnika, a djelomično bar još toliko... na žalost morali smo se povući jer oni što su iza nas trebali ući i uspostaviti dva obrambena bloka su kiksali

pa ti jesi za mene malo dijete, i ja jesam za tebe baba roga...
Ti si umišljeno dijete. Čuo si negdje neke priče pa se na forumu ovde malo predstavljaš kao neko.
Jer si vjerovatno u stvarnosti niko i ništa pa ovde nalaziš oduška.

:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back