Зашто је пала Крајина?

Uzroci uništenja Republike Srpske Krajine.

• Srpska izdaja.

• Hrvatska nadmoć.

• Kombinacija srpske izdaje i hrvatske nadmoći.

• Nešto što ću napisati u temi.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne piše se zarez ispred "ili".

Obrazovanje i pismenost ti nisu jače strane, doduše takve stavove kao ti i ne može imati obrazovan i uljudan čovjek.

Napiši nam, kako je to baštiniti kulturu naroda kojeg drugi nazivaju "izmetom ljudskog roda"?
To nas moguće vi nazivate, ali tu moramo uzeti u obzir da ste vi jako frustrirani i poprilično iskompleksirani

Pobjednici su svi oni koji su se maknuli od Srba. Neka vas, želi vam sve najbolje, ali uništavajte se sami među sobom i dalje od nas ostalih.
E Gumi, moram jednom da ti dodjem na Brac, da ti pokazem kako se bude DJ, ima da 24 sata slusate 'Ne damo Ti Tudjmane Ni Metra' od Baje Knindze, a onda sledecih 48 sati na repeat, od Mindjusara 'Armija Srpska'. To ce biti apsolutni Orgazam. Freud bi o tome pisao knjige. Uostalom, ako je Tito mogao na moru imati prvu teritoriju Vis, sto nebi i RSK imala Brač. To ti je sve normalno, nemoj da se nerviras.

Poslednja izmena:
Kad smo već kod vaših bajki, je li tu rečenicu ima pravi Isus ili Isus Srbin po "evanđelistu" Jovanu Deretiću?
Ma pusti to. Gle, moram te jednom pozvati na kolače pošto živimo u istom gradu. Pogotovo je super sto imam kokos kiflice. Ne bojis se valjda suve hrane? Ako te zacepi da nemozes da kenjas, imam i za to leka. Ja sam ekspert u tome. Ima jedna šprica, sa par patrona, koja se postavi u medjunozje gde ti je tvoj milokliz, i onda ispalis u pakšu par patrona i onda nakon kenjas ko kobila. Ne znam, ne mogu se setiti koji je to medicinski naziv za tu špricu, al mislim da je u narodu nadimak 'tetejac'.

Most6, ili Gumi.
Gle, kad vratimo nase teritorije i jos oslobodimo Zagreb kao srpski grad - napravimo ga srpskim, vi ostanite, pa se kao bunite. TO je savrsena simbioza. Meni je to strasno seksualno. Sigurno bi Freud o tome pisao da je ziv. *ebiga, srbin je superiorno bice. To se vidi kroz historiju, mi smo dva puta ulazili u Zagreb, a vi ni jednom u BG. Coece, ovo me toliko napalilo da cu morati kasnije da izvadim kitu i izdrkam se, kao vrhunac veceri.

Ali na moje pitanje zašto manipulišete žrtvama kao muslimani u Sarajevu nisi odgovorio.
ma daj pa dosadni ste sa tim spikama, sve sam vam stavio redom od sela do sela, čak su u nekim selima očevide radili prosekture iz beograda, jer su na početku u nekim milicijskim stanicama u sao krajini čak radili i milicajci koji su inzistirali da se svi ti slučajevi kriminalistički obrade a počinitelji procesuiraju, mešutim taj krug ljudi je vrlo brzo netragom nestao a neki su i ono što se veli javno poubijani... npr poznat slučaj marjana šaše (koji je spriječio da kreteni ubiju mog oca na čavić brdu) njega su ubili šiltovi.... ili onog potpukovnika u glini kojeg su ili ubili ili teško ranili zaboravio sam već koji jednostavno nije htio dozvoliti da se rade zvjerstva nad hrvatskim civilima...očevig u jošavici je radio beogradski sudski vještak... a taj masovni pokolj je odradila ekipa duška malovića, čedomira podunavca i ljubiše juzbašića... malović je likvidiran 1993 (od svega u cijelom ratu mi je žao samo što njega nismo uspjeli uhvatiti živog, podunavac je malo promijenio ime i sad je trenutno u kanadi pokrenuli smo postupak za izručenje, a ljubiša ima neki hotel u srbiji znamo i gdje je i s čim se bavi, prvom prilikom kad izađe iz srbije imat ćemo ga u zrakoplovu za hrvatsku... sory ali nemamo mi što niti manipulirati niti preuveličavati... brojevi su ti koji jesu... za razliku od vas koji se polomiste izmišljajući i frizirajući, a pravih podataka bez...

Most6, ili Gumi.
Gle, kad vratimo nase teritorije i jos oslobodimo Zagreb kao srpski grad - napravimo ga srpskim, vi ostanite, pa se kao bunite. TO je savrsena simbioza. Meni je to strasno seksualno. Sigurno bi Freud o tome pisao da je ziv. *ebiga, srbin je superiorno bice. To se vidi kroz historiju, mi smo dva puta ulazili u Zagreb, a vi ni jednom u BG. Coece, ovo me toliko napalilo da cu morati kasnije da izvadim kitu i izdrkam se, kao vrhunac veceri.
a jel budeš što i prigrizao...

E Gumi, moram jednom da ti dodjem na Brac, da ti pokazem kako se bude DJ, ima da 24 sata slusate 'Ne damo Ti Tudjmane Ni Metra' od Baje Knindze, a onda sledecih 48 sati na repeat, od Mindjusara 'Armija Srpska'. To ce biti apsolutni Orgazam. Freud bi o tome pisao knjige. Uostalom, ako je Tito mogao na moru imati prvu teritoriju Vis, sto nebi i RSK imala Brač. To ti je sve normalno, nemoj da se nerviras.
mislim da ćete se ipak zadovoljiti sa nekakvom splavi na dunavu... https://informer.rs/data/images/2020-03-16/323538_pozar1_iff.jpg?1584380877

У том југословенском комунизму неки су добили много, а Срби изгубили готово све, што ће рећи да није проблем у комунизму.
Па Кина је званично још увек у комунизму, никада га се нису одрекли, па полако постаје једна од водећих слика света.
Дакле, треба се оканути идеолошких флоскула, тј, требало је у оно време, и користити полуге које су на располагању, искористити ту машинерију која је деценијама сатирала српски народ у бившој Југославији за нешто друго, за српску корист. Јер управо је била реч о машинерији, оруђу, онај ко њоме управља може да то чини за добро или за лоше.
На жалост, ту машинерију је било тешко до краја преокренути да ради у српском интересу, а нарочито када се испоставило да иза ње и управљања њоме стоје највеће светске силе.
Али ја не знам шта би се десило са Србима ван Србије да Слоба бар делимично није успео да искористи ЈНА и друге ресурсе државе СФРЈ у српску корист.

Србија није могла ништа да учини за Крајину, ни у ком смислу, јер је све било готово за 7 дана, што је по мени велика срамота.
Као што сам рекао, имали сте 50000 људи под оружјем, то је могла бити изузетно јака герила, али очигледно сте гледали смао како да побегнете, не замери ми што овако пишем, али огорчен сам на све и сваког када се сетим тог времена.
На крају крајева, ако је Мркшић био послат да организује повлачење, како то да ниједан одред, ниједна јединица испод њега није отказала послушност и наставила борбу, бар је терен тамо погодан за месеце и месеце герилског рата...
Не пријатељу, није до руководства, до народа је...
Možda nije bilo zainteresiranih?
Znate sve se sliva u Beograd...
Ako je Gazda kakav Krajišnik bolje bježi...

ma daj pa dosadni ste sa tim spikama, sve sam vam stavio redom od sela do sela, čak su u nekim selima očevide radili prosekture iz beograda, jer su na početku u nekim milicijskim stanicama u sao krajini čak radili i milicajci koji su inzistirali da se svi ti slučajevi kriminalistički obrade a počinitelji procesuiraju, mešutim taj krug ljudi je vrlo brzo netragom nestao a neki su i ono što se veli javno poubijani... npr poznat slučaj marjana šaše (koji je spriječio da kreteni ubiju mog oca na čavić brdu) njega su ubili šiltovi.... ili onog potpukovnika u glini kojeg su ili ubili ili teško ranili zaboravio sam već koji jednostavno nije htio dozvoliti da se rade zvjerstva nad hrvatskim civilima...očevig u jošavici je radio beogradski sudski vještak... a taj masovni pokolj je odradila ekipa duška malovića, čedomira podunavca i ljubiše juzbašića... malović je likvidiran 1993 (od svega u cijelom ratu mi je žao samo što njega nismo uspjeli uhvatiti živog, podunavac je malo promijenio ime i sad je trenutno u kanadi pokrenuli smo postupak za izručenje, a ljubiša ima neki hotel u srbiji znamo i gdje je i s čim se bavi, prvom prilikom kad izađe iz srbije imat ćemo ga u zrakoplovu za hrvatsku... sory ali nemamo mi što niti manipulirati niti preuveličavati... brojevi su ti koji jesu... za razliku od vas koji se polomiste izmišljajući i frizirajući, a pravih podataka bez...
Doćiće i na tebe red.
Tvoja sloboda je upravo jedan od uloga za novi sukob.
Tvoja sloboda nije dokaz tvoje nevinosti ili snage Hrvatske već isključivo dokaz koliko je vlast u Srbiji izdajnička.
U svemu ovom nisi bitan ti nego ostali srpski forumaši koji moraju da budu svesni kolika je izdaja u Srbiji.
Ti bi morao da budeš na robiji.Odlično znaš zašto i zato i jesi ovde.
Zločinac se uvek vraća na mesto zločina pa tako i ti.

Poslednja izmena:
Pitanje oslobođenja Republike Srpske Krajine je pitanje pre svega časti a zatim pravde.
Nesnošljiva je sramota postojanje Hrvatske u ovim granicama posle svega što je učinjeno nad srpskim narodom.
O ovome se još ne govori jer je na vlasti marionetski izdajnički režim.Jednoga dana će se to proneniti i to će biti početak procesa koji će se završiti oslobađanjem RSK.

Zašto bih se nervirao? Sviđaju mi se tvoje pričice za laku noć. Zabavljaju me.

Pitanje oslobođenja Republike Srpske Krajine je pitanje pre svega časti a zatim pravde.
Nesnošljiva je sramota postojanje Hrvatske u ovim granicama posle svega što je učinjeno nad srpskim narodom.
O ovome se još ne govori jer je na vlasti marionetski izdajnički režim.Jednoga dana će se to proneniti i to će biti početak procesa koji će se završiti oslobađanjem RSK.

Je, sramotno je koliki ste kukavičluk pokazali. I mene bi to frustriralo da sam na tvom mjestu. Em poraženi, em kukavice, em izgubili svako poštovanje u očima drugih. Svi vam se smiju, gledaju vas kao slabe, jadne, budalaste i nesposobne. Trebaš nešto učiniti da to popraviš, ali teško je saprati takvu ljagu. Nego da te naučim. Na pušci postoji okidač. To ti je ono gdje staviš prstić i povućeš. Ne zaboravi prvo uperiti pušku u neprijatelja i pazi da ti ne odnese rame. Znam da ti to ne kužiš, ali s moje strane sam ti dovoljno pomogao da "oslobodiš" "RSK". Moja posao je završen, srpskog junaštva više nema - Mesan Stipić.

Je, sramotno je koliki ste kukavičluk pokazali. I mene bi to frustriralo da sam na tvom mjestu. Em poraženi, em kukavice, em izgubili svako poštovanje u očima drugih. Svi vam se smiju, gledaju vas kao slabe, jadne, budalaste i nesposobne. Trebaš nešto učiniti da to popraviš, ali teško je saprati takvu ljagu. Nego da te naučim. Na pušci postoji okidač. To ti je ono gdje staviš prstić i povućeš. Ne zaboravi prvo uperiti pušku u neprijatelja i pazi da ti ne odnese rame. Znam da ti to ne kužiš, ali s moje strane sam ti dovoljno pomogao da "oslobodiš" "RSK". Moja posao je završen, srpskog junaštva više nema - Mesan Stipić.
Ja sam se borio kad je trebalo i nemam čega da se stidim ali kolektivno što se tiče Srba sasvim se slažem sa tobom.

Valjaće Srbima živeti sa večnom sramotom i tu Hrvati nisu ništa krivi.
Krivica je isključivo srpska.

Srpska krivica ne leži u 90-ima, već u 19. stoljeću kad su ih neki uvjerili da su ono što nisu, da su jaki koliko nisu, da imaju značaj koji nemaju, da mogu učiniti ono što ne mogu i da im nitko nije ravan. Sve kasnije greške i krivnje proizlaze iz tog počela. Znači, krivi su što kao nogometaši vjeruju u bajke o sebi i žive u zabludama iz kojih se rađaju samo greške. Jedna za drugom. Ne možeš uspjeti ni u čemu, ako nisi u stanju postaviti pred sebe realne ciljeve, već zahvaćaš daleko više nego što možeš podnijeti. Rezultat takvih zabluda i nerealno postavljenih ciljeva ne može biti ništa drugo nego razočarenje, osjećaj srama i krivice za neuspjeh (znam da nije za ono drugo) i žal za neispunjenim željama.

Poslednja izmena:
......И то као оперативне територије одакле ће кретати нови војни походи ка остатку СРПСКИХ простора који се данас налазе у оквиру географских граница Хрватске и БиХ. Вероватно и Македоније и Албаније.

Još da možeš ratovati ispred foruma, pokorili bi svijet

Da je bilo časti ne bi bježanije...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back