Зашто је пала Крајина?

Uzroci uništenja Republike Srpske Krajine.

• Srpska izdaja.

• Hrvatska nadmoć.

• Kombinacija srpske izdaje i hrvatske nadmoći.

• Nešto što ću napisati u temi.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne znam kolega koliko ste pratili moja pisanja na drugim temama po ovim i slicnim pitanjima...ako ste pratili mogli ste zakljuciti moje misljenje o svemu tom...presiroko treba pisati da se na jednom mestu moglo sve izanalizirati...pisao sam ja puno i o beogradskim diletantima...sve se svodi na to da je neko silan i mocan popakovao sve kockice i odredio sudbinu balkana...pitanje je samo da li je narod mogao vise uticati na svoju sudbinu...ali je i naivnost naroda u istom paketu sa onim kockicama...
sto se knindzi tice---ako mislis na ljude kojima je komandovao kapetan dragan--gresis...vojsku kraine sam imao prilike da vidim pre dolaska kapetana dragana u prolazu naravno---jad i beda...napominjem da sam prosao komletnu obuku u 63 padobranskoj i da mogu da dam realnu procenu...kad sam posle samo mesec dana video te vojnike nakon dolaska kapetana dragana---bilo je za neverovati....za mesec dana covek je napravio cudo...moje misljenje su delili i pravi pripadnici padobranaca...da nije bilo tih knindzi---krajina bi jos gore prosla...

Ti si se poprilicno ovdje nalupetao, sto iz poluznanja, odnosno neznanja, sto iz neosnovano
stecenih kompleksa, oficira bivse propale ideoloske vojske i njene drzave !

Kazem neosnovano, jer sto se ti osjecas duznim braniti ono sto se sakriti ne moze !
Vrh te vojske izvrsio je svjesno, ciljano, ne cinjenjem ustavnih obaveza veleizdaju !
Gro cestitih srpskih oficira, svjesno svoje nemoci, podnjelo je veliku zrtvu sa svojim narodom, u koje vjerujem spadas i ti !

U vezi posta moram ti reci :
Kepove "knindze " nisu bile u Krajini, za vreme njene okupacije, to ti opservacija u vezi sa njima ne stoji !
Vidis tako i sve ostale tvoje insinuacije nemaju nikakvo uporiste u istini !

POluznanje je opasnije od neznanja !
covjek koji nista ne zna a posten je cutace !
Cuvjek koji ne zna drugu polovinu istine, izlaze se nenamjerno obmanjivanju !

Poslednja izmena:
За све је крив страни фактор.

Ima mnogo tekstova, narocito americkih, a u poslednje vreme i engleskih, gde pise o kljucnoj ulozi Nemacke i sprezi Nemacke i Vatikana.

Citaj temu:

Ostvarenje dominacije Nemacke u EU i njen mocni partner, anglosaksonski UK US izvori

I citaj jos neke teme za Nemacku koje su skoro postavljene, na primer:

Nemacka od EU zemalja pravi ekonomske kolonije. Zivot u nemackom carstvu. Doug Saunders

Опет да се мало укључим, постоји много ситуација у свету које су сличне оној каквој смо имали у ономе што се данас зове Хрватска, најсличнија је северна Ирска, где су Ирци (католици) мањина, али имају изванредно организован покрет који има за циљ уједињење острва и који ради на дуге стазе, при том је република Ирска потпуно дистанцирана од свега тога.
Други пример, можда мало мање сличан, али свакако се ради о истој ствари је Баскија, где ЕТА већ деценијама води борбу за независност Баскије од Шпаније. Затим примери Албанаца у Македонији, Курда у Турској и Ираку, Ујгура у Кини, Турака у Бугарској, Абхаза у Грузији итд.
Све ове примере је требало проучити, и на основу њих направити одговарајућу стратегију, припремити се за вишедеценијску борбу, разрадити сценарије за што више варијанти у зависности од развоја ситуације у региону и шире. Борба је морала да се одвија корак по корак, по принципу малих победа, малих и смислу аутономије територија уз инсистирање на апсолутној заштити Срба у градовима Хрватске (овако су они остављени на милост и немилост хрватским властима, а радило се о интелектуалној елити Срба у Хрватској), уз принципе одмазде глава за главу, у прилог томе је ишло присуство велоког броја Хрвата у српским областима, могао се у некој фази учинити актуелним принцип добровољне размене становништва Срби у градовима Хрватске- Хрвати у Крајини, тај принцип је ионако касније делимично спроведен у режији Хрвата на релацији Средња Босна- Крајина.
Укратко, много опција нам је било при руци, али неки су мислили да је најједноставније довући геџу без обзира на последице..

Ti si se poprilicno ovdje nalupetao, sto iz poluznanja, odnosno neznanja, sto iz neosnovano

Kazem neosnovano, jer sto se ti osjecas duznim braniti ono sto se sakriti ne moze !
Vrh te vojske izvrsio je svjesno, ciljano, ne cinjenjem ustavnih obaveza veleizdaju !
Gro cestitih srpskih oficira, svjesno svoje nemoci, podnjelo je veliku zrtvu sa svojim narodom, u koje vjerujem spadas i ti !

Kepove "knindze " nisu bile u Krajini, za vreme njene okupacije, to ti opservacija u vezi sa njima ne stoji !

boze dragi koliko je mrznje u tebi...kako mislis pored toliko mrznje mozes trezveno razmisljati..?? moguce li je da si stvarno uvrteo sebi u glavu da je istina samo ono u sta ti zelis da verujes...sve ono sto je suprostavljeno tvojoj istini je neprijateljsko---nesrpsko---komunisticko ---ustasko...
vidis o mojim i tvojim saznanjima se moze diskutovati...tvoja su verovatno vezana za deo teritorije na kojoj si ratovao...a moja nesreca je sto sam bio skoro po pravilu pored elektronskih izvidjaca...i imao prilike slusati presretnute razgovore samoumisljenih velikih srpskih glava koi su na zalost bili na visokim polozajima...secto puta razmisljam da bi daleko srecniji bio da to nisam slusao....a mogao sam ponesto i gledati..recimo sa pljesevice i kote...ako znas gde je to...pa sa kozare...pa sa lovcena...majevice...belog manastira pored vukovara...jagodnje,cera,vuceva....maljena...i td...
lepo je sto mislis da je to tako sve jednostavno....u stilu mi smo dobri...mi smo najveci srbi...mi smo zrtvovali sve za srpstvo...svi ostali su losi--izdajnici ...komunjare...ustase....to je tvoje pravo...ako ce tako razmisljanje da umiri tvoju savest samo napred...

Опет да се мало укључим, постоји много ситуација у свету које су сличне оној каквој смо имали у ономе што се данас зове Хрватска, најсличнија је северна Ирска, где су Ирци (католици) мањина, али имају изванредно организован покрет који има за циљ уједињење острва и који ради на дуге стазе, при том је република Ирска потпуно дистанцирана од свега тога.
Други пример, можда мало мање сличан, али свакако се ради о истој ствари је Баскија, где ЕТА већ деценијама води борбу за независност Баскије од Шпаније. Затим примери Албанаца у Македонији, Курда у Турској и Ираку, Ујгура у Кини, Турака у Бугарској, Абхаза у Грузији итд.
Све ове примере је требало проучити, и на основу њих направити одговарајућу стратегију, припремити се за вишедеценијску борбу, разрадити сценарије за што више варијанти у зависности од развоја ситуације у региону и шире. Борба је морала да се одвија корак по корак, по принципу малих победа, малих и смислу аутономије територија уз инсистирање на апсолутној заштити Срба у градовима Хрватске (овако су они остављени на милост и немилост хрватским властима, а радило се о интелектуалној елити Срба у Хрватској), уз принципе одмазде глава за главу, у прилог томе је ишло присуство велоког броја Хрвата у српским областима, могао се у некој фази учинити актуелним принцип добровољне размене становништва Срби у градовима Хрватске- Хрвати у Крајини, тај принцип је ионако касније делимично спроведен у режији Хрвата на релацији Средња Босна- Крајина.
Укратко, много опција нам је било при руци, али неки су мислили да је најједноставније довући геџу без обзира на последице..

sportski receno...pricas o finalu...medjutim sve je pocelo sa kvalifikacijama...taj tvoj scenario je malo verovatan na balkanu...
raspad jugoslavije je poceo postavljanjem kamena temeljca usvajanjem ustava 1974 godine...to su predstavnici srbije dozvolili i ostali slepi kod ociju pored nastavka priprema za rasturanje drzave sve do 90-tih...tad je bilo kasno...istorija mora razjasniti ulogu srpskih politicara koji su zastupali interese srbije u ovom periodu...da li su oni ostali ravnodusni na sve ovo iz neznanja ili je nesto drugo u pitanju...svakako je tu i uloga milosevica od izuzetnog znacaja....osim ukidanja drzavnosti AP--vecina njegovih poteza je isla u prilog secesionistima...ali nek to ostane istoricarima da istraze bez ideoloskih pretenzija i strasti...nadam se da cu za zivota procitati neku studiozniju i na dokazima utemeljeniju analizu...

..ee.pa pa ti si mi neki znalac...lako je tebi govoriti..s terazija..dok su mnogi i ono malo ustedjevine imali kupovali benzin po 50seterostruko vecim cijenama..srami se i stidi..koliko vidim..za tebe vazi deviza #bolje hrabro pobjeci nego kukavički ostati#..eee..jado..sto ne dade zivot za krajinu..neog sada popuješ..a pojma nemaš...da nije bilo tog klokana..danas bi uzivao u bladogetima svoje domovine Hrvatske..a ne ko...jajara drzao domovnicu i putovnicu..stidi se i srami....

boze dragi koliko je mrznje u tebi...kako mislis pored toliko mrznje mozes trezveno razmisljati..?? moguce li je da si stvarno uvrteo sebi u glavu da je istina samo ono u sta ti zelis da verujes...sve ono sto je suprostavljeno tvojoj istini je neprijateljsko---nesrpsko---komunisticko ---ustasko...
vidis o mojim i tvojim saznanjima se moze diskutovati...tvoja su verovatno vezana za deo teritorije na kojoj si ratovao...a moja nesreca je sto sam bio skoro po pravilu pored elektronskih izvidjaca...i imao prilike slusati presretnute razgovore samoumisljenih velikih srpskih glava koi su na zalost bili na visokim polozajima...secto puta razmisljam da bi daleko srecniji bio da to nisam slusao....a mogao sam ponesto i gledati..recimo sa pljesevice i kote...ako znas gde je to...pa sa kozare...pa sa lovcena...majevice...belog manastira pored vukovara...jagodnje,cera,vuceva....maljena...i td...
lepo je sto mislis da je to tako sve jednostavno....u stilu mi smo dobri...mi smo najveci srbi...mi smo zrtvovali sve za srpstvo...svi ostali su losi--izdajnici ...komunjare...ustase....to je tvoje pravo...ako ce tako razmisljanje da umiri tvoju savest samo napred...

On je dokaz zašto je pala Krajina.
Seti se na početku sam pričao o tome da je JNA dala predlog da se formiraju "partizanske" jedinice. (namerno sam stavio pod navodnike) Vlast u RSK je to odmah odbila.
Ito na forumu ovaj Krajiški se ubi pljujući tu ideju- do toga da je lupio "kako da se vodi gerilski rat na teritoriji sopstvenog naroda!?"
Ne razume ni sonove ratovanja.

a bre Pajo..ne nasjedaj na provokacije..tzv.prognanih..bre..pogledaj veternik pored N.Sada..dobro su iskoristili...ovaj rat..a ti i dalje u "stančiću"..od 50m2...ako je ikome #rat bio brat# to je onda...je to njima...

Seti se na početku sam pričao o tome da je JNA dala predlog da se formiraju "partizanske" jedinice. (namerno sam stavio pod navodnike) Vlast u RSK je to odmah odbila.
Ito na forumu ovaj Krajiški se ubi pljujući tu ideju- do toga da je lupio "kako da se vodi gerilski rat na teritoriji sopstvenog naroda!?"

..kako da ide u geriu..kada je uokolo bilo bele tehinke..i suvarka..ebes gerilu...:rtfm:

Ako se neko seća, kada je JNA najavila da će napustiti Hrvatsku došlo je do sukoba Milana Babića sa Miloševićem i JNA, on je tražio da JNA ostavi sbu opremu na teritoriji RSK.
Vojno rukovodstvo je govorilo da Krajina jenostavno nema ljudstva, nema stručnjaka i da im oprema neće mišta značiti. Setite se tih rasprava pa sastanaka sa Babićem u BG, čak i onog kada je Babić zaspao za vreme sastanka.
Sukob Babića i Miloševića u samom početku rata bio je žestok.
Babić je nastupao kao veliki Srbion, vojvoda, pljuvao Miloševića.

Tada je vojska rekla da je suludo praviti tenkovske brigade kada niti je teren pogodan, niti ima ljudstva, i da je jedini isprvni način formiranje gerilskih jedinica.
Naravno veliki Srbin Babić je to odbio.
Više se oni iz Beograda imali muke sa Karadžićem, Martićem i Babićem nego sa Hravtiam i Muslimanima- više sukoba je bilo na relaciji Knin-Beograd nego Knin- Zagreb.

Plus da dodam mešanje Djujićevske emigracije koje su fingirali Amerikanci kako bi opravdali Hrvatsko otcepljenej i rat protiv Krajine.

Ako se neko seća, kada je JNA najavila da će napustiti Hrvatsku došlo je do sukoba Milana Babića sa Miloševićem i JNA, on je tražio da JNA ostavi sbu opremu na teritoriji RSK.
Vojno rukovodstvo je govorilo da Krajina jenostavno nema ljudstva, nema stručnjaka i da im oprema neće mišta značiti. Setite se tih rasprava pa sastanaka sa Babićem u BG, čak i onog kada je Babić zaspao za vreme sastanka.
Sukob Babića i Miloševića u samom početku rata bio je žestok.
Babić je nastupao kao veliki Srbion, vojvoda, pljuvao Miloševića.

Tada je vojska rekla da je suludo praviti tenkovske brigade kada niti je teren pogodan, niti ima ljudstva, i da je jedini isprvni način formiranje gerilskih jedinica.
Naravno veliki Srbin Babić je to odbio.
Više se oni iz Beograda imali muke sa Karadžićem, Martićem i Babićem nego sa Hravtiam i Muslimanima- više sukoba je bilo na relaciji Knin-Beograd nego Knin- Zagreb.

Plus da dodam mešanje Djujićevske emigracije koje su fingirali Amerikanci kako bi opravdali Hrvatsko otcepljenej i rat protiv Krajine.

Aco..bre..nikad nije bio problem izmedju Hrvata i Srba već...izmedju Hrvata i četnika...:rtfm:..Srbi i Hrvati..se slažu..ali četnici i Hrvati nikada...zapamti nikada...

Aco..bre..nikad nije bio problem izmedju Hrvata i Srba već...izmedju Hrvata i četnika...:rtfm:..Srbi i Hrvati..se slažu..ali četnici i Hrvati nikada...zapamti nikada...

A ja kažem da nikada niej bilo problema izmedji Srba i Hrvata nego izmedju Srba i ustaša.

Ne zaboravi. Sve je počelo sitnicama, koje život znače.

1. Izbacivanje iz ustava
2. Uvodjenje šahovnice umesto petokrake
3. Uvodjenje Kune.

Zamisli samo kada bi nemci vratili na zastavu kukasti krst, i Rajhsmarku!?

Samo da Hrvatska niej pravila sranja sa Šahovnicim, Kunom i izbacivanjem iz ustava- SAMO TO-
Srbi se ne bi bunili.

Doduše ni dovodjenje ustaša iz emigracije nije baš bomoglo suživotu....

Naćalost sa tobom moram da se složim.
Isto tako zbog rata protiv bele tehnike sada sedi u Hagu pola Hrvatskog generalštaba....

.-.vojska je oduvijek bila "potoršna..roba"..davno sam o tome pisao ovdje...
teren:..Bos.posavina..
preko puta nas....neka od Srbijanskih jedinica..
da neduljim..dijalog oko spominjanja..majke oca..sestre..jedni drugima..
na kraju ..jedan...kaze..eeeeeeeej..Osiječane( u dijalogu je rekao da je iz Tenje predgradje Osijeka...)..
dere se..ajde da pubijamo mi nase političare..a vi case..pa da idemo kući da ebemo...
...ne znam..kako je zavrsio taj Tenjac..ali imao je pravo...

A ja kažem da nikada niej bilo problema izmedji Srba i Hrvata nego izmedju Srba i ustaša.

1. Izbacivanje iz ustava
3. Uvodjenje Kune.

Samo da Hrvatska niej pravila sranja sa Šahovnicim, Kunom i izbacivanjem iz ustava- SAMO TO-
Srbi se ne bi bunili.

..Aco..imaš predrasude...Šahovnica nije ustaški simbol...Kuna nije ustaška valuta...mislio sam da imaš neke bolje argumente....malo razmisli sta si napisao...:rtfm:

problem je u ovome Aco....godina 1987..

ma i ta ideja je za razmatranje...sve je to bilo suvise kasno...srbi su racunali samo na sirovu snagu...pamet su ostavili u sifonjeru kuci...
kraisnici su hteli sve odmah i po svaku cenu---cast raskovicu...zato je valjda i sklonjen...jedini koji je razmisljao...kraisnici su smatrali a vidimo da i danas zive u tom ubedjenju da su oni jedini cuvari srpstva...njihova spoznaja nije isla dalje od hrvatske...smatrali su da srbija po svaku cenu mora pomoci a i ceo svet...nije ih bilo briga za politicke odnose u svetu...sebe su istovremeno smatrali zrtvama i herojima...da se ne ponavljam...
na stranu to sto je pojedinima bilo bitnije da transportuju kamione dinara iz hrvatske i slovenije i organizuju ulicni otkup deviza od organizovanja organa drzave...i pri tom apsolutno ih nije zanimalo sto tako direktno ugrozavaju srbiju od koje ocekuju pomoc...isto je vazilo i za republiku srpsku...neki su prodavali oruzje mrskim ustasama i muslimanima---naravno da su bili srcani rodoljubi na recima javno...ali uz to i punih dzepova...a tek oni sto su sa mrskim ustasama bili u dilu za preprodaju goriva fikretu abdicu----e to su radili najvise oni koji su morali praviti planove za odbranu...ali ovo je daleko isplativije...a o iznajmljivanju citavih jedinica za dejstva prema trecoj strani da i ne govorim....vreme 41-45 neodoljivo podseca na vreme 91-95....

ma i ta ideja je za razmatranje...sve je to bilo suvise kasno...srbi su racunali samo na sirovu snagu...pamet su ostavili u sifonjeru kuci...
kraisnici su hteli sve odmah i po svaku cenu---cast raskovicu...zato je valjda i sklonjen...jedini koji je razmisljao...kraisnici su smatrali a vidimo da i danas zive u tom ubedjenju da su oni jedini cuvari srpstva...njihova spoznaja nije isla dalje od hrvatske...smatrali su da srbija po svaku cenu mora pomoci a i ceo svet...nije ih bilo briga za politicke odnose u svetu...sebe su istovremeno smatrali zrtvama i herojima...da se ne ponavljam...
na stranu to sto je pojedinima bilo bitnije da transportuju kamione dinara iz hrvatske i slovenije i organizuju ulicni otkup deviza od organizovanja organa drzave...i pri tom apsolutno ih nije zanimalo sto tako direktno ugrozavaju srbiju od koje ocekuju pomoc...isto je vazilo i za republiku srpsku...neki su prodavali oruzje mrskim ustasama i muslimanima---naravno da su bili srcani rodoljubi na recima javno...ali uz to i punih dzepova...a tek oni sto su sa mrskim ustasama bili u dilu za preprodaju goriva fikretu abdicu----e to su radili najvise oni koji su morali praviti planove za odbranu...ali ovo je daleko isplativije...a o iznajmljivanju citavih jedinica za dejstva prema trecoj strani da i ne govorim....vreme 41-45 neodoljivo podseca na vreme 91-95....

ALI!
Ne zaboravimo ovo što si rekao-
Bolesnu fiks ideju da Beograd MORA PO SVAKU CENU da pomegne Kninu i Banjaluci, bez obzira na sve, bez obzira na to šta Knin i Banjaluka RADE ili najgore- NE RADE, bez obzira na redovno ljubakanje sa Miloševićevim protivnicima, bez obzira na pljuvanje Slobe- od Srbiej se očekivala BEZUSLOVAN PODRŠKA:

A SAD-

Zar te to ne podseća na odnos Beograda i Moskve!?
- Kako su u Kninu smatrali da du im u Beogradu braća i da su dužni da ih mi podržimo- tako I DAN DANAS Beograd imbecilno veruje da su nam Rusi braća i da MORAJU da nas podrže iako im pljujemo u lice svaki dan.

Seti se sada za 9. maj akko smo se uvredili što nas nisu pozvali na paradu!?
Ovde se ubih objašnjavajući da KRVNE VEZE ne znače ništa I DA MORAMO I MI DA NJIMA budemo BRAĆA a ne samo oni nama!
Kada sam ovde govorio:

- Ne možeš da veličaš antikomunsite (Mihajlovića) i kvislinge (Nedića) i da pčekuješ da marširaš crvenim Trgom!

Dakle kada sam to govorio, ovde na forumu na mede drvlje i kamenje:

- Ko sam ja da im kažem istinu!

A onda su Rusi napisali odgovor srpskim novinariam gde su rekli isto što i ja- pa - tajac!

1. Izbacivanje iz ustava
3. Uvodjenje Kune.

Srbi se ne bi bunili.

Šahovnica nije ustaški simbol!

Šahovnica je bila i dio grba K. Jugoslavije !

Ustaški simbol je bilo veliko slovo "U" !

Kuna je uvedena nakon raspada Jugoslavije i krajišnici nisu imali veze sa njom.

Prelazna moneta iz dinara prema kuni je bio hrvatski dinar.

1000hr_din_08.10.1991.jpg

Ustav je promijenjen 4 mjeseca nakon što je M. Babić proglasio nelegalnu "SAO Krajinu" i proglasio ratno stanje!

Dakle, nijedan razlog koji si naveo nije isprovociran s hrvatske strane! :)

Нека буде и да вас је продао, узео артиљерију и све то, али ми не иде у главу да се све заврши за 7 дана, на оном терену где само пешадија пролази...
Дошао бих ја у Крајину да нисма видео колико је Крајишника побегло у Србију, то ме је одвратило...

Alo, urazumite se! Krajinu je ovo pokojno govedo Milošević prodao, kao što je prodao i Kosovo. A proglasivši nas ,ne sećam se kakvim, pobednicima. Što se tiče Kosova nešto mi nije ni žao, zašto, postoji i moja tema. Ali prosto svakom je jasno da su Knin mogli da vojnički zauzmu ali nikad. Sve je to ovaj kreten dao za sitne novce, a za savet pitao ostala goveda i ovce.

.-.vojska je oduvijek bila "potoršna..roba"..davno sam o tome pisao ovdje...
teren:..Bos.posavina..
preko puta nas....neka od Srbijanskih jedinica..
da neduljim..dijalog oko spominjanja..majke oca..sestre..jedni drugima..
na kraju ..jedan...kaze..eeeeeeeej..Osiječane( u dijalogu je rekao da je iz Tenje predgradje Osijeka...)..
dere se..ajde da pubijamo mi nase političare..a vi case..pa da idemo kući da ebemo...
...ne znam..kako je zavrsio taj Tenjac..ali imao je pravo...

i ja sam zamalo napipao sud zbog slicne izjave...pisao sam o tome...kad su se nace vrle vodje setkale avionima 91 da se navodno dogovore po titovim odmaralistima sirom zemlje...komadant puka u nisu kaze imamo zadatak od drzavnog znacaja....pracenje i obezbedjivanje specijalnih letova ovih jajara...a ja ti odvalim da ako zelimo da se sve resi...treba da potrosimo samo 6 raketa...i oborimo jajare...uh posle je bilo gadno...zavrsih ja na lepim mestima...

..Aco..imaš predrasude...Šahovnica nije ustaški simbol...Kuna nije ustaška valuta...mislio sam da imaš neke bolje argumente....malo razmisli sta si napisao...:rtfm:

Onda ni ti ne trebaš da imaš problema sa četnicima jer su ono vojna tradicija srpskog naroda... bar se tako kaže.

Ali uvek se gleda POSLEDNJI PUT-

KO je poslednji put na kapama nosio šahovnice?
ČIJA valuta je bila Kuan poslednji put?

Ustaški.

nemojd a se zahebavamo ovde, naroda se i dalje sećao zločina počinjenih pod Šahovnicom.

Ni Kukasti Krst niej nemački simbol- pa nek probaju da ga vrate na zastavu!

Neke stvari su namerno radjene da se isprovociraju Srbi!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back