Zasto je Isus morao da umre, zar Bog nije imao drugi nacin?

Ako je Hrist platio grehe...da li je platio naše grehe? Da li su naši gresi već plaćeni?
Ako nije..a nije...gde je pravda? Ako je za Adama platio, zašto nije za nas?

Hrist nije rekao uzimam njegove grehe, njegove necu jer su preteski, NE! ON je umro za sve nas, tebe, mene, njega...
Ti si opravdani gresnik, ako se pokajes i pocnes da zivis po reci, trudis se da ne gresis... i pre svega prihvatis Hrista kao spasitelja, onda dobijas ''TO''!

(13) Isus reče svojim učenicima, "Usporedite me s nečim i recite mi
komu sam nalik."
Šimun Petar mu reče, "Nalik si anđelu pravedniku."
Matej mu reče, 35 "Nalik si mudrome filozofu."
Toma mu reče, "Učitelju, moja usta uopće ne mogu izreći komu si
nalik."
Isus reče, "Nisam ja tvoj učitelj, jer si se ti opio sa zapjenjena vrutka
kojeg sam ja otvorio
."
I on ga uze, povuče ga na stranu, i reče mu tri riječi. Kad se Toma
vratio drugovima oni ga upitaše, "Što ti je Isus rekao?"
Toma im reče, "Kad bi vam kazao samo jednu riječ koju mi reče,
uzeli biste kamenje i bacili ga na me; i iz kamenja bi buknula vatra i
spalila vas."

Ako je Hrist platio grehe...da li je platio naše grehe? Da li su naši gresi već plaćeni?
Ako nije..a nije...gde je pravda? Ako je za Adama platio, zašto nije za nas?
(tom istom pravdom/nepravdom, u tekstu opravdavaš Hristovu smrt, sa Božije strane)....

Pozdrav. Kako da nije?
Ako sio citao uvod video bi da jeste.
Ali za svakoga ko to hoce i prihvati, pokaje se i primi silu da zivi novim zivotom bez greha.
A kako to funkcionise, to je druga prica.

Mislim da je ovo pitanje koje mnogi postavljaju.

Pitanje koje mnoge muci.

Dobro pitanje.

Ali zahteva opsirni odgovor.

Pa tako je ovo pitanje postavio Miko Niko

Dovoljno bi bilo da kazem da je tako Bog odlucio jer on zna zasto.

Medjutim zasto?.

Iako je moj odgovor opsiran, nije nikako iscrpljen.

Mozemo ga produbiti kroz diskusiju.

Zato što je mučenje i smrt ono od čega se ljudi plaše. Time je Bog pokazao i podsetio nas je za šta treba i kako treba živeti. Žrtvovao je sina zbog toga da bi pokazao težinu koju nosi njegova poruka. Pošto je život na zemlji ograničen, a život nam je dat po Hristu da bude pun ljubavi, time nam se pokazuje šta nam je dozvoljeno da radimo da bismo zaslužili da ostanemo u Carsvo Božije. Ono proklestvo koje vuče čovečanstvo kroz Bibliju opisanu, nije opravdanje za današnju zlobu, ono je dato sa određenom porukom, da se pred Hristom koji je sve pretrpeo pokažemo dostojno, da dokažemo šta zaslužujemo i koliko saosećamo.

Au majko moja, koliko teoretisanja. A odgovor će neko možda i naći.
t.

Ova tema je jako opsirna a i vazna. Ona zahteva detaljnije objasnjenje jer mnogi ne shvataju ovó pitanje.

Iako sam ovoliko mnogo napisao, tek bih imao da pisem a iako je mnogo napisano, ipak sam mnogo i skratio.

Koga zanima pogledace iako je jako opsirno.

Osim toga ovo nije samo teorisanje jer sam onda Biblijski argumentovao receno.

Ako nesto od toga nije jasno, stojim na raspolaganju.

Svako dobro u Gospodu zelim svim ucesnicima.

Zamolio bih da se drzite teme, jako ste se razisli a o temi bas nista.

4. deo.

ZASTO KRVLJU?

Heb 9:22 I gotovo sve se krvlju čisti po zakonu, i bez prolivanja krvi ne biva oproštenje.

3.Mo 17:11 Jer je duša telu u krvi; a ja sam vam je odredio za oltar da se čiste duše vaše; jer je krv što dušu očišća.

1.Joh 3:3 I svaki koji ovu nadu ima na Njega, čisti se, kao i On što je čist.
Eph 2:13 A sad u Hristu Isusu, vi koji ste nekada bili daleko, blizu postadoste krvlju Hristovom.

Apg 20:28 Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;
Röm 5:9 Mnogo ćemo, dakle, većma biti kroza Nj spaseni od gneva kad smo se sad opravdali krvlju Njegovom.
Eph 1:7 U kome imamo izbavljenje krvlju Njegovom, i oproštenje greha, po bogatstvu blagodati Njegove,
Kol 1:14 U kome imamo izbavljenje krvlju Njegovom i oproštenje greha;
Kol 1:20 I kroza Nj da primiri sve sa sobom, umirivši krvlju krsta Njegova, kroza Nj sve, bilo na zemlji ili na nebu.
Heb 13:12 Zato Isus, da osveti narod krvlju svojom, izvan grada postrada.
18 Znajući da se propadljivim srebrom ili zlatom ne iskupiste iz sujetnog svog življenja, koje ste videli od otaca;
19 Nego skupocenom krvlju Hrista, kao bezazlenog i prečistog jagnjeta;
1 Petrova 1.
Heb 2:9 A umanjenog malim čim od anđela vidimo Isusa, koji je za smrt što podnese venčan slavom i časti, da bi po blagodati Božijoj za sve okusio smrt.

Mt 26:28 Jer je ovo krv moja novog zaveta koja će se proliti za mnoge radi otpuštenja greha.
Mt 1:21 Pa će roditi Sina, i nadeni Mu ime Isus; jer će On izbaviti svoj narod od greha njihovih.

ovako

Zato što je mučenje i smrt ono od čega se ljudi plaše. Time je Bog pokazao i podsetio nas je za šta treba i kako treba živeti. Žrtvovao je sina zbog toga da bi pokazao težinu koju nosi njegova poruka. Pošto je život na zemlji ograničen, a život nam je dat po Hristu da bude pun ljubavi, time nam se pokazuje šta nam je dozvoljeno da radimo da bismo zaslužili da ostanemo u Carsvo Božije. Ono proklestvo koje vuče čovečanstvo kroz Bibliju opisanu, nije opravdanje za današnju zlobu, ono je dato sa određenom porukom, da se pred Hristom koji je sve pretrpeo pokažemo dostojno, da dokažemo šta zaslužujemo i koliko saosećamo.
Boldovano ne razumem sta si htela teci?Kako nam je zivot dat po Hristu i cime nam se pokazuje sta smemo a sta ne smemo raditi?

Pa zasto se molio Bogu ako je on Bog?:think:

Zasto, obajsnjeno je na ovoj temi:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/475609-Da-li-vjerujete-u-Sveto-trojstvo

Mada je jedan deo objasnjen i gore u uvodu.

Jedan od odgovra zasto je ovaj kopiran iz uvoda:

Isus je pobedio kao covek davsi nam primer da i mi mozemo da pobedimo.
Ne kao Bog,
I to je jedan razlog nejgovog dolaska.
On kao covek nam daje primer kako mi mozemo da pobedimo.
Zato se oslanja na Oca ne koristi svoju Bozansku silu da pobedi greh.
Jer kakav primer bi mogao onda da nam bude?
On koristi Bozasnku silu samo kada pomaze i leci druge.

Isus nam je primer kako mi da pobedimo:

14 Imajući, dakle, velikog Poglavara svešteničkog, koji je prošao nebesa, Isusa sina Božijeg, da se držimo priznanja.
15 Jer nemamo Poglavara svešteničkog koji ne može postradati s našim slabostima, nego koji je u svačemu iskušan kao i mi, osim greha.
Jevrejima 4,15.

Isus je Bogocovek.

Boldovano ne razumem sta si htela teci?Kako nam je zivot dat po Hristu i cime nam se pokazuje sta smemo a sta ne smemo raditi?

Njegova smrt nam govori sve ono na šta je Bog hteo da nas podseti, kako treba živeti. Život je dar. Nije nam život dat da se ubijamo, nego nam je dat da živimo u miru i ljubavi.
Isus je žrtvovan zarad nas, i on će nas spasiti. Mislim da jedino kroz boli i smrt, kojeg se ljudi najviše plaše, je Bog mogao da nam kaže kakva su pravila za život. Rekla sam, žrtvovao je sina zbog toga da bi pokazao težinu koju nosi njegova poruka. Život je ograničen. Treba ga lepo proživeti jer je dar. A sva zloba se vuče od proklestva, koje znamo odakle potiče... Zbog toga, Hristu se trebamo moliti i hvaliti ga što nam je pokazao put. On nas je spasao. I spasiće nas na kraju Božije volje.

Njegova smrt nam govori sve ono na šta je Bog hteo da nas podseti, kako treba živeti. Život je dar. Nije nam život dat da se ubijamo, nego nam je dat da živimo u miru i ljubavi.
Isus je žrtvovan zarad nas, i on će nas spasiti. Mislim da jedino kroz boli i smrt, kojeg se ljudi najviše plaše, je Bog mogao da nam kaže kakva su pravila za život. Rekla sam, žrtvovao je sina zbog toga da bi pokazao težinu koju nosi njegova poruka. Život je ograničen. Treba ga lepo proživeti jer je dar. A sva zloba se vuče od proklestva, koje znamo odakle potiče... Zbog toga, Hristu se trebamo moliti i hvaliti ga što nam je pokazao put. On nas je spasao. I spasiće nas na kraju Božije volje.

Da bi pravednik ikoga mogao da spase, treba pravedniku verovati, jer bez vere da ono što čini pravednik je pravedno, nema ni pravde u onima koji je traže, kao što bez razumevanja istine nema je u onima koji je traže.

Hristovo raspece dakle salje nama poruku da budemo ponizni i da trpimo sve uvrede,pa kad sve to dobro istrpimo,kad umremo mozemo se nadati raju ili vecnom zivotu,u zavisnosti kako ko tumaci bibliju?I kako se sad treba Hristu moliti,zar ne treba njegovom ocu koji ga je zrtvovao?

Isus je Bozji sin, prema Bibliji i izvornom hriscanstvu a ne Bogocovek to ne pise tako u Bibliji... to je crkva izmislila :aha:

Biblija kaze da je Isus sin covecji.

Kaze i da je sin Bozji.

Za tebe je covek jer je sin covecji?

Medjutim to s o je sin bozji za tebe nije Bog??

To da je Isus sin covecji i sin Bozji je Bogocovek.

I ne samo zbog toga.

Nego sto ga apostoli potvrdjuju kao takvog,

Sam Isus svojim poansanjem pokazuje to.
I stari zavet ga pokazuje kao JHVH kao sto smo ideli an temit rojstvo.

Pored toga i sami J svedoci priznaju da je Bog.

Kula strazara, Trebas li verovati u trojstzvbo kaze: Isus je mocni Bog.

Kako onda crkva izmislila?

Nije crkva nego pismo nam jasno kaze to.

Biblija kaze da je Isus sin covecji.

Kaze i da je sin Bozji.

Za tebe je covek jer je sin covecji?

Medjutim to s o je sin bozji za tebe nije Bog??

To da je Isus sin covecji i sin Bozji je Bogocovek.

I ne samo zbog toga.

Nego sto ga apostoli potvrdjuju kao takvog,

Sam Isus svojim poansanjem pokazuje to.
I stari zavet ga pokazuje kao JHVH kao sto smo ideli an temit rojstvo.

Pored toga i sami J svedoci priznaju da je Bog.

Kula strazara, Trebas li verovati u trojstzvbo kaze: Isus je mocni Bog.

Kako onda crkva izmislila?

Nije crkva nego pismo nam jasno kaze to.
aj polako zapenio si...

Za Isusa sta pise u Bibliji?

ISUS je Bozji SIN...

Da je BOg pisalo bi samo BOG.

Za Boga pise da se zove JEHOVA.

Takodje za Isusa pise i da je sin covecji...
to se misli na njegovu ulogu dok je bio na zemlji...

Isus Nije covek ISUS je duhovno bice, Bozji sin, NA NEBU KOD OCA...

a to sto je bio na Zemlji jedno vreme, kao covek, je njegova uloga, sa svrhom...
I nakon uskrsenja ISUS je na nebu kod OCA BOGA JEHOVE...

Takodje je i Kralj Bozjeg Kraljevstva... od 1914 godine...
ne moras da prihvatis 1914 god ali ne mozes da osporis njegovu Kraljevstvu vlast koju dobija od OCa JEHOVE.

Crkva nije izmislila vec je uvela PAGANSKU doktrinu o TROJSTVU, TO JE CINJENICA.
I time je obezvredila BOGA.

Trojstvo
Definicija: Centralna nauka religija tzv. kršćanstva. Prema Atanazijskom vjerovanju, postoje tri božanske Osobe (Otac, Sin, Sveti Duh) a za svaku se kaže da je vječna, za svaku se kaže da je svemoguća, nijedna veća ili manja od druge, za svaku se kaže da je Bog, ali zajedno su samo jedan Bog. Druge izjave te dogme naglašavaju da te tri "Osobe" nisu odvojene i različite ličnosti nego su tri načina u kojima postoji božanska bit. Stoga neki trinitarijanci naglašavaju svoje vjerovanje da je Isus Krist Bog, odnosno da su Isus i Sveti Duh Jehova. Nije biblijska nauka.

Koje je porijeklo nauke o Trojstvu?
The New Encyclopwdia Britannica kaže: "Niti riječ Trojstvo niti izričita nauka kao takva ne pojavljuje se u Novom zavjetu, niti su Isus i njegovi sljedbenici namjeravali proturiječiti Shemi u Starom zavjetu: ' uj, Izraele: Gospodin je Bog naš jedini Gospodin` (5. Mojs. 6:4). Nauka se razvijala postepeno tokom nekoliko stoljeća i uz mnoge polemike. . . Krajem 4. stoljeća. . . nauka o Trojstvu poprima uglavnom oblik koji je sačuvan sve do danas" (1976, Micropdia, sv. X, str. 126).New Catholic Encyclopedia priznaje: "Formulacija 'Jedan Bog u tri Osobe` nije bila čvrsto utemeljena, sigurno ne potpuno prihvaćena u kršćanski život i kršćansko vjerovanje prije kraja 4. stoljeća. Ali, upravo je to formulacija koja je prva svojatala naziv Trinitarijanska dogma. Takvo shvaćanje ili predodžba bila je posve strana apostolskim ocima" ( kaže: "Kršćanstvo je proizašlo iz Judaizma, a Judaizam je bio strogo unitaristički [vjerujući da je Bog jedna osoba]. Put koji je vodio iz Jeruzalema u Nikeju bio je vrlo neravan. Trinitarijanizam četvrtog stoljeća nije ispravno odražavao ranokršćansku nauku o prirodi Boga; suprotno tome, bilo je to skretanje od te nauke" (1956, sv. XXVII. str. 294L).Prema Nouveau Dictionnaire Universel, "platonsko trojstvo, ništa više od preuređenja starijih trijada koje potječu od ranijih naroda, izgleda da je racionalno filozofsko trojstvo značajki koje su rodile tri hipostaze ili božanske osobe koje su naučavale kršćanske crkve. . . Koncepcija božanskog trojstva tog grčkog filozofa [Platona, četvrto stoljeće pr. n. e.]. može se naći u svim drevnim [poganskim] religijama" (Pariz, 1865-1870, urednik M. Lachare, sv. 2, str. 1467).John L. McKenzie, S. J., u svom djelu Dictionary of the Bible (Rječnik Biblije) kaže: "Trijada osoba unutar jedinstva prirode određena je u izrazima 'osoba` i 'priroda` što su grčki filozofski izrazi; zapravo se ti izrazi ne pojavljuju u Bibliji. Trinitarijanske definicije su proizašle kao rezultat dugih polemika prilikom kojih su ti i drugi izrazi, kao 'esencija` i 'substancija`, bili pogrešno primijenjeni na Boga od strane nekih teologa" (New York, 1965, str. 899).Čak ako se, što trinitarijanci priznaju, ni riječ "Trojstvo" ni prikaz trinitarijanske dogme ne mogu naći u Bibliji, da li se u njoj mogu naći koncepti koji su uključeni u tu dogmu?

Poslednja izmena:
Hristovo raspece dakle salje nama poruku da budemo ponizni i da trpimo sve uvrede,pa kad sve to dobro istrpimo,kad umremo mozemo se nadati raju ili vecnom zivotu,u zavisnosti kako ko tumaci bibliju?I kako se sad treba Hristu moliti,zar ne treba njegovom ocu koji ga je zrtvovao?

Znaš kako, ja ću ti reći kao Pravoslavni Hrišćanin da je za mene Hristos Bog. On će me spasiti i pred oca odvesti. A kad je on mogao biti žrtva, ja ću isto zarad njega. Pokazao nam je put kojim trebamo ići. Onaj koji mu veruje, već je spašen. I biće spašen, kada njegov otac odredi kraj.

aj polako zapenio si...

Za Isusa sta pise u Bibliji?

Da je Bozji SIN...

Da je BOg pisalo bi samo BOG.

Za Boga [ise da se zoveJEHOVA>

Takodje za Isusa p[ise da je sin covecji...
to se misli na njegovu ulogu dok je bio nazemlji...

Isus Nije covek on je duhovno bice Bozj oisin NA NEBU KOD OCA...
a to sto je bio na Zemlji jedno vreme je njegova uloga, sa svrhom...
I nakon uskrsenja ISUS je na nebu kod OCA BOGA JEHOVE...

Takodje je i Kralj Bozjeg Kraljevstva... od 1914 godine...
ne moras da prihvatis 1914 god ali ne mozes da osporis njegovu Kraljevstvu vlast koju dobija od OCa JEHOVE.

Crkva nije izsmislila vec je uvela PAGANSKU doktrinu o TROJSTVU< TO JE CINJENICA.

Navedi precizan citat iz Biblije koji govori da je Isus postao kralj na nebu 1914. godine. Dakle, citat:

Back