Zasto je bosanskim Turcima poklonjeno ime Bosnjaci

• Začetnik teme Začetnik teme Peaky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da, da...
Recimo Tesla i Pupin...

Pametni su izgleda ostali ovdje...:hahaha: :rotf:
oooo, nije lose....za 200 godina dvojica pametnih i 2 miliona glupih otislo u ameriku.
Inteligentne osobe znaju sta je kapitalizam i ne pada im na pamet da odu tamo i da "uspeju"..........sramota je uspeti na zapadu, jer, il si prodao dusus djavolu pa postao i sam kapitalista il si tolko glup da si dozvolio da iz tebe kapitalisti iscede sve da bi na kraju umro bez igde icega ko Tesla i Pupin.........cak im nisu dali ni decu da imaju.

oooo, nije lose....za 200 godina dvojica pametnih i 2 miliona glupih otislo u ameriku.
Inteligentne osobe znaju sta je kapitalizam i ne pada im na pamet da odu tamo i da "uspeju"..........sramota je uspeti na zapadu, jer, il si prodao dusus djavolu pa postao i sam kapitalista il si tolko glup da si dozvolio da iz tebe kapitalisti iscede sve da bi na kraju umro bez igde icega ko Tesla i Pupin.........cak im nisu dali ni decu da imaju.
Sto jes, jes... Imam druga hirurga, otisao u cemeriku, bace mu ko psu 20.000 dolara mjesecno, ne pitaju ga moze li on sa tim sastaviti kraj s krajem. Sada odoh da ga zezam da je prodao dusu i da mu djeca vjerovatno nisu njegova, posto ih ne smije imati...
Poslije se odoh napiti jer sam sretan sto sam ostao medju vama pametnim, sto ste sacuvali dusu. Zivio... :dash:

Poslednja izmena:
Previše simplificiraš i prikazuješ stvari jednostrano. Do pada Bosne 1463. godine u Bosni je bilo jako malo pravoslavaca i općenito pravoslavnih vjerskih objekata. Nešto pravoslavnih crkava s duljom tradicijom prije pada Bosne bilo je u istočnoj Hercegovini. Dobar dio naroda činili su katolici, a čitav prostor zapadne Bosne činile su hrvatske zemlje naseljene Hrvatima, koje su od 14. stoljeća ulazile i većim dijelom ostale pod vlašću bosanskih vladara. Iz toga razloga, logično je izvući zaključak da su veći dio islamiziranih stanovnika Bosne zapravo činili Hrvati, a manji dio Srbi. To se potvrđuje i u starim dokumentima gdje se povremeno, ponekad i vrlo često islamsko stanovništvo u Bosni naziva Hrvatima.
Mnoštvo starih dokumenata pokazuje da je kompletna Dalmacija bila naseljena Srbima. Oni su postali Hrvati. Ne vidim zašto bi u Bosni bilo drugačije. Bosna i Dalmacija su bile prva srpska teritorija na Balkanu.

prve-srpske-drave-3-638.jpg

ye.biga, ti kako si krenuo jos ce kazes da su srbi (postro hrvati ne postoje) pobili onaj narod u Jasenovac.
Hmmm... Odlično! Zar Titove zločinačke horde nisu tvrdile da su su Dražini četnici ubijali i KLALI sve titove partizane i simpatizere? Prema tome, dogovorite se jesu li ustaše obavljali prljavi posao za monarhističke četnike, ili su četnici obavljali prljavi posao za ustaše!? NABIJEM vas BLESAVE! :zskace::zskace::zskace:

Daj me naj me (HEBATI), reko bi Rojs....Pa kažu:
Tu su naša ognjišta, sto put krvlju plaćena...... Bosno i Hercegovino, naša domovino!.....

Pa HEBEM im mater ja, Pukovnik Vojske Kraljevine Srbije! Čijom je to krvlju sto put plaćena Bosna od dana turske okupacije do danas! Dalje sam sebe cenzurišem da ne zaradim ban radi tih DEBILČINA!

Daj me naj me (HEBATI), reko bi Rojs....Pa kažu:
Tu su naša ognjišta, sto put krvlju plaćena...... Bosno i Hercegovino, naša domovino!.....

Pa HEBEM im mater ja, Pukovnik Vojske Kraljevine Srbije! Čijom je to krvlju sto put plaćena Bosna od dana turske okupacije do danas! Dalje sam sebe cenzurišem da ne zaradim ban radi tih DEBILČINA!

Ko je bio u toj Bosni prije dolaska Turaka?

Naravno da nisu bili muslimani. Bili su vecinom katolici, a prije toga bogumili...
Medjutim, to nije bilo pitanje!
A koje je bilo pitanje? Meni je bitno da nisu bili muslimani! Prema tome, u Bosni mogu da budu samo VERSKA zajednica kao i Jehovini Svedoci i slične razne sekte! U americi je dosta popularna i Scientološka Crkva, da probate tu varijantu? :zskace: :zskace: :zskace:

KADA I KAKO SU DOBRI BOŠNJANI ODBACILI HERETIČKO BOGUMILSTVO I PRIHVATILI ISLAM

Bosnian Christians and Islamization of Bosnia,.../Bosanski Krstjani i islamizacija Bosne...
Ljudi moji, ja sam prestar za ova SR*NJA! Ovi tzv. 'bošnjaci K*NJAJU da ih je u obliku Bogumila bila puna Bosna, a Hrvati K*NJAJU da je Bosna bila puna Hrvata! Eeee... Ma GONITE se svi u LEPE TRI ZDE-PI materine, sa svojim prok*njavanjima!

A da muslimanima priznamo državotvorno-konstitutivna prava i u Srbiji jer su čini mi se, duže bili na Vlasti u Srbiji?
SIKTER BRE iz Bosne, nabijem vas pohlepne i gramzive osvajačke pederčine!

Ma ko nam se to uzrujao, pa mu odmah pederluk pao na pamet? Adrenalin valjda... :hahaha:

Bosnjaci su priznat narod i u Srbiji.
U BiH su jos i konstitutivan, sto je i Srbija potvrdila potpisujuci Dejtonski sporazum.
Ti bi sada da to nekako promjenis, ali ne moze. Sta onda jedino ostaje?
Naprdjivanje po forumu... :dash: :hahaha::rotf:

Ma ko nam se to uzrujao, pa mu odmah pederluk pao na pamet? Adrenalin valjda... :hahaha:

Bosnjaci su priznat narod i u Srbiji.
U BiH su jos i konstitutivan, sto je i Srbija potvrdila potpisujuci Dejtonski sporazum.
Ti bi sada da to nekako promjenis, ali ne moze. Sta onda jedino ostaje?
Naprdjivanje po forumu... :dash: :hahaha::rotf:
Hehehhe... Niste verovali ni Karađiću pa vam je lepo hebao mamicu 4 godine! A to je tek bilo prvo poluvreme!
Haalllooo BRE, nije Srbija ništa potpisala i potvrdila, nego onaj komunjarski DEBIL ZLOBA, rekao Pukovnik Vojske Kraljevine Srbije!

Vladislav Stkarić je Srbin koji je pisao istinu u svojoj knjigi o velikosrpskoj načertanijskoj ideologiji Srbizacije pravoslavnih Bošnjaka i Vlaha dobija zamah kada Srbija šalje svog teologa Teofila Petranovića u Sarajevo u kojem 1862 osniva Društvo za Srbizaciju pravoslavnih Bošnjaka i Vlaha,....evo na par stranica njegove knjige na ćirilici je opisao kako se odvijala Velikosrpska Načertanijska ideologija Srbizacije pravoslavnih Bošnjaka i Vlaha, koja dobija zamah kada Srbija šalje svog teologa Teofila Petranovića u Sarajevo u kojem 1862 osniva Društvo za Srbizaciju pravoslavnih Bošnjaka i Vlaha,....
11151059_10200323771334623_6528476235514349805_n.jpg
555649_2286041248217_1906513765_n.jpg
418853_2286041568225_1143759261_n.jpg
284928_2286041968235_629672831_n.jpg

Vladislav Stkarić je Srbin koji je pisao istinu u svojoj knjigi o velikosrpskoj načertanijskoj ideologiji Srbizacije pravoslavnih Bošnjaka i Vlaha dobija zamah kada Srbija šalje svog teologa Teofila Petranovića u Sarajevo u kojem 1862 osniva Društvo za Srbizaciju pravoslavnih Bošnjaka i Vlaha,....evo na par stranica njegove knjige na ćirilici je opisao kako se odvijala Velikosrpska Načertanijska ideologija Srbizacije pravoslavnih Bošnjaka i Vlaha, koja dobija zamah kada Srbija šalje svog teologa Teofila Petranovića u Sarajevo u kojem 1862 osniva Društvo za Srbizaciju pravoslavnih Bošnjaka i Vlaha,....
11151059_10200323771334623_6528476235514349805_n.jpg
555649_2286041248217_1906513765_n.jpg
418853_2286041568225_1143759261_n.jpg
284928_2286041968235_629672831_n.jpg
Ajde ne gnjavi! Imate sreće da ste anektirani od AU pre 150 godina! Inače bi i Bosna, kao i Srbija bila očišćena od tih Turčina, Bogumila, tzv. Bošnjaka raznih vera itd! Sećate se Ratka Mladića? On je to započeo, a sada se samo čeka drugo poluvreme......
I da skratimo bezvezno mlaćenje prazne slame:
Nema mira u Bosni dok se barem Srbi ili tzv. 'Bošnjaci' ne svedu na zanemarivi faktor! Znači, rat do istrebljenja jednih i/ili drugih! Hrvate ne brojim, njih ste već shebali uz pomoć dr. Franje Tuđmana koji je IZDAO i PRODAO Hercegovce da bi se dokopao RSK!
Prema tome, sve je JASNO!

VLADISLAV SKARIC - PORIJEKLO PRAVOSLAVNOGA NARODA U SJEVEROZAPADNOJ BOSNI https://pdfslide.net/documents/vlad...oslavnoga-naroda-u-sjeverozapadnoj-bosni.html
KADA I KAKO SU DOBRI BOŠNJANI ODBACILI HERETIČKO BOGUMILSTVO I PRIHVATILI ISLAM

Bosnian Christians and Islamization of Bosnia,.../Bosanski Krstjani i islamizacija Bosne...
Ajde ne gnjavi! Imate sreće da ste anektirani od AU pre 150 godina! Inače bi i Bosna, kao i Srbija bila očišćena od tih Turčina, Bogumila, tzv. Bošnjaka raznih vera itd! Sećate se Ratka Mladića? On je to započeo, a sada se samo čeka drugo poluvreme......
I da skratimo bezvezno mlaćenje prazne slame:
Nema mira u Bosni dok se barem Srbi ili tzv. 'Bošnjaci' ne svedu na zanemarivi faktor! Znači, rat do istrebljenja jednih i/ili drugih! Hrvate ne brojim, njih ste već shebali uz pomoć dr. Franje Tuđmana koji je IZDAO i PRODAO Hercegovce da bi se dokopao RSK!
Prema tome, sve je JASNO!
"Dobrica Ćosić u svojoj knjizi "Bosanski rat" opisao je ovako:
- Srpski narod je u agoniji zbog niza vojnih poraza i egzodusa, defetizama.
-Večeras javljaju da je i Banja Luka ugrožena.
-Ja dvije godine strahujem od poraza u Bosni.
-Republika Srpska je iscrpila svoje borilačke snage i nalazila se pred porazom.
-Srpski narod je dvadeseti vijek započeo oslobodilačkim ratovima s pobjedničkim ishodima, a dogodit će se da ovaj vijek okonča vojnim porazom od bosanskih muslimana i Hrvata.
-Ljuti Krajišnici su danas bijedni Krajišnici.
-Pokušavao sam bezuspješno da pronađem Mladića, on je u teškom psihičkom stanju.
-Nije izdržao poraze u zapadnoj Bosni.

Hehehhe... Niste verovali ni Karađiću pa vam je lepo hebao mamicu 4 godine! A to je tek bilo prvo poluvreme!
Haalllooo BRE, nije Srbija ništa potpisala i potvrdila, nego onaj komunjarski DEBIL ZLOBA, rekao Pukovnik Vojske Kraljevine Srbije!

Hebao je i vas 9 godina, a mamice su vam poslije same odlazile na "tretmane" u Gagarinovu. Kako su se poluvremena zavrsavala?

Super, ako Srbija nije nista potpisala, nego neki Srbin (jbt ateista Srbin hahaha). Bice sve lakse to urediti kada Biden bude pravio reda... :hahaha:

Vidi, vrtimo se u krug. 100 puta vam je realnije pricati i trositi energiju na reintegraciju Kosova, nego na ubjedjivanje kako bi Bosnjaci sebe trebali zvati.
A i kada, eventualno, dodje do rjesavanja statusa Kosova, ne treba vam, u CV-u, negiranje drugih naroda...

Hebao je i vas 9 godina, a mamice su vam poslije same odlazile na "tretmane" u Gagarinovu. Kako su se poluvremena zavrsavala?

Super, ako Srbija nije nista potpisala, nego neki Srbin (jbt ateista Srbin hahaha). Bice sve lakse to urediti kada Biden bude pravio reda... :hahaha:

Vidi, vrtimo se u krug. 100 puta vam je realnije pricati i trositi energiju na reintegraciju Kosova, nego na ubjedjivanje kako bi Bosnjaci sebe trebali zvati.
A i kada, eventualno, dodje do rjesavanja statusa Kosova, ne treba vam, u CV-u, negiranje drugih naroda...
Mislim da će Biden imati dosta posla u svojoj vukohebini i da će mu pucati prsluk za Balkan! A njegova prok*njavanja su bila predizborna kampanja! Čekaj samo dok Corona odradi svoje i baci USA na kolena, kao i nas!

Koje Kosovo? NE trebamo Kosovo sa DVA miliona socijalnih slučajeva koje je dovukao onaj Tito! Čekamo da nam ga ameri vrate sa max. 500 000 grla na Kosovu! Inače, ZNA se kako će Srbi to da rešavaju, 99-e smo imali VEŽBU na Kosovu.....

Back