anajade
Elita
- Poruka
- 22.887
Sve naopako kod tebeZnači sestre mame rodbinu hranom i pićem?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sve naopako kod tebeZnači sestre mame rodbinu hranom i pićem?
Auu srbi kraljevski zive.
Moja tetka je pravila slave dva dana što traju. Prvi dan 2 ture od po 20-25 ljudi a sutradan ko naiđe, komšije uglavnim. Eno je jedva hoda i ne verujem da se iko seti da je poseti i pita kako je.Sve naopako kod tebe
Moja tetka je pravila slave dva dana što traju. Prvi dan 2 ture od po 20-25 ljudi a sutradan ko naiđe, komšije uglavnim. Eno je jedva hoda i ne verujem da se iko seti da je poseti i pita kako je.
Znači sestre mame rodbinu hranom i pićem?
Izmedju ostalog mozda zato sto je jedan od tri osnovna simbola slave gost...Na Svetu Petku sam bio na liturgiji i sveštenik je sa pravom kritikovao one koji slave i dođu samo da osveštaju kolač bez da prisustvuju liturgiji. Ne razumem zašto Crkva ne prekine ovaj cirkus oko svega toga i ne naloži da se slave slave samo u krugu porodice.
Samo "nešto"?А и да се нешто попије и поједе, ваља се.![]()
Nažalost nije... није једина ..
Zašto ti voliš da ideš po slavama?Naslov teme kao kad ja treba da izaberem predlog na nemačkom pa dal je auf, an, ili nešto treće![]()
Ne volimZašto ti voliš da ideš po slavama?

idem na slave zbog srpske tradicijeNa slavu ideš iz poštovanja prema domaćinu koji odaje poštovanje i zahvalnost svome zaštitniku. Bog je tu u sporednoj ulozi
Da li idete po slavama da bi poštovali Boga ili da bi se dobro najeli i napili? Da li se u onom silnom prejedanju i opijanju (pa čak i veseljenju) setite Božije blagodeti? Koji je vaš motiv da idete po slavskim gozbama?
Ti bre brojis zalogaje narodu kad ti stignu u gosteSamo "nešto"?
Velis Bog tu nema sta da trazi.Na slavu ideš iz poštovanja prema domaćinu koji odaje poštovanje i zahvalnost svome zaštitniku. Bog je tu u sporednoj ulozi
Зар не мислиш да на тај начин исказујеш непоштовање према домаћину и његовој породици?Ja bas zato i idem na slave. Da ispostujem staroslovenske bogove. Uvek domacinu cestitam slavu u cast tog i tog boga.I naravno da se prejedem i napijem
![]()
Наравно, какве би везе Бог могао имати са окупљањем људи у Божије име.Ne idem na slave jer postujem Bozju rec Bibliju.
Bog nema veze sa tim obicajima.

Nadji u Bibliji osnov da se slave slave? nemaНаравно, какве би везе Бог могао имати са окупљањем људи у Божије име.![]()
agapeНаравно, какве би везе Бог могао имати са окупљањем људи у Божије име.![]()
Дакле ти тврдиш да се у Библији забрањује де се људи окупљају и прослављају Бога, занимљиво.Nadji u Bibliji osnov da se slave slave? nema
To je slavljenje ljudi a ne Boga.
Da zanimljivo je kako okreces na Boga nesto sto Bogu ne pripada . Nigde ne pise da treba slaviti svece tj ljude.Дакле ти тврдиш да се у Библији забрањује де се људи окупљају и прослављају Бога, занимљиво.![]()
Откуд би она могла знати шта су агапе и шта је практиковано у ранохришћанској цркви?