Zašto idete na slave?

Mantras bez argumenata.
meni je argument Bozja rec jos si bezobrazan time deklarises sebe ko si
Znamo kome se cini cast ljudima a ne Bogu.
Bog u Bibliji nije rekao da slavimo svece.
Немаш појма, нити разумијеш Свето писмо, а још мање православље које на практичан и делатан начин живи у духу Библије.

Sveti i slavni velikomučeniče Hristov, Dimitrije, brzi pomoćniče i topli zastupniče onima što ti s verom pritiču! Odvažno stojeći pred nebeskim Carem, isprosi nam od Njega oproštaj sagrešenja naših i izbavljenje od svepogubne bolesti, od zemljotresa, od potopa, od ognja i mača i od večne kazne. Moli Njegovu blagost da bude milostiv prema ovom gradu, prema ovoj porodici i svakoj zemlji hrišćanskoj. Izmoli nam kod Cara nad carevima pobedu nad neprijateljima i vasceloj državi mir, spokoj, čvrstinu u veri i pobožni napredak. Nama, pak, koji poštujemo tvoj časni pomen isprosi blagodatno ukrepljenje za dobra dela da bismo se, ugodivši njima našem Gospodu Isusu Hristu, tvojim molitvama udostojili da nasledimo Carstvo nebesko i da Ga večno proslavljamo sa Ocem i Svetim Duhom. Amin

molitva na slavi

Sveti i slavni velikomučeniče Hristov, Dimitrije, brzi pomoćniče i topli zastupniče onima što ti s verom pritiču! Odvažno stojeći pred nebeskim Carem, isprosi nam od Njega oproštaj sagrešenja naših i izbavljenje od svepogubne bolesti, od zemljotresa, od potopa, od ognja i mača i od večne kazne. Moli Njegovu blagost da bude milostiv prema ovom gradu, prema ovoj porodici i svakoj zemlji hrišćanskoj. Izmoli nam kod Cara nad carevima pobedu nad neprijateljima i vasceloj državi mir, spokoj, čvrstinu u veri i pobožni napredak. Nama, pak, koji poštujemo tvoj časni pomen isprosi blagodatno ukrepljenje za dobra dela da bismo se, ugodivši njima našem Gospodu Isusu Hristu, tvojim molitvama udostojili da nasledimo Carstvo nebesko i da Ga večno proslavljamo sa Ocem i Svetim Duhom. Amin

molitva na slavi
Сад ће ти ови јеховисти објаснити шта то значи јер за Бога Милога они боље знају.

O, svesveti Nikolaje, prekrasni ugodniče Gospodnji, naš usrdni zastupniče, i svuda u nevoljama brzi pomoćniče, pomozi meni grešnom i utučenom u ovom sadašnjem životu, umoli Gospoda Boga da mi oprosti sve grehe moje koje od mladosti svoje počinih u celom životu mom, delom, rečju, mišlju i svim čulima svojim, i pri ishodu duše moje pomozi meni kukavnom, umoli Gospoda Boga, Sazdatelja svih tvari, da me izbavi večnih muka, kako bih svagda proslavljao Oca i Sina i Svetoga Duha, i tvoje milostivo posredovanje, sada i uvek i kroza sve vekove. Amin.

pravoslavni se mole božijim ugodnicima koji sede s desne strane boga. taj bog je živ i bog je živima jer je bog živih.

Na Svetu Petku sam bio na liturgiji i sveštenik je sa pravom kritikovao one koji slave i dođu samo da osveštaju kolač bez da prisustvuju liturgiji. Ne razumem zašto Crkva ne prekine ovaj cirkus oko svega toga i ne naloži da se slave slave samo u krugu porodice.
Не би смело свештеник онима који нису били на целој литургији ништа да освећује...

По страну што су новатори тај чин ван литургије изнедрили да би више зарадили по градовима...

Проблем је што се лакоме на паре

Ne sledimo mi nikog na zemlji...kao Vi...
Mi sledimo Hrista i obožavamo Jehovu, onako kako je to Hrist pokazao i učio...
О да то је познато, шта би са оном кућом коју сте направили за старозавјетне патријархе који су требали васкрснути у првој половини 20-ог вијека по оном лажном пророчанству, шта нам Библија каже о лажним пророцима и онима који их слиједе?

О да то је познато, шта би са оном кућом коју сте направили за старозавјетне патријархе који су требали васкрснути у првој половини 20-ог вијека по оном лажном пророчанству, шта нам Библија каже о лажним пророцима и онима који их слиједе?
Hoćemo li da se vratimo i do kretanja zemlje i sunca?

Back