Zašto idete na slave?

Зар не мислиш да на тај начин исказујеш непоштовање према домаћину и његовој породици?
Druze, zezam se. Naravno da ne radim to. Mada, ponekad kada je domacin ok, pomenem da je taj njegov svetac ustvari samo zamenjeni taj i taj staroslovenski bog. Vecina se iznenadi jer uglavnom ne znaju tu informaciju.

Da zanimljivo je kako okreces na Boga nesto sto Bogu ne pripada . Nigde ne pise da treba slaviti svece tj ljude.
Зашто волиш да се бламираш без потребе и демонстрираш своје незнање?
Да ли си икад присуствовала освећивању славског колача и кољива, да ли си упозната са молитвама и здравицама које се изговарају на слави и ка коме су усмјерене?

Зашто волиш да се бламираш без потребе и демонстрираш своје незнање?
Да ли си икад присуствовала освећивању славског колача и кољива, да ли си упозната са молитвама и здравицама које се изговарају на слави и ка коме су усмјерене?
Ti si taj koji se blamira i demonstruje neznanje.
Ne mozes Biblijski dati argument pa napadas.
Ocigledno i ne zelis da pogledas u Bozji zakon.

Poslednja izmena:
Druze, zezam se. Naravno da ne radim to. Mada, ponekad kada je domacin ok, pomenem da je taj njegov svetac ustvari samo zamenjeni taj i taj staroslovenski bog. Vecina se iznenadi jer uglavnom ne znaju tu informaciju.
У суштини то ништа не значи, све и да је слава заузела мјесто неког старословенског божанства, код већине хришћана је дошло до одбацивања старих вјеровања приликом примања хришћанства и прихватања Једног Апсолута.

Na slavi se ne proslavlja Bog i ne okupljaju se tu ljudi zbog Boga.
Ма ти и Мона сте мјеродавни да кажете ко се прославља на слави и зашто се људи окупљају.
Наравно да се окупљају у име Божије, а не да мјере пирамиде и лажно пророкују.

Ма ти и Мона сте мјеродавни да кажете ко се прославља на слави и зашто се људи окупљају.
Slavili moji godinama...da ti ne pričam sve detalje ceremonija posle druge flaše...tako da znam o čemu pričam...
Niko se tu ne okuplja zbog Boga, već zbog ražnja i gajbe a sve u ime nekog ko je nekad bio ćovek...

ova je bila ateistkinja i op u watchtauer
za ovog drugog ne znam
i tako oni nešto pročitaju na netu i sve znaju
a ništa ne razumeju

Vidis da ja znam a ti ne znas i slepo branis nesto sto je protiv Boga
ne slavi se Bog nego covek sto je idolopoklonstvo
otvori malo Bibliju
Стварно нема потребе да саму себе утјерујеш у измишљотине због незнања, информиши се мало, лако је провјерити, на нету можеш прочитати молитве и славске здравице, видјети коме су упућене и чије Име се прославља.

Стварно нема потребе да саму себе утјерујеш у измишљотине због незнања, информиши се мало, лако је провјерити, на нету можеш прочитати молитве и славске здравице, видјети коме су упућене и чије Име се прославља.
Mantras bez argumenata.
meni je argument Bozja rec jos si bezobrazan time deklarises sebe ko si
Znamo kome se cini cast ljudima a ne Bogu.
Bog u Bibliji nije rekao da slavimo svece.

ova je bila ateistkinja i op u watchtauer
za ovog drugog ne znam
i tako oni nešto pročitaju na netu i sve znaju
a ništa ne razumeju
Ма то је то, свима иста прича, ево ово двоје, Роби и Гласник, сви су они као фол славили и били православци, али ето нешто им то није било у реду па прешли у изворно и продуховљено хришћанство милерита и раселоваца.

Ма то је то, свима иста прича, ево ово двоје, Роби и Гласник, сви су они као фол славили и били православци, али ето нешто им то није било у реду па прешли у изворно и продуховљено хришћанство милерита и раселоваца.
stare sektaške fore
prodaju muda za bubrege, niko se više ne loži na te njegove lagarije

Da li idete po slavama da bi poštovali Boga ili da bi se dobro najeli i napili? Da li se u onom silnom prejedanju i opijanju (pa čak i veseljenju) setite Božije blagodeti? Koji je vaš motiv da idete po slavskim gozbama?
Ne idem nikada na slave...

Zašto?
Zato što se tamo slavi neko ko je nekada bio čovek...baš kao svi mi...grešan i zarobljen u telu koje se može oprati samo Hristovom krvlju...

Zašto bih slavio ljude pored živog Boga?!
Pored Onog pred kim gore drhte, zvezde beže...da slavim nekog ko je zarobljen kao svi mi i kome je potreban isti doktor kao i meni...

Samo se Bog slavi i niko više...
Slava Jehovi uvek i doveka...jer niko nije kao On...On je izvor života i svega što kad pogledam vidim i kad poslušam čujem...

Back