Zašto idete na slave?

Kakav bre otac Danilo sta je tebi,jel trebam ja sad krenuti sa citatima od Alana Forda,Grunfa,Broja Jedan,Boba Rocka i td ?
Ako imas dokaze iz Svetog Pisma daj ih iznesi ali ako ih nemas onda si lepo priznaj svoju neBiblijsku versku praksu i to je to,idemo dalje !
Наведени су ти и докази из Писма, али ти тераш по своме.
Немој брате да тако говориш о Оцу Данилу, твоја Елена Вајт има много више везе са Алан Фордом и Бобом Роком, па ти ја ипак то не кажем, јер сам пристојан човек.

Дакле, имаш и библијске доказе.

Sta si zapeo za ljude?
slusaj Boga
ostavi se svetih Otaca i ljudskih tumacenja
Uzmi sam Bibliju, ukljuci mozak
Да поштујете Библију, не би је милион пута фалсификовали.
Мани се фраза, нема твоје тумачење везе са Библијом, већ са кулом стражава и врховним већем ЈС.

Ako si je procitao zasto je ne znas.
Procitao je on sve to za par dana,brzim tempom... :D
Ocigledno nisi koristio svoj mozak da razmisljas o procitanom
Sa ovim se ne bih slozio,iskreno verujem da je covek koristio maksimum sive materije izmedju usijiu jer je za par dana uspeo skontati sve ovo sto nam prezentuje...
...moras priznati da nikom nije lako da u jurishu prodje citavo Sveto Pismo stoga je realno sasvim u redu to sto je uspeo shvatiti par cinjenica kao sto je recimo ono da se Biblija sastoji od SZ i NZ, da je jevandjelje po Mateju napisao neki Matej,da je Otkrivenje zadnja knjiga u NZ-tu i t.d.
sam si hiljadu puta napisao da koristis tumacenje Otaca
Tako je a posto on to radi savest mu nalaze da ce mu biti lakse da i druge optuzi za taj metod razumevanja Pisma.
T...voja filozofija nema potporu
Zapravo ima,eno je kod svakog popa u komsiluku... :D

To je predstavljalo duboko poštovanje nekog...već ti rekoh...
Kao što je kod nas danas rukovanje ili ljubljenje ruke damama i slično.
И ми поштујемо иконе и Светитеље, не обожавамо их као ,,богове" далеко било.
Veze nema sa obožavanjem u religioznom smislu...
Ми не обожавамо Иконе као да су ,,божанства", што је забрањено вером. Ми радимо исто оно што су, по Божјем одобрењу и наређењу, радили Древни Израиљци.
Imamo direktnu zabranu, od tog istog Boga, da nipošto ne smemo napraviti bilo kakvu sliku, od bilo čega...ne smemo joj se klanjati niti služiti...
Više je nego jasno ovo rečeno...
Имамо забрану сликања идола паганских народа које су они обожавали као ,,богове". Иначе, у Светом Писму итекако имамо да су у храмовима Древни Израиљци сликали херувиме:

„Тако и НА УЛАСКУ У ЦРКВУ начини прагове од дрвета маслиновог на четири угла; И ВРАТА ДВОКРИЛНА од дрвета јеловог; на две се стране отвараше једно крило, и на две стране отвараше се друго крило. И ИЗРЕЗА НА ЊИМА ХЕРУВИМЕ и палме и развијене цветове, и обложи златом све што беше изрезано“. (1 Цар. 6:33-35)

Ако ми православни ,,кршимо" заповест, онда су то радили и древни Израиљци, по твојој логици.

Наведени су ти и докази из Писма, али ти тераш по своме.
Hajde molim te ponovi kada je Isus UKINUO bilo koju zapovest.
Немој брате да тако говориш о Оцу Данилу, твоја Елена Вајт има много више везе са Алан Фордом и Бобом Роком, па ти ја ипак то не кажем, јер сам пристојан човек.
Stvarno ne vidim u cemu je moja nepristojnost,naveosi nekog ljudskog faktora koji nema blage veze sa Biblijskom relnoscu pa takve sam naveo i ja... !?

Stvarno ne vidim u cemu je moja nepristojnost,naveosi nekog ljudskog faktora koji nema blage veze sa Biblijskom relnoscu pa takve sam naveo i ja... !?
У томе што омаловажаваш Оца Данила, поредећи га са Алан Фордом, на страну сад што је он мучки убијен због своје Вере и снажне одбране исте. Јер, његове речи Истине некима нису одоговарале.

Елем, он је стручњак за Свето Писмо био,много већи и од тебе и од мене и ваљало би да прочиташ шта је писао, уместо што читаш те шалабајзерске суботарске глупости.

Дакле, навео сам ти аргументе, цитате из Библије, доказе. Сад како хоћеш, немам намеру да се расправљам са тобом.

Procitao je on sve to za par dana,brzim tempom... :D

Sa ovim se ne bih slozio,iskreno verujem da je covek koristio maksimum sive materije izmedju usijiu jer je za par dana uspeo skontati sve ovo sto nam prezentuje...
...moras priznati da nikom nije lako da u jurishu prodje citavo Sveto Pismo stoga je realno sasvim u redu to sto je uspeo shvatiti par cinjenica kao sto je recimo ono da se Biblija sastoji od SZ i NZ, da je jevandjelje po Mateju napisao neki Matej,da je Otkrivenje zadnja knjiga u NZ-tu i t.d.

Tako je a posto on to radi savest mu nalaze da ce mu biti lakse da i druge optuzi za taj metod razumevanja Pisma.

Zapravo ima,eno je kod svakog popa u komsiluku... :D
E da sve si u pravu, to je neko brzinsko citanje :D

lakse je tako mozak na otavu i da mu Oci tumace na gotovo, i to pogresno :neutral:

У томе што омаловажаваш Оца Данила, поредећи га са Алан Фордом, на страну сад што је он мучки убијен због своје Вере и снажне одбране исте. Јер, његове речи Истине некима нису одоговарале.

Елем, он је стручњак за Свето Писмо био,много већи и од тебе и од мене и ваљало би да прочиташ шта је писао, уместо што читаш те шалабајзерске суботарске глупости.

Дакле, навео сам ти аргументе, цитате из Библије, доказе. Сад како хоћеш, немам намеру да се расправљам са тобом.
Kao sto se jasno vidi,nisi dao ni jednog dokaza da su verni ljudi ikada sluzili mrtvacima kroz njihove ikone stoga ti sva argumentacija pada u vodi.
E sad ako krenes sa neBiblijskim citatima onda i ja idem sa Alanom Fordom...

P.s. ima mnogih koji su stradali za njihova verska ubedjenja ali im to stradanje nije dokaz da su zaista sluzili PRAVOM BOGU NA PRAVI NACIN !!!

И ми поштујемо иконе и Светитеље, не обожавамо их као ,,богове" далеко било.

Ми не обожавамо Иконе као да су ,,божанства", што је забрањено вером. Ми радимо исто оно што су, по Божјем одобрењу и наређењу, радили Древни Израиљци.

Имамо забрану сликања идола паганских народа које су они обожавали као ,,богове". Иначе, у Светом Писму итекако имамо да су у храмовима Древни Израиљци сликали херувиме:

„Тако и НА УЛАСКУ У ЦРКВУ начини прагове од дрвета маслиновог на четири угла; И ВРАТА ДВОКРИЛНА од дрвета јеловог; на две се стране отвараше једно крило, и на две стране отвараше се друго крило. И ИЗРЕЗА НА ЊИМА ХЕРУВИМЕ и палме и развијене цветове, и обложи златом све што беше изрезано“. (1 Цар. 6:33-35)

Ако ми православни ,,кршимо" заповест, онда су то радили и древни Израиљци, по твојој логици.
Ponovo kažem, nespojivo je ovo dvoje...

Izraelci su morali da urade ono što Bog traži od njih...dok vi, radite ono što Bog najstrožije zabranjuje...

Kao sto se jasno vidi,nisi dao ni jednog dokaza da su verni ljudi ikada sluzili mrtvacima kroz njihove ikone stoga ti sva argumentacija pada u vodi.
E sad ako krenes sa neBiblijskim citatima onda i ja idem sa Alanom Fordom...

P.s. ima mnogih koji su stradali za njihova verska ubedjenja ali im to stradanje nije dokaz da su zaista sluzili PRAVOM BOGU NA PRAVI NACIN !!!
Цитирао сам ти и Библију и теби и осталима, тако да можеш слободно да погледаш ако те занима.

Да поштујете Библију, не би је милион пута фалсификовали.
Мани се фраза, нема твоје тумачење везе са Библијом, већ са кулом стражава и врховним већем ЈС.
U nedostatku argumenata sluzite se lazima to je kod vads ko dobar dan :D
ne postoji falsifikovana Biblija to je manipulacija kojom se koristite.

Postoje Biblijski prevodi i svi izdati su validni i u upotrebi.
A zna se koji je najbolji prevod Pisma " Novi Svet prevod "
Ljubomorni ste pa hulite na pismo.

Ja tumacim samo Bibliju koju znam jer sam je izucavala a ti vidim ne poznajes je pa hulis.
kao sto pismo i kaze " hule na ono sto ne znaju"

Juda 1:10-11
A ovi ljudi pogrdno govore o svemu što zapravo ne razumeju. A sve ono što shvataju vođeni nagonom kao nerazumne životinje vodi ih u još veću pokvarenost.
11Teško njima, jer su pošli Kainovim putem+ i radi nagrade su srljali u greh kao Valam, pa su izginuli zbog buntovnih rečikao Korej!

Наравно да није. Исто тако, ни херувими на њему нису идоли. И слике у храму нису идоли. Ни иконе нису идоли.
Тачка.
Nisu heruvimi kao je Bog dao da se urade na kovcegu idoli nego postoji razlog za to - sta oni predstavljaju.
A Ikone jesu idoli jer ih se gradi radi religiozne upotrebe i jer ih se obozava , sluzi im se, molim im se, klanja i ljubi.
Tacka.
Ja sam dala definiciju a ti pises neistine.

Mozes da lazes do sutra. Sta mislis kako Bog gleda na to, blizi se sud
Neki prevodi su bolji neki gori ali su svi validni.
Hulis na najbolje Biblijske prevode na Bozju rec.
Овде су наведени само неки од фалсификата Светог Писма од стране Јеховиних сведока: https://мисија.срб/%D1%98%D0%B5%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D1%86%D0%B8-%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D0%B1%D0%BB/

На пример, стих из Јеванђеља по Јовану:

Εν ἀρχῇ ἦν ὁ λόγος, καὶ ὁ λόγος ἦν πρὸς τὸν θεόν, καὶ θεὸς ἦν ὁ λόγος.

Превод на српски језик гласи:

У почетку беше Логос, и Логос беше у Бога, и Логос беше Бог.

Јеховисти преводе овај одељак овако:

У почетку је била Реч и Реч је била с Богом. Реч је била бог. (Јн. 1, 1)

Приметно је одсуство имперфекта глагола бити, за који смо рекли да у овом контексту указује на вечност Речи (Логоса). Даље, приметно је да именицу Бог Јеховини сведоци пишу великим и малим почетним словом. Бог са великим почетним словом односи се, по њима, на Јехову, а бог са малим почетним словом на Реч (Логоса). Дакле, Логос није „Бог“, него „бог“. У чему је разлика, да ли само у великом и малом почетном слову? Не. Када се каже да је Реч била бог, Јеховини сведоци тврде да овде бог означава придев – Реч је била божанска, има божанско порекло, то јест Бог ју је створио – беше када је не беше, како је говорио јеретик Арије.

Затим следећи одељак из Посланице Филипљанима:

Τοῦτο φρονεῖτε ἐν ὑμῖν ὃ καὶ ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ, ὃς ἐν μορφῇ θεοῦ ὑπάρχων οὐχ ἁρπαγμὸν ἡγήσατο τὸ εἶναι ἴσα θεῷ.

Јеховисти то овако преводе:

Размишљајте онако како је размишљао и Христ Исус. Иако је био сличан Богу, он није чак ни помислио на то да буде једнак Богу.

Грешка је ово уопште назвати чак и лошим преводом, јер ово је потпуно извртање реченог и апсолутни фалсификат речи апостола Павла. Исправан превод гласи:

Зато нека је у вама иста мисао која је и у Исусу Христу, који будући у обличју Божјем, није сматрао за отимање то што је једнак са Богом...

Када смо већ код наведеног одељка из Посланице Филипљанима, рецимо да су Јеховини сведоци именицу σταυρός (stavros) – крст (Флп. 2, 8) превели као мученички стуб, што је опет кривотворење библијског текста у циљу прилагођавања њиховом учењу да Господ Исус Христос није разапет на крсту, него да је прикован на стуб (без вертикалне греде).

То су само неки примери фалсификовања Писма од јеховиста. А има их још.

Back