Zasto i sta?

Ja sam prvo mislio da je život interakcija sa ljudima. I da zavisi kakav će biti od okruženja.
Uglavnom, ceo život tražim smisao. Ne vidim ga u pojedinačnim primerima, samo kao šraf u toku onog što zovemo "civilizacija".
Smisao života će se jednom valjda otkriti, za milijardu godina fazon ali verujem da jednom hoće.
I ispašće da je Biblija tačna, da su pred Bogom svi jednaki, lepo rečeno da smo svi nebitni.
Kao pojedinci.
E ove cinjenice me odvode do tog shvatanja da je sve nista. I kad se covek zasmeje, u taj smeh prodre i suptilna melanholija, koja te otrgne od normalnog toka...

Prilozi

• munch.scream.jpg
    munch.scream.jpg
    216,3 KB · Pregleda: 5
Služimo opstanku vrste...

Tehnologija i ljudska prava su nam omogućila da mislimo da postojimo za više od toga.

Naravno da je život interakcija, i sa živim i sa neživim svetom oko nas.
Radimo, učimo, živimo.
Matrica postojanja sa konstantnom koju zovemo Vreme. Prolaznost. Zadovoljstvo odnosno nezadovoljstvo...
I, tu se opstanak vrste i nezadovoljstvo posvadjali. Nikako da se pomire, kako stvari stoje, niko to i ne vidi na vidiku...

e ljubomora je isto razlog zbog kojeg bih se ubio. Tera te na deciji, ali u isto tako i jeziv plac kad zamislis dubinu duse jednog hunchback-a iz notre-dame-a...
Vidi ovako, Gete je rekao:
"Pametnom čoveku je gotovo sve smešno, mudrome gotovo ništa".
Ja sam bio suicidalan, pre.
Sad- najviše se opuštam uz radničku klasu, i sam sam to, ponekad nešto pročitam (filozofija; samouk) i boli me briga.
Danas sam gledao zalazak sunca, to me čini melanholično- romantičnim.

Vidi ovako, Gete je rekao:
"Pametnom čoveku je gotovo sve smešno, mudrome gotovo ništa".
Ja sam bio suicidalan, pre.
Sad- najviše se opuštam uz radničku klasu, i sam sam to, ponekad nešto pročitam (filozofija; samouk) i boli me briga.
Danas sam gledao zalazak sunca, to me čini melanholično- romantičnim.
svidja mi se utopljavanje, kad znas da sve ide tako kao sto ide, i sa nama i bez nas. Mir za dusu

ne znam da li si ikada ostajao budan u dugim nocima, nakon presaltavanja ostajanja preko dana za noc... zna da bude i pakleno... iako se automatski stalno vracam tome jer nocu jedino nadjem mir koji mi je neophodan. Ujutru hormoni stresa krenu da me razvaljuju
Radim treću 😂
Morao sam, ispratio sam kod sebe davno taj noćni bioritam.
Meni to odgovara.
Jutro? Mrzim jutro i kad se završava radni dan a kamoli kad se probudim iz noćnog sna.

Ne mogu da te "stignem".
Nisi se izrazio arogantno nego meni nejasno.
na primer, nesto kazem svojim inace slabim glasom, ili me ne cuje, ili izignorise. Samo cuje ono sto zeli, iako se ista prica vrti svaki dan. Mada ni sama mecava ne zna da li ce jednog dana na levu ili desnu stranu, pa vetar (jedan anonimni ucesnik mecave) pita ostale, isto pogubljene, gde su svi krenuli, pa tu i on... i dalje se ne zna, a sumnjam da i sama mecava zna, gde ide...

Poslednja izmena:
na primer, nesto kazem svojim inace slabim glasom, ili me ne cuje, ili izignorise. Samo cuje ono sto zeli, iako se ista prica vrti svaki dan. Mada ni sama mecava ne zna da li ce jednog dana na levu ili desnu stranu, pa vetar pita ostale, isto pogubljene, gde su svi krenuli, pa tu i on... i dalje se ne zna, a sumnjam da i sama mecava zna, gde ide...
a kamo li da razume... taj glas se gubi pre nego sto i stigne do cula...

na primer, nesto kazem svojim inace slabim glasom, ili me ne cuje, ili izignorise. Samo cuje ono sto zeli, iako se ista prica vrti svaki dan. Mada ni sama mecava ne zna da li ce jednog dana na levu ili desnu stranu, pa vetar pita ostale, isto pogubljene, gde su svi krenuli, pa tu i on... i dalje se ne zna, a sumnjam da i sama mecava zna, gde ide...
Razumem.

I, tu se opstanak vrste i nezadovoljstvo posvadjali. Nikako da se pomire, kako stvari stoje, niko to i ne vidi na vidiku...
U ravnoteži je... nekad balansira ka jednoj kategoriji nekad ka drugoj...

Pojedinačno radimo šta možemo, unikati smo a opet deo grupe tj celine u sklopu podele.
Kao kategorija šta nam sleduje na osnovu zasluga...

Šta te muči najviše?
Ne treba se previše stresirati, nema koristi od toga.

Back