Zašto Druga Srbija uopšte pretenduje na ime Srbija?

"Ne vidim zasto "druga Srbija" uopste pretenduje na ime Srbija.

To su ljudi kosmopolite, neoptereceni prezivelim pojmovima naciona i etnicke pripadnosti."

Stvano zašto se tzv,autošovinisti tako zovu ? Zar se nisu mogli nazvati ljubitelji slovenačkih brda ili tako nekako ?

Pa jes, što ih prosto ne zoveš autošovinisti?

Prvi put sam čuo za podelu srpskog naroda na Prve i Druge srbijance ovde na forumu i to uglavnom od nekih budala. I to pazi - Srbijanci. To tako govore samo oni koji nisu iz Srbije.

Nikad u životu nigde nisam čuo da tako treba deliti srpski narod.

Bile su podele na Partizane i Četnike pa ih onda naganaju da se međusobno ubijaju pa ko živ ko mrtav.

A čuo sam da postoje i tzv. Treće Srbijanci. Znači, može da ih ima koliko hoćeš tih Srbijanaca.

Opozicija za NATO, vlast za NATO, najebali smo...

Pa imali smo mi onog jednog zlatnog što je bio protiv NATO.

Pa onda batina po dupetu. Pa posle Đavo kriv.

Nismo mi najebali ako bi ušli u NATO, niko tamo nije najebo. Šta fali Crnojgori? Šta fali barskoj Ustaškoj Hrvatskoj? Sve to braća Jugosloveni. Oni svi u NATO i oće u EU, a mi bi da se kurrcčimo. Sve posle isti taj NATO kriv.

MI smo najebali samo onda kad smo šćeli da ratujemo sa NATO. Tad je smo najebali. Ali dobro, i to ja uvek kažem, dobro smo prošli kako je to moglo biti. Pogledaj ti sad ovu specijalnu operaciju u Ukrajni.

Uporedi spcijalnu operaciju NATO iz 1999. godine, a ovu rusku specijalnu operaciju 2023. Mi smo dobro prošli naspram braće Ukrajinaca. Pazi i to brat Rus na brata Ukrajinca. Oni tamo bili ista država, meni i danas kad kažu Ukrajna meni je to sve Sovjetski savez, sve isti K. Sad oni tobože dva sveta.

Ne mora vlasti ni opozicija da bude ZA NATO. Ne moramo da ulazimo ni od napred ni od pozadi. Ali, ljubi brat, nemoj da ratuješ. Nemoj da jedeš K.

Čeko tamo dok ga generalštab nije primorao da ide u Kumanovo da potpiše šta treba. Pa mogao si to odma. Ne, nego baja hoće malo da nas bombarduju pa onda. Bravo! Ljubi brat. Jedva smo čekali osiromašeni uranijum. Budala antisrpska i to sve ovekovečio satanskim nazivom.

Jednom sam nosio target na glavi, nećeš ga majci više.

Ne moraju ni oni da jure da uđu EU, ne moraju da budu uopšte za to. To je i onako kasno voz prošao. To je trebalo u EU pre 30 godina a sad da raspravljamo da li da izlazimo iz unije. Ali K kod nas sve naopačke. Dovedi ti državu na nivo EU, a da li ćeš ulaziti u uniju ili nećeš to me zabole. Ni Švajcarska nije u EU.

Prvi put sam čuo za podelu srpskog naroda na Prve i Druge srbijance ovde na forumu i to uglavnom od nekih budala. I to pazi - Srbijanci. To tako govore samo oni koji nisu iz Srbije.

Bile su podele na Partizane i Četnike pa ih onda naganaju da se međusobno ubijaju pa ko živ ko mrtav.

A čuo sam da postoje i tzv. Treće Srbijanci. Znači, može da ih ima koliko hoćeš tih Srbijanaca.
Ne optecujmo se formalnostima. Kako god da ih zoves, moze i Marsovci,
mi svi dobro znamo da su oni neprijatelji srpskog naroda kojeg treba neutralisati.
:)

Pa ja sam Hrvat. Ja nisam Srbin. Moje mišljenje je suprotno od srpskoga. I kod nas u Hrvatskoj ne postoje "prvi" i "drugi" Hrvati.
Istina ima nekakvih podjela i kod nas, ali ne na prvu i drugu Hrvatsku.

Šta ustaša traži na ovom forumu gde je sve pretežno srpsko?

Nedostaju ti Srbi?

Gledaš koga da zakolješ?

Ne ozbiljno? Šalu na stranu, ali zna se šta je ustaša. A biti istinski Hrvat znači biti Ustaša.

Ovo je netacno. NATO nam je postavio ultimatum, takav, da nijedna drzava ne bi prihvatila. Prakticno su trazili da okupiraju celu Srbiju...

Jel? Gde si to čuo? Pričali Slobini mafijaši kako bi opravdali slobine odluke i bombardovanje. Mnogo si ti naivan...

A onda kad su srpski generali u američkom vojnom šatoru u Kumanovu na Kosovu potisivali kapitulaciju... to onda više nije bilo nešto što nijedna država na bi prihvatila?

Jel? Gde si to čuo? Pričali Slobini mafijaši kako bi opravdali slobine odluke i bombardovanje. Mnogo si ti naivan...

A onda kad su srpski generali u američkom vojnom šatoru u Kumanovu na Kosovu potisivali kapitulaciju... to onda više nije bilo nešto što nijedna država na bi prihvatila?
Informisi se malo kakvi su bili zahtevi.
The Rambouillet text, which called on Serbia to admit NATO troops throughout Yugoslavia, was a provocation, an excuse to start bombing. Rambouillet is not a document that an angelic Serb could have accepted. It was a terrible diplomatic document that should never have been presented in that form.[11]
— Henry Kissinger, The Daily Telegraph, 28 June 1999
For the Serbs, signing the Rambouillet agreement would actually have been signing away all Serbian sovereignty over Kosovo. It was not even a "take it or leave it" proposition, as Secretary of State Albright emphasized back in February 1999; rather, it was "sign it or get bombed." There were, in fact, no negotiations at all, and no sovereign, independent state would have signed the Rambouillet agreement.[14]

Informisi se malo kakvi su bili zahtevi.

For the Serbs, signing the Rambouillet agreement would actually have been signing away all Serbian sovereignty over Kosovo. It was not even a "take it or leave it" proposition, as Secretary of State Albright emphasized back in February 1999; rather, it was "sign it or get bombed." There were, in fact, no negotiations at all, and no sovereign, independent state would have signed the Rambouillet agreement.[14]

Isto tako i ti obrati pažnju šta pišeš.

Ovo je netacno. NATO nam je postavio ultimatum, takav, da nijedna drzava ne bi prihvatila. Prakticno su trazili da okupiraju celu Srbiju...

Jel tebi Kosovo cela Srbija?

Oni su dobili ono što su hteli. To je samo bilo pitanje hoćeš li milom ili ćeš silom.

I opet kažem, sve je to moglo, sve ovo što danas vidimo je moglo samo bez bombardovanja Srbije. Isto sve, čak i bolje za Srbiju po pitanju Kosova.

Pri tome, odmah da ti skrenem pažnju da Srbi sa Kosova ne bi bili proterani tako kako su bili proterani ovom opcijom ratovanja na koju je išao Milošević kojom je praktično omogućio da Srbija ostane bez Kosova, i dao prostora i legitimeteta da albanci u odmazdi u ratnim oklonostima tobože u borbi za nezavisnost proteraju Srbe. A Sloba je to planski i namenski uradio. Nije on bio takva budala, znao je on šta radi. To je politička praksa "problem, akcija i reakcija" koja se bazira na filozofiji teza, antiteza i sinteza.

Pošto Srbija nije mogla da reši albansko pitanje na Kosovu, koje je započeto još 50tih godina prošlog veka kada je Moskva obećala Albaniji Kosovo, u našem je interesu bilo da taj problem prepustimo UN, pa nek se oni jebavaju kao što se sad jebavaju. Ali mi nismo imali vlast koja je radila za naše interese već protiv naših interesa.

Sloba je dao na referendumu da se narod tobože odluči da li Jugoslavija da omogući NATO trupama na Kosovo ili ne. Još je imao snažnu kampanju da svi glasaju protiv. To je bilo 1998. godine. Baš od svega to je dao narodu kog je inače baš poštovao, da odlučuje, naravno nigde nije rekao zašto i kakve su posledice. Opro ruke. Skino krivicu sa sebe. Takva praksa nije ništa novo. Još iz Biblijskog vremena kad Pontije Pilat pitao narod da li da razapinju Hrista, pa onda kao nije to njegova volja, nego tako je narod hteo. Sad se imperator koji nikad ništa ne pita narod, baš se sad setio narod da pita.

Pa napisao sam ti što mislim. Suprotno od srpskog mišljenja.
Znači:
1. Hrvatska nije kriva za raspad Jugoslavije nego Milošević i Srbija.
2. Srbija je napala Hrvatsku uz pomoć JNA i Srba iz Hrvatske
3. Oluja je legalna i legitimna operacija Hrvatske za uspostavljanje ustavno-pravnog poretka RH na privremeno okupiranom teritoriju.
4. NATO bombardiranje Srbije 1999. je posljedica politike koju je Srbija vodila 90-tih godina prošlog stoljeća.
Na sve ove četiri točke će i "prvi" i "drugi" Srbin reći da ja nisam u pravu.

Samo ustaša može da izjavi da je etničko čišćenje legitimno i legalno.

To se inače u međunarodnom pravu svrstava u genocid. Etničko čišćenje o kojem pričaš da je bilo legalno i legitimno je inače u međunarodnom pravu genocid. Čisto da ti skrenem pažnju pošto kapiram da je to teško razumeti tebi.

Ali dobro, ustašama je genocid uvek bio... legalan i legitiman.

Pretpostavljam da jos uvek, umesto slavske ikone, na zidu drzis sliku neprijateljskog
Austrijskog vojnika voljenog druga Tite i pionirsku maramu koju ti je poklonio za 25 maj.
:hahaha:

Pretpostavljam da ti, koji si oduvek mrzeo zemlju, narod i sistem u kome živiš, ne možeš biti dobar čovek.

Pazi, ja sam voleo zemlju u kojoj živim, volim je i sada. Moj život je ispunjen ljubavlju. A tvoj ?

Jadna li ti majka ...

Ne samo da si postao namćor, biće dobro da od decenijske mržnje nisi postao masovni ubica.

1. Hrvatska nije kriva za raspad Jugoslavije nego Milošević i Srbija.
2. Srbija je napala Hrvatsku uz pomoć JNA i Srba iz Hrvatske
3. Oluja je legalna i legitimna operacija Hrvatske za uspostavljanje ustavno-pravnog poretka RH na privremeno okupiranom teritoriju.
4. NATO bombardiranje Srbije 1999. je posljedica politike koju je Srbija vodila 90-tih godina prošlog stoljeća.
Na sve ove četiri točke će i "prvi" i "drugi" Srbin reći da ja nisam u pravu.

Pod 2 nije tačno.

SFRJ je sa punim pravom branila svoj opstanak, tom prilikom je koristila sva raspoloživa sredstva.

Redovnu vojsku, paravojne formacije, kriminalce, plaćenike.
Isto to je koristila i Hrvatska, samo mnogo uspešnije, plus presudnu pomoć Natoa.

Ko je bio zlobniji, pokvareniji, ubilačkiji vidimo po tome ko je pobedio.

Dakle nervira me samo ta kukavička laž, da je Srbija napala bilo koga !
JNA je napadala i tom prilikom koristila šta pokupi usput ...

Samo ustaša može da izjavi da je etničko čišćenje legitimno i legalno.

To se inače u međunarodnom pravu svrstava u genocid. Etničko čišćenje o kojem pričaš da je bilo legalno i legitimno je inače u međunarodnom pravu genocid. Čisto da ti skrenem pažnju pošto kapiram da je to teško razumeti tebi.

Ali dobro, ustašama je genocid uvek bio... legalan i legitiman.

Ono što boli je činjenica da za isto delo Hrvatska bude nagrađena, a Srbija kažnjena.

Hrvatijanci natrpaju Srbe na taljige i proteraju ih u Srbiju, i budu nagrađeni na svaki način.
Srbi natrpaju Šipce na taljige i pošalju ih u Albaniju i dobiju 88 dana bombardovanja.

To boli.
I to se vraća !

Ono što boli je činjenica da za isto delo Hrvatska bude nagrađena, a Srbija kažnjena.

Hrvatijanci natrpaju Srbe na taljige i proteraju ih u Srbiju, i budu nagrađeni na svaki način.
Srbi natrpaju Šipce na taljige i pošalju ih u Albaniju i dobiju 88 dana bombardovanja.

To boli.
I to se vraća !
Revanš. Ima jedno jelo koje se najbolje servira hladno.

Podela na prvu i drugu Srbiju je jos jedna DB patka, namenjena da podeli narod, da kriminalci lakse vladaju.

I ide im odlicno :) Kriminalci su konacno dobili svoju drzavu kao vlasnistvo :)

Narod je to dopustio. Narod voli podele i mrznju. Narodu je vaznije da li ce spoljna politika da podrzava istok ili zapad, nego sto mu kriminalac izvlaci pare iz budzeta i zaduzuje i njegove praunuke koji ce da se rode tek za 50+ godina.

Ali neka, svako ima ono sto zasluzi :)

P.S.
Kad legnes da spavas i ostanes sam sa svojim mislima, jedino je vazno da li si covek ili necovek. Sve ostalo je nevazno.
Kada ti dete potrci u zagrljaj i poljubi te - sve ostalo je nevazno.
A ako to nije tako - onda si ozbiljno poremecena osoba.
Lupanje sve u 16. Da nisam čuo bar sto puta frazicu: “mi smo ona Druga Srbija..” pa da ti i poverujem.

Od tebe Omni nikad ništa pametno.

1693040393430.png

Sa demonstracija u Srbiji poručeno: Protestujemo protiv onih koji su ubijali i Sarajevo

1693040474365.png

Protesti "Srbija protiv nasilja" održani su u petak, 25. augusta, u nekoliko gradova u Srbiji, među kojima su Novi Sad, Zrenjanin, Gornji Milanovac, Kragujevac, Niš i Jagodina, Požarevac, Vršac... Večeras će protesti biti održani u Beogradu što će ih činiti 17. po redu.

Građani Novog Sada okupili su se u petak uvečer i krenuli u 12. po redu protesnu šetnju protiv nasilja. Šetnja je prošla kroz dvije centralne ulice, a glavni transparent bio je "Studenti protiv nasilja".

Okupljenim su se obratili pisac i odbornik u Skupštini Beograda Dejan Atanacković, kao i Ranka Kašiković, zaštitno lice kampanje "Jači od političkog pritiska".

Atanacković je čestitao novosadskim aktivistima na borbama koje vode kako bi zaštitili svoj grad, napominjući da "ovo vrijeme obilježavaju ljudi koji mrze gradove i dižu lažne jer prave nikada nisu razumjeli".

"To su oni isti koji su ubijali Sarajevo, koji su ubijali Vukovar, Dubrovnik, koji su se sada, kada su izgubili sve svoje sramne ratove, preobukli i ostrvili na naše gradove kao da zatvaraju krug", istaknuo je on.

Na kraju protesta ponovljeni su zahtjevi koji se ne mijenjaju od prvog protesta održanog maju, dok je novo okupljanje u više srbijanskih gradova zakazano za prvi septembar.

To stoji, SNS je dosao na vlast jer su lagali da su protiv zapada...
СНС је Србски Јанукович у великом...

Чим су дошли на власт, окренули су ћурак ка Путину...

Да није Путиновог рата, корумпирана ЕУ (Немачка) би га и даље трпела као ''свог''... пошто је ЕУ корупцији Америка стала за врат, Вучко је брже боље постао Американац, не знајући да ће и поред тога остати без новца и власти ускоро... а са њим и ресто Србаља двовераца проРуске оријентације...

Back