GeorgeV
Buduća legenda
- Poruka
- 37.898
Propuštaš poentu
Jedna stvar je ugovorena cena a potpuno druga stvar neispunjene obaveze iz ugovora koje su Srbiji trebale da donesu dodatna značajna sredstva.
Svako ko diskutuje na ovu temu trebalo bi prvo sebi da prizna da li bi on pristao na takvu varijantu, da potpiše ugovor i da ostane prevaren za značajni deo dobiti koji je planirao i ugovorio.
Ili da uzmemo obrnutu situaciju, da li bi Rusi, Kinezi, bilo ko nama oprostio ako ne odradimo neku bitnu tačku potpisanog ugovora.
Teško da bi tako nešto moglo da se zamisli
Ali mi smo poznati po tome, eto ovaj režim je potpisao Briselski sporazum i odradio sve a Albanci sa Kosova nisu ništa i čiča miča i gotova priča
То је ако крећеш од претпоставке да су Руси унапред планирали да преваре Србију. Једино тако је неко могао да себи призна ово или оно.
Ја бих лично потписао тај споразум у том моменту. Пројекат Јужни ток је био много већи од Србије, па је на вишем нивоу и елиминисан.
С тим, што ми јесмо добили гасовод, немој то да заборавимо. Није Јужни ток, али ипак омогућава снабдевање Србије гасом и за наше потребе, и за неке будуће потребе, и за транзит.
Бриселски споразум не бих сврставао у исту категорију. Ови сада на власти су доведени под условом да га потпишу. И, наравно, унапред су зајебали оне који су гласали за њих.