Zašto Druga Srbija uopšte pretenduje na ime Srbija?

Dovela ga je Prva Srbija i evo jos ga drzi, a ako zapocne neku nesrecu nedaj boze onda ce imati jos vecu podrsku... Uglavnom sa vlasti nikada sici nece, to je potpuno nezamislivo i iskljuceno...
Kakve to crne “nesreće” Kiriku? Iznadešavaće se razne nezgode našim neprijateljima kad se zvezde rasporede, nije baš da neće. Posle devedesetih mnogo od njih će morati da dobro paze na svim raskršćima istorije, od sad pa do večnosti, sami su tako odabrali.

Sta cemo mi sa nasim gresima?
Misliš na Blajburg? Ne brini, njoj ima ko da oplakuje. Ovo drugo je sa sajta vlade Republike Hrvatske. Kaži nešto u odbranu ovoga. Ćim EU nije htela da reaguje mora da je OK, jel da?

EF10AA1F-19FE-43D8-AC40-880AE98B5672.jpeg
3EDC7547-5B09-4015-BEA5-34BE29E93978.jpeg

6686B14F-CD54-4BD0-986A-7ED05AA12947.jpeg

Super bi bilo ako bi mogla da se desi neka propast zapada a da u Srbiji ostane jeftin parizer i zlatno doba ali AV ipak zna da to nije moguće. Tako da nešto sumnjam da su to njegove želje.
Kako ti se čine ova tri članka ovako zajedno? Nikakve veze sa ni sa propastima Zapada niti sa vodom AV nemaju, veoma je jasno, zar ne?
C01481E5-4435-449E-8EBC-BF1D1768D4B1.jpeg
583EEE83-D9AA-4376-8030-B9D2117D883D.jpeg
FB9E11AD-6A8C-4CB8-9111-7977F6686CDD.jpeg

Од Русије Србија има користи, од запада само штете.
Naprotiv, sa Zapada se ogroman novac sliva ovamo na razne načine, a od Rusa ne da ne dobijamo nego zbog predaje NIS - a još im i dajemo, i to mnogo. Otprilike nas to košta oko 2 milijarde dolara godišnje. To je bila katastrofalna greška i mislim da bi Tadiću i Koštunici trebalo da se sudi zbog sklapanja štetnog ugovora po Srbiju. Zbog toga će i praunuci naši reket Rusima plaćati.
Sad je doduše zgodan momenat da se s tim prekine i izvrši nacionalizacija NIS-a. Da vratimo što je naše. Zbog sankcija i svih drugih oduzetih stvari koje nikad neće dobiti trenutno bi Rusi na to mogli da se žale samo upravi vodovoda.
Nažalost u ovoj zemlji niko nema mooda za to.

Naprotiv, sa Zapada se ogroman novac sliva ovamo na razne načine, a od Rusa ne da ne dobijamo nego zbog predaje NIS - a još im i dajemo, i to mnogo. Otprilike nas to košta oko 2 milijarde dolara godišnje. To je bila katastrofalna greška i mislim da bi Tadiću i Koštunici trebalo da se sudi zbog sklapanja štetnog ugovora po Srbiju. Zbog toga će i praunuci naši reket Rusima plaćati.
Sad je doduše zgodan momenat da se s tim prekine i izvrši nacionalizacija NIS-a. Da vratimo što je naše. Zbog sankcija i svih drugih oduzetih stvari koje nikad neće dobiti trenutno bi Rusi na to mogli da se žale samo upravi vodovoda.
Јел Русија наплатила што је у Ниш направила хуманитарну базу? Запад је покрао Србију 800 милијарди. Отео Србији Косово. Запад извршио геноцид над Србима у Крајини, Косову, Босни, и ти да пишеш о рекетима, нема горе мафије од запада и њихове отимачине. Шта друго очекивати од тебе који оплакујеш побијене кољаче Срба у Сребреници.

Kakve to crne “nesreće” Kiriku? Iznadešavaće se razne nezgode našim neprijateljima kad se zvezde rasporede, nije baš da neće. Posle devedesetih mnogo od njih će morati da dobro paze na svim raskršćima istorije, od sad pa do večnosti, sami su tako odabrali.
Trenutno u Bosni proganjaju Dodika sve više a na Kosovu proganjaju sve više Srbe. Te zvezde bi morale sada da se rasporede.

Trenutno u Bosni proganjaju Dodika sve više a na Kosovu proganjaju sve više Srbe. Te zvezde bi morale sada da se rasporede.
Hrvati su čekali od 1918. do 1991. Koju to ti zvezdu sada vidiš na horizontu? A sazvežđe mora da se popne visoko, do zenita. Od Hila ne može da se očekuje da promeni američku nacionalnu strategiju, znaš i sam.

Jedna promena odnosa snaga je odnela Jugoslavuju, neka druga će naše prijatelje iz susedstva, ipak, i najefemernije pojave imaju svoji vek trajanja.

Kakve crne pare se to “slivaju sa Zapada”? Gde su rezultati? I prvo objasni zašto Srbiju nisu primili u EU. Prvo to. A posle pokaži te silne milijarde: da ima bilo kakvih “milijardi” to bi u zemlji sa tako malim GDP kao što je Srbija moralo trenutno da se oseti kroz veoma visok ekonomski rast.

Na primer, ubacivanje nekih bednih 10 milijardi dolara u srpsku privredu od 60 milijardi bi se reflektovalo kao godišnji rast od više od 15%. Gde je to?

Kakve crne pare se to “slivaju sa Zapada”? Gde su rezultati? I prvo objasni zašto Srbiju nisu primili u EU. Prvo to. A posle pokaži te silne milijarde: da ima bilo kakvih “milijardi” to bi u zemlji sa tako malim GDP kao što je Srbija moralo trenutno da se oseti kroz veoma visok ekonomski rast.

Na primer, ubacivanje nekih bednih 10 milijardi dolara u srpsku privredu od 60 milijardi bi se reflektovalo kao godišnji rast od više od 15%. Gde je to?

Pazi ironiju, coek ko je bjezao za ameriku zbog para veli kakve crne pare sa zapada :hahaha:

Ево ти одговора:

Ја сам аутентични Србин
који је једном давно, још у детињству,
постао аутентични Југословен.

Зашто ?
Зато што је то велика ствар, макар колико и бити Србин,
и зато што је титова СФРЈ била генијална творевина.

Сад сам се вратио у Србина, али остаје жал!

Рецимо за Југу сам ишао на ратиште,
немам осећај да бих за Србију то учинио ...

Мада, свиђа ми се ова Вучићева Србија,
има посла и пара,
председник је мирољубив,
мада су објективе околности тешке.
Ја сам аутентични Србин
који је једном давно, још у детињству,
постао аутентични Југословен.
I posle ćeš nekom ovde “chibe”…

1.Hrvatska je kriva koliko i Srbija, koliko i svi.

2. Srbija jeste napala delove teritorije Hrvatske ali u dogovoru sa Hrvatskim vrhom kako bi ratni profiteri na obe strane profitirali. Milosevic i Tudjman su se dogovarali na dnevnom nivou.

3. Oluja je legitimna operacija, ali se pretvorila u zločin. Rasterali ste 200.000 ljudi sa svojih ognjista. Ti ljudi nisu okupatori, ziveli su tu vekovima.

4. Tu sam saglasan. Politika Milosevica je dovela do NATO bombardovanja.

E, vidis kako razmislja normalan Srbin? Priznaje greske koje su razni majmuni na vlasti pravili.

A isto tako razmisljaju i moji prijatelji, Hrvati, sa kojima se druzim ovde u Nemackoj. Svesni su da su za raspad i rat krivi svi, ne samo jedna strana.
Za ljubav i za rat je potrebno dvoje.
Tako razmišlja ex Srbin koji se od Klintona uk… u gaće.

Neću reći ni da ni ne. Neka povjesničari rade svoj posao. Ja mogu govoriti na osnovu vlastitog iskustva i onoga doživljenoga, viđenog, pročitanog. Ja, moja obitelj, nismo htjeli rat. Nismo htjeli izgubiti sve što imamo. Meni je još uvijek nelogično da rat želi netko tko je potpuno nespreman za rat. Možda sam ja glup, naivan, ali moj mozak tako razmišlja.
Ti veruješ da je to ad acta? Samo lud čovek ne zna jednu prostu činjenicu: broj Pi je konstanta a NATO zavisna varijabla, zavisi od vremena, onog što traje od pre nego što ga je bilo i onog što se neće ni osvrnuti ni kad ga više ne bude. A tvoj Pax Germaniae živ spaljen na lomači, a i njegov vampir mora nazad u grob. Šta ćeš onda?

Poslednja izmena:
Pa rekao sam ti, zamisli situaciju da dođe do sukoba na Kosovu i Srbija povrati Kosovo i Albanci odu s Kosova. Rekao sam ti da mi iskreno odgovoriš, što bi onda pričao? Tko bi bio kriv što su Albanci otišli?

I zašto se ti ne probaš staviti na hrvatsku stranu? Pogledati situaciju s hrvatske strane? Budi objektivan.
Zbog čega bi se neko “osećao krivim”?

Poslednja izmena:
@Sin_tisućljetne_kulture već jeste bilo jednog masovnog egzodus Albanaca sa Kosova, godine 1999. Ne baš većine stanovništva Kosova, ali da kažemo, ogromnog dela populacije iz 14 opština; iz onih koje su bile osnovno uporište pobunjenog dela Kosova. Tadašnje obrazloženje zvanično Srbije i SRJ, a potom argumenti odbrane pred haškim suđenjima, kao i današnji narativ u koji je uveren veliki broj Srba jeste da se taj egzodus u velikoj meri desio zbog NATO bombi.

Taj narativ ima i određene realne činjenice. Tačno je da su NATO bombe padale. Tačno je i da su kosovski Albanci bili uplašeni od njih, kao i da je egzodus poprimio masovnije forme upravo zato što su ljudi želeli da se sklone sa područja na kojima su bili ugroženi tj. gde su ih NATO bombe mogle pogubiti. Sve je to tačno, kao i da je nemali broj kosovskih Albanaca koje su ubile NATO bombe kao sastavni deo koleteralne štete (postoji čak i celi autous prepun izbeglica koji su Amerikanci razneli, primera radi).

Međutim, ono o čemu se tu radi jeste o pokušaju prebacivanja odgovornosti na drugu stranu. Odgovori na ovakva pitanja su vrlo kompleksni i ne postoje nikakva jednoobrazna rešenja. Te stotine hiljada Albanaca, nisu otišle zbog (samo) NATO bombi, već (i) akcija naoružanih snaga SRJ i RS.

Naravno, postoje ― kao što postoje i između svih sukoba, generalno ― krupne razlike. Nije svaki rat ili okršaj isti. Ali ja vidim između tog srpskog NATO bombe su iz zaplašile, pa su Šiposi prebegli i Krajišnici su sami otišli više nego po koju zajedničku crtu. Spaja ih potpuno ista matrica; ideja da se odgovornost sa sopstvene strane prebaci i stavi na tuđu grbaču. U slučaju Kosova na NATO pakt (ali ne samo NATO, zato što je OVK pobio kao sastavni deo svoje kampanje ogroman broj Albanaca, dakle i na stranu samog OVK ― malo poznat podatak jeste da je OVK izvršila maltene većinu zločina nad sopstvenim sunarodnicima, a što je možda jedinstveni slučaj na prostoru svih sukoba bivše SFRJ u raspadu, zato što su svi drugi većinom ubijali civile druge narodnosti ― i po tom scenariju, Albanci su bežali sa Kosova spasavajući žiu glavu od OVK i NATO bombi, a ne (primarno) zbog vojno bezbednosnih akcija oružanih snaga RS i SRJ), a u slučaju Krajine na same Srbe Krajišnike. Ignoriše se nešto što je potpuno očigledno i, najblaže rečeno, mnogi Srbi i Hrvati se prave ludi kada govore o ta dva sukoba.
Nije bilo nikakvih “egzodusa”, sada izmišljaš “egzoduse” a druge poričeš postojanje Natpisa koje je apsolutno kao što je broj Pi transcedentan.

1.Hrvatska je kriva koliko i Srbija, koliko i svi.

Нетачно !

Српска држава је била расположена за свађу са осталима,
али не и за разбијање СФРЈ.

Хрватијанска држава је хтела и успела да разори СФРЈ,
доказ је да се није задовољила само својим отцепљењем,
него и дан данас ради на тровању и фрагментацији било каквих остатака југословенства.

2. Srbija jeste napala delove teritorije Hrvatske ali u dogovoru sa Hrvatskim vrhom kako bi ratni profiteri na obe strane profitirali. Milosevic i Tudjman su se dogovarali na dnevnom nivou.

Нетачно !

СФРЈ је бранећи свој опстанак деловала војно у Хрватској,
том приликом је користила сва оружја и људство које је имала.
а највише тога је имала у Србији.

Али битно је схватити да резервисти из Србије,
Арканови тигрови,
или авиони који полећу са Батајничког аеродрома нису Србија,
већ СФРЈ која користи ресурсе у Србији !

3. Oluja je legitimna operacija, ali se pretvorila u zločin. Rasterali ste 200.000 ljudi sa svojih ognjista. Ti ljudi nisu okupatori, ziveli su tu vekovima.

Нарочито је "легитимна" ! :hahaha:

4. ... Politika Milosevica je dovela do NATO bombardovanja.

Нетачно.

До Нато бомбардовања је довело непостојање међународног права,
и Милошевићеве заблуде око тога.

E, vidis kako razmislja normalan Srbin? Priznaje greske koje su razni majmuni na vlasti pravili.

Ниси ти нормалан Србин него Србин у заблуди.
Али нисмо сви у заблуди, полако само ... :per:

A isto tako razmisljaju i moji prijatelji, Hrvati, sa kojima se druzim ovde u Nemackoj. Svesni su da su za raspad i rat krivi svi, ne samo jedna strana.
Za ljubav i za rat je potrebno dvoje.

Нису ти то пријатељи,
вуку те за нос и држе у заблуди.

Back