ZASTO DEVOJKE NECE DA SE UDAJU...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne odričem se Lisice ni sarkazma ni po koju cenu z:((

Toga kada bi se odrekao, falilo bi pola mene. Jos kada bih batalio ironiju i cinizam, pa to vise ne bih bio ja. z:mrgreen:

Eto, pomogla sam ti da budeš cool. z:)
Pa, ako me sete za Samit zatucanih - sete.

Dobro, sto ne kazes odmah da imas 16 godina...da se ne upustam bezveze u pricu sa takvom cool klinkom. Promasila si pdf, "Tinejdzeri" su malo nize. :mazi:

Nekad je devojkama jedno od bitnih pitanja bila udaja...Jedva su cekale da se udaju i brak im je jako bio bitan,da ne kazem da su zene bile te koje su cuvale brak...
Pitam se,sta se ovo danas desava?Danas devojkama je bitnija sloboda od braka,posao je bitniji od porodice i cim nesto malo ne stima odmah traze drugog...
Nije mi jasno sta se to danas desava sa ljudima,posebno sa zenama...

Zato sto su sve vise nezavisne.Zaposlene devojke ne zure u brak da bi uz muza stekle finansijsku sigurnost.Primetna je potreba za napredovanjem u karijeri,pa supruznik i deca dodju kao teret.

Obrazovane zene manje su sklone da se "smire" pored muskarca koji ne ispunjava njihova ocekivanja i standarde.Sa 25g zena je imala vremena da stekne neka iskustva,ukljucujuci i ona u odnosu sa partnerima.

Siromastvo je glavni razlog zasto zene nece da se udaju.Brak verifikuje bliskost i ljubav,ali od hleba se zivi.Ocekivanja su danas su veca nego u vreme nasih dedova i baba kada su kucu pocinjali da kuce od poljubca i kasike (bilo manje razvoda jer nase bake nisu imale gde da odu pa su morale da trpe,znaci opet faktor siromastvo).

Zato sto su sve vise nezavisne.Zaposlene devojke ne zure u brak da bi uz muza stekle finansijsku sigurnost.Primetna je potreba za napredovanjem u karijeri,pa supruznik i deca dodju kao teret.

Obrazovane zene manje su sklone da se "smire" pored muskarca koji ne ispunjava njihova ocekivanja i standarde.Sa 25g zena je imala vremena da stekne neka iskustva,ukljucujuci i ona u odnosu sa partnerima.

Siromastvo je glavni razlog zasto zene nece da se udaju.Brak verifikuje bliskost i ljubav,ali od hleba se zivi.Ocekivanja su danas su veca nego u vreme nasih dedova i baba kada su kucu pocinjali da kuce od poljubca i kasike (bilo manje razvoda jer nase bake nisu imale gde da odu pa su morale da trpe,znaci opet faktor siromastvo).

Dakle ,hzoces da kazes da je ogorman broj zena u proslosti pristupao braku kao sredstvu za prezivljavanje to jest da se zapravo bavio jednom vrstom prostituije. A sad, posto mogu da zaradjuju, sad je brak redja opcija. Karijera se stavlja ispred braka, kao sto se vecera stavlja pre dorucka. Il kao sto se cokolada stavlja pre bifteka.

Dakle ,hzoces da kazes da je ogorman broj zena u proslosti pristupao braku kao sredstvu za prezivljavanje to jest da se zapravo bavio jednom vrstom prostituije. A sad, posto mogu da zaradjuju, sad je brak redja opcija. Karijera se stavlja ispred braka, kao sto se vecera stavlja pre dorucka. Il kao sto se cokolada stavlja pre bifteka.

Upravo tako,to je cinjenica!!!!!

A postoji i faktor zvani "dete". U zadnje vreme sve više slušam ogavne komentare, što na forumu što uživo, o ženama koje imaju dete. Čim ispolje kakvu ružnjikavu osobinu, bila ona realna ili samo umišljena, prišije im se da su polovna roba i da imaju dete i da se nikad neće ponovo udati. Bah, želele to ili ne.

Pa to pitanje mogu da postave i muskarci,ne pripadnu deca uvek posle razvoda majci.

apsolutno i muskarci mogu biti samohrani bas u istoj situaciji kao majke

ovo bajata statistika a verujem da se broj dosta povecao
Starateljstvo-nad-decom.gif

Poslednja izmena:
Nekad je devojkama jedno od bitnih pitanja bila udaja...Jedva su cekale da se udaju i brak im je jako bio bitan,da ne kazem da su zene bile te koje su cuvale brak...
Pitam se,sta se ovo danas desava?Danas devojkama je bitnija sloboda od braka,posao je bitniji od porodice i cim nesto malo ne stima odmah traze drugog...
Nije mi jasno sta se to danas desava sa ljudima,posebno sa zenama...

Evo, meni ne pada na pamet da se udajem. Sve to lepo divno krasno i zelim jednog dana, ali sad i u naredni neki period ne.
Imam neke razloge za to i svoja neka uverenja, a opet imam i dugu vezu.

Pa dobro ako je i pitanje neulaženja u brak, potencijalni razvod i šta sa decom... imamo varijantu da ostanu etiketirane kao "qrvetine sa kopiladi" (to su upravo stvari koje i slušam) koje su dobre samo za kombinacije, ili da zapravo sud dodeli decu ocu što ih ostavlja potpuno same. Ovde pričamo o ženama, zato i insistiram.

Hm, dakle danasnje devojke zele da dodju na gotovo bez zamaranja oko kucenja kuce, a uspesne ne zele da se odreknu svoga komformizma. Zanimljivo.

Pa ako ce da te ceka.. onda je Ok. A pogotovo , ako imas dovoljno godinica.

Mislim da porodicu i udaju zenidbu kako god, ne treba shvatati olako, prosto to je ono sto cini zivot i u takvim stvarima treba gledati najvise u buducnost, i sa druge strane, toliko razvoda i ima jer kad prodje zaljubljenost prodje sve, bez obzira na porodicu.
Za udaju treba biti upotpunjen, sopstvenim zivotom pre svega, a onda i ta kompatibilnost sa partnerom, da ne bi doslo do kraha.
Najprostije.
Svi imamo pravo na izbor, bez obzira na trenutno stanje itd, sve ostalo je ko kako bira.
Ja mogu :)

Verujem da jedan deo tako i razmišlja.

To me tesko rastuzuje. Pa to je isto ko i ono , de da joj pridjem, pa da me odbije. Il Bolje da ne bude nista. nego da se razocaram... Katastrofa. Ja sam ginuo , padao, posrtao, skupljao korpe, al sam i leteo i bio voljen i sve sto treba. Ko ne pada, taj i ne leti. Nikad, ali nikad nije bilo nikakvih garancija ni za sta. A opet, lepo je leteti.

Poslednja izmena:
Mislim da porodicu i udaju zenidbu kako god, ne treba shvatati olako, prosto to je ono sto cini zivot i u takvim stvarima treba gledati najvise u buducnost, i sa druge strane, toliko razvoda i ima jer kad prodje zaljubljenost prodje sve, bez obzira na porodicu.
Za udaju treba biti upotpunjen, sopstvenim zivotom pre svega, a onda i ta kompatibilnost sa partnerom, da ne bi doslo do kraha.
Najprostije.
Svi imamo pravo na izbor, bez obzira na trenutno stanje itd, sve ostalo je ko kako bira.
Ja mogu :)

Ma znam je to. Ja sam ozenjen, evo vec 12 godina. Al samo da znas... cisto ko savet. Veze izmedju momaka i devojaka su orocene na odredjeno vreme. ne traju same od sebe, Moraju da evoluiraju,il da se raspadnu. Tako je i bilo i bice. Mislim, ovo... cisto medju nama zenama.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back