Zasto danas četnički filmovi nemaju uspeha kao sto su nekad imali partizanski?

Kad bi Vojska Srbije i država Srbija bili sponzori filmova kao što je nekad bila JNA i Jugoslavija, bili bi i ti filmovi "uspješni". Sve je stvar budžeta.
Ali samo pod uvjetom da srpski redatelji bar ovaj jedan put odustanu od te njihove neobjašnjive potrebe za najgorim mogućim završetkom filma gdje bar neko mora riknuti, sa maksimalnom količinom depresije, čak i kad su komedije u pitanju. To do kraja usere cijeli film, nikad mi nije bilo jasno šta srpski redatelji imaju toliko protiv happy end-a.

Lepa sela lepo gore i Rane su najgori i najdepresivniji filmovi koje sam gledao.
Čovjek izgubi volju da ikad više uključi TV.

Fuj

Mora da dogovoris sve vojske hrvatske, bosne slovenije i srbije da se skupe da bi snimio polovinu scena Valtera.....nemad dovoljno bombi da okacis vojnicima na kaise a da hodaju kao u igmanskom marsu.....

Pre ili kasnije ce za vojne parade morati da spajaju resurse.....promocija vojnika i oficira , sad mi vama saljemo sad vi nama saljite prelet aviona , da ne prelecu samo dva, nego da ima 6....

zato sto su njesra a ovaj samardzic njake ko libe lubgo...
Čovek je klaun. Gledao sam ga kad je pričao kako su se u JNA tukli međusobno, psovali jedni drugima majku, a oficire bolelo dupe. Navodno na vojnoj vežbi dobio promrzline i pola vojnog roka proveo na VMA. Pitao sam oca i kaže da ne jede Mile govna jer bi u JNA dobio teške batine od starijeg vodnika ili zastavnika taj koji zapodene tuču ili opsuje drugom vojniku majku.

Čovek je klaun. Gledao sam ga kad je pričao kako su se u JNA tukli međusobno, psovali jedni drugima majku, a oficire bolelo dupe. Navodno na vojnoj vežbi dobio promrzline i pola vojnog roka proveo na VMA. Pitao sam oca i kaže da ne jede Mile govna jer bi u JNA dobio teške batine od starijeg vodnika ili zastavnika taj koji zapodene tuču ili opsuje drugom vojniku majku.
Зашто волиш да измишљаш те приче?

Reč klaun ne postoji u srpskom jeziku.

Četnici su ružne čupave balkanske krezubice, eto zašto
Четници су диван и поштен свет!

1726605363105.png

A da li bi danas partizanski filmovi "zarili i palili" kad se narod zasitio komunjarskih lazi?
:D
onda i nisi imao sta drugo

do pocetka sedamdesetih bio samo jedan tv kanal, do sredine osamdesetih dva...
naravno da si gledo kad bog zna sta nisi ni imao gledati...

danas uz ovu tehnologiju gleda ko sta hoce a po najmanje nase filmove...

hrvatske tek niko ne gleda...

Autorks tema
Partizanski filmovi su zarili i palili u svoje vreme.
Cuveni partizanski filmovi - Neretva, Sutjeska, Uzicka Republika, Kozara, Desant na Drvar, Dvoboj za Juznu Prugu, Bosko Buha....punili su sale sirom Jugoslavije , a i u svetu. Ljudi sirom sveta su se divilil partizanskim filmovi.
Pogledajte prilog 1611366
Pogledajte prilog 1611367
Pogledajte prilog 1611368
Milosav Samardzic je do sada otkrio brojne istine, koji su komunisti zabranili, kako sam kaze.
Njegova epohalna otkrica su bila da je Draza bio prvi gerilac na svetu, da su cetnici pobedili na Neretvi, da su ustvari cetnici oslobodili Beograd, a partizani i Crvena Armija samo usetali posle....
Pogledajte prilog 1611369
Milosav Samardzic je otkrio brojne istine. koje je objavio u svojim knjigama, ali biblioteka nece da otkupljuju njegove knjige, i tu neko stoji i koci ?
Postavlja se pitanje koje je Samardzic javno uputio medijima zasto sem njegov rad koci i sabotira sa svih strana, ko nece da se sazna prava istina ?
Danas cuveni cetnicki reziser Samardzic je snimio dva cetnika filma - Opkoljeni i Djeneral.
Prvi film koji se bavi cetnickom tematikom Opkoljeni, prosao je vrlo zapazeno na cuvenom filmskom festivalu u Goroci, Papua Nova Gvineja.
Uprkos nešto povoljnijim okolnostima u našem političkom diskursu, film „Đeneral” nije prošao na konkursu Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture.
Iako Samardzic poznati reziser kaze da su njegovi cetnicki filmovi bazirani samo na istorijskim cinjenicama za razliku od partizanski za koji kaze su falsifikati, tematika sa cetnicima slabo prolazi ?
Zasto ?

:think:
Pogledajte prilog 1611370

Pogledajte prilog 1611371
Manje je "loženja danas na taj period

Back