Zašto čitate?

quentin:
Pol Oster je rekao da je odnos koji se razvija između čitaoca i pisca najdublji duhovni odnos koji se između dvoje ljudi može postići.
Ima tu nešto.

Potpuno se slazem. Kad citam dobru knjigu imam osecaj da se druzim sa piscem iste. Kao da se "druzim" se sa nekim ko je pametan, meni zanimljiv.

damajante:
Obozavam da citam. Obozavam da pobegnem u neki drugi svet, da se uzivim sa likovima...ne razumem ljude koji ne citaju, koliko propustaju...meni bre bude zao kad dodjem do kraja knjige...
Isti slucaj je i sa mnom, ovo sam ja htela da napisem. :)
Htela sam da upisem knjizevnost, ali je nazalost ispalo drugacije. :(

Nikada necu razumeti ljude koji ne vole da citaju.Za mene je citanje strast to je nesto sto se zivi sto se voli ili jesi ili nisi.
Citanje mi najvise pomaze kada osetim da sam nekako usamljen,kada me neko ne razume i kada sam tuzan.Citajuci a ponekad i pisuci pomazem sebi da dospem u neki virtuelni svet, svet gde je se moguce.Eto bas sada dok traju ovo dani tenisa u Australiji i gledajuci Anu Ivanovic sve sam zavisniji od nje i sve bih dao da mogu da se upoznam sa njom.I upravo tada kad shvatim da je to neizvodljivo nalazim utehu u citanju a ponekad i u pisanju.

Back