Zasto Bog ne unisti pakao ?

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako da ti ne saspem istinu u lice ? kako da ti ne kazem da si glup ko ******?

Nisi ni citao Novi Zavet a sers ko kamila.
tamo lepo pise : - Budite kao vas Otac na nebu.
Vredjas Boga i osudjujes ga ? Ti koji si niko i nista, suprotstavljas se Onom koji ni najmanje mrlje nema na sebi. KOji je apsolutno cist.

.

Da ja stvarno verujem da me neki Bog gleda i da me ceka nagrada za dobar zivot ne bi se ponasao kao ti :)

Kako da ti ne saspem istinu u lice ? kako da ti ne kazem da si glup ko ******?

Nisi ni citao Novi Zavet a sers ko kamila.
tamo lepo pise : - Budite kao vas Otac na nebu.
Vredjas Boga i osudjujes ga ? Ti koji si niko i nista, suprotstavljas se Onom koji ni najmanje mrlje nema na sebi. KOji je apsolutno cist.

I milion puta vam objasnim , vi opet.
Pa sta ste onda vi? Ajde sam reci.

Ja sam od onih koji stvaraju bogove, sinko. Od onih koji pišu svete knjige sa ciljem da prenesu poentu, koju takvi kao ti promaše skroz.

Naravno da sam čitao i stari i novi zavet. Samo što za razliku od tebe ja ne verujem u bajke. Prepoznajem njihovu vrednost, ali i dalje pravim razliku između njih i stvarnosti.

Ja sam od onih koji stvaraju bogove, sinko. Od onih koji pišu svete knjige sa ciljem da prenesu poentu, koju takvi kao ti promaše skroz.

Naravno da sam čitao i stari i novi zavet. Samo što za razliku od tebe ja ne verujem u bajke. Prepoznajem njihovu vrednost, ali i dalje pravim razliku između njih i stvarnosti.

Pa kako onda pises tolike gluposti ?*** :hahaha:

Poslednja izmena od moderatora:
"Sir, I admit your general rule,
That every poet is a fool.
But you yourself may serve to show it,
Every fool is not a poet."

Nije tako rajko

Niti je svaki pesnik pijanica
niti je svaka pijanica, pesnik.
To sto se drzis za flasu ne znaci da si to cim se predstavljas
jer ti nisi ono sto mislis da jesi
Ti si prosto, ono sto jesi.

Ne vise ono sto deklemujes
od onoga sto cinis.

Mislis da je negativac svako ko ne veruje u tvrdnje starih anonimnih knjiga ?

Не постоји анонимност у духовном, то треба да знаш.

"Нема тајни које се неће открити и обелоданити", а духовним видом, видиљиво је све што је Небеско, а ту не постоје тајне, нити било шта скривено, "јер је на небесима све записано". :)

"Нема тајни које се неће открити и обелоданити", а духовним видом, видиљиво је све што је Небеско, а ту не постоје тајне, нити било шта скривено, "јер је на небесима све записано". :)

Гледам у небо али, тамо нема ничега осим облака, по које птице и којег авиона.

Pa ti ne znas ni sta je pretnja jadnice. pa ti si teret sebi samome tako pun neznanja, gluposti i bezobrazluka.
Nisi svestan kakav teret na sebe tovaris.Mozes li ga nositi nesreco? ne mozes .
Samog sebe ces svojom gluposcu unistiti.Gluposcu i drskoscu.

Hulis na Boga a posle kukaj sto te nije spasao, nedotupavce! Pa koga briga za tebe takvog?

Pa ni sam ne maris sto na sebe tovaris patnju i nesrecan zivot, koji ni sam ne znas hoces li moci da trpis.

Dobro sinak, jesu li te na toj teologiji učili da vređaš sagovornika koji misli drugačije od tebe?

I ti to nebesko pismo naravno možeš da pročitaš ?

Sme ali nece do sudnjeg dana.

zato sto je dao rok coveku da se pokaje.

Ako bi sada unistio zlo, ne bi bilo coveku pokajanja, pa se ni on ne bi spasao.

Znači li to da bog neće da uništi zlo kako bi opravdao svoje postojanje ? Bez postojanja zla nema svrhe za postojanjem boga, jeli tako ?
On drži zlo na lancu praktično. Princip batine i šargarepe. Samo što ovde nigde ne vidim šargarepu.

Ako je bog stvorio sve postojeće, zašto je stvorio zlo ? Ako ne u svrhu našeg prevaspitavanja.

Pa ti nam dođeš kao nekakav prorok ?

E to je već nešto zanimljivo. Daj nam reci šta će na kraju biti, ko će pobediti bog ili đavo?

Netreba biti prorok za jednostavne i proste stvari. Samo treba da izađeš iz besvesti, kao i veliki broj ljudi u svetu. :)

Ako si svestan, da je "sve od Boga", onda trebaš razumeti sam sebe, i to što si napisao. :)

Ko će pobediti, je sasvim velika niskost svesti, zalutalost u besvest.
Postoji balans u životu, nauka, filozofija, koja je takoše po Božijoj Promisli. Znači, Bog apsolutno pobeđuje, u svakom pogledu, braneći svakog čoveka od zla đavolskog, ali ak osam čovek svojom tvrdoglavošću srlja u propast, pređe preko crte između dobra i zla, tu mu više Bog nemože pomoći.

Svoje verne, Bog jako dobro čuva. :)

Kad sam pomenuo nauku, zakoni fizike kao i ostala nauka ti potvrđuje sve što sam rekao. :)

Akcija - reakcija, inercija, itd... :)

Svako je donekle prorok, manje ili više. Zavisi od samog statusa ličnosti i okruženja u kojem živi, poreklo, i sa čime se sukobljava u životu.

Svako slovo, svaki znak, reč, delo, misao, itd, jeste proroštvo. :)

Poslednja izmena:

Back