Zasto Bog ne unisti pakao ?

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

LazaB

Iskusan
Poruka
6.887
Da je neko od nas mogao da zaustavi horore u Ausvicu, zar ne bi to uradili ?

Niko ne zasluzuje da gori vecno, cak ni najgore ubice, da ne pricam o ljudima koji nisu bili ubedjeni u odredjene price, zasto Bog jednostavno ne ugasi vatru u paklu i prekine sve ?

A ti si siguran da pakao postoji? :lol:

Ja sam siguran da ne postoji, pitanje je za vernike :)

- - - - - - - - - -

Pa da posle kukas zasto je to ucinio?
Mnogo si ti bistar. Sto bi se on mesao u vas posao?

Zasto bi kukao ako je nekome prekinuo muke? Pakao je njegov posao, on je stvorio svemir i pravila u njemu, on ima moc da prekine muke ljudi koji su tamo, tako da je odgovoran za to.

Kad budes tesko oboleo, bices siguran da postoji.

Postoje ljudi koji su tesko oboleli danas, to ne dokazuje da postoji mesto gde ljudi gore zauvek nakon smrti, mesas babe i zabe ;)

- - - - - - - - - -

Zato što zlo postoji.

Kad ne bi postojalo zlo, pakao bi bio nepotreban.

Po hriscanstvu u pakao idu i ateisti, iako su bili dobri za vreme zivota ( ne mogu da verujem da neko moze da veruje u takve gluposti ).

- - - - - - - - - -

Zato sto je to carstvo djavola. Bozje carstvo je Raj.

U pakao ides ako si duzan djavolu. da vratis dug.

Sve je Bozje, jer je sve stvorio.

Po hriscanstvu u pakao idu i ateisti, iako su bili dobri za vreme zivota ( ne mogu da verujem da neko moze da veruje u takve gluposti ).

To nije tačno, to ti je prodao kao priču neki lažni vernik, filistinac.

Bog ne pravi razliku među ljudima. Zamisli da Sv. Petar traži člansku kartu SNS-a za upis u Pakao. Aha, sakrio si, ti tamo, a ti tamo...to su izmislili ljudi, Crkve, posrednici i knjiženvnici;)

To nije tačno, to ti je prodao kao priču neki lažni vernik, filistinac.

Bog ne pravi razliku među ljudima. Zamisli da Sv. Petar traži člansku kartu SNS-a za upis u Pakao. Aha, sakrio si, ti tamo, a ti tamo...to su izmislili ljudi, Crkve, posrednici i knjiženvnici;)

Hrist je rekao da samo kroz njega ljudi mogu naci spasenje, svi ostali zavrsavaju u vecnom ognju, niko mi nije prodao pricu sam sam citao bibliju.

Postoje ljudi koji su tesko oboleli danas, to ne dokazuje da postoji mesto gde ljudi gore zauvek nakon smrti, mesas babe i zabe ;)

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Sve je Bozje, jer je sve stvorio.

Mozes li ti sta da zapamtis a ne da ti se ponavlja po sto puta?

1.Pakao ima i u coveku kao i oko coveka. Kao i Raj.
2.Ko je dobar ne ide u pakao , niti osudjuje Boga. Ko god to cini, dokazuje da je zao.
3.Bog je sve stvorio za dobro ali gresnici zloupotrebljavaju.

- - - - - - - - - -

A što ne uništi đavola koji je izvor sveg zla?

A sto mu ti grehom dajes zivot?

- - - - - - - - - -

Hrist je rekao da samo kroz njega ljudi mogu naci spasenje, svi ostali zavrsavaju u vecnom ognju, niko mi nije prodao pricu sam sam citao bibliju.

Tacno. Hrist je ljubav i samo se preko ljubavi moze naci spasenje.

Zato sto je to carstvo djavola. Bozje carstvo je Raj.

U pakao ides ako si duzan djavolu. da vratis dug.

ti si pokazao da ti je logika nedostupna ali hajd jedno pitanje...
djavo i bog bi trebalo da su u fazonu dzokera i betmena - dakle suparnici.
ako neko radi protivno od pravila koja namece bog, to bi trebalo da znaci da djavolu cini uslugu. zasto bi onda djavo kaznjavao tog lika?

Пакао не постоји, измишљено место као и кућа Деда Мраза на северном полу. Иначе преузето из моје Асатру религје Хелхејлм, али код мене у религији то није мучилиште већ место мистерије и магле.

Mozes li ti sta da zapamtis a ne da ti se ponavlja po sto puta?

1.Pakao ima i u coveku kao i oko coveka. Kao i Raj.
2.Ko je dobar ne ide u pakao , niti osudjuje Boga. Ko god to cini, dokazuje da je zao.
3.Bog je sve stvorio za dobro ali gresnici zloupotrebljavaju.

Znaci dobri ljudi koji nisu bili ubedjeni u tvrdnje hriscanstva i oni koji nikada nisu ni culi za hriscanstvo ne idu u pakao ?

Kojim grehom?Objasni mi šta je to greh.

Kad krsis bozje zapovesti.

- - - - - - - - - -

ti si pokazao da ti je logika nedostupna ali hajd jedno pitanje...
djavo i bog bi trebalo da su u fazonu dzokera i betmena - dakle suparnici.
ako neko radi protivno od pravila koja namece bog, to bi trebalo da znaci da djavolu cini uslugu. zasto bi onda djavo kaznjavao tog lika?

Takav mu poso. Bankarski.
Njemu je u interesu da od njega uzmes kredit ali sa kamatom.
Djavo ne stvara kao Bog.On pozajmljuje s kamatom.

Back