Gresi, raj i pakao

Sve je odredjeno.
Naravno ako se desi pa se covek pokaje
Ali ne permanentno, i namerno ziveti u grehu.
Isus nije umro da bismo mi mogli da zivimo u grehu.
znači dela su ipak bitna.. ne dobija se milost Božija i Isusova bezuslovno tj samim verovanjem, tako da možemo reći da Bog nije prema svima milostiv kao što je Apostol Pavle govorio

Ako je Gospod Isus Hrist njegovim raspećem i žrtvom platio za sve naše Grehe da li to znači da ćemo bez obzira na grehe koje smo činili, koje činimo i koje ćemo činiti, biti spašeni i otići u raj?
Da li je samo vera u Gospoda dovoljna a da naša dela i nisu toliko bitna?
Svi smo grešni i samim pokajanjem ćemo biti spašeni?
Evo ja napravim greh, naravno pokajem se jer mi radi savest i da li ću biti spašen?
Znam da ima ovde par poznavaoca Biblije pa bih voleo da mi kažu šta Biblija kaže na ovo.

Matej 12:36-37

Ali ja vam kažem da će za svaku nekorisnu riječ koju ljudi izgovore dati račun na Dan suda. Jer prema svojim riječima bit ćeš opravdan i prema svojim riječima bit ćeš osuđen.”
https://www.bible.com/hr/bible/1444/MAT.12.36-37.BKJ

Evo jednog citat od Isusa, jer ipak treba pripaziti ako si obraćen što govoriš. Druga stvar, recimo dobiješ na kripto milione i trošiš samo na sebe, kupuješ jahte, lamborginije, jedeš u skupocjenim restoranima. Ako si obraćen trošit ćeš svoj novac na propovijedanje Evanđelja, biblije i knjige za dijeljenje, razne misionske projekte, pomaganje siromašnih braće i sestara, pomaganje siromašnih, davati novac za građenje crkava i slično....Naravno da su i djela važna. Eh kad bi bilo ispravno to jeftino evanđelje, ja vjerujem u Isusa, a mogu raditi što hoću jer se spašavam po vjeri to bi željeli mnogi ali, ne ide to tako brate.....

znači dela su ipak bitna.. ne dobija se milost Božija i Isusova bezuslovno tj samim verovanjem, tako da možemo reći da Bog nije prema svima milostiv kao što je Apostol Pavle govorio
Ne.
Spasenje je besplatno.
Dela su produkt novorodjenja, i DS.
Spaseni imaju dela.
Ne da bi se spasili vec jer su spaseni.
Bez DS nema dela.
On to cini kroz nas ne mi.
Nisu nasa dela da bi se pohfalili.
Probaj da cinis dela da vidimo dokle ces stici?
Bez novo rodjenja nema dela.
A opet nisu nasa.

Spasenje je besplatno
to znači da ću biti spašen bez obzira na dela..

jbt zbunjuješ me..
Ниси никада читао Нови Завет ?
Сам си себе збунио.
Јак 2:14-26: "Каква је корист, браћо моја, ако неко каже да има веру, а не чини добра дела? Може ли га таква вера спасти? Ако су неки брат и сестра неодевени и ако оскудевају у свакодневној храни, а неко од вас им каже: „Желим вам све најбоље, угрејте се и наситите!“, а не дате им оно што је потребно њиховом телу, каква је корист од тога? Тако и вера, ако није спојена са делима, сама по себи је мртва. Иначе, неко би могао да каже: „Ти имаш веру, ја имам дела. Покажи ми своју веру без дела, а ја ћу ти по делима показати своју веру.“ Ти верујеш да постоји један Бог? Добро чиниш. Али и зли духови то верују и дрхте! Хоћеш ли доказ, залудни човече, да је вера без дела јалова? Зар наш отац Авра̂м није био делима оправдан приневши свога сина Исака на жртвеник? Видиш ли да је вера сарађивала са његовим делима, и да је вера по делима постала потпуна? Тако се испунило Писмо које каже: „Поверова Авра̂м Богу, па му је то урачунато у праведност“, и тако би назван Авра̂м „пријатељем Божијим“. Видите да човек не постаје праведан пред Богом само вером, него и делима. Исто тако, није ли се и Рахава, блудница, делима оправдала, тако што је угостила уходе и затим их упутила на други пут? Наиме, као што је тело без духа мртво, тако је и вера без дела̂ мртва."

1755288958231.png

Evo ja napravim greh, naravno pokajem se jer mi radi savest i da li ću biti spašen?
Znam da ima ovde par poznavaoca Biblije pa bih voleo da mi kažu šta Biblija kaže na ovo.
problem je sto se ne radi samo o ovom ili onom grehu, vec generalno, pa kada upitah jednog starog diskuta je li se pokajao, on rece da je to tesko, znaci da nije

a evo sta biblija, jevandjelje kaze

7 A kad vide (Jovan) mnoge fariseje i sadukeje gde idu da ih krsti, reče im: Porodi aspidini! Ko kaza vama da bežite od gneva koji ide?
8 Rodite dakle rod dostojan pokajanja.
9 I ne mislite i ne govorite u sebi: Imamo oca Avrama; jer vam kažem da može Bog i od kamenja ovog podignuti decu Avramu.
10 Već i sekira kod korena drvetu stoji; svako dakle drvo koje ne radja dobar rod, seče se i u oganj baca.

inace psalamist kaze, evo ti zacrveno sam opet najbitnije

Psaltir svetog proroka i cara Davida — Викизворник

Strah je Gospodnji čist, ostaje ... ima veliku nagradu. Ko će znati sve grehopade? od tajnih mojih očisti me, i od tuđih poštedi raba Tvoga: ako ne...

Spasenje je besplatno
to znači da ću biti spašen bez obzira na dela..

jbt zbunjuješ me..
radi se o prebracanju, imao si onakva, a sada imas ovakva dela, znaci ta razlika je bitna koliko si se TI promenio u odnosu na TEBE starog,a ne neko od NAS da sydi o TVOJIM delima kakva su ona

sad nisam zacrveneo, samo sam upotrebio CAPS LOCk

Ako je Gospod Isus Hrist njegovim raspećem i žrtvom platio za sve naše Grehe da li to znači da ćemo bez obzira na grehe koje smo činili, koje činimo i koje ćemo činiti, biti spašeni i otići u raj?

slijedjenje zadnjeg Bozijeg poslanika Muhammeda fakticki slijedis i Isusa, jer su na istoj vjeri bili, odbijes Muhammeda odbio si i Isusa, nema ti Raja.
nikakva te razapeca nemogu spasiti onda.

Nema ništa od toga. Al ako zaista veruješ u to što piše, onda spasenje su imali oni koji su umrli pre Kristova razapinjanja na križu.
Preživeli gresi do tog momenta su im obrisani, a dalje ako su činili grehe morali su sami da nađu način da ih poprave

Back