Zašto Bog dopušta zlo?

A gde kaze isys da mu se otac zove jehova.
Jedan je Bog Otac svima pa i njemu JHVH Jehova
u celoj Bibliji imas dokaze ko je jedini pravi Bog

Izlazak 3:15
Tada Bog još jednom reče Mojsiju:
„Ovako kaži Izraelovim sinovima: ’Jehova, Bog vaših praočeva, Bog Avrahamov, Bog Isakov
i Bog Jakovljev, poslao me je k vama.‘ To je moje ime doveka i to je moj spomen iz naraštaja u naraštaj

Psalms 83:18
Jovan 20 :17
Isus joj je rekao: „Nemoj me držati, jer još neću otići kod svog Oca. Idi kod moje braće i reci im: ’Odlazim kod svog Oca
i vašeg Oca, kod svog Boga i vašeg Boga.‘ “

znaci Isus nista nije specijalan jer i andjeli i drugi BOziji proroci su Boziji sinovi, pa cak biblija kaze i mi mozemo biti sinovi Boziji...

i sta je onda specijalno sa Isusom kao Bozijim sinom, de nam reci?
Jeste Isus Hrist scepcijalan jer je prvi stvoren i direktno, on je duhovno bice posebne vrste
iznad andjela
Sve ostalo je Bog Jehova stvarao preko Isusa
Kolosanima 1:14-15

Sinovi kada se kaze oznacava da smo svi Bozja deca ali su andjeli kao Bozji Sinovi iznad nas
kao sto je i Isus iznad andjela

Kolosanima 1:14-16
15 Он (Isus ) је slika nevidljivog Boga, prvenac svega sto je stvoreno.
16 Јеr је preko njega sve bilo stvoreno na nebesima i na zemlji, vidljivo i nevidljivo,
bilo da su to prestoli ili uprave ili poglavarstva ili vlasti.
Sve je stvoreno preko njega i za njega.
17 Оn je pre svega drugog i sve je preko njega postalo.

ili Kološanima 1:15 On je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno
prvorodjenac ili prvorodjeni

dakle tako kaze Bozja rec
jasno pise za Isusa da je
početak Božjih dela stvaranja
Otkrivenje 3:14
prvenac svega sto je stvoreno Kolosanima 1:15
a preko njega je sve ostalo stvoreno... Kolosanima 1:15

Jeste Isus Hrist scepcijalan jer je prvi stvoren i direktno, on je duhovno bice posebne vrste
iznad andjela
Sve ostalo je Bog Jehova stvarao preko Isusa
Kolosanima 1:14-15

Sinovi kada se kaze oznacava da smo svi Bozja deca ali su andjeli kao Bozji Sinovi iznad nas
kao sto je i Isus iznad andjela

16 Јеr је preko njega sve bilo stvoreno na nebesima i na zemlji, vidljivo i nevidljivo,

ili Kološanima 1:15 On je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno

koji ti je dokaz da je prvi stvoren?

koji ti je dokaz da je prvi stvoren?
dala sam Biblijske citate pa citaj
Pise prvorodjeni ili prvenac

dala sam Biblijske citate pa citaj
Pise prvorodjeni ili prvenac

sve si nevela ono sto Pavle pise, a nista tu ne kaze Isus za sebe. niti Bog.

Šta je Pavle učio drugačije od Hrista?
sve

Isus zabranio ukidanje starih zakona koje je i on licno slijedio i naredio da se slijede, i zabranio da iko to ukloni te zakone Mojsija....dodje Pavle nakon Isusa kojeg nikad nije sreo uzivo, niti je ikad ucio od njega uzivo....i proda ljudima foru da treba ukinuti stare zakone, i sa tim je on automatski stvorio novu vjeru zvano Hrscanstvo.

sve

Isus zabranio ukidanje starih zakona koje je i on licno slijedio i naredio da se slijede, i zabranio da iko to ukloni te zakone Mojsija....dodje Pavle nakon Isusa kojeg nikad nije sreo uzivo, niti je ikad ucio od njega uzivo....i proda ljudima foru da treba ukinuti stare zakone, i sa tim je on automatski stvorio novu vjeru zvano Hrscanstvo.
Hajde mi nađi jedan primer, da je bilo koji Apostol, nekon Hristovog vaznesenja, nastavio da živi prema Mojsijevom zakonu?

Hajde mi nađi jedan primer, da je bilo koji Apostol, nekon Hristovog vaznesenja, nastavio da živi prema Mojsijevom zakonu?

Djela apostolska , poglavlje 21

17 Kad smo stigli u Jeruzalem, braća nas primiše s radošću.
18 Sutradan Pavao ode s nama k Jakovu, gdje dođoše svi starješine.
19 Pozdravivši ih, Pavao im po redu izloži sve što je Bog učinio među poganima po njegovoj službi.
20 Kad su to čuli, slavili su Boga te mu rekoše: "Vidiš, brate, koliko ima tisuća vjernika među Židovima, i svi su revni za Zakon.
21 A o tebi su čuli da učiš sve Židove među poganima da otpadnu od Mojsija, govoreći im da ne obrezuju svoju djecu i da ne žive prema običajima.
22 Što da se učini? Sigurno će se čuti da si došao.
23 Učini dakle ovo što ti kažemo. Imamo četiri čovjeka koji su pod zavjetom.
24 Uzmi ih, obavi s njima obred očišćenja i podmiri njihov trošak da bi mogli obrijati glavu. Tako će svi doznati da nema ništa u onome što su čuli o tebi, nego da i sam živiš po Zakonu i da ga držiš.
25 A što se tiče pogana koji su povjerovali, mi smo im poslali svoju odluku da se klone mesa žrtvovanog idolima, krvi, udavljenoga i bluda."
26 Pavao tada uze te ljude, sutradan se s njima očisti, uđe u Hram te obznani kad će se navršiti dani očišćenja, to jest kad će se za svakoga od njih prinijeti žrtva.

27 Kad su sedam dana već istjecali, Judejci iz Azije opaze ga u Hramu, pobuniše sav narod i digoše na njega ruke
28 vičući: "Izraelci, u pomoć! Ovo je čovjek koji sve posvuda uči protiv naroda, Zakona i ovoga mjesta. Štoviše, i Grke je uveo u Hram i oskvrnuo ovo sveto mjesto."
29 Jer prije su bili vidjeli s njim u gradu Trofima iz Efeza pa su mislili da ga je Pavao uveo u Hram.
30 Sav se grad uskomešao, nastane strka te povukoše Pavla izvan Hrama. I odmah su vrata bila zatvorena.
31 Dok su ga nastojali ubiti, dođe vijest tribunu čete da je sav Jeruzalem u metežu.
32 On odmah uze vojnike i satnike pa sleti na njih. Kad oni ugledaše tribuna i vojnike, prestaše tući Pavla.
33 Tada tribun pristupi, uhvati Pavla i zapovjedi da ga se sveže s dva lanca te ga stade ispitivati tko je i što je učinio.
34 No iz mnoštva su jedni vikali jedno, a drugi drugo. Kako zbog buke nije mogao doznati ništa pouzdano, zapovjedi da ga odvedu u vojarnu.
35 Kad je bio na stubama, vojnici su ga morali nositi zbog silovitosti svjetine
36 jer je mnoštvo naroda išlo za njim i vikalo: "Smakni ga!"

Ovdje vidimo kako je Pavle docekan u Jeruzalemu, jer je propovjedao novu religiju koja nece imati Isusova ucenja

Isus kaze STROGO PRAVILO KOJE NIKO NE SMIJE UKIDATI:

Matej 5:17-18​

"Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti. Jer zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ni jedno slovo ni jedna crtica Zakona neće nestati dok se sve ne zbude."

Matej 5:19​

"Tko dakle ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedi, i tako nauči ljude, bit će najmanji u kraljevstvu nebeskom. A tko ih bude vršio i učio, taj će biti velik u kraljevstvu nebeskom."

A Pavle dodje ukine to:

Rimljanima 7:6​

"Ali sada smo oslobođeni od Zakona, umrijevši onome što nas je držalo, da služimo u novosti Duha, a ne po starom slovu."

Efežanima 2:15​

"...ukinuo je Zakon zapovijedi s njegovim propisima da u sebi stvori od dvoga jednog novog čovjeka uspostavljajući mir."

jer Pavao kaze da zeli da propovjeda neko novo evandjelje gdje nema Isusa, i njegove nauka

Rimljanima 15:20:

"Tako sam se trudio naviještati evanđelje, ali ne gdje je Krist već bio poznat, da ne bih gradio na temeljima drugih."

Hebrejima 6:1:

"Stoga, ostavimo početnički nauk o Kristu i uzmognimo prijeći na savršenstvo, ne postavljajući iznova temelja – obraćenje od mrtvih djela i vjeru u Boga."

Pavao kaze da laze narod , opisuje sebe kao lazova:
Rimljanima 3:7:
"Ako se, naime, mojom laži obilježila Božja istina na slavu njegovu, zašto se onda još i ja kao grešnik sudim?"

ovdje Pavao se otkriva i kaze da laze narod da bi ih pridobio, znaci covjek se sluzi lazima da bi provpovjedao novu religiju koju planira stvoriti, i tako nastade Hrscanstvo, koje veze nema nikakve sa Isusovom naukom, a to neuki hrscani su progutali bez imalo vode, onako na suho...

Cak pavao otkriva njegove lazne taktike kako da pridobije mase

Korinćanima 9:20-22​

"I postadoh Židovima kao Židov da pridobijem Židove; onima pod Zakonom kao onaj pod Zakonom – premda ja nisam pod Zakonom – da pridobijem one pod Zakonom; onima bez Zakona kao onaj bez Zakona – premda nisam bez Božjega Zakona, nego sam pod Kristovim zakonom – da pridobijem one bez Zakona. Slabima postadoh slab da pridobijem slabe. Svima postadoh sve da pošto-poto neke spasim."
znaci Pavle doslovno kaze , ja sam vam vuk u jagnjecoj kozi

Isus ga je najavio u ovom stihu:

Matej 7:15​

"Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem ruhu, a iznutra su grabežljivi vukovi."

i zato Bog u Kuranu naziva Hrscane zalutalim narodom kojem treba uputa, koji su izgubili kompas, naredjuje Bog hrscanima uKuranu da se prikljuce muslimanima u slijedjenu Isusa Hrista i svih ostalih bozijih poslanika....i ostave se nauke Pavla.

Djela apostolska , poglavlje 21

17 Kad smo stigli u Jeruzalem, braća nas primiše s radošću.
18 Sutradan Pavao ode s nama k Jakovu, gdje dođoše svi starješine.
19 Pozdravivši ih, Pavao im po redu izloži sve što je Bog učinio među poganima po njegovoj službi.
20 Kad su to čuli, slavili su Boga te mu rekoše: "Vidiš, brate, koliko ima tisuća vjernika među Židovima, i svi su revni za Zakon.
21 A o tebi su čuli da učiš sve Židove među poganima da otpadnu od Mojsija, govoreći im da ne obrezuju svoju djecu i da ne žive prema običajima.
22 Što da se učini? Sigurno će se čuti da si došao.
23 Učini dakle ovo što ti kažemo. Imamo četiri čovjeka koji su pod zavjetom.
24 Uzmi ih, obavi s njima obred očišćenja i podmiri njihov trošak da bi mogli obrijati glavu. Tako će svi doznati da nema ništa u onome što su čuli o tebi, nego da i sam živiš po Zakonu i da ga držiš.
25 A što se tiče pogana koji su povjerovali, mi smo im poslali svoju odluku da se klone mesa žrtvovanog idolima, krvi, udavljenoga i bluda."
26 Pavao tada uze te ljude, sutradan se s njima očisti, uđe u Hram te obznani kad će se navršiti dani očišćenja, to jest kad će se za svakoga od njih prinijeti žrtva.

27 Kad su sedam dana već istjecali, Judejci iz Azije opaze ga u Hramu, pobuniše sav narod i digoše na njega ruke
28 vičući: "Izraelci, u pomoć! Ovo je čovjek koji sve posvuda uči protiv naroda, Zakona i ovoga mjesta. Štoviše, i Grke je uveo u Hram i oskvrnuo ovo sveto mjesto."
29 Jer prije su bili vidjeli s njim u gradu Trofima iz Efeza pa su mislili da ga je Pavao uveo u Hram.
30 Sav se grad uskomešao, nastane strka te povukoše Pavla izvan Hrama. I odmah su vrata bila zatvorena.
31 Dok su ga nastojali ubiti, dođe vijest tribunu čete da je sav Jeruzalem u metežu.
32 On odmah uze vojnike i satnike pa sleti na njih. Kad oni ugledaše tribuna i vojnike, prestaše tući Pavla.
33 Tada tribun pristupi, uhvati Pavla i zapovjedi da ga se sveže s dva lanca te ga stade ispitivati tko je i što je učinio.
34 No iz mnoštva su jedni vikali jedno, a drugi drugo. Kako zbog buke nije mogao doznati ništa pouzdano, zapovjedi da ga odvedu u vojarnu.
35 Kad je bio na stubama, vojnici su ga morali nositi zbog silovitosti svjetine
36 jer je mnoštvo naroda išlo za njim i vikalo: "Smakni ga!"

Ovdje vidimo kako je Pavle docekan u Jeruzalemu, jer je propovjedao novu religiju koja nece imati Isusova ucenja

Isus kaze STROGO PRAVILO KOJE NIKO NE SMIJE UKIDATI:

Matej 5:17-18​

Matej 5:19​

A Pavle dodje ukine to:

Rimljanima 7:6​

Efežanima 2:15​

jer Pavao kaze da zeli da propovjeda neko novo evandjelje gdje nema Isusa, i njegove nauka

Rimljanima 15:20:

Hebrejima 6:1:

Pavao kaze da laze narod , opisuje sebe kao lazova:
Rimljanima 3:7:

ovdje Pavao se otkriva i kaze da laze narod da bi ih pridobio, znaci covjek se sluzi lazima da bi provpovjedao novu religiju koju planira stvoriti, i tako nastade Hrscanstvo, koje veze nema nikakve sa Isusovom naukom, a to neuki hrscani su progutali bez imalo vode, onako na suho...

Cak pavao otkriva njegove lazne taktike kako da pridobije mase

Korinćanima 9:20-22​

znaci Pavle doslovno kaze , ja sam vam vuk u jagnjecoj kozi

Isus ga je najavio u ovom stihu:

Matej 7:15​

i zato Bog u Kuranu naziva Hrscane zalutalim narodom kojem treba uputa, koji su izgubili kompas, naredjuje Bog hrscanima uKuranu da se prikljuce muslimanima u slijedjenu Isusa Hrista i svih ostalih bozijih poslanika....i ostave se nauke Pavla.
Ne mogu da seckam deo po deo pa ću ti odgovoriti sve odjednom...pre svega jer je besmisleno sve ovo što si naveo...no dobro, imaš pravo na svoje gledište...

Ako si Ti u pravu i Hrist ne ukida ništa iz Mojsijevog zakona (kao što kaže i najmanje title) gde nestade oko za oko, zub za zub...Jel' sam Hrist ide preko toga pa kaže...okreni obraz...a ne vrati istom merom...?!
Da ne nabrajam sve...dovoljno je ovo...

Ti ideš tim stavom da je rulja na čelu sa verskim vođama u pravu a Pavle Ne...mislim na trenutak kada ga optužuju...
Kaže li Pavle da je Hrist živ a ovi kažu da nema vaskrsenja...pa ga između ostalog i za to optužuju...I ko brani Hrista On ili oni?
Pa iste te verske vođe koje su ubile onda Hrista...sada ponovo huškaju narod na Hristovog izaslanika Pavla...
Zato je sve što navodiš besmisleno...

Sa druge strane i Pavle se u svojoj misionarskoj službi poziva na zakon...baš kao i Hrist.
Pa i ja kažem da ni jedan i drugi nisu ništa ukinuli, nego da ti ne razumeš o čemu govore...
I prvi i drugi zavet sa Bogom, prema prvoj zapovesti se temelji na zakonu savesti i srca...a ne na nekom formalnom propisu na papiru...

Najjednostavnije da ti bude...zakon se u srcu piše i ispunjava...

Poslednja izmena:
Jedan je Bog Otac svima pa i njemu JHVH Jehova
u celoj Bibliji imas dokaze ko je jedini pravi Bog
Čak i ja okoreli ateista znam da u bilbiji nikad ali nikad nije spominjan jedan bog (jednina) već se priča u množini (bogovi) uvek. bilbija koju čitaš je loše prevedena i toliko je prepisivana da je i mali muja nešto dodao u nju. Zamisli ceo svoj život posvetiš bajci, omfg.

Čak i ja okoreli ateista znam da u bilbiji nikad ali nikad nije spominjan jedan bog (jednina) već se priča u množini (bogovi) uvek. bilbija koju čitaš je loše prevedena i toliko je prepisivana da je i mali muja nešto dodao u nju. Zamisli ceo svoj život posvetiš bajci, omfg.
Tvoja reč protiv Hristove...
Zašto bih pre tebi verovao nago Hristu?

Jovan 17
3. А ово је живот вечни да познају Тебе јединог истинитог Бога, и кога си послао Исуса Христа.

Ne mogu da seckam deo po deo pa ću ti odgovoriti sve odjednom...pre svega jer je besmisleno sve ovo što si naveo...no dobro, imaš pravo na svoje gledište...

Ako si Ti u pravu i Hrist ne ukida ništa iz Mojsijevog zakona (kao što kaže i najmanje title) gde nestade oko za oko, zub za zub...Jel' sam Hrist ide preko toga pa kaže...okreni obraz...a ne vrati istom merom...?!
Da ne nabrajam sve...dovoljno je ovo...

Ti ideš tim stavom da je rulja na čelu sa verskim vođama u pravu a Pavle Ne...mislim na trenutak kada ga optužuju...
Kaže li Pavle da je Hrist živ a ovi kažu da nema vaskrsenja...pa ga između ostalog i za to optužuju...I ko brani Hrista On ili oni?
Pa iste te verske vođe koje su ubile onda Hrista...sada ponovo huškaju narod na Hristovog izaslanika Pavla...
Zato je sve što navodiš besmisleno...

Sa druge strane i Pavle se u svojoj misionarskoj službi poziva na zakon...baš kao i Hrist.
Pa i ja kažem da ni jedan i drugi nisu ništa ukinuli, nego da ti ne razumeš o čemu govore...
I prvi i drugi zavet sa Bogom, prema prvoj zapovesti se temelji na zakonu savesti i srca...a ne na nekom formalnom propisu na papiru...

Najjednostavnije da ti bude...zakon se u srcu piše i ispunjava...

ali taj isti Pavle za sebe kaze da je lazov, i znaci ti ces vjerovati lazovu ???

Back