Zašto Bog dopušta zlo?

U Bibliji jasno pise da je Sotona iskusavao Jova a ne Bog.

Jakov 1

12 Srećan je čovek koji istraje u kušnji, jer kad stekne Božje priznanje*, primiće nagradu* – život koji je Jehova* obećao onima koji ga vole.

13 Kad je u kušnji, neka niko ne govori: „Bog me iskušava.“ Jer niko ne može iskušavati Boga zlim stvarima niti on ikoga zlom iskušava.

14 Nego svakoga iskušava njegova želja tako što ga vuče i mami.

15Zatim želja, kad postane plodna*, rađa greh, a greh, kad se učini, donosi smrt.

žali se koliko hoćeš ali pitaću tog koji briše koji je razlog.

jehova iskušava avrama i jova.
Sta ti pises kada ti brisu? Nisam ni videla sta pitas
verovatno neke jeresi pises kao i sada

Jova iskusava Satana Djavo tako pise u Bibliji

A Sto se tice Avrama to je bio ispit vere.

Kako mozes da izjednacavas Stvoritelja univerzuma Jedinog pravog Boga JHVH Jehovu
i njegovog neprijatelja palog andjela??
Kako mozes da pitas tako nesto to je jeres sto pises

satana je zavrsio svoju misiju na zemlji i ide u obecanju kaznu poslije zajedno sa nevjernicima da bude mucen.
dd2d2e7f6959675c0ec52bffe43e9f3a--tears-of-joy-smiley-faces.jpg

Sta ti pises kada ti brisu? Nisam ni videla sta pitas
verovatno neke jeresi pises kao i sada

Jova iskusava Satana Djavo tako pise u Bibliji

A Sto se tice Avrama to je bio ispit vere.

Kako mozes da izjednacavas Stvoritelja univerzuma Jedinog pravog Boga JHVH Jehovu
i njegovog neprijatelja palog andjela??
Kako mozes da pitas tako nesto to je jeres sto pises
prvo to nije jedini bog već sin svevišnjeg.
drugo avrama kuša da zakolje sina
treće govori bratu (izaziva ga) da je jov njemu veran i govori bratu da radi s njim šta oće, što je i gori slučaj nego avramov.

Ma jahva je sin a oca jahvinog niko nije video nit ce ga videti.Jahva tj isys kaze jasno.
Jehova je Bog JHVH Stvoritelj univerzuma tako kaze Biblija
A Isus Hrist je Bozji Sin.

zlazak 6:2,3

2 Bog je zatim rekao Mojsiju: „Ja sam Jehova. 3 Javljao sam se Avrahamu, Isaku i Jakovu kao Svemoćni Bog, ali im se nisam objavio svojim imenom Jehova.

KJ21
3 And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob by the name of God Almighty, but by My name Jehovah was I not known to them.

DARBY
2 And God spoke to Moses, and said to him, I am Jehovah.
3 And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob, as the Almighty God; but by my name Jehovah I was not made known to them.

logicki jeste - KUSAC
Твојом Логиком јесте, али духовно (надумно) није...

Кушач је само ђаво, јер Бог никог не искушава, већ сопствена људска жеља воли да окуси зло...

Окусити нешто тј. окушати код Бога и ђавола није исто... Бог те испитује да ли си још подложан злу, а ђаво те куша жељом којој си му наклоњен...Жеља је та која ствара окусавање тј. окушење нечег, ко Ева што је појела смокву јер јој се хтело против памети...

Дакле то тебе је шта чеш окусти (бити искушан, тј. изједен), добро (врлину) или зло, ту те ни Бог ни ђаво не окушавају тим што већ није у теби самом злу наклоњено...

kada bi Bog postojao možda bi i mogao da spreči zlo, a ovako ... :nono3:
Спречава Бог милијарде зала, него не примећујеш...

КАд се зло накупи, Бог му пусти да се разлије и испразни проливањем по носиоцима зла, ко чашу вина кад проспеш по себи кад не пазиш или преточиш

Бог те испитује да ли си још подложан злу,
Bog zna sve, nema sta da ispituje, a generalno si ti u pravu, problem je sto razvodnjavas sve, tj, relativizujes, i to sa srpskim [kusanje, jedenje hrane], na kraju ce da ispadne da sam na iskusenju sto ne smem masno ili alkoholol da okusim, a ja...
tebi nje žao a ona moli tog kušača da te sprži :confused:
ja znam da ti mislis da ja varam, samo jos da me neko i u kradji ulovi, i onda sam gotov

ja mislim da ste vi neozbiljni, ponekad se potrudite, ali nije to dovoljno za moj ukus/okus/okusavanje ozbiljnosti

de sam to rekao sem da nas dvojica nismo pravoslavni hrišćani
pa evo sad si rekao, jer ja sam bar 10x rekao da ja jesam pravoslavan, a nikad neke druge vere bio, niti planiram da menjam, jer nece niko da radi isto sto i ja, pa nisam onda lud da ga priznam, pravoslavlje je ipak najdalje od laznog otkrivenja od svih - nadji mi ti hriscansku denominaciju koja ga odbacuje i ja cu da budem njihov odmah... ja sam trazio ali nema, svi su se predomlsili i luter i kalvin kazu, e pa izvini ti, to su se oni malko zayebali, mi sada volimo apokalipsu... okey onda, ko i vas ..., mislim se ja, ne poznajemo se

Poslednja izmena:

Back