Zašto Bog dopušta zlo?

Biblija kaze da Bog nikoga ne iskusava.

a sta mislis mozda da malo jace naucis bibliju prije nego se upustis u diskusije

Knjiga Ponovljenog Zakona 8:2:

„Sjeti se cijelog puta kojim te Gospod, Bog tvoj, vodio ovih četrdeset godina po pustinji, da bi te ponizio i iskušao, da bi otkrio što ti je u srcu, hoćeš li držati njegove zapovijedi ili ne.“

Knjiga o Jobu 23:10:

„Ali On zna moj put, kad me iskuša, izać ću kao zlato.“

Psalam 66:10-12:

Jer ti nas iskuša, Bože, pretopi nas kao srebro što se topi. Pustio si da nam uđe u mrežu, stavio si breme na leđa naša… ali nas izvede na obilje.“

a sta mislis mozda da malo jace naucis bibliju prije nego se upustis u diskusije

Knjiga Ponovljenog Zakona 8:2:

Knjiga o Jobu 23:10:

Psalam 66:10-12:
Znam odlicno ne brini
jedno je kada Bog nekoga ispituje a drugo je

da Iskusenje da gresimo ne potice od Boga nego od Sotone Djavola.

Biblija jasno kaže da Bog nije kriv za ljudsku patnju.

Jakov 1:13

„Kad je u kušnji, neka niko ne govori: ’Bog me iskušava.‘ Jer se Bog ne može iskušavati zlim stvarima niti on ikoga zlom iskušava“

evo na to sam mislila...

Matej 4:1

Tada je duh* odveo Isusa u pustinju, gde ga je Đavo iskušao.

A sto se tice Jova on je pogresno mislio da ga Bog kusa a umesto toga Djavo ga je iskusavao..
Jov 2 :7 Tako je Satana otišao od Jehove* i učinio da Jovu izbiju bolni čirevi+ od glave do pete.

Poslednja izmena:
Biblija nas uci kako Bog na mudar nacin resava problem zla.

Mnogi se pitaju zasto Bog vec nije unistio zlo i zasto toliko dugo ceka?

Iz Starog zaveta mozemo nauciti i videti kako je Bog u prethriscansko doba
resavao problem zla...
U Potopu je najpre unistio zao svet tog doba i spasio samo pravednike Noja i njegovu porodicu..

Zatim je unistavao narode koji su odstupili od Boga,
Sodomu i Gomoru je kaznio i unistio zbog zla koji su cinili u njima...

Ali to je sve bilo privremeno...
Bog je odmah nakon sto su ljudi zgresili nasao nacin na koji ce resiti taj problem,
I nacin na koji ce RESITI PROBLEM ZLA ZAUVEK

Nama je ovaj perood cekanja da Bog unisti zlo predugacak.

Njemu nije pred Bogom je nasih 1000 god jedan dan.
Tako da u sedmom smo danu.

A ocigledno da mora tako jer je Bog savrsen pa je to njegovo resenje savrseno.
Mora tako da bi zlo UNISTIO ZAUVEK.
U Armagedonu najpre Bog cisti Zemlju od zla i unistavla sve zle ljude,
nakon Armagedona uzrocnike zla - Sotonu i Demone ce onesposobiti da deluju 1000 god i nakon toga ih ZAUVEK UNISTAVA.
Nakon toga ZLO NECE VISE NIKADA POSTOJATI.
a
Znam odlicno ne brini

„Kad je u kušnji, neka niko ne govori: ’Bog me iskušava.‘ Jer se Bog ne može iskušavati zlim stvarima niti on ikoga zlom iskušava“

evo na to sam mislila...

Razlicita vidjenja koja ti pokusavas izjednaciti da su ista.

Znam odlicno ne brini

evo na to sam mislila...

A sto se tice Jova on je pogresno mislio da ga Bog kusa a umesto toga Djavo ga je iskusavao..
Jov 2 :7 Tako je Satana otišao od Jehove* i učinio da Jovu izbiju bolni čirevi+ od glave do pete.

Bog ne iskusava samo u patnji, nego i u dobru....

ako ne iskusava Bog , ko to onda iskusava , satana Jel, a zasto ce satana da iskusava?

Bog ne iskusava samo u patnji, nego i u dobru....

ako ne iskusava Bog , ko to onda iskusava , satana Jel, a zasto ce satana da iskusava?
Jednstavno je.
Cilj Satane je da navede coveka na greh i da ga tako odvoji od Boga,
da ga odvede u unistenje.

Otkrivenje 12

Otkrivenje12:9 “I bio zbacen veliki zmaj, prazmija, koji se zove Djavo Satana , koji zavodi ceo svet. Bio je bacen na zemlju, a sa njim su bili zbaceni i njegovi andjeli.”

Otkrivenje 12:12 “Zato veselite se nebesa i vi koji prebivate na njima. Tesko vama zemljo i more, je rje Djavo sisao k vama, veoma gnevan, znajuci da ima malo vremena!”

Poslednja izmena:
Jednstavno je.
Cilj Satane je da navede coveka na greh i da ga tako odvoji od Boga,
da ga odvede u unistenje.

Brkas stvari, iako je tacno to sto si napisala i to jeste cilj satane,ali to nije iskusenje, satana ne iskusava, onaj ko iskusava je onaj ko ti sudi poslije na osnovu iskusanog, a to je Bog a ne satana, satana je samo boziji instrument sa kojim iskusava u zlu covecanstvo. A satana nece ni tebi ni meni suditi na sudnjem danu....nego satana je zavrsio svoju misiju na zemlji i ide u obecanju kaznu poslije zajedno sa nevjernicima da bude mucen.

Brkas stvari, iako je tacno to sto si napisala i to jeste cilj satane,ali to nije iskusenje, satana ne iskusava, onaj ko iskusava je onaj ko ti sudi poslije na osnovu iskusanog, a to je Bog a ne satana, satana je samo boziji instrument sa kojim iskusava u zlu covecanstvo. A satana nece ni tebi ni meni suditi na sudnjem danu....nego satana je zavrsio svoju misiju na zemlji i ide u obecanju kaznu poslije zajedno sa nevjernicima da bude mucen.
U Bibliji jasno pise da Satana iskusava.

U Mateju 4 pise za Satanu Djavola da je Kušač

1Tada je duh* odveo Isusa u pustinju, gde ga je Đavo iskušao.
2 Nakon što je postio 40 dana i 40 noći, ogladneo je.
3Tada je došao Kušač i rekao mu: „Ako si Božji sin, reci ovom kamenju da postane hleb.“
4 A on mu je odgovorio: „Pisano je: ’Čovek ne živi samo od hleba, nego i od svake reči koja izlazi iz Jehovinih* usta.‘ “

Ne iskusava Bog direktno,nego koristi Satanu da iskusa.....

Nece tebi bog ubaciti ideju da se drogiras nego satana...samim tim Bog je pustio satanu na tebe i na mene da nas Bog iskusa, a satana inicira ljude na zlo

Ne iskusava Bog direktno,nego koristi Satanu da iskusa.....

Nece tebi bog ubaciti ideju da se drogiras nego satana...samim tim Bog je pustio satanu na tebe i na mene da nas Bog iskusa, a satana inicira ljude na zlo
Bog ne iskusava nego Satana

tako pise u Bibliji i tako je... vec sam navela citat

3Tada je došao Kušač i rekao mu: „Ako si Božji sin, reci ovom kamenju da postane hleb.“
4 A on mu je odgovorio: „Pisano je: ’Čovek ne živi samo od hleba, nego i od svake reči koja izlazi iz Jehovinih* usta.‘ “

TI bi mucio nevjernike ?
Onda kad dodje odmazda i muce vjernike poput tebe plačete ko mala djeca.

Bog ne iskusava nego Satana

tako pise u Bibliji i tako je... vec sam navela citat

Ali to u bibliji nije logicki tacno, dzaba sto mi postiras kad nema smisla.

Profesor iskusava jer sudi i ocjenjuje studente, nagradjuje ili kaznjava

Bog iskusava u dobru i u zlu preko satane, bog sudi i ocjenjuje, znaci nagradjuje ili kaznjava.

Satana navodi na zlo ali ne iskusava, jer satana nema moc ocjenjivanja sudjenja nagrade i kazne, satanina funkcija da poziva u zlo i tu se sva njegova funkcija zavrsava.....

TO znaci satana na iskusava....on samo poziva u zlo. A Bog iskusava da se pokaze da li ces raditi dobro ili zlo, drugim rijecima koga ces slijediti boga ili satanu.

Bog ima moc da kazni i nagradi, samim tim iskusava

Satana nema moc da nagradi i kazni, samim ti m ne iskusava

Ali to u bibliji nijd logicki tacno, dzaba sto mi postiras kad nema smisla.

Profesor iskusava jer sudi i ocjenjuje studente, nagradjuje ili kaznjava

Bog iskusava u dobru i u zlu preko satane, bog sudi i ocjenjuje, znaci nagradjuje ili kaznjava.

Satana navodi na zlo ali ne iskusava, jer satana nema moc ocjenjivanja sudjenja nahrade i kazne, satanina funkcija da piziva u zlo i tu se sva njegova funkcija zavrsava.....

TO znaci satana na iskusava.
tacno je to sto je iz Biblije je istina

Bog moze da dopusti zlo a Sotona iskusava.
Sotona Iskusavanjem navodi ljude na Zlo.
Bog je ljubav ne moze to raditi.

Elaboriraj argumentovano i dokazi da grijesim a da si ti u pravu
Argumentovala sam ti Biblijskim citatima gde pise da je Djavo Kusac.
I da Bog ne iskusava.

Argumentovala sam ti Biblijskim citatima gde pise da je Djavo Kusac.
I da Bog ne iskusava.

TI covece kao da ne razmisljas svojom glavom...

Kako ce te Satana iskusavati kada on ne ocjenjuje nas niti nam sudi niti kaznjava niti nagradjuje..

Ako moja funkcija u drustvu da reklamiram drogu, i promovisem to u jednom drustvu, ja pozivam u zlo, ali ne iskusavam kada dijelim papire gdje promovises drogu kao nesto pozitivno nevazno o steti koju mogu prouzrokovati....pozivanje u zlo nije iskusavanje.

Kako to ne shvatas nije mi jasno???

TI covece kao da ne razmisljas svojom glavom...

Kako ce te Satana iskusavati kada on ne ocjenjuje nas niti nam sudi niti kaznjava niti nagradjuje..

Ako moja funkcija u drustvu da reklamiram drogu, i promovisem to u jednom drustvu, ja pozivam u zlo, ali ne iskusavam kada dijelim papire gdje promovises drogu kao nesto pozitivno nevazno o steti koju mogu prouzrokovati....pozivanje u zlo nije iskusavanje.

Kako to ne shvatas nije mi jasno???
Ti ne razmisljas kako treba ocigledno...

Bog nikoga ne iskusava.

Back