Zašto Bog dopušta zlo?

Ocigledno ne razumes Bozju rec
Čak i ja okoreli ateista znam da u bilbiji nikad ali nikad nije spominjan jedan bog (jednina) već se priča u množini (bogovi) uvek. bilbija koju čitaš je loše prevedena i toliko je prepisivana da je i mali muja nešto dodao u nju. Zamisli ceo svoj život posvetiš bajci, omfg.
Pa eto vidis da ne znas.
Uvek pise Bog a ne bogovi
I BOG STVORI nebo i zemlju...
Otvori Bibliju

Kako kada je rekao da neće nestati ni jedne title iz zakona...kako sad ukida?

Ja vidim da ukida sve što je po telu i da ono što je po duhu ostavlja i čak ga nadopunjuje zakonom ljubavi i čistog srca...

Ja vidim da ukida sve što je po telu

gdje ukida

Matej 5:17-18​

"Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti. Jer zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, neće nestati ni jednog slovca ni jedne crtice iz Zakona dok se sve ne dogodi."

Matej 5:19-20​

"Tko, dakle, ukine jednu od ovih najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom. A tko ih bude vršio i naučavao, taj će biti velik u kraljevstvu nebeskom. Jer kažem vam, ako vaša pravednost ne bude veća nego pravednost pismoznanaca i farizeja, ne, nećete ući u kraljevstvo nebesko."

i ti nakon ovog teksta kazes da je isus ukinuo, a jasno kaze

"Tko, dakle, ukine jednu od ovih najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom.

Vi ste stvarno narod u zabludi, znaci ocito nesto pise sto je isus rekao a vi mu kontru pucate....nije cudo sto vas bog naziva zalutalim narodom

gdje ukida

Matej 5:17-18​

Matej 5:19-20​

i ti nakon ovog teksta kazes da je isus ukinuo, a jasno kaze

"Tko, dakle, ukine jednu od ovih najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom.

Vi ste stvarno narod u zabludi, znaci ocito nesto pise sto je isus rekao a vi mu kontru pucate....nije cudo sto vas bog naziva zalutalim narodom
Zašto ideš u krug?

Jel' ti rekoh da kaže da nema više oko za oko i zub za zub, nego da okreneš obraz?

Zar nije ukinuo tu zapovest oko za oko?
I ti me pitaš gde je i šta ukinuo...

Jel' oprostio bludnici koja po zakonu zaslužuje kamenovanje?

Zašto krši zakon?

Treba li još primera?

Zašto ideš u krug?

Jel' ti rekoh da kaže da nema više oko za oko i zub za zub, nego da okreneš obraz?

Zar nije ukinuo tu zapovest oko za oko?
I ti me pitaš gde je i šta ukinuo...

Zašto krši zakon?

Treba li još primera?

taj stih je dokazano ljudska korupcija, umetnuto daleko kasnije

Zašto krši zakon?
On moze samo da promijeni ono sto Bog mu naredi da promijeni.

ali nigdje ne pise da je sav zakon izmijenio ili ukinuo, i nemoj to sada da impliciras ovdje ako parcijalno nesto promijeni, ne znaci da je sav zakon ukinut.

Poslednja izmena:
On moze samo da promijeni ono sto Bog mu naredi da promijeni.

ali nigdje ne pise da je sav zakon izmijenio ili ukinuo, i nemoj to sda impliciras ovdje ako parcijalno nesto promijeni, ne znaci da je sav zakon ukiukinut
Tako je slažem se.
Ali je činjenica da je promenio mnoge stvari...tačnije rečeno ukinuo...

Mojsijev zakon je imao...ako se ne varam...preko 800 odredbi...sve ono što se ne tiče duha, već tela je ukinuo...
Nema više greha koji zaslužuje smrt, već Onom ko se brat zove po veri treba bezbroj puta da oprostiš...
Jasno je rekao...kakvom merom praštamo/sudimo takvom merom će nam se suditi...
Pa uzmi sad pa prebroj za šta je sve po Mojsiju išla i morala smrtna kazna...po Hristu ne mora, već moramo da oprostimo...logično jer smo svi grešni...
Šta je to nego ukidanje i menjanje zakona...

Nije naše...od Hrista i po Hristu da sudimo, već da praštamo...a Hrist je jedini sudija koji će suditi kada dođe vreme...
Zato imaš isključenje iz verske/bratske zajednice po Hristu, ukoliko prestupnik ne želi da se pokaje i promeni...
Po Mojsiju takve je trebalo ubiti...

Da nedužnih...nadam se da si me razumeo...

Back