ZAŠTO BAŠ TO?

Ajde sad i ovdje budi precizan: Kako jehovini svjedoci nazivaju one koji su jehovini svjedoci a kako nazivaju one koji nisu jehovini svjedoci?
Nazivaju ih onako kako ih je Hrist oslovio...
Onaj ko se protivi JS i sa druge strane pripada nekoj drugoj verskoj organizaciji je isključen i sa takvim se i ne jede i ne pije...onaj ko se drži Biblijskog učenja i ako nije aktivan JS, se samo trenutno udaljio od Jehove. Sa njim se pozdravlja, dok samo starešine sa njim komuniciraju. Tako je iz ugla JS.
A ja ti kažem iz mog ugla, ako nisam protiv njih sa njima sam.

Ja znam što Pavao uči kako se spašavaju oni koji poznaju Zakon a kako oni koji ne poznaju Zakon nego ga nalaze u sebi. I također znam što je Pavao znao kad je rekao da u spasenje privi ulazi Židov pa onda Grk. Temeljem toga i temeljem Jehovinih starozavjetnih izjava i Isusovih izjava ja znam kako se trebam odnositi prema Židovima. A ta Pavlova izjava je u proturječnosti sa tvojim pokušajima osporavanja mene. No tebe to nije sram.
Jel' ti pokazah stih da je svako ko je Hristov...automatski ''seme Avramovo''...

Nisu to samo Jevreji i ti sam ti pokazao. Tako da ja svakog ko priznaje srcem Hrista i seje ljubav oko sebe... Blagosiljam kao seme Avramovo.
Bog spašava sve koji to budu zaslužili po svojoj savjesti iako nepoznavajući Pismo, i po savjesti nakon upoznavanja biblijskog proroštva.

To je tvoj brezobrazluk i zmijski jezik laži da ja nešto omalovažavam. Ja sam biblijom dokazao kakav je prvenstveni status Židova pred Bogom i uloga koju su dobili i koju će realizirati početkom milenijuma. Ti ćeš otići u prokletstvo prije početka milenija jer proroštva jasno govore kako će se preživjeli svijet odnositi prema Izraelu i Jeruzalemu nakon harmagedona. Ti se ne želiš tako odnositi prema Izraelu i zato nećeš niti imati prilike da se pokloniš Izraelu i Onom koji će u Jeruzalemu stolovati.
Nikom ja nikad se neću pokloniti osim Bogu. I ni sam Bog mi ne traži da se nekom klanjam...
Ni u jednom trenutku ja tebe ne želim da omalovažavam...kao ti mene.
Samo iznosim svoje mišljenje koje se u biti razlikuje od tvog. Ti kažeš da su Jevreji po telu i kuješ ih u zvezde...ja kažem da su Jevreji po duhu i takve Blagosiljam. Jer to je jedini znak koji je sam Hrist ostavio da znamo ko su njegovi. Ja se samo okrenem oko sebe i vidim odakle dolazi ljubav i znam ko je na pravom putu...

Poslednja izmena:
A to znači Cicolino, da ako znamo prema proroštvu da na Židovima leži poseban Božiji blagoslov posebne uloge u duhovnom buđenju svijeta onda se prema Židovima trebamo odnositi posebno, njih zamjećivati i pomagati im. Ako nema Židova u blizini nema veze...onda treba raditi ovo što ja radim na internetu.ljudima naširoko objašnjavati što proroštvo kaže o toj ulozi Židova.

Ili ti misliš da se ipak prema Židovima NE trebam odnositi posebno?
Samo ako je na Hristovom putu i drži se visokih moralnih načela. Samo sa takvim se treba bratimiti i stostruko više ljubavi vratiti...ne bitno je koje je taj nacije.

Na prvom mestu ljubav.
Jedini direktan znak po kom se poznaju Hristovi sledbenici...sam Hrist ga je pokazao.
Ha ha momak...tebe je lako navući "na tanak led". Pričaš gluposti. Evanđelje jasno kaže da će se mnogi stanovnici svijeta koji vide "znak sina čovječjeg" na nebu prestraviti, izbezumiti. A to znači da su prepoznali "znak". Prema tebi nisu mogli prepoznati taj znak jer nisu duhovni.

Je li Pavle bio u Rimu i tamo formirao skupštinu?! Kasnije je toj skupštini pisao poslanicu. Tako je bilo u svim drugim mestima.
E sada te molim da mi ne dokazuješ da su u tim skupštinama bili samo Jevreji.
Ja ne znam je li Pavle bio u Rimu jer su to povjesna teološka sporenja. I nebitno. Svakako da je Pavo poslanicu rimljanima pisao Židovima u Rimu. Skupština je svakako počela sa Jevrejima a broj nejevreja je uvjek beznačajan. Židovi kršćani se drže mnogih Židovskih običaja i ista nisu zanimljiva nežidovima. Ubrzo su Židovi kršćani u Rimu počeli biti proganjani.

Samo ako je na Hristovom putu i drži se visokih moralnih načela. Samo sa takvim se treba bratimiti i stostruko više ljubavi vratiti...ne bitno je koje je taj nacije.
Prema Jehovi 2/3 Židova u vremenu kraja biti će ništa posebno i oni će nastradati. Preostala trećina će preživieti i pošto na sebi nose blagoslov buđenja duše i buduće svetosti. biti će duhovni prinčevi svijeta. Sa svim normalni i etičkim ljudima koji su ujedno Židovi, bez obzira što ne znamo kakva su njihova vjerska uvjerenja trebamo se odnosit posebno i pomagati im.

Jel' ti pokazah stih da je svako ko je Hristov...automatski ''seme Avramovo''...

Ne možeš biti Hristov ako ne realiziraš Hristovu i Jehovinu volju o odnosu prema Židovima, Božijem narodu. To što ti kažeš da si Hristov je tvoja priča. Nežidovi koji su živjeli sa " Mojsijevim" Židovima imali su sva prava kao i Židovi. Isus i proroci govorili su o Židovima doslovnima koji su protjerani iz Izraela i koji se vraću u Izrael. Sa onima koji su se vratili u Izrael počinje veliko prorštvo o Izreelu u posljednjem vremenu. Tu Jehova uvjek naglašava bitna zadnja događanja vezana uz "kada vas vratim".

Prema tome nisi u pravu u velikom sagledavanju. Kad Jehova i Krist govore zašto će izvoditi veliki sud nas cijelim svijetom onda govore da to čine poradi naplate plaće odnosa prema Židovima Izraela.

Dakle ti si neznalica...i to nije tako strašno doskora jer lijepo je častiti Kristovo ime, ali sad kad znaš da je Izrael posebna zemlja i poseban narod pred Bogom onda ulaziš u prokletstvo ili veći blagoslov. Svako veliko znanje za sobom povlači i nove obaveze. To na tebe djeluje otrov kojeg si popio kod jehovinih svjedoka. I drugi siju taj otrov bilo katolici ili pravoslavci... a kako će se tko ozbiljnije ponašati u vremena nevolja je posebna priča i posebna šansa za ispravljanje grešaka. Po pitanju Izraela ja ću se svakako posebno obratiti muslimanima na ovom forumu i nekim drugima iako sam dosad općenito ukazivao na naše ponašenja koje od nas očekuje Bog.

Ha ha momak...tebe je lako navući "na tanak led". Pričaš gluposti. Evanđelje jasno kaže da će se mnogi stanovnici svijeta koji vide "znak sina čovječjeg" na nebu prestraviti, izbezumiti. A to znači da su prepoznali "znak". Prema tebi nisu mogli prepoznati taj znak jer nisu duhovni.
Da li ti znaš koliko će to biti veličanstven trenutak? Ničem nalik što si do sada video. A ti mi pričaš o nekim simbolima koje je čovek napravio. Da li znaš koliku slavu Hrist ima i koliko ta slava zrači Blaženstvom koje će osetiti i najveći krvnik?! A ti mi namećeš nešto ovozemaljsko.
Da Bog da ti meni bio živ i zdrav pa video to veličanstvo...
Ja ne znam je li Pavle bio u Rimu jer su to povjesna teološka sporenja. I nebitno. Svakako da je Pavo poslanicu rimljanima pisao Židovima u Rimu. Skupština je svakako počela sa Jevrejima a broj nejevreja je uvjek beznačajan. Židovi kršćani se drže mnogih Židovskih običaja i ista nisu zanimljiva nežidovima. Ubrzo su Židovi kršćani u Rimu počeli biti proganjani.
Kada ne veruješ samom Pavlu kako ćeš verovati meni...

Rimljanima 1,14 Dužan sam i Grcima i divljacima, i mudrima i nerazumnima.
Rimljanima 1,15 Zato, od moje strane, gotov sam i vama u Rimu propovjedati jevanđelje.

Hrist je za svoje učenike imao više nego jasan zadatak. Što je Pavle kao najveći misionar i radio...

Marko 16,15 I reče im: idite po svemu svijetu i propovjedite jevanđelje svakome stvorenju.
Marko 16,16 Koji uzvjeruje i pokrsti se, spašće se; a ko ne vjeruje osudiće se.

Prema Jehovi 2/3 Židova u vremenu kraja biti će ništa posebno i oni će nastradati. Preostala trećina će preživieti i pošto na sebi nose blagoslov buđenja duše i buduće svetosti. biti će duhovni prinčevi svijeta. Sa svim normalni i etičkim ljudima koji su ujedno Židovi, bez obzira što ne znamo kakva su njihova vjerska uvjerenja trebamo se odnosit posebno i pomagati im.
Kako da im pomognem kada ne prihvataju Isusa?! A Isus kaže da se niko ne može spasti, osim preko njega.
Ja bih voleo da si ti u pravu i da se 1/3 Jevreja spase, ali teško. A da će imati privilegiju u odnosu na druge rase...neće...Pripadnici duhovnog Jerusalima, Da.

Eto...ti govoriš da si uz njih a oni su tebe odbacili. E nisi uz njih i pričaš gluposti. Možeš biti uz Jehovu ali uz njih nisi. Oni nisu iz tebe jer izbjegavaju svaki kontakt sa onima koji su njih napustili ili kojeg su oni otjerali od sebe...svejedno.
Grešiš. Sa svima pojedincima sa kojima se sretnem se pitam. Sa starešinam sam u kontaktu. Oni mene gledaju kao brata...lično mi rekli...samo me smatraju trenutno neaktivnim i udaljenim od Jehove...što i jesam. Jasno piše ne ostavljaj skupštine svoje i to većma kada vidiš da se dan približava....Da li je meni bilo žao dok sam bo u skupštini kada izgubim jednog brata...ako je taj nepokajni prestupnik...naravno da Da...kao što mi je bilo žao ako je neko neaktivan...što samo po sebi govori da nije celim srcem uz Jehovu...kao što se može reći i za mene...Ali samo Jehova zna moje srce.

Ne možeš biti Hristov ako ne realiziraš Hristovu i Jehovinu volju o odnosu prema Židovima, Božijem narodu. To što ti kažeš da si Hristov je tvoja priča. Nežidovi koji su živjeli sa " Mojsijevim" Židovima imali su sva prava kao i Židovi. Isus i proroci govorili su o Židovima doslovnima koji su protjerani iz Izraela i koji se vraću u Izrael. Sa onima koji su se vratili u Izrael počinje veliko prorštvo o Izreelu u posljednjem vremenu. Tu Jehova uvjek naglašava bitna zadnja događanja vezana uz "kada vas vratim".

Prema tome nisi u pravu u velikom sagledavanju. Kad Jehova i Krist govore zašto će izvoditi veliki sud nas cijelim svijetom onda govore da to čine poradi naplate plaće odnosa prema Židovima Izraela.

Dakle ti si neznalica...i to nije tako strašno doskora jer lijepo je častiti Kristovo ime, ali sad kad znaš da je Izrael posebna zemlja i poseban narod pred Bogom onda ulaziš u prokletstvo ili veći blagoslov. Svako veliko znanje za sobom povlači i nove obaveze. To na tebe djeluje otrov kojeg si popio kod jehovinih svjedoka. I drugi siju taj otrov bilo katolici ili pravoslavci... a kako će se tko ozbiljnije ponašati u vremena nevolja je posebna priča i posebna šansa za ispravljanje grešaka. Po pitanju Izraela ja ću se svakako posebno obratiti muslimanima na ovom forumu i nekim drugima iako sam dosad općenito ukazivao na naše ponašenja koje od nas očekuje Bog.
Slape, cenim tvoj iscrpan odgovor, ali nisi u pravu.
Kako neko može biti Hristov (izuzev pojedinca) ako ne priznaje Hrista, ako nije u jarmu sa Hristom...ako ne sluša njegov glas...ako ne radi ono što je Hrist zapovedio...ako svoj glineni sud nije oprao u krvji jagnjetovoj...ako se nije krstio i primio Duh Sveti?! On je Hristov a neki, recimo Bugarin koji sve ovo poštuje, nije Hristov.
Ja ti ponovo govorim da je Hrist svoje jasno etiketirao i ta etiketa koju Njegovi nose, ne može da se ne vidi. Zapamti Hristov je iznutra a ne spolja...za mene je tako...

Grešiš. Sa svima pojedincima sa kojima se sretnem se pitam. Sa starešinam sam u kontaktu. Oni mene gledaju kao brata...lično mi rekli...samo me smatraju trenutno neaktivnim i udaljenim od Jehove...što i jesam. Jasno piše ne ostavljaj skupštine svoje i to većma kada vidiš da se dan približava....Da li je meni bilo žao dok sam bo u skupštini kada izgubim jednog brata...ako je taj nepokajni prestupnik...naravno da Da...kao što mi je bilo žao ako je neko neaktivan...što samo po sebi govori da nije celim srcem uz Jehovu...kao što se može reći i za mene...Ali samo Jehova zna moje srce.
Tu mogu griješiti ali znam da je odnos prema onima koji su napustili JW strašno loš...no zadnjih godinu dana su ublažili te odnose samo zbog toga što su u velikim zapadnim zemljama zbog krutog odnosa prema otpadnicima bili kritizirani i gubili neke privilegije i gubili čak i sudske sporove. Vjeruj da je to jedna banda (na rukovodećem svjetskom nivou) koja je kruta i nemilostiva...zato i gube svoje članstvo više nego što im prilazi. Od zajednice do zajednice na nižim nivoima obični JW članovi mogu biti normalni ljudi ali rukovodstvo je gamad te su mnoge ljude pokvarili.

Evo videa o tim "dobrovoljnim" poboljšanjima prema otpadnicima:

Kako da im pomognem kada ne prihvataju Isusa?! A Isus kaže da se niko ne može spasti, osim preko njega.
Ja bih voleo da si ti u pravu i da se 1/3 Jevreja spase, ali teško. A da će imati privilegiju u odnosu na druge rase...neće...Pripadnici duhovnog Jerusalima, Da.

Pa proroštvo kaže da će tek u vrijeme harmagedona masovnije prihvatati Krista, Jehošua. Što ti hoćeš sad protiv tog proroštva? Ti jednostavno pišeš neoprostive gluposti. Strašna je glupost osporavati ili umanjivati vrijednost Jehovinih riječi kroz proroke o njegovom zasebnom narodu i vremenu kad će ući u kajanje. pa kaže ti proroštvo da će posljednji uči u kajanje i to upravo onda kad se je lako kajati se , kad vidiš tko je Mesija i svi su ti dokazi pšriokazani. lako je tada biti i pokajnik i vjernik. Kao onaj tko počinje vjerovati u Boga kad mu se Bog objavi i učini čudo nad njim, naprimjer skine svu gubu sa njega te mu izraste ruka koje nema za nekoliko sekundi. lako je tada biti vjernik. Evo vidiš ja to sve znam o Izraelu i ne činim gluposti koje ti činiš. Ja bih sad trebao reći: Hvala ti Isuse što nisam kao Židov. Ali Isus taj koncept osporava.

A ti si zlo, i tvoje je oko zlo. To ti je Isus rekao, rekao ti je što te briga što ja Židove spašavam i uzdižćem u posljednjim danima da budi pšrvi.

Ti si smiješan i jadan čovječuljak. Ti su u očima Isusovima zlo nastalo iz radionice tzv. jehovinih svjedoka, zapravo sataninih svjedoka.

Tu mogu griješiti ali znam da je odnos prema onima koji su napustili JW strašno loš...no zadnjih godinu dana su ublažili te odnose samo zbog toga što su u velikim zapadnim zemljama zbog krutog odnosa prema otpadnicima bili kritizirani i gubili neke privilegije i gubili čak i sudske sporove. Vjeruj da je to jedna banda (na rukovodećem svjetskom nivou) koja je kruta i nemilostiva...zato i gube svoje članstvo više nego što im prilazi. Od zajednice do zajednice na nižim nivoima obični JW članovi mogu biti normalni ljudi ali rukovodstvo je gamad te su mnoge ljude pokvarili.

Evo videa o tim "dobrovoljnim" poboljšanjima prema otpadnicima:
Ne treba meni video da bih nešto znao...Ja kada hoću da znam, ja otvorim Pismo pa pročitam šta Onaj odozgo ima da kaže i kakav je Njegov stav po svakom pitanju.
Nisu JS strogi, kao što kažeš, već Bog. Pa sad se žali Jehovi što je to tako. Ovo što tebi smeta, meni se najviše svidja i imao bih o ovom mnogo reći, ali neću dužiti. Pile i lisica neće u isti kavez...jer malo kvasca zakiseli celo testo...Jedna kap prljave vode u čaši čiste...prlja celu čašu čiste...i nikad obratno... Ne služi se Bogu po svojim pravilima, već po njegovim.
A za vodeće telo što kažeš...Ja to nikom ne govorim ukoliko nisam sa njim lično u direktnoj komunikaciji...povedi računa na koga svoj glas dižeš, jer možeš večeras zaspati a da se ujutru ne probudiš (što ja od srca ne želim)...Jer nisu oni tebi dužni ništa, već Jehovi... Ja ću samo reći, oprosti mu Jehova jer ne zna šta priča.
Previše skupljaš kojekakve bljuvotine sa interneta i olako primaš...Jesi bio tamo pa da znaš kakvi su... ili je rekla kazala. Zašto u svojoj okolini ne posmatraš vernike i na osnovu toga ne donosiš zaključke. Jer ljubav na delu je najbolji pokazatelj da vodeće telo dobro radi...

Pa proroštvo kaže da će tek u vrijeme harmagedona masovnije prihvatati Krista, Jehošua. Što ti hoćeš sad protiv tog proroštva? Ti jednostavno pišeš neoprostive gluposti. Strašna je glupost osporavati ili umanjivati vrijednost Jehovinih riječi kroz proroke o njegovom zasebnom narodu i vremenu kad će ući u kajanje. pa kaže ti proroštvo da će posljednji uči u kajanje i to upravo onda kad se je lako kajati se , kad vidiš tko je Mesija i svi su ti dokazi pšriokazani. lako je tada biti i pokajnik i vjernik. Kao onaj tko počinje vjerovati u Boga kad mu se Bog objavi i učini čudo nad njim, naprimjer skine svu gubu sa njega te mu izraste ruka koje nema za nekoliko sekundi. lako je tada biti vjernik. Evo vidiš ja to sve znam o Izraelu i ne činim gluposti koje ti činiš. Ja bih sad trebao reći: Hvala ti Isuse što nisam kao Židov. Ali Isus taj koncept osporava.

A ti si zlo, i tvoje je oko zlo. To ti je Isus rekao, rekao ti je što te briga što ja Židove spašavam i uzdižćem u posljednjim danima da budi pšrvi.

Ti si smiješan i jadan čovječuljak. Ti su u očima Isusovima zlo nastalo iz radionice tzv. jehovinih svjedoka, zapravo sataninih svjedoka.
Evo pročitaj još jednom...izgleda ti promaklo.

Marko 16,15 I reče im: idite po svemu svijetu i propovjedite jevanđelje svakome stvorenju.
Pričaš nebuloze zato što ne poznaješ proroštvo.
Ko uzveruje i krsti se spašće se, ko ne, osudiće se...

Tada kad propovednik dođe (a ne sutra, prekosutra) i ako ovaje ne uzveruje biće osuđen... A na drugom mestu Hrist kaže ''otresite prah sa svojih nogu'' ako vas ne prime u tom mestu...a tom mestu će biti gore nego sodomi...I ti sada hoćeš na silu nekog da opravdaš i ubaciš u hiljdugodišnje carstvo... Smešan si...

A ti si zlo, i tvoje je oko zlo. To ti je Isus rekao, rekao ti je: "Zašto je tvoje oko zlo što sam ja dobar što hoću zadnjem dati kao i prvom? Što te briga što ja Židove spašavam i uzdižćem u posljednjim danima da budi prvi ?"

Da ispravim gornji tekst od grešaka i da dodam; Sve ti je Isus rekao..l. i rekao je sve ono što je kao JHVH rekao u starom zavjetu. Sva proroštva i sva događanja u 99% sadržaja odnose se na događanja u Izraelu i oko Izraela. Nigdje se Bog ne obraća narodima svijeta već Židovima i nešto okolnim narodima Izraela ili Gogovom narodu. Nema proročanstava o nekoj sekti kršćanstva koja će se kao "prava religija" razviti negdje u svijetu izvan Izraela...nema takvih proročanstva. Nema nigdje američkih jehovinih svjedoka da je isprorokovano pokretanje tog pokreta "u dalekoj zemlji izvan morskih voda" da će mala družina zapaliti svijet i postati vjerne sluge Jehove. Kad vidim kako će izgledati događanja nakon harmagedona u Izraelu i svijetu jasno mi je zašto niti nema prorokovanja u "uspješnoj" zajednici koja će se probuditi prije vremena kraja. Vidiš ja ti mogu pisati vrhunske analitičke tekstove o proroštvu i posljednjem vremenu i vrednovati sadašnje duhovno stanje u svijetu.

Ovdje niti neću iznositi moje vrhunske teološke analize o dokazivanju Isusovog boštva i tzv. svetom trojstvu, analize kakve svijet ne poznaje...i da ne objašnjavam zašto. Tek ću za koji tjedan iznositi neke zanimljive biblijske analize Isusa kao Jehove ili "Boga Izraelovog" i ukazati na neka "čudna" duplanja dviju JHVH boštava u SZ. Ali to je znanje koje je poznato sposobnijim teolozima...

Evo pročitaj još jednom...izgleda ti promaklo.

Da si ti neki korektan i normalan sugovornik onda bi ti reagirao na moj ukaz u kojem je Isus rekao "Idite ali ne propovjedajte neznabošcima već izgubljenim plemenima doma Izrealova" , ali ti od toga i nekih drugih Isusovih riječi bježiš "ko vrag od tamjana".

Ja za to gore što si citirao mogu reći jednostavno; u Isusovo biblijsko vrijeme "cijeli svijet" se odnosio na područje sredozemlja i bliže Azije, a po tom svijetu su se razbježali i Židovi. I inače je u bibliji naglašen književni stil uvjeravanja nazvano-hiperbola ili pretjerivanje. Propovjedanje ide prvo Židovima a kad se oni obuče onda isti ti Židovi kao doskorašnji "neznabošci" postaju širitelji kršćanstva u tom svijetu. To je model kojeg ne osporavam ali ujedno i naglašavam da je iz biblijskog proroštva jasno da to propovjedanje neće imati neki značajniji uspjeh i taj nežidovski svijet prema proroštvu ostaje poganski ili neznabožački. To je i Jehova proročki predskazao kad je rekao da će židovsko prisustvo u svijetu biti uglavnom sramotno i da će sramotiti Jehovu.

I ti sada hoćeš na silu nekog da opravdaš i ubaciš u hiljdugodišnje carstvo... Smešan si...
Koji si ti zao buntovnik...to ti hoćeš reći da je Židove opravdavam. Pa Jehova i Krist ih u svojim proroštvima opravdavaju govoreći da će zadnji ući u kajanje i postati duhovni prvaci u milenijesko vrijeme. Nisam ja izmislio te biblijske stihove. Ja sam u tvojim očima sad glup i zao što vjerujem u te stihove a ti vjeruješ da su ti stihovi i ta proroštva derogirani i prebačeni na neki "novi narod" koji će zamjeniti Židove da bi se na eto taj način proroštvo ispunilo i Jehovina čast spasila u smislu da su se njegove riječi ostvarile ali na neki drugačiji način. Međutim proroštvo je toliko opširno i precizno i ne dozvoljava teologiju zamjene...a Jehova je kardinalno jasan "Govore vam da sam ja odbacio svoj narod" i slično.

Ja ti kažem ajde nađi biblijske stihove u kojima Jehova objašnjava zašto dolazi izvršiti sud nad svijetom i nad kime će izliti svoj bijes? Ne smiješ jer si zao prema Jehovi i osporavaš ono što je rekao o tome.

Ne treba meni video da bih nešto znao...Ja kada hoću da znam, ja otvorim Pismo pa pročitam šta Onaj odozgo ima da kaže i kakav je Njegov stav po svakom pitanju.
Nisu JS strogi, kao što kažeš, već Bog. Pa sad se žali Jehovi što je to tako. Ovo što tebi smeta, meni se najviše svidja i imao bih o ovom mnogo reći, ali neću dužiti. Pile i lisica neće u isti kavez...jer malo kvasca zakiseli celo testo...Jedna kap prljave vode u čaši čiste...prlja celu čašu čiste...i nikad obratno... Ne služi se Bogu po svojim pravilima, već po njegovim.

Gomila jehovinih svjedoka koji su otišli nisu neki zli otpadnici koji bacaju drlje i kamenje po bivšoj družini...mnogi su napustili udrugu iz razloga što su hrpu godina durali gluposti i nadali se da će se moći slobodno raspravljati u toj družini i da će niže rangirani koji su najčešće najpametniji teolozi moći raspravljati sa onim glupanima na vrhu da bi se došlo do nekih dubljih istina i odbacivanja glupih učenja i ideja.

A za vodeće telo što kažeš...
Previše skupljaš kojekakve bljuvotine sa interneta i olako primaš...Jesi bio tamo pa da znaš kakvi su... ili je rekla kazala. Zašto u svojoj okolini ne posmatraš vernike i na osnovu toga ne donosiš zaključke. Jer ljubav na delu je najbolji pokazatelj da vodeće telo dobro radi...
Internet ili brza komunikacija i mnogobrojni iskazi su pomrsili račune mnogim sektama tako je i sa jehovinim svjedocima koji su se našli na mnogim sudskim procesima i milione izgubili sudskim postupkom. Internetom se vrte mnoge snimke tih tvojih "svetih" rukovodećih luđaka koji se kite skupim odjelima i skupim satovima i prstenjem. Iz rukovodećeg tijela nestao je jedna član koji je bio kriv što je bio jako pametan i smetao je tim luđacima, ali je oproštajno napisao knjigu "kriza savjesti" gdje je razotkrio ludovanja rukovodećeg tijela sa mnogim jasnim ukazima i dokumentima. Nedavno, pred 2 godine je nestao iz tog tijela imenom Antonio koji je zhvaćen kako kupuje hrpu skupih viskija. Kakva ljubav na djelu....gomile besplatne radne snage se nagomilalo u jehovinih svjedoka koji ne smiju to društvo napustiti jer nemaju mirovinu i ništa drugo jer su u svojoj naivnosti dali sve udrugi. Da im je dati novu šansu niko ne bi ulazio u tu zajedncu komunista gdje nestaje sloboda mišljenja i istraživanja i sve se svodi na posljednju riječ glupana iz rukovodećeg tijela.

Da si ti neki korektan i normalan sugovornik onda bi ti reagirao na moj ukaz u kojem je Isus rekao "Idite ali ne propovjedajte neznabošcima već izgubljenim plemenima doma Izrealova" , ali ti od toga i nekih drugih Isusovih riječi bježiš "ko vrag od tamjana".

Ja za to gore što si citirao mogu reći jednostavno; u Isusovo biblijsko vrijeme "cijeli svijet" se odnosio na područje sredozemlja i bliže Azije, a po tom svijetu su se razbježali i Židovi. I inače je u bibliji naglašen književni stil uvjeravanja nazvano-hiperbola ili pretjerivanje. Propovjedanje ide prvo Židovima a kad se oni obuče onda isti ti Židovi kao doskorašnji "neznabošci" postaju širitelji kršćanstva u tom svijetu. To je model kojeg ne osporavam ali ujedno i naglašavam da je iz biblijskog proroštva jasno da to propovjedanje neće imati neki značajniji uspjeh i taj nežidovski svijet prema proroštvu ostaje poganski ili neznabožački. To je i Jehova proročki predskazao kad je rekao da će židovsko prisustvo u svijetu biti uglavnom sramotno i da će sramotiti Jehovu.
Reagovo sam ja, samo izgleda ti ne čitaš.

Matej 24,14 I propovjediće se ovo jevanđelje o carstvu po svemu svijetu za svjedočanstvo svijem narodima. I tada će doći pošljedak.
Matej 28,19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime oca i sina i svetoga Duha,

Hrist jeste poslat samo ovcama Izrailjevim (On lično), ali učenike šalje svim narodima na celoj planeti. Što su oni i radili i što će raditi sve do Hristovog drugog dolaska...

Koji si ti zao buntovnik...to ti hoćeš reći da je Židove opravdavam. Pa Jehova i Krist ih u svojim proroštvima opravdavaju govoreći da će zadnji ući u kajanje i postati duhovni prvaci u milenijesko vrijeme. Nisam ja izmislio te biblijske stihove.
Ne sporim ja ta proroštva samo kažem da ih ti pogrešno razumeš.
Ja sam u tvojim očima sad glup i zao što vjerujem u te stihove
Nisi u mojim očima ni glup ni zao. Ako mi veruješ, tako nešto nikad nisam ni pomislio.
a ti vjeruješ da su ti stihovi i ta proroštva derogirani i prebačeni na neki "novi narod" koji će zamjeniti Židove da bi se na eto taj način proroštvo ispunilo i Jehovina čast spasila u smislu da su se njegove riječi ostvarile ali na neki drugačiji način. Međutim proroštvo je toliko opširno i precizno i ne dozvoljava teologiju zamjene...a Jehova je kardinalno jasan "Govore vam da sam ja odbacio svoj narod" i slično.
Baš tako. Novi narod po savezu sa Bogom preko Isusa Hrista. Svi koji poslušaju propovednika i prihvate Reč koju nosi, usklade svoj život sa visokim moralnim načelima, krste se i prime duh sveti...na takav način ulaze u savez sa Bogom svojom ličnom odlukom....bez obzira na boju kože...To je Božji narod po duhu a ne po telu, kao što je bio preko Mojsija...
Ja ti kažem ajde nađi biblijske stihove u kojima Jehova objašnjava zašto dolazi izvršiti sud nad svijetom i nad kime će izliti svoj bijes? Ne smiješ jer si zao prema Jehovi i osporavaš ono što je rekao o tome.
I ovo sam ti citirao.

Jovan 3,36 Ko vjeruje sina, ima život vječni; a ko ne vjeruje sina, neće vidjeti života, nego gnjev Božij ostaje na njemu.

Otkrivenje 21,8 A strašljivima i nevjernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je dijel u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.

1. Korincanima 6,9 Ili ne znate da nepravednici neće naslijediti carstva Božijega? Ne varajte se: ni kurvari, ni idolopoklonici, ni preljubočinci, ni adžuvani, ni muželožnici,
1. Korincanima 6,10 Ni lupeži, ni lakomci, ni pijanice, ni kavgadžije, ni hajduci, carstva Božijega neće naslijediti.

Galatima 5,19 A poznata su djela tjelesna, koja su preljubočinstvo, kurvarstvo, nečistota, besramnost,
Galatima 5,20 Idolopoklonstvo, čaranja, neprijateljstva, svađe, pakosti, srdnje, prkosi, raspre, sablazni, jeresi,
Galatima 5,21 Zavisti, ubistva, pijanstva, žderanja, i ostala ovakova za koja vam naprijed kazujem kao što i kazah naprijed, da oni koji takova čine neće naslijediti carstva Božijega.

Gomila jehovinih svjedoka koji su otišli nisu neki zli otpadnici koji bacaju drlje i kamenje po bivšoj družini...mnogi su napustili udrugu iz razloga što su hrpu godina durali gluposti i nadali se da će se moći slobodno raspravljati u toj družini i da će niže rangirani koji su najčešće najpametniji teolozi moći raspravljati sa onim glupanima na vrhu da bi se došlo do nekih dubljih istina i odbacivanja glupih učenja i ideja.
Po malo mi zvičiš kao Korej, koji je digao glas na Mojsija. Bog je uvek imao svoj kanal komunikacije i u tom kanalu jasno postavljenu hijerarhiju. Nepoštovanje tog kanala je nepoštovanje Boga a ne onog ko predvodi...Iskreno da ti kažem nikada ne bih bio na njihovom mestu.
Internet ili brza komunikacija i mnogobrojni iskazi su pomrsili račune mnogim sektama tako je i sa jehovinim svjedocima koji su se našli na mnogim sudskim procesima i milione izgubili sudskim postupkom. Internetom se vrte mnoge snimke tih tvojih "svetih" rukovodećih luđaka koji se kite skupim odjelima i skupim satovima i prstenjem. Iz rukovodećeg tijela nestao je jedna član koji je bio kriv što je bio jako pametan i smetao je tim luđacima, ali je oproštajno napisao knjigu "kriza savjesti" gdje je razotkrio ludovanja rukovodećeg tijela sa mnogim jasnim ukazima i dokumentima. Nedavno, pred 2 godine je nestao iz tog tijela imenom Antonio koji je zhvaćen kako kupuje hrpu skupih viskija. Kakva ljubav na djelu....gomile besplatne radne snage se nagomilalo u jehovinih svjedoka koji ne smiju to društvo napustiti jer nemaju mirovinu i ništa drugo jer su u svojoj naivnosti dali sve udrugi. Da im je dati novu šansu niko ne bi ulazio u tu zajedncu komunista gdje nestaje sloboda mišljenja i istraživanja i sve se svodi na posljednju riječ glupana iz rukovodećeg tijela.
Materijalista si veliki Slape...to ti je mana...Sve gledaš kroz neku ličnu korist. Nema toga na Božjem putu...nema moje tvoje, sve je naše, pre svega Božje...Ništa Apostoli nisu imali svoje...a ja ti kažem da je sve bilo njihovo...

Sa druge starne se previše zamlaćuješ glupostima sa interneta. Ne kažem ja da nema grešaka, ali nebio ja u koži tih gore koji prave greške...jer u Božju kasu ruku stavljaju... Niti sam igde rekao da su oni gore svetci...Ne nisu, obični ljudi kao svi ostali. Moraš se setiti Davidovih grešaka, Solomonovih..itd...Sve su to ljudi sa svojim slabostima...ali na osnovu njihovih grešaka ne možemo reći da to nije Božji put.
Okreni se oko sebe u sredini u kojoj živiš, pa iskreno pogledaj pripadnike svih denominacija i sebi reci gde ima najviše ljubavi...jer to je daleko merodavnije nego internet koji sve i svašta plasira... Jedno je ono što si okom video a sasvim drugo ono što si od nekog čuo...

Back