1. Nisi ti dobro razumeo Isusa kada priča o mrvicama.
Za nas kao ne Jevreje je umro Isus Hrist i On je platio naše grehe, baš kao što je platio i Jevrjejima. I mi i Oni se po Hristu spasavamo...jedan nam je spasitelj...jer kako po Adami svi umiru tako će po Hristu SVI oživeti...čitaj SVI... Svi smo mi Božja deca, na istoj zemlji živimo i taj Bog koji daje izobilje u svakom pogledu, je nepristrasan. Svi mogu biti donekle pristrasni, a Bog ne može ni malo.
Morao je kroz jedan narod pripremiti put za otkupitelja Isusa Hrista i taj narod je mogao biti bilo koji. To što je sklopio savez sa Izrailjem njih ništa ne čini vrednijim u Božjim očima, ako ne drže savez...Tako je i danas...U svakom narodu koji srcem traži i upoznaje Boga i živi po Božjim merilima, mio je Bogu...ne bitna je nacija, već čovek. Ne postoji nacija...već čovek i nečovek...
U tom smislu se i misli da će poslednji biti prvi...jer Jevreji prvi primiše pa odbaciše...a svi mi zadnji primamo ali prihvatismo...U svakom slučaju ako Hrista kao Spasitelja nisi primio...ćao zdravo...kao što je bila jedna arka, tako je samo jedan Hrist... Nema drugog puta do Oca osim preko Hrista...i to važi za sve zemljane...
2. Novi savez je Hrist sklopio još u gornjoj sobi sa njih 12 i u taj savez misionarenjem ranih Hrišćana ulaze po duhu svi koji prihvate Hrista...onako kako je sam učio...Tako da smo svi u savezu...Jer put ka Ocu svima nam je jedan.
I 3. Neću te razuveravati u tvom ubeđenju. Moj je ovakav i niko mi ga ne može promeniti... Nisam tvrdoglav, ako mi neko da jake argumente, verovaću...
Ali da prihvatim da Otac jedno dete voli više od drugog, neću nikad. Onda Bog nije pravedan, a to ne može biti...
Da volio ih je više dok su samo Oni bili u savezu i samo ako su čistim srcem držali taj savez .. Sada isto tako voli sve koji su čistim srcem u savezu sa njim...zato je Hrist dao život...nije umro samo za Jevreje već za sve narode...Ako je tako, zašto bi mene manje voleo?!