ZAŠTO BAŠ TO?

Stih ispred ti nešto objašnjava. "Novo nebo i nova zemlja" dolazi nakon milenijskog kraljevstva sa sa istim dolazi i "novi Jeruzalem". Stari Jeruzalem koji će se prema proroštvu obnoviti početkom milenija ipak će odigrati centralnu duhovnu ulogu na zemlji...i tako će doći Mesija. Svakako Mesija neće doću u Vatikan, Moskvu ili u trenutnu centralu jehovinih svjedoka u Americi.... a "rukovodeće telo" tih idiota raspast će se poput apostolskog stada kada je Isus uhvaćen. Amerike kao države uskoro neće biti a i sve zgrade jehovinih svjedoka u Americi i po svijetu biti će razrušene na "dan rušenja kula", tj. na zadnji i najveći opći potres u svijetu. Samo oni koji budu živjeli u malim metalnim kontejnerima će imati nestradale kuće.
Metalni kontejner neće da može ući u novu zemlju...ljudi da, ali ono što smo napravili Ne ..

1. Nisi ti dobro razumeo Isusa kada priča o mrvicama.
Za nas kao ne Jevreje je umro Isus Hrist i On je platio naše grehe, baš kao što je platio i Jevrjejima. I mi i Oni se po Hristu spasavamo...jedan nam je spasitelj...jer kako po Adami svi umiru tako će po Hristu SVI oživeti...čitaj SVI... Svi smo mi Božja deca, na istoj zemlji živimo i taj Bog koji daje izobilje u svakom pogledu, je nepristrasan. Svi mogu biti donekle pristrasni, a Bog ne može ni malo.
Morao je kroz jedan narod pripremiti put za otkupitelja Isusa Hrista i taj narod je mogao biti bilo koji. To što je sklopio savez sa Izrailjem njih ništa ne čini vrednijim u Božjim očima, ako ne drže savez...Tako je i danas...U svakom narodu koji srcem traži i upoznaje Boga i živi po Božjim merilima, mio je Bogu...ne bitna je nacija, već čovek. Ne postoji nacija...već čovek i nečovek...
U tom smislu se i misli da će poslednji biti prvi...jer Jevreji prvi primiše pa odbaciše...a svi mi zadnji primamo ali prihvatismo...U svakom slučaju ako Hrista kao Spasitelja nisi primio...ćao zdravo...kao što je bila jedna arka, tako je samo jedan Hrist... Nema drugog puta do Oca osim preko Hrista...i to važi za sve zemljane...

2. Novi savez je Hrist sklopio još u gornjoj sobi sa njih 12 i u taj savez misionarenjem ranih Hrišćana ulaze po duhu svi koji prihvate Hrista...onako kako je sam učio...Tako da smo svi u savezu...Jer put ka Ocu svima nam je jedan.

I 3. Neću te razuveravati u tvom ubeđenju. Moj je ovakav i niko mi ga ne može promeniti... Nisam tvrdoglav, ako mi neko da jake argumente, verovaću...
Ali da prihvatim da Otac jedno dete voli više od drugog, neću nikad. Onda Bog nije pravedan, a to ne može biti...
Da volio ih je više dok su samo Oni bili u savezu i samo ako su čistim srcem držali taj savez .. Sada isto tako voli sve koji su čistim srcem u savezu sa njim...zato je Hrist dao život...nije umro samo za Jevreje već za sve narode...Ako je tako, zašto bi mene manje voleo?!

2. Novi savez je Hrist sklopio još u gornjoj sobi sa njih 12 i u taj savez misionarenjem ranih Hrišćana ulaze po duhu svi koji prihvate Hrista...onako kako je sam učio...Tako da smo svi u savezu...Jer put ka Ocu svima nam je jedan.

Jeruzalemska biblija dobro prevodi-da je novi savez na posljednjoj večeti "započet" a to znači samo sa apostolima i užim krugom učenika jer ih je Krist svojom milošpću i očistio od grijeha da bi primili darove Duha i propovjedali...jer Jehova je jasno rekao pravila novog saveza "kad vas očistim od vaših grijeha u one dane". Tebe i mene nije očistio od grijeha i mi ne možemo savršeno primiti i slaviti Krista. Svako će biti nagrađivan sa onoliko koliko je mogao, a mi možemo malo. Ja pričam o Židovima posljednjeg vremena koji će prvi uči u svetost i koji će moćio mnogo...a ti pričaš gluposti i ne razumiješ me. Istovremeno pričam i jehovinim svjedocima i drugima koji su si umislili da mogu mnogo i da rade mnogo vrijednoga. Rade mnogo teološkog sranja.

I 3. Neću te razuveravati u tvom ubeđenju. Moj je ovakav i niko mi ga ne može promeniti...

Tvoj stav kao prvo ne može ni Jehovina riječ promjeniti i za to ne trebaš biti ponosan, a ja ti tu uvjerljivu riječ i istinu nabijam na nos a ti je omalovažavaš. Ti si taj koji možeš i trebaš više dati Bogu od jehovinih svjedoka i za taj nemar ćeš biti kažnjen.

Ali da prihvatim da Otac jedno dete voli više od drugog, neću nikad.

Pavao ti jasno kaže da koga Otac više voli toga više i šiba. Ti to odbacuješ. Židovi su uvjek najviše šibani i Bog je to potvrđivao. I posljednji sud započet će sa kažnjavanjem Izraela i Jeruzalema pa ond adruge narode.

Onda Bog nije pravedan, a to ne može biti...

Pravedan je time što koga više voli toga više i šiba da bi ga prije čistio od grijeha. Ne šiba tek tako bezveze.. Mrzi više onog na kome je više grijeha...jer mrzi sam grijeh a ne dušu.

Jeruzalemska biblija dobro prevodi-da je novi savez na posljednjoj večeti "započet" a to znači samo sa apostolima i užim krugom učenika jer ih je Krist svojom milošpću i očistio od grijeha da bi primili darove Duha i propovjedali...jer Jehova je jasno rekao pravila novog saveza "kad vas očistim od vaših grijeha u one dane". Tebe i mene nije očistio od grijeha i mi ne možemo savršeno primiti i slaviti Krista. Svako će biti nagrađivan sa onoliko koliko je mogao, a mi možemo malo. Ja pričam o Židovima posljednjeg vremena koji će prvi uči u svetost i koji će moćio mnogo...a ti pričaš gluposti i ne razumiješ me. Istovremeno pričam i jehovinim svjedocima i drugima koji su si umislili da mogu mnogo i da rade mnogo vrijednoga. Rade mnogo teološkog sranja.
Evo čitaj šta se dešavalo u prvom veku...

Djela apostolska 15,7 I po mnogom vijećanju usta Petar i reče: ljudi braćo! vi znate da Bog od prvijeh dana izabra između nas da iz mojijeh usta čuju neznabošci riječ jevanđelja i da vjeruju.
Djela apostolska 15,8 I Bog, koji poznaje srca, posvjedoči im i dade im Duha svetoga kao i nama.
Djela apostolska 15,9 I ne postavi nikakve razlike među nama i njima, očistivši vjerom srca njihova.

Šta kaže Petar... Ima li razlike između Apostola i Neznabožaca?
Nema razlike. Zašto? Zato što su svi očišćeni istim Duhom...
Non stop gubiš iz vida to da je Isus dao život i za nas...Jel' ti navedoh stih gde se kaže...''ako smo Hristovi, onda smo seme Abrahamovo''... Mi koji prihvatamo Hrista smo obećano seme.
Tvoj stav kao prvo ne može ni Jehovina riječ promjeniti i za to ne trebaš biti ponosan, a ja ti tu uvjerljivu riječ i istinu nabijam na nos a ti je omalovažavaš. Ti si taj koji možeš i trebaš više dati Bogu od jehovinih svjedoka i za taj nemar ćeš biti kažnjen.
Jehovina reč je i formirala moj stav. Šta ti nonstop citiram nego Jehovinu reč?!
Je li ''jedno stado i jedan pastir''? Jeste... zašto onda deliš stado ako Duh ujedinjuje?!
Znam da to ne radiš namerno, već zato što neka proroštva ne razumeš.
Hrist kaže da ćemo svi biti jedno a ti deliš. Ne razumevanjem praviš kontradiktornost od Pisma.
Pođi od toga da smo svi jedno.
Pavao ti jasno kaže da koga Otac više voli toga više i šiba. Ti to odbacuješ. Židovi su uvjek najviše šibani i Bog je to potvrđivao. I posljednji sud započet će sa kažnjavanjem Izraela i Jeruzalema pa ond adruge narode.
Nema Bog sa 'narodima' ništa. Bog gleda 'pojedince' iz svih naroda i njihovo srce. Ne spašava Bog države, već ljude koji su stavili Reč u srce, pustili da proklija, raste i donese dobar plod...E tu kome je više dato od njega će se više tražiti. Jer ti svojim životom garantuješ savez a ne državom.
Pravedan je time što koga više voli toga više i šiba da bi ga prije čistio od grijeha. Ne šiba tek tako bezveze.. Mrzi više onog na kome je više grijeha...jer mrzi sam grijeh a ne dušu.
Nije Bog kriv što neko ne čisti svoju dušu...Bog je dao sve uslove da napredujemo...uradio je sve što je do njega, sada smo mi na potezu. Tačno je da Bog mrzi loše postupke, ali drvo koje ne donosi dobar plod, čupa se i u oganj baca...

Evo čitaj šta se dešavalo u prvom veku...
Ti sa nivovom znanja jehovinih svjedoka nikako ne može znati što se dešavalo u prvim stoljećima...a ja sam tu da ti to dokazujem ukoliko pitaš.

Djela apostolska 15,7 I po mnogom vijećanju usta Petar i reče: ljudi braćo! vi znate da Bog od prvijeh dana izabra između nas da iz mojijeh usta čuju neznabošci riječ jevanđelja i da vjeruju.
Djela apostolska 15,8 I Bog, koji poznaje srca, posvjedoči im i dade im Duha svetoga kao i nama.
Djela apostolska 15,9 I ne postavi nikakve razlike među nama i njima, očistivši vjerom srca njihova.

Postoje razlika između neznabožaca i onih u Istini...pa sama ti riječ kaže. Osim toga kad apostoli govore o neznabošcima misle na Židove u progonstvu sjevernog Izraela. Židovi neznabošci su bitni. Oni su prva vatra koja se treba upaliti.

Kad Pavao govori o neznabošcima (Rimljanima 9:24) ili poganima on misli na Židove u rasejanju, te se u slijedećem 25. stihu poziva na proroka Hošea , a sam Hošea od 1:4-10 govori da će Izraelov dom (sjeverni) kazniti i odbaciti i zvat će se ne-moj narod ali će se poslije smilovati i zvat će se opet moj narod.

I kad gore spominješ Petra vidi da On u svojoj poslanici Židovima u rasejanju, u Turskoj piše ") 2:9 „Vi ste rod izabrani da navješćujete…“

Ovo se zove MAT momče ...a s obzirom da ti na poznaješ ta pravila "šaha" ti ćeš i dalje vrtiti svoju igru neznanja.
Lijepo sam ti jednom postavio pitanje koliko je poslanica Pavla i apostola poslati neznabošćima a koliko Židovima u progonstvu. Da si na to reagirao sad bi znao ovo što gore ne znaš.

Jedan je koji ima vlast ispitati srce i bubrege...
Ti jedino možeš ispitati moju reč na osnovu svojih predubeđenja, što ti ne garantuje da si u pravu. Istina je jednostavna.
Neke su stvari očigledne i vide se "iz aviona" ... Vi jehovini svjedoci ste gori od današnjih Židova. Oni bar čekaju /i dočekat će/ Mesiju koji će ih spasiti od najvećeg i zadnjeg napada na Izrael. I lijepo piše u proroštvu da će Židovi silno plakati i kajati se kad vide tko ih spašava. Vi Raselovi svjedoci ne priznajete nikakav živi dolazak Mesije u Jeruzalem jer je on već navodno po vama zakraljevao na Nebu negdje oko 1914.godine... i kad vidite na nebu križ ili "znak sina čovječjeg" prije dolaska Krista reći će te da to dolazi Sotona. Takva je vaša sudbina.

Naravno da nisi smio odgovoriti niti na pitanje moje kako izgleda "znak sina čovječjega" Matej 24:30... ali tko sa mnom raspravlja sve mu dolazi na naplatu.

I mi i Oni se po Hristu spasavamo...jedan nam je spasitelj...jer kako po Adami svi umiru tako će po Hristu SVI oživeti...

Pa ja ti o tome i pričam da u Kristu prvo oživljava 1/3 Židova kao prvenaca spašenih a Pavao kaže da Židov prvi ide u spasenje pa onda Grk ili poganin ali ti stalno mlatiš praznu slamu...

a Bog ne može ni malo pristrasan....

Bog je pristrasan i za Židove kaže da su zjenica njegovog oka...a ti sad napiši pismo Satani i žali se na tu Jehovinu pristrasnost... a Jehova inače kaže i ovo "Sve što sam izjavio preko proroka od toga neću odstupiti" . Problem je u tome da ti nemaš pojma što je sve Jehova u bibliji rekao...stoga začepi usta i čitaj bibliju od A do Ž kad već mene najpametnijeg teologa na svijetu ne želiš slušati.

Morao je kroz jedan narod pripremiti put za otkupitelja Isusa Hrista i taj narod je mogao biti bilo koji.
I to sam ti već jednom napisao da je Jehova izjavio Židovima "Niste ništa posebno ali sam vas izabrao da se preko vas očitujem svijetu". I ne pravi se više pametan sa takvim rečenicama koje ja znam i ukazivao sam na njih. Nisi ti ovdje da učiš mene nego ja tebe.

U tom smislu se i misli da će poslednji biti prvi...jer Jevreji prvi primiše pa odbaciše...a svi mi zadnji primamo ali prihvatismo...
I opet ne poznaješ proroštvo koje jasno ukazuje na Posljednje vrijeme kad će Izrael uspješno dozvati svog spasitelja i pokajati se kuknjavom velikom kad shvate da je to Nazarećanin njihov. No ti i tvoji ste "pametniji" od samog Boga pa kažete da je On odbacio Izrael dok On sam kaže za tu glupost "Oni govore da sam ja odbacio narod svoj". U biti govorite da Božija riječ ne vrijedi.

U svakom slučaju ako Hrista kao Spasitelja nisi primio...
Ti i tvoji ste među onima koji Isusa samo "ustima" slavite i priznajete a odrekli ste se njegove sile, njegovog i Očevog proroštva. Ja ti uspješno dokazujem to tako da će moja riječ tebi biti sudac na Onom danu jer sam ti za sve rečeno nudio i riječi Pisma.

Ali da prihvatim da Otac jedno dete voli više od drugog, neću nikad. Onda Bog nije pravedan, a to ne može biti...

Da volio ih je više dok su samo Oni bili u savezu i samo ako su čistim srcem držali taj savez .. Sada isto tako voli sve koji su čistim srcem u savezu sa njim...zato je Hrist dao život...nije umro samo za Jevreje već za sve narode...

Opa malo se proturječiš...tako tako...bit će nešto od tebe.

Ako je tako, zašto bi mene manje voleo?!

Zato što te Bog ne blagoslivlja jer ti ne blagoslivljaš Židove i njihovo prvenstvo. "Tko vas ne blagoslivlja ni ja neću njega blagoslviti".

Ti si otvoreni protivnik Božijeg plana.

Ti sa nivovom znanja jehovinih svjedoka nikako ne može znati što se dešavalo u prvim stoljećima...a ja sam tu da ti to dokazujem ukoliko pitaš.
Ne moram nikog pitati...uzmem pročitam i znam.
Postoje razlika između neznabožaca i onih u Istini...pa sama ti riječ kaže. Osim toga kad apostoli govore o neznabošcima misle na Židove u progonstvu sjevernog Izraela. Židovi neznabošci su bitni. Oni su prva vatra koja se treba upaliti.

Kad Pavao govori o neznabošcima (Rimljanima 9:24) ili poganima on misli na Židove u rasejanju, te se u slijedećem 25. stihu poziva na proroka Hošea , a sam Hošea od 1:4-10 govori da će Izraelov dom (sjeverni) kazniti i odbaciti i zvat će se ne-moj narod ali će se poslije smilovati i zvat će se opet moj narod.

I kad gore spominješ Petra vidi da On u svojoj poslanici Židovima u rasejanju, u Turskoj piše ") 2:9 „Vi ste rod izabrani da navješćujete…“

Ovo se zove MAT momče ...a s obzirom da ti na poznaješ ta pravila "šaha" ti ćeš i dalje vrtiti svoju igru neznanja.
Lijepo sam ti jednom postavio pitanje koliko je poslanica Pavla i apostola poslati neznabošćima a koliko Židovima u progonstvu. Da si na to reagirao sad bi znao ovo što gore ne znaš.
Ti misliš na osnovu svog ubeđenja da postoji razlika...ali Ne postoji.

Djela apostolska 10,34 A Petar otvorivši usta reče: zaista vidim da Bog ne gleda ko je ko;
Djela apostolska 10,35 Nego u svakom narodu koji se boji njega i tvori pravdu mio je njemu.

A zašto?
Pa zato što Hrist nije dao život samo za Jevreje nego za sve narode.

1. Korincanima 15,22 Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživljeti.

Sada ti nerazumevajući Pismo omalovažavaš ono što je Hrist uradio za sve nas. Time matiraš sam sebe...nažalost.
Čitaj iznad da piše SVI...i mi umiremo jel' da?! Pa te ponovo podsećam na Duh koji daje dar govorenja različitim jezicima i na ono što Isus kaže...''propovedaće se SVIM narodima'' i onda će doći pošljedak. Ako Bog preko Hrista spasava SVE, zašto to omalovažavaš?!

Neke su stvari očigledne i vide se "iz aviona" ... Vi jehovini svjedoci ste gori od današnjih Židova. Oni bar čekaju /i dočekat će/ Mesiju koji će ih spasiti od najvećeg i zadnjeg napada na Izrael. I lijepo piše u proroštvu da će Židovi silno plakati i kajati se kad vide tko ih spašava. Vi Raselovi svjedoci ne priznajete nikakav živi dolazak Mesije u Jeruzalem jer je on već navodno po vama zakraljevao na Nebu negdje oko 1914.godine... i kad vidite na nebu križ ili "znak sina čovječjeg" prije dolaska Krista reći će te da to dolazi Sotona. Takva je vaša sudbina.

Naravno da nisi smio odgovoriti niti na pitanje moje kako izgleda "znak sina čovječjega" Matej 24:30... ali tko sa mnom raspravlja sve mu dolazi na naplatu.
Nije križ znak sina čovečijega. Previše na sve gledaš materijalističkim očima. Ovde moraš otvoriti duhovni vid da bi znao o čemu se radi.

Ne kažu JS ništa drugačije od Pisma niti su oni ti koji su izmislili toplu vodu...ali su jedini koji doslovce drže ono što je po Pismu važno. Ti kada se budeš odmakao od materijalnog videćeš da ni jedan Jevrejin u Božjim očima ne vredi više od tebe. Citirah li ti gore da Bog ne gleda ko je ko?! Šta njega briga za poreklo, boju kože, jezik...nije li to sve njegovo?! Hoćeš li mu ti nešto dati?! Hoće li mu Jevrej nešto dati?! Ko mu može nešto dati?! Niko i ništa...
Možeš mu i Ti i Jevrejin dati poslušnost čistim srcem. Samo to Mi možemo Bogu dati. I samo to Bog traži....od svakog kolena, plemena, jezika...Zato se i propoveda po celom svetu jer Bog hoće takve ljude iz svih naroda...jer ne gleda ko je ko...

Za početak ovo svari i posle će sve ići lakše...

Zanima me zašto ste baš te vere koje ste?
Najčešće smo vere naših predaka jer smo rodjeni u toj porodici ali ima i onih koji kao odrasli dodju do nekih drugačijih spoznaja pa postanu vernici neke druge vere.
Ima i onih koji kako godine prolaze sve više utemelje da je vera u koju su ušli odmah po rodjenju baš ona prava za njih.
Zašto ste vi vernici baš te verske organizacije kojoj pripadate?

islam, zato sto je jedina neiskvarena Bozija religija na svijetu, daje smisao i zivotu i srecu, daje logicne dokaze za svoje tvrdnje.

Pa ja ti o tome i pričam da u Kristu prvo oživljava 1/3 Židova kao prvenaca spašenih a Pavao kaže da Židov prvi ide u spasenje pa onda Grk ili poganin ali ti stalno mlatiš praznu slamu...
Tako je i to se desilo u prvom veku.
Bog je pristrasan i za Židove kaže da su zjenica njegovog oka...a ti sad napiši pismo Satani i žali se na tu Jehovinu pristrasnost... a Jehova inače kaže i ovo "Sve što sam izjavio preko proroka od toga neću odstupiti" . Problem je u tome da ti nemaš pojma što je sve Jehova u bibliji rekao...stoga začepi usta i čitaj bibliju od A do Ž kad već mene najpametnijeg teologa na svijetu ne želiš slušati.
Djela apostolska 10,35 Nego u svakom narodu koji se boji njega i tvori pravdu mioje njemu.

Jel' vidiš da nije pristrasan?
Razumeš... Ko tvori pravdu...to je važno a ne boja kože. Šta Boga briga za boju kože, On može sto puta i lepšu i bolju stvoriti. Ali mu je bitan Onaj ko dragovoljno tvori pravdu...ko je u svom srcu uzidao Boga i seje oko sebe ljubav, poniznost, dobrotu i ostale plodove duha... koji isto rađaju u koži bilo koje boje...E takve ko dira u njegovu zenicu dira...Prebaci se već jednom iz materijalističkog u duhovno područje...
I to sam ti već jednom napisao da je Jehova izjavio Židovima "Niste ništa posebno ali sam vas izabrao da se preko vas očitujem svijetu". I ne pravi se više pametan sa takvim rečenicama koje ja znam i ukazivao sam na njih. Nisi ti ovdje da učiš mene nego ja tebe.
Ne učiš ti mene ni ja tebe...već nas oboicu uči Pismo..
Bog jeste izabrao Jevreje da se očituje svetu preko Hrista...i svako ko ne posluša Hrista, veze sa Bogom nema.

Jovan 14,6 Isus mu reče: ja sam put i istina i život; niko neće doći k ocu do kroza me.

Kaže li ovo i Jevrejima?! Kaže. Pa sam Hrist i ovde kaže kakva im je sudbina.
I opet ne poznaješ proroštvo koje jasno ukazuje na Posljednje vrijeme kad će Izrael uspješno dozvati svog spasitelja i pokajati se kuknjavom velikom kad shvate da je to Nazarećanin njihov. No ti i tvoji ste "pametniji" od samog Boga pa kažete da je On odbacio Izrael dok On sam kaže za tu glupost "Oni govore da sam ja odbacio narod svoj". U biti govorite da Božija riječ ne vrijedi.
Hoćeš još 100 stihova da citiram da vidiš ko je narod Božji?

Matej 24,14 I propovjediće se ovo jevanđelje o carstvu po svemu svijetu za svjedočanstvo svijem narodima. I tada će doći pošljedak.

Nekom ko otvori oči i logično razmišla je dovoljan i jedan. Pre armagedona se propoveda Svim narodima i onda dolazi pošljedak.
Pa te ponovo podsećam na ovo.

Galatima 3,29 A kad ste vi Hristovi, onda ste sjeme Avraamovo, i po obećanju našljednici.

Ti i tvoji ste među onima koji Isusa samo "ustima" slavite i priznajete a odrekli ste se njegove sile, njegovog i Očevog proroštva. Ja ti uspješno dokazujem to tako da će moja riječ tebi biti sudac na Onom danu jer sam ti za sve rečeno nudio i riječi Pisma.
Ja imam moje i baš kao što Hrist reče: ''poznaju se po ljubavi među sobom''.. Tebe pitah imaš li svoje, Ti reče da nemaš. Tako da mi nisi dobar uzor.

Zato što te Bog ne blagoslivlja jer ti ne blagoslivljaš Židove i njihovo prvenstvo. "Tko vas ne blagoslivlja ni ja neću njega blagoslviti".

Ti si otvoreni protivnik Božijeg plana.
Božji slušaju Boga.
Božji se poznaju po nesebičnim ljubavi prema svima... Takve blagosiljam. Ne gledam na jezik, boju kože i sve druge razlike, jer je ljubav iznad svega.

Nije križ .... Ovde moraš otvoriti duhovni vid da bi znao o čemu se radi.

Samo mi reci koje su kvaltete čovjeka koji "otvara duhovni vid" i shvaća što je znak sina čovječjega ?

...Zato se i propoveda po celom svetu jer Bog hoće takve ljude iz svih naroda...jer ne gleda ko je ko...

Stvarno da...ti si to ovdje dokazao. Lijepo sam te pitao koje su poslanice apostola poslate ili naslovljene na narode svijeta i u kojim poslanicima se apostoli obraćaju narodima svijeta ? Je li teško? Ili to nije nikakvo mjerilo?

Ako se propovjeda cijelom svijetu zašto će nakon harmagedona svi narodi svijeta dolaziti u Jeruzalem da tamo čuju Božije zakone? Ili ćeš i dalje olako pljuvati po proročkim ukazima o događanjima u milenijskom vremenu ?

Djela apostolska 10,34 A Petar otvorivši usta reče: zaista vidim da Bog ne gleda ko je ko;
Djela apostolska 10,35 Nego u svakom narodu koji se boji njega i tvori pravdu mio je njemu.

Ja znam što Pavao uči kako se spašavaju oni koji poznaju Zakon a kako oni koji ne poznaju Zakon nego ga nalaze u sebi. I također znam što je Pavao znao kad je rekao da u spasenje privi ulazi Židov pa onda Grk. Temeljem toga i temeljem Jehovinih starozavjetnih izjava i Isusovih izjava ja znam kako se trebam odnositi prema Židovima. A ta Pavlova izjava je u proturječnosti sa tvojim pokušajima osporavanja mene. No tebe to nije sram.

. Ako Bog preko Hrista spasava SVE, zašto to omalovažavaš?!
Bog spašava sve koji to budu zaslužili po svojoj savjesti iako nepoznavajući Pismo, i po savjesti nakon upoznavanja biblijskog proroštva.

To je tvoj brezobrazluk i zmijski jezik laži da ja nešto omalovažavam. Ja sam biblijom dokazao kakav je prvenstveni status Židova pred Bogom i uloga koju su dobili i koju će realizirati početkom milenijuma. Ti ćeš otići u prokletstvo prije početka milenija jer proroštva jasno govore kako će se preživjeli svijet odnositi prema Izraelu i Jeruzalemu nakon harmagedona. Ti se ne želiš tako odnositi prema Izraelu i zato nećeš niti imati prilike da se pokloniš Izraelu i Onom koji će u Jeruzalemu stolovati.

Poslednja izmena:
Samo mi reci koje su kvaltete čovjeka koji "otvara duhovni vid" i shvaća što je znak sina čovječjega ?
Na prvom mestu ljubav.
Jedini direktan znak po kom se poznaju Hristovi sledbenici...sam Hrist ga je pokazao.
Stvarno da...ti si to ovdje dokazao. Lijepo sam te pitao koje su poslanice apostola poslate ili naslovljene na narode svijeta i u kojim poslanicima se apostoli obraćaju narodima svijeta ? Je li teško? Ili to nije nikakvo mjerilo?

Ako se propovjeda cijelom svijetu zašto će nakon harmagedona svi narodi svijeta dolaziti u Jeruzalem da tamo čuju Božije zakone? Ili ćeš i dalje olako pljuvati po proročkim ukazima o događanjima u milenijskom vremenu ?
Odgovorio sam ti ovo iznad...ali si sam rekao da ne čitaš ono što pišem.
Je li Pavle bio u Rimu i tamo formirao skupštinu?! Kasnije je toj skupštini pisao poslanicu. Tako je bilo u svim drugim mestima.
E sada te molim da mi ne dokazuješ da su u tim skupštinama bili samo Jevreji.

Bog spašava sve koji to budu zaslužili po svojoj savjesti iako nepoznavajući Pismo, i po savjesti nakon upoznavanja biblijskog proroštva.
A to znači Cicolino, da ako znamo prema proroštvu da na Židovima leži poseban Božiji blagoslov posebne uloge u duhovnom buđenju svijeta onda se prema Židovima trebamo odnositi posebno, njih zamjećivati i pomagati im. Ako nema Židova u blizini nema veze...onda treba raditi ovo što ja radim na internetu.ljudima naširoko objašnjavati što proroštvo kaže o toj ulozi Židova.

Ili ti misliš da se ipak prema Židovima NE trebam odnositi posebno?

Back