Zaštita potrošača

Sada bih izneo par reči o marketinškim trikovima lanaca putem onih "potrošačkih kartica"

Trgovcima trebaju POTROŠAČI a ne KUPCI
Kupac je onaj koji kupi samo šta mu treba.
Potrošač je hedonista, rasipnik, slaba ličnost koja pada na razne fore...

Toga u socijalizmu nije bilo a sad da vidimo kako Musa dere jarca...

Krećemo sa najjednostavnijom potrošačkom karticom po sistemu: "uzmi ili poljubi"

SK-slika-1.jpg

Odličan kontakt centar za rad sa potrošačima.
Kartica služi za ostvarivanje popusta na odredjene proizvode po izboru kompanije uz mogućnost izbora jednog artikla po svom izboru ali da to nije ovo, ono ili to i to....

Obično je popust na neku prethodno nalupanu cenu a skupljanje bodova je neisplativ benefit.
Nude brži sistem skupljanja bodova pod uslovom da ste klijent Sberbanke a sad koliko Sberbanka pojeftinjuje ceo proces lebdi u vazduhu.

Karticu možete paralelno koristiti kao plastiku, privezak ili mobilnu aplikaciju jer kad jednom dobijete svoj potrošački broj on ostaje zauvek isti.

Jedini problem je što akcijski popust ne znači da ćete taj artikal uopśte naći, a crna praksa je da neke poklon zezalice ili ohoho popuste pokupe zaposleni.

Lako se dobija duplikat kartice u principu Moja ocena kad se sve sagleda je: 3

Sledi najlošija kartica:

card-1024x660.jpg

Ciganisanje počinje već na početku: ako ste izabrali plastiku onda morate samo nju da koristite a ako ste instalirali aplikaciju nećete nikad dobiti plastiku. Greška je u tome što fizičko prisustvo kartice vezuje ljude a aplikacija ko aplikacija...

Jednom nedeljno se menjaju akcije.
Poene ostvarujete na stvari koje vam zaista nisu neophodne a kupon vaučer samo nadoknadi razliku u ceni tako da ispadne kao da ste na nuli ali samo ako kupite šta su oni zamislili.

Aplikacija često ne radi, a pre će vam odgovoriti iz Vatikana na neko pitanje nego iz korisničkog servisa.

Jad i beda od euforično reklamirane kartice
Ocena: 1 - vaučeri više nemaju smisla

Za kraj nešto iz Tamnog Vilajeta - ko koristi kajaće se, ko ne koristi kajaće se:

mm-200k-5-telo-vesti-815x458.jpg

Trust mozgova stoji iza ove mindnumbing aplikacije - jednostavno prava potrošačka i kao takva stvara opasnu zavisnost.

Nema plastike, samo aplikacija na mobilnom.
Prate se navike potrošača i na finjaka se profiliše svaki kupac ponaosob.

To konkretno znači da vam se nude specijalni popusti samo za vas tako da je bolje proveravati sa ukućanima, komšijama i kolegama kome su šta odobrili za dat vremenski period.

Primera radi, ko voli šampite može meni da se obrati i dobiće ih po ceni od 200 umesto za 350... Ja opet moram da jurim one koji kupuju deterdžente i tako kreće jedna socijalna igranka...

Posle nekog vremena, jureći proizvode za koje su vam odobrili popuste, shvatate da su vam frižider i orman puni nepojedenog i nepopijenog. To je taj potrošački život!

Neće se baci naravno ali navlakuša je opasna.
Kontakt centar je ažuran i najčešće beskoristan sa brzim odgovorom.

Ukinuli su mogućnost dodatnog izbora artikala iz nejasnog razloga.

Aplikacija obiluke poklon vaučerima raznih domaćih proizvodjača gde se skupljaju markice te na odredjen broj dobijate gratis proizvod.

Ukupna ocena: 4+

Poslednja izmena:
Zaboravio si veoma bitnu stvar, kavalitet same aplikacije. Tu je Lidl nabolji, najlakše se razume šta imaš i šta ti daju. Maxi aplikaciju kao da im je pravio neko da zaebava ljude, haos od podataka. Vero kartica radi dobro, dobijaš bodove koje posle koristiš kao pare. A ako ti ne odgovaraju njihove cene, ideš negde drugo. Tu se ide zbog drugačijih prozvoda koje drugi nemaju.
A ta Super kartica je negde između svih ostalih.

Zaboravio si veoma bitnu stvar, kavalitet same aplikacije. Tu je Lidl nabolji, najlakše se razume šta imaš i šta ti daju. Maxi aplikaciju kao da im je pravio neko da zaebava ljude, haos od podataka. Vero kartica radi dobro, dobijaš bodove koje posle koristiš kao pare. A ako ti ne odgovaraju njihove cene, ideš negde drugo. Tu se ide zbog drugačijih prozvoda koje drugi nemaju.
A ta Super kartica je negde između svih ostalih.
MAXI ti priznaje najnižu cenu.
Recimo...
Lešnik torta 1500
Na aplikaciji 1100
Ti uzmeš onu śto joj "ističe rok" za tri dana - 750
Odeš na kasu, čekiraš aplikaciju (1100) naplate ti 750.

SuperKartica od Idea - na aplikaciji sok 110, čekiraś proizvod a u prodavnici "na akciji" 140, odeš na kasu - 140

MAXI ti priznaje najnižu cenu.
Recimo...
Lešnik torta 1500
Na aplikaciji 1100
Ti uzmeš onu śto joj "ističe rok" za tri dana - 750
Odeš na kasu, čekiraš aplikaciju (1100) naplate ti 750.

SuperKartica od Idea - na aplikaciji sok 110, čekiraś proizvod a u prodavnici "na akciji" 140, odeš na kasu - 140
Najbolja aplikacija je Lidlova, ne pričam sad o cenama. Maxi ima prekomplikovanu aplikaciju, ko da im je neko dete roditelja sa Dedinja radilo, iz privatne škole za partijaše male.

Poslednje što želite, recimo na mesari je da vas mesar zajebava dok naručujete krmenadlu ili krilca...

E to je jedan od razloga zašto NE kupujem imlek mleko

Ćao ljudi ja sam debil a evo šta sam napisao iz dosadeeee

Zdravo-Ljudi-Ja-Sam-Debil.jpg

Ovo još i da prodje al na jogurtu šta je pisaloooo...

cobk9kpTURBXy82M2RkMWJkNzM5N2FkOTVjOGEzNDU5NWI0ZDI0YzAyNi5qcGeRkwLNBLAA3gABoTAF

Nešto slično je bilo sa Plazma keksom
Godinama bila ona pionirka a onda se neko setio da stavi svoje dete...

stara-kutija-keks-plazma_slika_L_340309789.jpg

Pa pošto su to bile tranzitne godine slika se menjala sve čeśće a devojčice sve ružnije

Uzmi pa jedi...
Totalna antireklama...

A onda su se u Požarevcu opametili pa ih savetovali da svoje slike ne stavljaju na keks već na fejsbuk

Poslednja izmena od moderatora:
I ti si se promenio
Ranije si bio bolja rdja a sad samo rdja :mrgreen:
Ne zezam. Znam coeka, vodio propagandu u Starku, radio im film ranije i njegov otac je bio jedan od ljudi koji su stari Stark direktorovali i pricao mi kako je poceo da pada kvalitet. Od kako su Hrvati dosli, sve cokolade imaju neki bljutav i pomalo iritirajuci ukus. Ranije spickam Najlepse zelje 200 graama na keca i super, sad posle dve stangle mi muka.

Jedino je Menaz kolko tolko ista. Al ona je najstarija i zasticen patent i tu nisu mogli da zaseru.

Sada bih izneo par reči o marketinškim trikovima lanaca putem onih "potrošačkih kartica"

Trgovcima trebaju POTROŠAČI a ne KUPCI
Kupac je onaj koji kupi samo šta mu treba.
Potrošač je hedonista, rasipnik, slaba ličnost koja pada na razne fore...

Toga u socijalizmu nije bilo a sad da vidimo kako Musa dere jarca...

Krećemo sa najjednostavnijom potrošačkom karticom po sistemu: "uzmi ili poljubi"

SK-slika-1.jpg

Odličan kontakt centar za rad sa potrošačima.
Kartica služi za ostvarivanje popusta na odredjene proizvode po izboru kompanije uz mogućnost izbora jednog artikla po svom izboru ali da to nije ovo, ono ili to i to....

Obično je popust na neku prethodno nalupanu cenu a skupljanje bodova je neisplativ benefit.
Nude brži sistem skupljanja bodova pod uslovom da ste klijent Sberbanke a sad koliko Sberbanka pojeftinjuje ceo proces lebdi u vazduhu.

Karticu možete paralelno koristiti kao plastiku, privezak ili mobilnu aplikaciju jer kad jednom dobijete svoj potrošački broj on ostaje zauvek isti.

Jedini problem je što akcijski popust ne znači da ćete taj artikal uopśte naći, a crna praksa je da neke poklon zezalice ili ohoho popuste pokupe zaposleni.

Lako se dobija duplikat kartice u principu Moja ocena kad se sve sagleda je: 3

Sledi najlošija kartica:

card-1024x660.jpg

Ciganisanje počinje već na početku: ako ste izabrali plastiku onda morate samo nju da koristite a ako ste instalirali aplikaciju nećete nikad dobiti plastiku. Greška je u tome što fizičko prisustvo kartice vezuje ljude a aplikacija ko aplikacija...

Jednom nedeljno se menjaju akcije.
Poene ostvarujete na stvari koje vam zaista nisu neophodne a kupon vaučer samo nadoknadi razliku u ceni tako da ispadne kao da ste na nuli ali samo ako kupite šta su oni zamislili.

Aplikacija često ne radi, a pre će vam odgovoriti iz Vatikana na neko pitanje nego iz korisničkog servisa.

Jad i beda od euforično reklamirane kartice
Ocena: 1 - vaučeri više nemaju smisla

Za kraj nešto iz Tamnog Vilajeta - ko koristi kajaće se, ko ne koristi kajaće se:

mm-200k-5-telo-vesti-815x458.jpg

Trust mozgova stoji iza ove mindnumbing aplikacije - jednostavno prava potrošačka i kao takva stvara opasnu zavisnost.

Nema plastike, samo aplikacija na mobilnom.
Prate se navike potrošača i na finjaka se profiliše svaki kupac ponaosob.

To konkretno znači da vam se nude specijalni popusti samo za vas tako da je bolje proveravati sa ukućanima, komšijama i kolegama kome su šta odobrili za dat vremenski period.

Primera radi, ko voli šampite može meni da se obrati i dobiće ih po ceni od 200 umesto za 350... Ja opet moram da jurim one koji kupuju deterdžente i tako kreće jedna socijalna igranka...

Posle nekog vremena, jureći proizvode za koje su vam odobrili popuste, shvatate da su vam frižider i orman puni nepojedenog i nepopijenog. To je taj potrošački život!

Neće se baci naravno ali navlakuša je opasna.
Kontakt centar je ažuran i najčešće beskoristan sa brzim odgovorom.

Ukinuli su mogućnost dodatnog izbora artikala iz nejasnog razloga.

Aplikacija obiluke poklon vaučerima raznih domaćih proizvodjača gde se skupljaju markice te na odredjen broj dobijate gratis proizvod.

Ukupna ocena: 4+
Sta te sprecava da uzmes karticu i kupujes samo sta ti treba?

Poslednje što želite, recimo na mesari je da vas mesar zajebava dok naručujete krmenadlu ili krilca...

E to je jedan od razloga zašto NE kupujem imlek mleko

Ćao ljudi ja sam debil a evo šta sam napisao iz dosadeeee

Zdravo-Ljudi-Ja-Sam-Debil.jpg

Ovo još i da prodje al na jogurtu šta je pisaloooo...
Najbolji jogurt su van svih klasa, Granice.

Kako znam ne pitaj, jer ovde niko nista ne veruje kad napises.

Back