Zastave,grbovi,stegovi itd.

@Rujevit to je bio jedan od predloga za zastavu cg.prihvacena je starija verzija.zlatni orao na crvenom polju sa zlatnim obrubom.orao na prsima ima stit na kojem lav stoji na zelenoj podlozi a iza njega je plavo polje.orao u kandzama drzi skiptar i onu kuglu ne mogu se sjetit kako se zove.okacio sam to na otvaranju posta.evo jos nekih kotromanici,jugovici,oblacici(jos kad bi mi neko reka ko su),obilic(pretpostavljam izmisljen al neka ga),mitrovici-jankovici(ni oni mi nisu bas najpoznatiji)

Prilozi

• kotromanici.jpg
    kotromanici.jpg
    13,7 KB · Pregleda: 34
  • jugovici.jpg
    jugovici.jpg
    13,4 KB · Pregleda: 35
  • oblacici.jpg
    oblacici.jpg
    16 KB · Pregleda: 34
  • obilic.jpg
    obilic.jpg
    14,7 KB · Pregleda: 31
  • mitrovici-jankovici.jpg
    mitrovici-jankovici.jpg
    36,3 KB · Pregleda: 45
evo jos i palavestre porodica sa primorja,grb cara dusana,alaj barjak sa grahovca i krstas sa vucjeg dola

Prilozi

• palavestre.jpg
    palavestre.jpg
    28,8 KB · Pregleda: 53
  • car dusan.jpg
    car dusan.jpg
    34,3 KB · Pregleda: 90
  • alaj-barjak grahovac.jpg
    alaj-barjak grahovac.jpg
    52,4 KB · Pregleda: 28
  • vucji.jpg
    vucji.jpg
    22,2 KB · Pregleda: 34
Besomar:
a po cemu se to vidi :-).danas bi se stidio toga da vidi sto mu srbi po crnoj gori pjevaju.iako je bio srbin samo ga crnogorci postuju srbi ne(mislim na one iz cg).vise ga i turci cijene od njih sramota.

Vidi se po rasporedu boja na zastavi, koju je uzeo od Srbije. Da je on danas živ ja bih pokrenuo akciju da se Karađorđevići javno ispričaju njemu, kao Srbinu iz kuće Petrovića, rođaka Karađorđevićima. S druge strane i on bi trebao da se ispriča što nije imao dovoljno pravoslavlja u sebi da oprosti grehe lakomom Aleksandru, a ne da zbog njega ruši srbstvo u Crnoj Gori zarad drvene stolice na Cetinju. Da je Njegoš živ stideo bi se Nikole.

jos jedna verzija grba balsica iz kasnijeg perioda vladavine,porodica dinjcic,episkop timocki,porodica zefarovic,za zadnji bih volio da mi neko kaze ako ga je vec gleda i ako zna sto je u pitanju strasno mi je poznat.

Prilozi

• balsici.JPG
    balsici.JPG
    28,6 KB · Pregleda: 25
  • dinjicici.jpg
    dinjicici.jpg
    35,5 KB · Pregleda: 33
  • Episkop Timocki.jpg
    Episkop Timocki.jpg
    30,9 KB · Pregleda: 28
  • grb zefarovici.jpg
    grb zefarovici.jpg
    46,1 KB · Pregleda: 30
  • unknow.jpg
    unknow.jpg
    15,9 KB · Pregleda: 61
Video sam vizantijskog orla i pre, ali nisam znao da je to u stvari vizantijska oznaka. Jedne godine sam u Grckoj, na nekom njihovom manastiru to vide.

U principu nije los, jedina razlika je sto ima zutu i crnu boju, odnosno zlatnu i crnu. Koliko ja znam zuta i crna su boje svetog Rimskog carstva. Mozda boje imaju veze sa tim, ali ne bih smeo da se kladim...

Meni se iskreno, najvise svidja umetnicka izvedba ruskog orla mada nije los ni vizantijski. Mogao bi malo bolje da se stilizuje.

Back