Заставе ЕУ на протестима против насиља

To je u osnovi zastava Saveta Europe (Council of Europe), čijeg članica je i Srbija. EU je ovu zastavu "usvojila" kao svoju, kada je bila osnovana. 12 zvezdica na plavoj pozadini ima isto duboki istorijski simbol u Evropi (crown of Immortality - kruna besmrtnosti).

https://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Europe
Истина, али свеједно, не знам какву везу треба да има та застава са анти СНС протестима?

Мислим, оно што ја јако замерам СНСу је то поштивање "европског курса"... И власт је за ЕУ и европу. Не знам шта овиме желе да поруче, али сам унеђен да је то доказ јаког присуства странух лобиста у протесту

Nemam pojma ko je ovaj lik, malo sam pogledao ali mi deluje kao da lupeta gluposti. Verovano ni on ne zna o čemu priča.

Probaću da objasnim. Evropa se sastoji od većeg broja manjih država. Oni su odlučili da se udruže i formirali su EU. EU funkcioniše po pravilima koje su same te države definisale. Možda nije idealno, ali prosto tako funkcioniše. Ako želiš da budeš deo kolektiva, prosto moraš da prihvatiš neka pravila. Ideš na posao negde, prihvataš pravila firme. Ideš u školu, prihvataš pravila. Ideš u banku, prihvataš pravila. Neko ti dođe u kuću, prihvata tvoja pravila. Jednostavno, tako stvari funkcionišu i ne vidim tu neki problem. E sad, zašto su se te države odlučile da se udruže? Iz jednostavna dva razloga: ekomonija i mir.

Čuo si valjda za udruživanje radi ekonomske snage. Po principu "zajedno smo jači". Ako Evropa ako nije ujedinjena, već svako ide za sebe, onda ne može da parira Amerima i Kini. Ovako udružena koliko-koliko može. Evo pogledaj Engleze, kako su izašli iz EU, sve im je krenulo nizbrdo. Jednostavno, uvek je važilo ono da je grupa jača od pojedinca. Ja kad idem negde sam svi mogu da me lemaju, ali kad krenem sa svojih 27 drugara, onda baš i ne mogu. Kapiraš poentu? Elem, ako bi se EU raspala, došlo bi do slabljenja ekonomije svih država pojedinačno, zatim postepenih nemira, tenzija i rata. To je valjda svima jasno. Tako da stanovnici Evrope mogu da uživaju u miru taman onoliko koliko postoji EU, posle toga neka nam je Bog u pomoći ;)

E sad, šta je cena biti u kolektivu? Vrlo je jednostavno: moraš da prihvatiš neka pravila. Drugim rečima, ne možeš baš da radiš šta hoćeš. Isto važi i kad si u školi, poslu, banci, saobraćaju, bilo gde... To nije ništa tako strašno (kako predstavljaju ovi opskurni likovi), to nije nikakvo oduzimanje suvereniteta, to je prosto set nekih osnovnih pravila koji služe da sve funkcioniše kako treba. Jer ako si u kolektivu, a želiš da radiš šta hoćeš, to onda znači anarhija i ne može da funkcioniše. Nadam se da sam sad objasnio u kratkim crtaka šta je EU jer vidim da dosta ljudi ne razume ili su zatrovani nekim suludim budalaštinama sa Youtube-a.
Да је тако лепо и без мане као што си написао, свако би желео да буде члан ЕУ

Међутим, реалност је нажалост другачија

EU je jedna fasisticka tvorevina,svi slobodnoumni i misleci ljudi su protiv te tvorevine
Protiv EU i NATO su samo ljudi čudnog karaktera, poput svake vrste ekstremista (neofašisti, neonacisti, neokomunisti, vjerski fanatici...) i ljudi sa čudnim ambicijama (autokrati, diktatori...), koji vide u tim organizacijama prepreku za ostvaranje njihovih bolesnih ciljeva....

Истина, али свеједно, не знам какву везу треба да има та застава са анти СНС протестима?

Мислим, оно што ја јако замерам СНСу је то поштивање "европског курса"... И власт је за ЕУ и европу. Не знам шта овиме желе да поруче, али сам унеђен да је то доказ јаког присуства странух лобиста у протесту
Vaše vlasti, bar ni jedna do sada, nije bila za učlanjenje u EU, jer onda nestaje "hvatanje u mutnom". Začuda, da su vas kao narod preveslali i prepeljali žedne preko vode sa mantrom "ne treba, da postanemo član EU" ili "ne žele nas u EU", jer ste kao narod, spali među najnerazvijene i najsiromašnije u Evropi po zaslugi politike, koju vaše vlasti prakticiraju.
Kako sam već objasnio, zastava EU ima duboki simbol u Evropi

Да је тако лепо и без мане као што си написао, свако би желео да буде члан ЕУ

Међутим, реалност је нажалост другачија

Niti je lepo niti je bez mane. EU jeste neki oblik nužnog kolektiva. Ima svoje mane i zahteva određena odricanja. Ali zato živimo u miru. Raspadom EU počinje rat u Evropi. To je opšte poznata stvar samo se o tome ne priča mnogo. Ko ne veruje neka zapamti moje reči. I mi ovde na balkanu bi vazda ratovali da nema EU da nas drži pod kontrolom. U prirodi država je rat. A na ovim prostorima će tenzije prestati upravo kad uđemo u EU. Prihvatanje svih tih pravila, kakva god da su, je odličan trejd za ono što dobijamo. A to je normalan život i mir. Svi ljudi sa ovih prostora kad odu u Austriju počnu odlično da žive međusobno. Niti se mrze niti se ubijaju. Samo zato što su u EU. Jer tamo nema nacionalizma. A mi ovde bi se poubijali do poslednjeg čoveka. Pa posle neko kaže ne valja EU. Malo sutra ne valja ;)

Ауторска

Да ли смо нормални је најбоље питање које сами себе можемо да упитамо последњих дана. Тзв протести против насиља, а на њима се гурају политички лобији за запад ЕУ и НАТО, све отвореније се спомиње увођење санкције Русији и тако даље.

Када сам о томе први пут писао, проглашен сам ботом и сендвичарем. Али ме то не дотиче, јер ја знам да ниити сам члан Снс, нити њихов гласач, нити је ико у мојој породици члан исте организације.

Само ме занима, чему све ово? Опет питам, зашто нико не спомиње децу и људе на КиМ?
Pogledajte prilog 1362431

Ми се сви питамо што не одеш за говорницу на протесте и одржиш један говор тамо уместо 1000 овде .

Protiv EU i NATO su samo ljudi čudnog karaktera, poput svake vrste ekstremista (neofašisti, neonacisti, neokomunisti, vjerski fanatici...) i ljudi sa čudnim ambicijama (autokrati, diktatori...), koji vide u tim organizacijama prepreku za ostvaranje njihovih bolesnih ciljeva....

Како да у Србији сви трговински ланци који су широм ЕУ и НАТО имају БРУТО јефтиније производе

по количини масе .. да не спомињемо квалитет него у Србији ?!

Ma koja crna arena i pravila...:ceka:
Na kom drvetu ti zivis...

Pa uzeli su im Telekom kao sto zele i nama...
Banaka svojih takodje vise nemaju kao sto su i nama pomeli sve...

O Sloveniji bi se takodje imalo reci...
Gde im je sad Gorenje i Fructal...sa kojima su harali po Ex Yugi...i kako bese ona firma za namestaj...Šipad...

Dakle EU im je uzela sigurica-trziste...

Koliko im je lepo vidimo svake Nove godine, a i mimo toga, kad hrle u Beograd...u yugo nostalgicni provod...tek da vide da su i oni nekad imali glavni grad sa 2 000 000 stanovnika...koliko im sad ima drzava...

O "ravnopravnosti" u EU najbolje govori zastava
Gde je idalje 12 zvezdica...

Pa ravnopravniji su Hrvati bili u Kraljevini SHS nego danas u EU...bar ih je bilo na grbu...
A sad nisu ni zvezdica na zastavi...kao ni Slovenci...
Pitaju se koliko i Sima Spasic...

...
Ajde, usporedba:

Italija vs Slovenia&Hrvatska 1990 i danas.
Samo, da ti doprinesem sliku 1991, pred raspad SFRJ, bio je omjer plata u Sloveniji vs Italiji 1 prema 8, danas je 1 prema 1. Po BDP već danas Slovenija je egal sa severnom Italijom, Hrvatska sa južnom, a ne treba da ti objašnjavam, da imaju SI&HR visoki privredni rast, baš po zaslugi članstva u EU&EEA, dok Italija ima slab privredni rast, odnosno stagnira otkada se odlučila ugasiti svoje nuklearne elektrane.
SFRY je bila dobra za vas Srbe, za Slovence i Hrvate baš i ne.

Poslednja izmena:
Mi smo kao država, od EU i Nato, dobili više nego poštene i fer uslove da diplomatskim putem zadržimo Kosovo
Tačno, iako neki u Srbiji to smatraju "okupacijom", dali su vam praktički sve opcije, da rešite situaciju na Kosovu političkim putem, jedini problem je, da "nacionalistička struja" želi Kosovo u Srbiji bez Albanaca, koji pretstavljaju većinu. A uopće ne trebate otkrivati toplu vodu, jer je takvih situacija u Evropi mnogo, primjerice Italija - južni Tirol, Danska - Grenlandija.....

Како да у Србији сви трговински ланци који су широм ЕУ и НАТО имају БРУТО јефтиније производе

по количини масе .. да не спомињемо квалитет него у Србији ?!
Jer je u EU proizvodnja efektivna, te može proizvesti jeftinije i bolje možda?
Pa valjda imaš izbor - kupuj skuplje srpsko!!!

Neće valjda ruske zastave?
А што да не, злобни Длугомире!?
Руска (тада Совјетска) застава нас је ослобађала од фашизма.
Под руском заставом, за разлику од заставе ЕУ, нисмо у неколико махова бомбардовани.
Под ЕУ заставом, отето нам је КиМ.
И ти би сада заставу злотвора. Гори си од њих!

Ми се сви питамо што не одеш за говорницу на протесте и одржиш један говор тамо уместо 1000 овде .
Јњр нисам београђанин нити има протеста у мом граду тренутно
Не пада ми на памет да присуствујем протестима које сам не подржавам.

Под руском заставом, за разлику од заставе ЕУ, нисмо у неколико махова бомбардовани.
И ти би сада заставу злотвора.
Гори си од њих!
.

Према последњим обавештењима са Андрићевог венца, Србија је на ЕУропском путу.

Даклем. можда овим демонстранти пружају руку Председнику, ради разговора о минимуму заједничких интереса.

Кад већ разговара са ЕУропом, може и са делом народа, којем је такође Председник.

I mi ovde na balkanu bi vazda ratovali da nema EU da nas drži pod kontrolom.
Ваљда знаш како је почео распад СФРЈ и која је улога Немачке и других држава Европе, и када је био рат у питању.
A na ovim prostorima će tenzije prestati upravo kad uđemo u EU. Prihvatanje svih tih pravila, kakva god da su, je odličan trejd za ono što dobijamo. A to je normalan život i mir.
Да би ушао у ЕУ треба да се призна Косово.
Да ли би ти Сајо пристао због чланства у ЕУ да се одрекнеш дела своје државе?
---
А што се тиче ЕУ ...кад је толико дивна што сви Пољаци одселише трбухом за крухом у Холандију. Бугари,Румуни сви одоше на рад у Западну Европу. Шта то не штима у чланицама Бугарске..кад је бедна. Славонија празна...што не раде у Славонији кад је већ Хрватска ЕУ.
---
Јесу ли чланице ЕУ учествовале при бомбардовању наше земље? Јесу ли одговарали за злочине..Грделичке клисуре, убиства мале Милице.

Ваљда знаш како је почео распад СФРЈ и која је улога Немачке и других држава Европе.

Да би ушао у ЕУ треба да се призна Косово.
Да ли би ти Сајо пристао због чланства у ЕУ да се одрекнеш дела своје државе?
---
А што се тиче ЕУ ...кад је толико дивна што сви Пољаци одселише трбухом за крухом у Холандију. Бугари,Румуни сви одоше на рад у Западну Европу. Шта то не штима у чланицама Бугарске..кад је бедна. Славонија празна...што не раде у Славонији кад је већ Хрватска ЕУ.
То су питања без одгора за ЕУропејце?

Јњр нисам београђанин нити има протеста у мом граду тренутно
Не пада ми на памет да присуствујем протестима које сам не подржавам.

Е какав изгооовооооорррр ... типично Вућићевски

И ти би сада заставу злотвора. Гори си од њих!
Zato što smo mi deo Evrope, a ne Rusije. To što nas Rusi nisu bombardovali nije zato što su ne znam kako dobri nego zato što im nije trebalo. Kad im treba bombarduju i oni, kao što vidimo u Ukrajini. Nama su uveli sankcije zato što im je trebalo. Prema tome sve se vrti oko interesa, a naš je interes u Evropi. Od nje dobijamo mnogo više, a i tamo idu naši ljudi. U Rusiju ne ide skoro niko.

Zato što smo mi deo Evrope, a ne Rusije. To što nas Rusi nisu bombardovali nije zato što su ne znam kako dobri nego zato što im nije trebalo. Kad im treba bombarduju i oni, kao što vidimo u Ukrajini. Nama su uveli sankcije zato što im je trebalo. Prema tome sve se vrti oko interesa, a naš je interes u Evropi. Od nje dobijamo mnogo više, a i tamo idu naši ljudi. U Rusiju ne ide skoro niko.
Е мој, Длугомире!
Ми нисмо део Европе већ само смо географски присутни у Европи. А када ћемо бити део Европе, можда никад. То што мислиш да од ЕУ добијамо много више, нас то много више кошта. Напали су Србију са свих страна и лагано је круне а већ су отели КиМ. Шта је следеће на реду, али то теби ништа не значи.
То што Русија интервенише у Украјини је исправно јер је Запад кренуо на Русију преко Украјине. И ту, у Украјини треба да се намера Запада заустави.
И коначно, држава Србија, због интервенције Русије у Украјини, није увела санкције Русији. А ти би, какао видим, радо увео. Е мој, Длугомире!

Слажем се да је све интерес али наши и руски интереси, сложићеш се, су у врло бољем односу него наши и евроатлантскиџ пошто је запад једна политичка целина.

Е мој, Длугомире!
Ми нисмо део Европе већ само смо географски присутни у Европи. А када ћемо бити део Европе, можда никад. То што мислиш да од ЕУ добијамо много више, нас то много више кошта. Напали су Србију са свих страна и лагано је круне а већ су отели КиМ. Шта је следеће на реду, али то теби ништа не значи.
То што Русија интервенише у Украјини је исправно јер је Запад кренуо на Русију преко Украјине. И ту, у Украјини треба да се намера Запада заустави.
И коначно, држава Србија, због интервенције Русије у Украјини, није увела санкције Русији. А ти би, какао видим, радо увео. Е мој, Длугомире!
Део смо европе, само нажалост данас је европско оно што је западно.

Постоји и источна европа. :D

Но, не осећам неку припадност континенту лично

Према последњим обавештењима са Андрићевог венца, Србија је на ЕУропском путу.

Даклем. можда овим демонстранти пружају руку Председнику, ради разговора о минимуму заједничких интереса.

Кад већ разговара са ЕУропом, може и са делом народа, којем је такође Председник.
Srbija je na Evropskom putu zbog koristi...Ali ne zeli da udje tamo...Tako da bise moglo reci da smo nejveci licemeri... A narod se isto ponasa kao vlast...I pojedinac ode na zapad da bi se materijalno okorisito preziruci ga...Tako smo i mi na putu zbog povoljnih zajmova i kredita, zbog investicija, ulaganja itd...Dakle pronasli smo nacin da zaebemo evropsku administraciju, da sluzba putem medija uci narod da ih preziremo i nikada ne dozvolimo da udjemo....A usput predsednik bez ikakvih posledica moze da prica narodu ono sto zajedno zele da cuju...A to je ona forica da nas oni nece...Nema EU administrativni deo koji sluzi da prepozna ovakve prevare....Tako da moze i tako...
To je od prilike kao kad nas prosecan stanovnik ode na zapad pa misli da je nasao nekakvu rupicu u zakonu i da ih je zaebao...Pa onda ne izmiruje obaveze i podkrada, a onda jednog dana sve dodje na naplatu...

Srbija je na Evropskom putu zbog koristi...Ali ne zeli da udje tamo...Tako da bise moglo reci da smo nejveci licemeri... A narod se isto ponasa kao vlast...I pojedinac ode na zapad da bi se materijalno okorisito preziruci ga...Tako smo i mi na putu zbog povoljnih zajmova i kredita, zbog investicija, ulaganja itd...Dakle pronasli smo nacin da zaebemo evropsku administraciju, da sluzba putem medija uci narod da ih preziremo i nikada ne dozvolimo da udjemo....A usput predsednik bez ikakvih posledica moze da prica narodu ono sto zajedno zele da cuju...A to je ona forica da nas oni nece...Nema EU administrativni deo koji sluzi da prepozna ovakve prevare....Tako da moze i tako...
To je od prilike kao kad nas prosecan stanovnik ode na zapad pa misli da je nasao nekakvu rupicu u zakonu i da ih je zaebao...Pa onda ne izmiruje obaveze i podkrada, a onda jednog dana sve dodje na naplatu...
То кажу и моји

Back