Zarada na netu - GRAFICKI DIZAJN

Aha,razumem. Slusaj sad situaciju,ucestvujem na jednom konkursu,konkurs je zavrsen pre 15 min,imam tri zvezdice sa jos nekoliko njih i to je najveca ocena za sad. Taj koji je postavio konkurs mi je poslao poruku pre pola sata da promenim jednu sitnicu na logo-u,ali sad je konkurs zavrsen i sada je ono cekanje. Ja sad ne mogu da ubacujem slike dok on ne napravi tu selekciju od nas 6 ucesnika?

- - - - - - - - - -

Neka,ne moras da mi objasnjavas,nasao sam uputstva,hvala u svakom slucaju.. :)

Hitno mi treba odgovor ako neko zna. Ovako,usao sam u finale i ovaj se nalozio na moj rad ali bi voleo nesto malo da izmenim pa mi je trazio da mu dam svoju e mail adresu da mi posalje kako bi hteo da izgleda jedan deo logoa,pa me zanima jel je dozvoljeno da mu ja ostavim svoju e mail adresu?

hitm3n,prvo tebi da se zahvalim na savetima a i na celom tvom doprinosu ovoj temi. Pre nekih 15 dana sam lutao internetom i slucajno naisao na ovu temu ovde,i tada prvi put saznao za ovaj nacin zarade. Skinuo sam corel,poceo da gledam tutorijale,crtam,i evo posle samo 15 dana dosao sam do svoje prve pobede. https://99designs.com/logo-design/contests/medical-manufacturer-458648 Sada sledi ovo u vezi prebacivanja novca. Procitao sam sve sto ste pisali,i posto vec imam devizni racun u intesi,probacu ovaj nacin isplacivanja kao sto koristi xitm3n,za slada slabo sve to razumem ali valjda cu se snaci. Imam samo jedno pitanje u vezi toga,rekao si da mi za verifikaciju mogu traziti neki racun na svoje ime da prilozim,ali posto jos uvek zivim sa roditeljima nemam ni jedan racun na svoje ime,da li moze biti problema oko toga?

mislim dane bi trebalo da bude. To je postupak za verifikaciju skrilla. Ja bi ti savetovao da odmah izaberes payoneer kao opciju za isplatu, tada cete uputiti da napravis nalog, i kad sve odradis (tvoji podaci, istiniti i tacni), dobijas karticu na adresu za jedno mesec dana . Sa njom posle podizes sa bankomata ili direktno placas njome.Znaci Payoneer izaberes kao nacin podizanja i odradis sve da dobjes karticu, to je najbolje.

PS - sta si odovoga sam nacrtao a sta skinuo? :)

Poslednja izmena:
Zapravo, prvo potpisujes Agreement, pa predajes fajlove, CH ima rok od 5 dana da pregleda fajlove i izmeni eventualne nedostatke. CH moze "pustiti" novac i pre isteka tog roka, a ako ne pusti, posle 5 dana se automatski pusta novac. Moj savet je da ne pitate za prenos i ne pozurujete, dobicete sigurno, pogotovo ako je konkurs bio "guaranteed"

xitm3n,moj prvi rad je bio malo drugaciji,pa mi je on trazio da ubacim globus koji mi je poslao premo emaila,pa sam ga ja preradjivao,u sustini skinuo sam jedino ovo avionce i njega preradio. Imam problem,kada sam ubacivao ova cetri formata fajla koje moram da mu posaljem izbacilo mi ovo
"This folder requires a valid Print (CMYK) vector in EPS format
This folder requires a valid Digital (RGB) vector in EPS format"

pazi, nadam se da si dizajn radio u ilustratoru ili corel draw, jer u suprotnom nemas neophodan dizajn da isporucis. Logo dizajn je uvek vektor, i u originalnom vektorskom fajlu (ai, eps, cdr) ne smes imati ni jedan rasterski element. Raster je u sustini fotografija, bitmap, pikselizovani element koji ne sme da postoji u logo source fajlu. Znaci izbaci rasterske elemente i to je to.

Stvar je u tome sto jesam,i sada kada razlozim svoj logo na delove i dalje ne mogu da nadjem taj deo koji je raster,a trebalo bi uskoro da predam fajlove inace cu se oprostiti od tih 200 dolara. Kada aploudujem fajlove izbaci mi ova obavestenja
This folder requires a valid Print (CMYK) vector in EPS format
This folder requires a valid Digital (RGB) vector in EPS format
This file contains raster content

slusaj, zato sam ja presao na ilustrator - corel draw-ovi efekti poput gradijenta kada se izvezu u eps ili ai format pretvaraju takav vektoru raster.To mozes da znas samo ako ga otvoris u ilustratoru.Moras da skines illustrator i da naucis da radis u njemu. Znaci moras da skines gradijent u cdr i da ga sacuvas, pa da ga izvezes u ai, i da ga u ilustratoru obradis. Takav fajll izvezes tek u eps. JBG, zato kazem da sam i ja presao na ilustrator, isti takav problem sam imao.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje,da li mogu sada recimo deo novca sa 99design podici preko skrila pa preko internet kartice iz Intese,a za 2-3 nedelje kada mi stigne Payoneer kartica ostatak podici preko te kartice,odnosno da li se posle mogu prebaciti na drugi nacin isplate ili onaj nacin koji izaberes prvi put posle uvek moras istim?

Back