Zarada na netu - GRAFICKI DIZAJN

Išao sam preko tvog linka, imam sada oko 50$ uglavnom raduckam po oDesku pa će da leže po malo, sad radim drugi poslić pa za koji dan očekujem još. Nešto mi se zainatilo na 99 ;]

Moram da te pitam usput za jedan problemčić,
često mi se dešava u korelu kada prebacujem outline u vektor da se napravi neko sr'nj'!
Hoću recimo da podebljam slova tj. objekat na taj način što napravim outline, razbijem, pa sastavim sa objektom, i onda mi izbacuje ovako nešto...
http://www.hostingpics.net/viewer.php?id=787683img.jpg

nisam bas siguran kako to uspes da uradis...
A tek nisam siguran sta ti znaci da outline pretvoris u vektor .. Ako zelis da podebljavas slova,ili podesis pre pretvaranja teksta u krive, ili ako pretvoris tekst u krive (convert to curves), onda podebljavas outline sa opcijom "contour", ne znam kako si ti to radio... .ako trejsujes jpg, onda ce to stalno da ti se desava i moras da brises tacku po tacku. Ako ti je to vec bio vektor, ne znam kako to uradis, jedino da mi snimis da vidim kako to radis, da bih znao kako da ti pomognem.

Poslednja izmena:
Pogrešno sam se odrazio,
Hteo sam da kažem kada prebacujem outline u kur*e ;]

U primeru gore "love" je bio objekat znači ne font. Napravio sam outline na objektu i prebacio u bičarke, i onda se desi ono,
ali takođe mi se dešavalo često, kada oko slova iz nekog fonta napravim outline i kada ga prebacim u kur*e onda se desi slično.

Nisam imao običaj da koristim contour, a to sam video davno na tvom videu da si koristio.

Našao sam rešenje za ovo, izguglao sam probleme sa outline i izbacilo mi je direktno corelov forum,
pa sam koristio tehniku da isječem tj. trimujem slova na više mjesta, zatim napravim prostitutke od outline za svaki isječeni element, posle ih spojim i to je to.
Makro.

Pozdrav svima :)
Upecali ste me sa ovom dizajnom, čitam već neko vreme temu i stvarno hvala svima koji nama novajlijama objasnite sve moguće što nas interesuje.
Nadam se da neće biti teško nekome samo da mi kaže da li je moguće ovako zamagljenu liniju napraviti u illustrator-u? (ili je to više kao dorada u photoshop-u)
http://designshack.net/postimages/faders_step2c.gif

Pošto prelistavam konkurse na 99D i vidim da se često mogu naći kao ajde da kažem ukrasni deo ispod teksta i već pošteno vreme pokušavam
da nađem tutorijal za to ili da sama provalim kako, ali mi nikako ne ide. Registrovah se u nadi da će mi neko od vas pomoći i hvala unapred :)

to je moguce, i vrlo lako uraditi u ilustratoru.
Nacrtas oblik - izduzenu kiniju; stavis joj gradient sa crnom i belom, i to radial; stavis spoljnju boju belu, unutrasnju crnu; na kvadraticu na slideru koji oznacava belu boju, kliknes na njega, pa isod nadjes "opacity| i podesis na nulu i to je cela prica.
Ako nisi bas najbolje razumeo snimicu tutorijal. Javi ako si uspeo

Imas na mom kanalu dosta tutova, najvise za pocetnike pa natebnane 1 po 1 :)

Sto se tice dividera, u sustini se samo igrate sa nijansama sive i sa opacity. Mozete samo 2 nijanse gradienta, a mozete i 5; mozete i elipsoidne oblike, sve zavisi sta zelite i koliko ste kreativni, ja sam vam samo dao tehnicki savet. Pogledajte kakvih sve dividera ima, cisto da vam da neke ideje:

Dividers2.jpg

Ako si bio izabran kao finalista ili pobednik u nekom konkursu, mozes da radis privatno preko sajta sa tim klijentom - za to sluzi 1-1.

Ako si se dogovorio sa klijentom da radite van konkursa, ides na stranu "My projects" i ides na "Invite to a 1-1 project"

sshot001-2.jpg

i posle popunis sta se trazi - naslov projekta, opis projekta, klijent i ponuda fajlova:

sshot002-1.jpg

Poz, ljudi! Kako ide crtanje?
Naleteo sam na problem, pa reko', da priupitam i ovde, možda neko (hitman? :D ) zna rešenje...

Treba da pošaljem neke radove iz Ilustratora, ali u cdr formatu, a problem je što Corel uopšte ne prepoznaje "Clipping mask" iz ilustratora... Unakazi mi radove do neupotrebljivosti.
Uglavnom, da ne širim priču,, jel zna neko kako pripremiti clipping mask u ilustratoru za corel?

Hvala.

Poslednja izmena:
Druze, ja sam uradio cliping mask u AI, i sacuvao u .eps (transparent, post script lvl3, compatible gradient and gradient mesh printing).
Probaj u tim podesavanjima da sacuvas kao eps pa ga drag and drop u corel, meni je uspelo

Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku xitm3n.

Hvala na brzom odgovoru.
Nisu mi radovi pri ruci da isprobam odmah, ali nadam se da će uspeti :) ... U suprotnom sam u strašnom problemu.
Javiću sutra kako je prošlo.

Pozdrav svima. Mora i poseban pozdrav pokretacu ove male zajednice "xitm3n" koji nesebicno i strpljivo deli svoja iskustva i znanja!
Sada da se pohvalim da sam procitao sve prethodne stranice, a i da pohvalim sve vas jer su bile izuetno citljive, korisne i bez tenzija.
Preporucujem svakome ko zeli ozbiljnije da se bavi ovakvim nacinom zarade da prelista temu od pocetka, sigurno nece dobiti sve zeljene odgovore, ali zato ova teme nece nadam se zamreti na 43 str.
Da bi me mozda bolje upoznali: http://en.99designs.jp/users/1547753 , imam jednu pobedu , mucki izvojevanu sa skoro 50 unosa :D.
Inace imam zavrsene nekakve skole, ali to je samo jedan stepenik od mogucih 10000000, a i taj jedan stepenik moguce je zaobici kroz razne tutorijale.
Moji utisci u vezi 99designs su "krvav je to lebac" mora dosta da se radi , a potrebna je doza srece i taktike.
Profesionalnim LOGO dizajnerima 99designs je dobro trziste, dok za web dizajnere je dobro za uvezbanje, upotpunjavanje portfolia i mogucnost ostvarivanja kontakata.
Slikovitije da objasnim: Za web dizajnere 99designs je rudnik, tako da rudari kada ste sigurni u sebe i u svoje kvalitete bezite na neko humanije mesto. A do tada zavalite se u fotelje i crtanje, crtanje i samo crtanje i ucenje HTML, CSS, PHP, JS....Dosta za prvi unos :). pozzz

Poslednja izmena:
Da ti se zahvalimo na pohvalama i zahvalnosti ;)
Evo ti si bas lepo u najkracim crtama sazeo sustinu naseg amaterskog entuzijazma za crtanje svaka cast, ne bih imao nesto posebno da dodam. Nadam se da ces ostati sa nama, deliti iskustva i druziti se, uciti.
Pozdrav jos jednom

Hvala na pozdravima ;). Svidja mi se sto se na ovoj temi potencira amaterizam i to je cini dostupnom siroj populaciji i to je razlikuje od drugih foruma. Sto se tice dizajniranja ne znam koliko u Srbiji pa i u svetu ima pravih profesionalaca ,jer skoro svake godine menjanju se trendovi i pravci i treba sve to ispratiti. Tako da je za mene svako ko se trudi , stice nova znanja profesionalac. Npr. ti xitm3n nije ti bilo tesko da se presaltas sa corela na illustrator...Ima dosta toga da se pise na temu profesionalac - amater ili nesto trece, pa bolje da se ne zanosim :D .

Evo i ja da vas pozdravim. Slučajno sam naleteo na 99designs i na celu priču o dizajnu. I pored svega toga naleteo sam na vama poznatog xitmena čiji su mi tutoriali dosta pomogli i naravno payoneer kartica koja vam rešava sve probleme oko naplate. Što se dizajna tiče nekako mi najbolje leži 99design iako sam i ja sam početnik. 8 meseci član 99design od toga pola vremena neaktivan (fakultet, posao i sve ostalo). Uspeh, 6 finala (jedno u toku) i 1 pobeda. Zadovoljstvo je što vidim svoj napredak i što u odnosu na početne radove super napredujem iako nisam mogao dovoljno tome da se posvetim. U poslednje vreme radim samo na logotipima iako mi se dosta dopada web dizajn (jedno finale) i nameravam da se aktivnije uključim u to.
Pored toga i ovde želim da se uključim u diskusiju pošto nije loše da svi podelimo svoja iskustva.

Pozzz pecooni.
Evo da podelim neko moje iskustvo sa 99design. Ne morate se drzati ko pijan plota onoga sto CH postavi u design brief, dosadasnje 3 mesecno iskustvo mi govori da cesto pobedi drugaciji koncept od navedenog. NPR: CH navede da zeli Logo u ovalnom obliku, da detaljnu skicu i svi se drze toga, a pobedi tekstualni logo . Ili CH navede da zeli svetlije boje , a pobedi logo sa tamnijim... Bilo je dosta slicnih situacija , ali ova dva navedena primera su najsvezija.
Inace to je nesto sto mene najcesce izbaci iz takta na 99design, jer ako neko vec CH nije siguran sta zeli ,onda nek ne ostavlja skice, zelje i njegove ljubavi iz detinjstva :D.

Zavisi da li je domace ili strano. Za domace mogu da te razocaram, ali retko koje ce ti ponuditi uopste novac, ili mozda neku sicu od par hiljada dinara. Ovde misle da je izrada logoa i brendiranje firme usputna stanica na putu od kuce do pekare gde svracas na burek

Back