Zarada na netu - GRAFICKI DIZAJN

E ovako...
Sto se tice bana, verovatno je zasluzen, probaj da napravis te radove i da im posaljes, nesto tvoje licno i originalno, mozda ti vrate profil.
Ako ti to ne prodje, ne vidim razlog sto ne bi napravio novi nalog, dupli nalog je kad koristis vise istovremeno.
Sto se tice fontova, u slucaju pobede ti uopste ne predajes fontove, ne treba ti nikakva licenca. Ti jednostavnp pretvoris font u outlines, i to vise nije font, ne saljes nikakav dodatni .tff ili kako vec font fajl, vec to postaje crtez. Eventualno naglasis koji si font koristio, pa nek ga on trazi i kupuje ako ga interesuje. Ono sto ti ne smes da uradis je da saljes u prilogu font (instalaciju), ali kazem ti, problem se resava pretvaranjem teksta u outlines.
Takoje, nema veze koji softver koristis niko te to nece pitati, nisi pravno lice da moras imati original softvere, niti ce te proveravati.

Hvala na odgovoru,bio sam napravio nov i profil i u roku par minuta mi je bio blokiran (naravno sa novim mailom) i dobio sam obavestenje da je zabranjen multi profil,doduse ja sam im se javio da sam otvorio nov profil. Posto sam pobedio vec na 99 dizajnu stoje moji podaci u registraciji profila pa tako mogu da primeti da ti je to nov profil.Ja cak i na ovom blokiranom dobijam obavestenja od CH (komentari itd)

Ne znam da li sam na pravom mestu...ali...treba mi da napišem neke reči u corelu , na ćirilici, ako je moguće u fontu cooper bold, ili bilo koji drugi sličan font, samo da ima š i c na ćirilici. U fontu "miroslav" ne mogu da nađem to "š", verovatno ne umem da ga ukucam kako treba...upooomoooć

Pazi, ima cirilicnog fonta koliko znam u Windowsovoj instalaciji po defaultu, nema svih ali ima... Da bi ukucala na cirilici moras na language baru prvo da namestis jezik cirilica pa tek onda da kucas (mnislim da je na tastaturi "š" na " [ "

sshot001-1.jpg

ako nemas ubacenu cirilicu, ides desni klik na language bar i odaberes "settings":

sshot002-1.jpg

i onda ides na "add" i izaberes iz liste cirilicu "serbian"

sshot003-1.jpg

Poslednja izmena:
Što se tiče oDesk-a tek sam se priključio tamo, nije loše, ima baš dosta različitih poslova za razliku od 99Desings,
Pogodio sam posao sa jednim klijentom, oko 10 slika da mu pretvorim iz rastser u vector, 4$ po slici. skyline ili panorame raznih gradova.

Što se tiče logo dizajna, tamo daju od 10$ do 100$ za sada nisam vidio veću cijenu, i 99Designs je mnogo bolje organizovan što se tiče ovog dijela posla, i nagrada je mnogo veća, ali konkurencija velika.

kad već pričate o početnicima, imaju li početnici neke šanse tamo? :D
ja dugo pratim design crowd i učim da crtam u corelu i illustratoru, ali nikako da savladam to crtanje... a koliko sam ukapirala tamo sve mora da bude 100% delo autora, ne smeju da se koriste nikakvi gotovi elementi... kakve ja onda šanse imam dok ne naučim da crtam kako treba? :D

imas velike sanse. Prvo, ima CH koji su takodje pocetnici, i ne znaju sta je kvalitetno pa izaberu pocetnicke radove; drugo, ako radis redovno, sticaces iskustvo, postajati bolja i poceti da pobedjujes. Ja sam poceo sam pre 2 godine kao laik, a sada mogu da se pohvalim da sam uzeo oko 7000$ crtkajuci od kuce u proseku 2 sata na 3-4 dana.
Ja imam YT kanal sa tutovima iz ilustratora i corela, blog o dizajnu i grupu na fejsu gde odrzavam kontate sa ljudima koji hoce nest da nauce i da pitaju, pa ako te interesuje dacu ti linkove.

Što se tiče onog gore navedenog, ušao sam u finale, znači ja i još 2 lika, pa valjda će da u**nja sada red bi bio.

Hitmene ma znam da nije u peintu ali tako je prosto pa izgleda kao da jeste...

Ali brate CH, "The ultimate web designer" :]

Na 99 moraš dobro da snimaš pa da uloviš priliku, ne mogu baš svi najbolji dizajneri biti na svim kontestima uvijek se nađe neki luft, najbolje je naći neki kontest sa malo dizajnera a da se završava brzo, kao što sam ja našao ovaj kontest sa paukom...

Poslednja izmena:
Hitmane hocu da te pitam nesto ovde javno, mozda jos nekog interesuje.
Koje su prednosti Payoneer kartice nad ostalima, i da li moze slicna kartica da se dobije u ovim nasim domacim bankama?
Zasto bih se registrovao za karticu kod amera a ne ovde kod domacijeh, zar nije ta tehnomanija uznapredovala ebem mu misa, what is the difference?

e ovako... kod nas mogu da se uzmu neke kartice koje mozes dobiti pod uslovom da otvoris devizni racun za t namenu (visa electron, visa internet). Nista ne kosta ni izrada ni odrzavanje. Payoneer ti je slicno kao paypal, pa samim tim eto ti i odgovora - ne moze payoneer kartica da se dobije u Srbiji, tj iz srpskih banaka. Ako se ide preko nekih partnera (99designs itd), izrada je free, a mesecno odrzavanje oko 2$, s'tim sto ako nemas nista na racunu nista i ne placas, pa kad legnu neke pare tad placas odrzavanje, a mozes i preko ref linka da das da se izradi, to kosta oko 24$ ali pri prvoj zaradi od 100$ ti dobijas bonus od payoneera 25$ pa ti i to dodje besplatno.
Prednost payoneer visa mastercard je ta sto je veci dijapazon zemalja i banaka sa cijih bankomata mozes da podignes; takodje, malo je teze uci u trag sto se tice oporezovanja, jer ako niste znali zarada po osnovu freelancinga i slicno spada pod oporezive prihode - kad je kartica i banka americka, ne mogu ti mnogo, sem ako se ne namerace na tebe. Takodje nema povezivanja sa nekim od platnih procesora, vec moze direktno da se loaduje na karticu; takodje americke firme mogu direktno na karticu da loaduju novac, ako imate americke klijente, sto je jos veca pogodnost.
Ima tu dosta toga, sto se mene tice ja koristim Payoneer karticu, i extra sam zadovoljan - pare brzo lezu na karticu sa sajta, mozes iz skoro bilo koje zemlje da podizes, mozes da placas njom na skoro svim sajtovima, podrzana je skoro kao paypal. Moja preporuka za Payoneer karticu

Fala za odgovor,
Ja sam hteo prije da narucim karticu i to sam bas isao preko tvog linka, medjutim trazili su mi neke papire da posaljem za uvjerenje o adresi pa sam se zaustavio tu jer sam bio u procesu da dobijem srbijanske papire itd. sada kada sam to zavrsio ne odgovaraju mi, pa cu opet da pokusam preko drugog mejla, nadam se da ti je na proslim stranama osto onaj link.

Nekad me ponese inspiracija pa crtnem nesto, uzivam u tome, izbacim a ako ubodem nesto dobro je. Nista ne ocekujem do finala kao malopre al' ajd...
necu da zivim od toga sigurno to mi dodje samo mogucnost za neki prihodcic sa strane.

Sto se tice Payoneera smilovali su se i poslali su mi karticu na putu je.

Back