Zarada na netu - GRAFICKI DIZAJN

ne znam na sta mislis za te alate... jedino sto te ogranicava, sto se tice zarade, je to sto ne smes tudje crteze, bilo vektorski, bilo slike, fotografije ili nesto drugo, da ubacujes u dizajn, jer time krsis autorska prava, i to stranci shvataju veoma ozbiljno, mozes da popijes ban da vise ne mozes da se pojavis na sajtu. Sto se tice samog programa, nema nista sto ne smes da koristis, ali moras da vodis racuna o nekim stvarima: kad esportujes dizajn, za stampanje ga radis i eksport. u CMYK, ako radis za online (sajt, avatar na forumu i slicno) radis i eksport. u RGB; ako radis za poster za stampanje, ti ga eksportujes u jpg (CMYK) u visokoj rezoluciji i slicno...

ae sad, treba mi silueta Amerike, kako to da izvedem, a da ne pozajmim?

pazi, to ti je tako cesto koriscen element da mozes opusteno da skines negde i vektor, i samo boje malo da izmenjas - da napravis jednobojnu siiluetu ili slicno... ali da ti ne bude to jedini i preovladjujuci element u dizajnu... mada je kao sto kaze Coa bolje da je tracujes (ubacis u corel, desni klik na sliku>quick trace)

Hvala ljudi. Batalio sam to. Sad mi treba volan. I tako sam ja sinoc ostao do pet crtajuci volan u photoshop-u i na kraju prociteo da, naravno, treba vektorski :/

prvi moj savjet je da sve sto radis treba biti VEKTORSKO(ako te zanima zasto odgovoricu ali mislim opet da si procitao zasto je vektorsko bolje nego rastersko)
drugi savjet je da ako je volan u pitanju, a moze i neki drugi element iz svakodnevnog zivota, onda mozes jednostavno naci sliku volana i trace-ovati je
na 99designs sam nasao clanak o tome kako je najbolje raditi sve vektorsko jer prosto mozes da ga posle mijenjas jednostavno, uvecavas ga do enormnih velicina a da ne gubi kvalitet itd....jedini izuzetak jeste mala grupa radova koji moraju biti odradjeni u ps zbog nekih elemenata kojih nema u korelu....

a znam, nego sam koliko toliko navikao da radim u Photoshop-u pa mi je sada Corel mnogo cudniji. Ipak sam nasao vektor na netu i malo ga izmenio, izgleda ovako:

1111.jpg

pokusavam da se razlikujem od drugih jer sam stavio volan, a svi su automobile. Videcemo kako ce da prodje.

Prvo vektorsko cudo, uz pomoc tutorijala naravno :) neka ideja sta da se izmeni? Razmisljao sam da li da ide tekst pa cunj ili obrnuto, ovako mi ispade nekako najbolje.

Pogledajte prilog 266768

Radjeno je u Illustrator-u koji je extra jednostavniji od Corela, barem meni

probaj da nadjes neki drugi font....i ja bi promijenio tu pozadinu posto je na vecini smartphona tamnija pozadina tako da stavi nesto svjetlije.....
ne znam za ilustrator posto nisam imao priliku da ga koristim, ali evo opet na korelu radim nekoliko dana tek i shvatio sam dosta stvari koje prije nisam imao ni ideju kako se prave jer sam bio na photoshop-u....

Back